Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ładny mecz, szybkie tempo, dużo walki, bramki, emocje, sprawiedliwy wynik, czego chcieć więcej???

Ale sprawiedliwość powinna być po naszej stronie.

18 minut temu, trebliG napisał:

Po cholerę przedłużamy ta agonię od kilku lat? Dobić, niech się nie meczą. Trupa zakopać, zaorać, zabronować i trawę posiać.

Piłka nożna żyje własnym życiem, działacze PZPN okopali się na swoich pozycjach i mają kasę niezależnie od wyników. Przeciętny (czyli słaby) kopacz jest w stanie żyć całkiem nieźle nie przemęczając się zbytnio. Mnie osobiście dziwią kibice którzy łożą na ten badziew i firmy które bawią się w sponsoring i utrzymują to całe towarzystwo.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

11 minut temu, Jaro_747 napisał:

Piłka nożna żyje własnym życiem, działacze PZPN okopali się na swoich pozycjach i mają kasę niezależnie od wyników. Przeciętny (czyli słaby) kopacz jest w stanie żyć całkiem nieźle nie przemęczając się zbytnio. Mnie osobiście dziwią kibice którzy łożą na ten badziew i firmy które bawią się w sponsoring i utrzymują to całe towarzystwo.

Mam wrażenie i to od kilkunastu lat, ze cała ta polska klubowa piłka to najlepsza pralnia brudnej kasy (możne na drugim miejscu zaraz za kościołem) jaką w tym kraju wymyślono...

30 minut temu, trebliG napisał:

Mam wrażenie i to od kilkunastu lat, ze cała ta polska klubowa piłka to najlepsza pralnia brudnej kasy (możne na drugim miejscu zaraz za kościołem) jaką w tym kraju wymyślono...

Polska piłka to pikuś w porównaniu do przekrętów na poziomie Fify, przecież tam ludzie poszli siedzieć, więc jest to jawne skąd tyle wpompowanej w to kasy. Korupcja i nepotyzm w czystej postaci.

Szkoda tylko, że pozostałe dyscypliny na tym cierpią, w takiej piłce ręcznej sypią się bankructwa klubów 🤔

Dobrze się stało, że Szkocja Polskę zdegradowała. Bolesne, że stało to się w doliczonym czasie gry, ale kopacze sami sa sobie winni.
Nie zasługujemy na to by grać w 1 lidze. Zobaczymy czy utrzymamy się w 2-giej. 😉

11 godzin temu, tomcioxxx napisał:

No i co ??? dalej chcesz się oszukiwać ???

Ja się nie odzukuję, życie toczy się dalej ale pewnie obejrzę następny mecz reprezentacji 

Na początek odbudowy reprezentacji wzorem Chorwatów nasi piłkarze powinni grać za darmo

Trudno w to uwierzyć, ale w Chorwacji tak jest

Gra dla reprezentacji to honor i zaszczyt

Zarabiać trzeba w klubach

4 godziny temu, Gabaryton napisał:

Mecze naszej "reprezentacji" oglądają już tylko masochiści.

Jeśli sie liczy na rzeczy niemożliwe lub mało prawdopodobne to tak, ale na zupełnym luzie... mecz był fajny, walka , sytuacje. Był żywy , fajny spektakl.

Godzinę temu, frank1 napisał:

Na początek odbudowy reprezentacji wzorem Chorwatów nasi piłkarze powinni grać za darmo

Ciekawe czy selekcjoner kasuje 250 000pln miesięcznie. 

Godzinę temu, frank1 napisał:

Idea piękna i jak najbardziej godna naśladowania, ale to nie wystarczy. Dla tych co grać potrafią, to w porównaniu z kasą z klubów reprezentacja to najwyżej skromny dodatek "na waciki". W meczach reprezentacyjnych wyraźnie się oszczędzają i grają na pół gwizdka żeby zaoszczędzić formę i zdrowie na klubowe granie. Dla nich największa tragedia to kontuzja w meczu reprezentacji, bo straca sezon w klubie.

