Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziłem, czy to w Euro czy w Złotych. W złotych, nic specjalnego.

Tego też właśnie wykopali
1. Hans-Dieter Flick (Niemcy) – 6,5 mln euro rocznie

I Sousa wygrał z Flickiem

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

6 godzin temu, fan64 napisał:

Ta cała nasza piłecka to już mnie we zasadzie koło xxxxx lata,ale przed chwilą usłyszałem że ta cała sołsa za mieśiąc swojej "pracy" trenerskiej dostawał 700tys. w zasadzie to brak przekleństw aby to komentować,to już pobija wszelkie kabarety.

Zwariowałeś?

Polscy niby piłkarze grac nie potrafia - czy nie chac a winny jest trener?

Ja sie dziwię że on tej całej kadry do buraków kopania nie wysłał .

Toz ci niby zawodowi piłkarze powinni trenerowi sowicie z własnej kasy zapłacić ..

Za stres i straty moralne .

Mnie osobiście zadziwia że nasi kibice jeszcze na mecze tych patałachów chodza.

Kadra powinna im płacić za mordęgę ich ogladania .

Piłkarzy mamy takich jakich mamy . Tego nie zmienisz. Rolą trenera kadry narodowej nie jest uczenie piłkarskiego rzemiosła ( technika , celność podań, przyjęcie piłki , gra głową , kondycja ) . To zadanie dla klubów. Trener kadry ma wybrać najlepszych ( dlatego jest selekcjonerem ) i odpowiednio do przyjętej taktyki ustawić skład. Ponadto jego rolą są kwestie motywacyjne i psychologiczne. Powinien tak wpłynąć na zawodników aby maksymalnie ich zmotywować . Dodatkowo ten akurat trener miał w umowie zapis o tym ,że powinien poznać polski futbol, ludzi , kraj i na podstawie tego zbudować szeroką kadrę . Z tych wszystkich obowiązków ten trener nie wywiązał się .

W dniu 13.09.2023 o 13:01, Szkice napisał:

Jest jakiś patent na rowerze żeby się tak jajca nie piekły?

Podnieś dupę z siodełka i pedałuj. Przy okazji trochę się przewietrzą. 😉 

Nadzieja naszej reprezentacji - 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Takie teksty to jakaś abstrakcja, w 3 bundeslidze też mamy naszych zdolnych piłkarzy

Wystarczy po nich sięgnąć

😞

Ukryta Zawartość

Szykuję się następna wtopa na selekcjonera. Probierz- dorobił się  na discopolo. Zero sukcesów w piłce.  Oczywiście kumpel Kuleszy. Znowu kolesiostwo wygrywa. Ja bym stawiał na Marka Papszuna.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Papszun już puścił sygnały, że został wykorzystany wyłącznie jako zasłona dymna.

"Nowym selekcjonerem zostanie Michał Probierz. Marek Papszun od dwóch dni jest na urlopie w Ostródzie. Nie spotkał się wczoraj, ani nie widział się dzisiaj z Cezarym Kuleszą".

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Papszun już puścił sygnały, że został wykorzystany wyłącznie jako zasłona dymna.

"Nowym selekcjonerem zostanie Michał Probierz. Marek Papszun od dwóch dni jest na urlopie w Ostródzie. Nie spotkał się wczoraj, ani nie widział się dzisiaj z Cezarym Kuleszą".

Bo został wykorzystany. Kulesza parę dni temu już wybrał. Dobry kontakt po Jagiellonii ma z Probierzem. A może  PZPN tak chciał. Naród i dziennikarze sportowi stawiają na Papszuna, który ma mistrzostwo Polski, Puchar i Superpuchar i podwójny najlepszy trener ostatnich dwóch  lat. Kulesza wybór na Probierza tłumaczy większym doświadczeniem. 

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

"Były szkoleniowiec Rakowa Częstochowa zdaje sobie sprawę, że kandydatura Michała Probierza na selekcjonera reprezentacji Polski była przyklepana praktycznie od momentu zwolnienia Fernando Santosa.

I choć prezes PZPN faktycznie wcześniej spotkał się z Papszunem, to rozmowy miały bardziej charakter kurtuazyjny. Z bliskiego otoczenia byłego trenera Rakowa Częstochowa wiemy, że spotkanie miało na celu jedynie uspokojenie opinii publicznej i wypuszczenie kontrolowanego przecieku, że związek rozmawia z dwoma kandydatami. Ich zdaniem Marek Papszun nie był realnym kandydatem do objęcia posady selekcjonera kadry.

49-letni szkoleniowiec ma żal do władz związku, że został wykorzystany w grze mającej na celu uspokojenie opinii publicznej. Grę, w którą oprócz prezesa PZPN zaangażowany był też dyrektor sportowy związku — Marcin Dorna. W rzeczywistości wszelkie pojawiające się w ostatnich dniach przecieki związane m.in. z raportami składanymi przez kandydatów były jedynie zasłoną dymną."

Ukryta Zawartość

Jest jeszcze bardziej wsiowo, niż to na początku wyglądało. Bagno, że łeb urywa. Santos musi być niezwykle szczęśliwy, że urwał się stąd tak szybko i z przyzwoitym szmalem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Przecież każdy wybór trenera to układy i kolesiostwo. A z Sousą to jak było? Kolega Bońka, który ręczył za niego i mówił, że to jedyny kompetentny trener, który ozdrowi polską piłkę.
A Brzęczek, a Michniewicz? Te powołania to też wynik układów i układzików.

