Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

747 jak nie przestaniesz tu trolować i uprawiać polityki zgłoszę cie do moderacji i dostaniesz bana na wątek!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Polityka i sport, wielki sport to naczynia połączone, Argentyna mimo Messi nie mogła wygrać w Brazylii z RFN, dziecko to rozumie, jest Copa America, widać jak gra dziś Argentyna i widać jak grają Niemcy, Niemcy dopiero zagrają po wyjściu z grupy, jeszcze też zależy na kogo trafią, jakie rody banksterskie będą stały za daną nacją ?

Czyli zawsze teoria spiskowa...ja też często węszę takowe.

Pewnie Brazylia też nie wyszła ze słabej grupy w Copa America przez politykę? ;-)

Edytowane przez soundchaser

747

Nie trolluje, piszę na temat żandarmie.

Znam się na piłce nożnej w młodości uprawiałem ten sport, spadaj.

Dzisiaj na rowerze zrobiłem 150km.

Ja dziś biegłem ok 18 km w dobrym tempie.

Nie trolluje, piszę na temat żandarmie.

Znam się na piłce nożnej w młodości uprawiałem ten sport, spadaj.

Ja dziś biegłem ok 18 km w dobrym tempie.

Tak, siedziales na lawce rezerwowej

jak nasi beda w polfinale

Jak naszym dalej będzie się wiodło tego nie wiemy możemy domniemywać, że Zbigniew Boniek jest naszym atutem i nikt nas łatwo dzięki temu nie wyleczy, jak to już w historii bywało.

747 ty się na niczym nie znasz, no może na tej koreańskiej lolitce...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Dzisiaj na rowerze zrobiłem 150km.

Nie wierzę. :)

Jeżdżę rowerem na co dzień, to się znam, więc nie ściemniaj. ;-)

Brazylia przeżywa kłopoty, przestudiuj historię wyników, każda drużyna narodowa ma wzloty i upadki, każda.

Tak? To może Polska ma taki wzlot na mistrzozstwo Europy? ;-)

Na ZDF jest wszystko. Można oglądać.

Przecież wiem, że można i że jest wszystko. Ale Cyfrowy Polsat w środę "zniknął" te programy ze swoich dekoderów.

Dlatego spróbuje podłączyć stary tuner FTA który gdzieś mam i jeżeli programy nie zostały wyłączone, czy zakodowane na Hot Birdzie będę mógł sobie oglądać ZDF.

Jestem Europejczykiem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jakie zremisowali?!

Przecież nasi wygrali. I to w kapitalnym stylu.

A nie .... sorry, jak dwójkę oglądałem.

Edytowane przez HQ150

A przed meczem z Polską, Loew mówił że wygramy z palcem w dupie :)

Przecież wiem, że można i że jest wszystko. Ale Cyfrowy Polsat w środę "zniknął" te programy ze swoich dekoderów.

Dlatego spróbuje podłączyć stary tuner FTA który gdzieś mam i jeżeli programy nie zostały wyłączone, czy zakodowane na Hot Birdzie będę mógł sobie oglądać ZDF.

Na szczęście mam cyfrę i oglądam sobie mecze.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Zagralismy bardzo dobrze to niemiaszki maja po tym meczu niedosyt ze go nie wygrali dla nas bardzo dobry wynik teraz powalczymy z ukraincami i mamy szanse wyjsc z grupy nawet z pierwszego miejsca powodzenia.

-=SLAYER RUL3Z =-

Przeinstaluj dekoder i poszukaj ZDF na kanałach powyżej 2000.

Kanały znajdowały się na pozycjach 470 i 471 na liście, aktualnie w ich miejscu nie ma nic, wcześniejszą pozycję 468 zajmuje włoski TV Moda, a dalej na 473 jest francuski TV 5 Monde Europe.

Same kanały Das Erste i ZDF są bez zmian dostępne w niekodowanym przekazie satelitarnym na pozycji 13°E. Posiadacze wybranych modeli dekoderów mogą je wyszukać samodzielnie ręcznie, gdyż dysponują one wyszukiwaniem ręcznym.

Jak dodać usunięte kanały z 13°E samemu ręcznie na przykładzie dekodera HD 6000 (podobnie będzie na innych modelach HDxxxx)?

1. Wchodzimy do Menu

2. Wybieramy opcję Ustawienia

3. Jeśli dekoder poprosi o PIN - wprowadzamy jego wartość (fabrycznie: 0000)

4. Wybieramy opcję Instalacja

5. Wybieramy opcję Ręczne wyszukiwanie kanałów

6. Wypełniamy pola:

- dla Das Erste częstotliwość: 11541, prędkość transmisji 22000, polaryzacja: pionowa

- dla ZDF częstotliwość: 11054, prędkość transmisji: 27500, polaryzacja: pozioma

Innych opcji nie zmieniamy (FEC: auto, przeszukiwanie sieci: nie, kanały: wszystkie, można ew. zmienić na niekodowane, ale nie jest to niezbędne)

7. Wybieramy OK na pilocie.

Kanały pojawią się na liście powyżej pozycji 1000.