5 godzin temu, trebliG napisał:

Tego nie wymyślono w Polsce - tak jest na całym świecie od dluższego czasu.

Przecież gdyby grał, to by uratował Polskę. Niejednokrotnie to czynił.
Powinna spaść na niego lawina krytyki, że symulował kontuzję i przez niego Polska spadła do drugiej ligi. 😉

9 godzin temu, Ajothe napisał:

Ciekawe czy selekcjoner kasuje 250 000pln miesięcznie. 

a kkto im płaci my? Oni tam mają kilkunastu potęznych sponsorów 

4 minuty temu, soundchaser napisał:

Przecież gdyby grał, to by uratował Polskę. Niejednokrotnie to czynił.
Powinna spaść na niego lawina krytyki, że symulował kontuzję i przez niego Polska spadła do drugiej ligi. 😉

ta cała liga europa to zamiennik topwarzyskich meczy, oczywiście ma to znaczenie przy lsowoaniu grup kwalifiakcji mś czy europy ale gdzieś trzeba kombinować i rotować składem. Liga a dla nas za mocna. Szwecja 5:0 i Gyokers 4 gole  znowu -gość idzie pozłotego buta w tym roku  

12 minut temu, Szkice napisał:

Szwecja 5:0 i Gyokers 4 gole  znowu -gość idzie pozłotego buta w tym roku  

Szwecja jest w 3 lidze, a Polska w 1-wszej. Kto to wymyślił?
Teraz będą przynajmniej w tej samej. 😉

• 3 tygodnie później...

Ostatnie dwa dni to niesamowite mecze w Anglii, Niemczech i Hiszpanii. Najpierw puchar Niemiec i bitwa pomiędzy Bayernem i Bayerem Leverkusen i czerwona kartka dla Neuyera . A wczoraj niezwykle dramatyczne i intensywne mecze ligowe Newcastle z Liverpoolem oraz Athletic Bilbao i Realem . Naszym kopaczom powinni to puszczać 24 h /dobę .

Nic nie piszecie o sukcesie naszych Pań w barażach o awans do ME.
Dwa razy wygrały z Austrią po 1:0. Z tą samą, z którą wcześniej przegrały dwa razy po 1:3.

Startują globalne rozgrywki klubowe FIFA 2025. Coraz więcej meczów i podróży w egzotyczne miejsca.

Ulsan, Urawa, Mamelodi zagrają z Bayernem, PSG czy Realem.

6 godzin temu, marecki marek napisał:

Startują globalne rozgrywki klubowe FIFA 2025. Coraz więcej meczów i podróży w egzotyczne miejsca.

Ulsan, Urawa, Mamelodi zagrają z Bayernem, PSG czy Realem.

Porażka, plaga kontuzji będzie się powiększać. Nie dość że w lidzie mistrzów jest teraz 8 meczy plus baraże to jeszcze jakiś koko mistrzostwa 

A za mojego ze stojącego do bieganego . Jak się ogląda mecze  np. z mistrzostw 1974 to widać ,że grało się wtedy na stojąco, było sporo miejsca wokół zawodnika i czasu na reakcję . Obecnie obowiązuje pressing na całym boisku, momentalny atak na zawodnika posiadającego piłkę i szybkość w przenoszeniu akcji. Wszystko dzieje się szybko .Za szybko dla naszych .

Fantastyczny mecz dzisiejszego wieczoru  w Madrycie. Atletico - Sevilla 4 : 3 ! I co za remontada. Do 57min. wynik 1 : 3 . Jakie napięcie, zmiany prowadzenia, sytuacje bramkowe . To się ogląda.

W dniu 8.12.2024 o 15:07, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Fantastyczny mecz dzisiejszego wieczoru  w Madrycie. Atletico - Sevilla 4 : 3 ! I co za remontada. Do 57min. wynik 1 : 3 . Jakie napięcie, zmiany prowadzenia, sytuacje bramkowe . To się ogląda.

Vaya que partidazo.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.