Patrząc realnie na sytuację Probierz powinien postawić krzyżyk na obecnych eliminacjach i skupić się na tworzeniu jakiegoś sensownego zespołu na przyszłość. Co więcej - myślę, ze kibice by to zrozumieli.

Ale nie mam złudzeń, ze zwycięży kunktatorstwo, tchórzostwo i układy. I dalej będziemy świadkami widowiska pod nazwą "Męczy nas piłka".

Jestem Europejczykiem.

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Patrząc realnie na sytuację Probierz powinien postawić krzyżyk na obecnych eliminacjach i skupić się na tworzeniu jakiegoś sensownego zespołu na przyszłość. Co więcej - myślę, ze kibice by to zrozumieli.

Myślę, że nie. Kibice wykorzystają każdą okazję by dokopać trenerowi, który nie odnosi sukcesów z kopaczami. Nieistotne czy to jego wina.
Zresztą taką postawę mają też "leśne dziadki" i wszyscy związani ze skorumpowanym PZPN.

• 2 tygodnie później...

Polska myśl szkoleniowa poniosła kolejny sukces.

"Jest decyzja ws. Michniewicza! Arabowie nie wytrzymali. "Dziękujemy".

Czesław Michniewicz był trenerem Abha Club od czerwca. W tym czasie polski szkoleniowiec poprowadził zespół w dziewięciu meczach. Jego drużyna przegrała aż sześć z nich. W dodatku mimo wywalczenia awansu długo męczyła się też w krajowym pucharze z zespołem z niższej ligi. Obecnie Abha zajmuje dopiero 16. miejsce w tabeli ligi arabskiej."

Jestem Europejczykiem.

13 godzin temu, Szkice napisał:

On chciał ich uczyć gry w piłkę  aoni po meczu dymali kozy z czym do ludzi?

Ciekawa koncepcja. Dalszy ciąg słynnej na cały świat "Polskiej Myśli Szkoleniowej"?

Sprawdź sobie kto gra w saudyjskiej lidze i porównaj sobie z polską.

Jestem Europejczykiem.

11 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ciekawa koncepcja. Dalszy ciąg słynnej na cały świat "Polskiej Myśli Szkoleniowej"?

Sprawdź sobie kto gra w saudyjskiej lidze i porównaj sobie z polską.

Nie ważne. Przejmują tradycję od arabów i tylko kozy im w głowie 

"Trudno znaleźć jakiekolwiek pozytywy (pracy Michniewicza). Często mówi się, że Saudyjczycy podejmują decyzje pod wpływem impulsu. Dwa, trzy przegrane mecze i koniec. To nie ten przypadek. Nie było też tak, że Abha pod wodzą Michniewicza zgadzały się wyniki, ale nie zgadzał się styl.

Nie było żadnych przesłanek, by zaufać mu w dalszej perspektywie. Tam się nic nie układało: ani z tyłu, ani z przodu. Na boisku nie było widać żadnej koncepcji tej drużyny. Trudno było doszukiwać się jakichś schematów przy wychodzeniu z kontrą. Stałe fragmenty gry też nie były bronią Abhy.

Jestem patriotą i jak najbardziej kibicuję Czesławowi Michniewiczowi w jego dalszej karierze, ale patrząc neutralnie, gdybym był członkiem władz Abhy, też bym się zastanawiał, czy jest sens dalej inwestować w tego trenera. Bo czy coś się w ogóle układa, czy jest jakaś perspektywa, że będzie lepiej? No nie. Obiektywnie rzecz ujmując, podjęto dobrą decyzję. Pod wodzą byłego selekcjonera ta drużyna miała wejść na wyższy poziom, a wykonała krok w tył."

Ukryta Zawartość

To tyle o Czesiu i Polskiej Myśli Szkoleniowej.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

"Złożono zawiadomienie przeciwko dwóm zatrzymanym, drugie zeznanie złożył mężczyzna przebywający w szpitalu. Policja nie chce nic więcej powiedzieć na ten temat" - przekazuje natomiast Ad.nl. To również ten portal w innym miejscu informuje, powołując się na funkcjonariuszy, o "brutalnej przemocy wobec policjantów i stewardów", która miała miejsce tego wieczoru. Nie jest jednak sprecyzowane, o co konkretnie chodzi. O poszkodowanym w wyniku zajść na obiekcie już po meczu napisał portal kibiców Voetbal Ultras. "W czasie konfrontacji ranny został ochroniarz AZ, który doznał wstrząśnienia mózgu i złamania łokcia i został przewieziony do szpitala" - czytamy.

Przypomnijmy, że jeszcze przed meczem służby i media informowały o zamieszkach, do których doszło przy bramach stadionu AZ. Jeden z funkcjonariuszy stracił przytomność. Media informują, że część kibiców z Polski wdarła się na obiekt, a podczas starć z policją w ruch poszły pałki i gaz pieprzowy.

Hołota. 

• 2 tygodnie później...

Brawo, nowy trener i dwa mecze bez porażki

Uwzględniając, że przeciwnikami były drużyny z samego topu piłki europejskiej, tylko się cieszyć

Już ustawia się kolejka chętnych po naszych piłkarzy

🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.