Jak dodać usunięte kanały z 13°E samemu ręcznie na przykładzie dekodera Evobox PVR?

1. Wchodzimy do menu konfiguracyjnego przyciskiem Ustawienia

2. Wchodzimy do opcji Antena

3. Wchodzimy do opcji Wyszukiwanie Ręczne

4. Wypełniamy pola:

- dla Das Erste częstotliwość: 11541, Symbol Rate: 22000, polaryzacja: pionowa, standard DVB: DVB-S

- dla ZDF częstotliwość: 11054, Symbol Rate: 27500, polaryzacja: pozioma, standard DVB: DVB-S

Innych opcji nie zmieniamy (FEC: automatyczny)

5. Przechodzimy na pole ZAINSTALUJ i wciskamy OK

Parametry techniczne:

Eutelsat Hot Bird 13B (13,0°E)

tp. 127 (11,054 GHz, pol. H, SR: 27500, FEC: 5/6; DVB-S/QPSK)

ID: ZDF

PID V: 570 (MPEG-2/SD)

PID A: 571 (deu)

PID PCR: 570

SID: 8011

PID TXT: 572

PID PMT: 1033

Provider: MEDIA BROADCAST

Kodowanie: brak

Eutelsat Hot Bird 13B (13,0°E)

tp. 18 (11,541 GHz, pol. V, SR: 22000, FEC: 5/6; DVB-S/QPSK)

ID: DAS ERSTE

PID V: 300 (MPEG-2/SD)

PID A: 301 (deu)

PID PCR: 300

SID: 3622

PID TXT: 302

PID PMT: 3622

Provider: M-Three satcom

Kodowanie: brak

zrodlo satkurier

zdf hd z astry

86aec28d7f3a8da4.jpg

Edytowane przez war3z

-=SLAYER RUL3Z =-

Kanały znajdowały się na pozycjach 470 i 471 na liście, aktualnie w ich miejscu nie ma nic, wcześniejszą pozycję 468 zajmuje włoski TV Moda, a dalej na 473 jest francuski TV 5 Monde Europe.

Same kanały Das Erste i ZDF są bez zmian dostępne w niekodowanym przekazie satelitarnym na pozycji 13°E. Posiadacze wybranych modeli dekoderów mogą je wyszukać samodzielnie ręcznie, gdyż dysponują one wyszukiwaniem ręcznym.

Jak dodać usunięte kanały z 13°E samemu ręcznie na przykładzie dekodera HD 6000 (podobnie będzie na innych modelach HDxxxx)?

1. Wchodzimy do Menu

2. Wybieramy opcję Ustawienia

3. Jeśli dekoder poprosi o PIN - wprowadzamy jego wartość (fabrycznie: 0000)

4. Wybieramy opcję Instalacja

5. Wybieramy opcję Ręczne wyszukiwanie kanałów

6. Wypełniamy pola:

- dla Das Erste częstotliwość: 11541, prędkość transmisji 22000, polaryzacja: pionowa

- dla ZDF częstotliwość: 11054, prędkość transmisji: 27500, polaryzacja: pozioma

Innych opcji nie zmieniamy (FEC: auto, przeszukiwanie sieci: nie, kanały: wszystkie, można ew. zmienić na niekodowane, ale nie jest to niezbędne)

7. Wybieramy OK na pilocie.

U kolegi pojawiły się powyżej 2000. Nic ręcznie nie wypełniał. Tylko przeinstalował kanały.

W takich sytuacjach mimo wszystko nie strzelić, to jest sztuka :)

Niestety tak wygląda gra jak się wychodzi na boisko z nastawieniem " oby tylko nie przegrać ".

Niemcy grają słabo i dlatego nie należy przeceniać naszego remisu z nimi.

Dla mnie najlepsi zawodnicy meczu to Piszczek i .... o dziwo Pazdan.

Błaszczykowski też dał z siebie wszystko i walczył jak lew.

Najgorszy z naszej drużyny to ta oferma Milik i Mączyński ( pytanie do trenera dlaczego nie wystawił od początku Kapustki w miejsce Mączyńskiego i po co w ogóle powołał do kadry kolejną ofermę niejakiego Jodłowca ).

P.S.

Patrząc na poziom gry Niemiec i ostatni mecz Irlandii Płn. nie byłbym taki pewien tego ,że Niemcy ten mecz wygrają :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.