Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

no cóż, kolejny raz łudziliśmy się, że bez solidnej pracy będzie nagroda

jak przypominam sobie pierwszy mecz na MŚ w Monachium Polska - Argentyna, to było: świetny wyskok do górnych piłek, świetna szybkość, wychodzenie na pozycje, szukanie piłki, dobra gra kombinacyjna, celnośc podań, poświęcenie i waleczność, a dzisiaj...

>irimi, 16 Cze 2008, 23:09

>Se jutro kupię te chorągiewki na auto i będę wszystkich nimi wkur....

Można by sobie skrzydła husarskie przypiąć i pojechać autobusem do roboty. Ciekawe, co by się działo :-)?

Jestem Europejczykiem.

Trzeba sobie jasno odpowiedzieć na pytanie - Kto jest winny ? Odpowiedź prosta - kibice . To oni płacą za bilety , gadgety itp i w ten sposób nakręcają LEWY INTERESIK lISTKIEWICZA .

Ludzie ! Przestańcie kibicowac i płacic za ten syf to sie sam rozpadnie i będzie mozna odbudowac piłkę polską za kilka lat . Z nowymi ludźmi . Może będą uczciwi .

...there is no spoon...

Nowy2

Polska-Argentyna w Monachium to futbol retro.Obecnego tempa nie wytrzymali by przez piętnaście minut.

Dostał piłkę rozejrzał się kilka razy pomyślał i kopnął.To był futbol dla filozofów a obecny to programy komputerowe i maszyny do wykonania założeń taktycznych.Niestety w naszych kopaczy trudno wgrać nowoczesne programy i stąd te wyniki.

P.S.

Jednym z lepszych kopaczy tej drużyny od lat jest Krzynówek.To jest smutna prawda.

"Trzeba sobie jasno odpowiedzieć na pytanie - Kto jest winny ? Odpowiedź prosta - kibice"

i masz rację.Z takimi to na pingwiny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14383-100001188 1213683166_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wspolczuje LEO,ze musi wybierac sposrod zawodnikow,tak z tak niskiej klasy!!!

u nas mecze sie kupuje,a nie rozgrywa.

tak jak ktos napisal,,,,czas skonczyc z frajerstwem,przestac chodzic na mecze,niech puste trybuny dadza do myslenia tzw dzialaczom.

ale takiej zenady,aby nie chcialo sie grac wiekszosci druzyny,to nie widzialem nigdzie.

Ukryta Zawartość

teraz się mądre pismaki odezwały. Do tej pory słyszałem tylko o 1 dziennikarzu który od początku krytykował Beenhakkera i za to go wywalili z gazety w której pisał. Lawina już się zaczyna ?

Ukryta Zawartość

tomek7776, 17 Cze 2008, 08:47

>wspolczuje LEO,ze musi wybierac sposrod zawodnikow,tak z tak niskiej klasy!!!

>u nas mecze sie kupuje,a nie rozgrywa.

A ja współczuję naszej reprezentacji która musi ratować się holenderskim szkoleniowcem, który w tych ME był bezradny, a wręcz czasem swoimi decyzjami się kompromitował.

Czekam na konferencję Błaszczykowskiego - może on ujawni kilka sekretów.

No ten mecz chyba wszystkim uświadomił że to nie sędzia Webb jest winien odpadnięcia naszej reprezentacji z ME, a powinniśmy go chwalić go dzięki niemu mamy JEDYNĄ bramkę ne ME !!! Historyczną !!!.

KUR.. ALE BLAMAŻ

"A ja współczuję naszej reprezentacji która musi ratować się holenderskim szkoleniowcem, który w tych ME był bezradny, a wręcz czasem swoimi decyzjami się kompromitował."

Jakie to decyzję zaważyły o przegranej no i twoja recepta na zwycięstwo.?

"Czekam na konferencję Błaszczykowskiego - może on ujawni kilka sekretów."

Dla Leo najważniejszy jest człowiek i zrezygnował z gracza który dużo dla jego drużyny znaczył tylko z powodu dużego prawdopodobieństwa poważnej kontuzji.

Polsat Sport | 2008-06-17 (10:10)

"Niestety, w trakcie mistrzostw Europy liderzy tej reprezentacji, Jacek Krzynówek, Mariusz Lewandowski i Ebi Smolarek byli w niezbyt dobrej dyspozycji. Szkoda, że ich słaba forma przyszła w tak ważnym momencie" - powiedział Leo Beenhakker po meczu z Chorwacją.

"Trzy mecze były mniej więcej takie same dla mnie, zespół nie pokazał najwyższej formy z eliminacji. Nie było w najlepszej formie kilku najlepszych zawodników." - mówił holenderski szkoleniowiec.

"Musieliśmy grać przeciwko bardzo dobrym piłkarzom. Jakość którą przywieźliśmy na turniej nie wystarczyła na awans. Nie zaprezentowaliśmy tego co możemy, jestem tego pewien. Po tym co pokazaliśmy w eliminacjach wiedzieliśmy, że możemy grać naprawdę dobrą piłkę. Byliśmy bardzo ambitni, myśleliśmy że pierwszą fazę przetrwamy." - powiedział "Don Leo".

"Jesteśmy rozczarowani i trudno żebyśmy zaczęli tańczyć i śpiewać. Najpierw oceniam poszczególnych piłkarzy wraz z nimi, dopiero potem wypowiadam się dla mediów. Mieliśmy dobrych kandytatów na lewą obronę w kwalifikacjach, Bronowickiego jednak tutaj nie ma, próbowałem wcześniej dwóch zawodników na tej pozycji, dzisiaj także Wawrzyniaka, taką decyzję podjąłem na podstawie przygotowań i treningów." - dodał Beenhakker.

"Jestem z piłkarzami przez 24 godziny i muszę dokonać wyboru, robię to na podstawie obserwacji. Długo rozmawiałem ze sztabem medycznym na temat Błaszczykowskiego, mieliśmy doświadczenie z ostatnich miesięcy i wiedzieliśmy co się z nim dzieje, zbyt wielu meczów w Bundeslidze nie rozegrał. Staraliśmy się go przygotować ale był kontuzjowany i musieliśmy podjąć taką decyzję. Zaplanowaliśmy grę Piszczka przeciw Austrii i w ostatniej sekundzie ostatniego treningu on doznał kontuzji. Był dobrze przygotowany, dał dobrą zmianę z Niemcami i pokazywał się dobrze na treningach." - skomentował sprawę Błaszczykowskiego.

"Mam kontrakt na następne dwa lata podpisany z PZPN. Miałem propozycje z klubów i innych reprezentacji, ale chciałem kontynuować pracę z PZPN i wiem że taki jest też dalszy pomysł związku. Zamierzam dalej pracować z polską reprezentacją. Miałem przez ostatnie miesiące wiele propozycji i odpowiedziałem "nie" bo chcę tutaj pracować. Nie muszę myśleć o przyszłości. Jutro też jest dzień i możemy dalej się zastanawiać jak będzie wyglądała moja praca i życie z reprezentacją Polski." - zakończył selekcjoner.

Polsat Sport i wszystko w tym temacie. Tak jak mówił Zbyszek Boniek przed tym meczem, gdyby Leon dysponował jakąkolwiek alternatywą w postaci Rogera pod każdego z tych naszych rozkapryszonych super gwiazdorów, to byśmy nie czytali później, że królewnom biegać się nie chciało, bo... Fochy i emocjonalne rozterki mogą sobie w domu pokazywać, a nie na boisku, bo nie za to im tam płacą, żeby leżeli na trawie albo na kozetce u psychoanalityka i żalili się jak zwykle na cały świat dookoła, jak to bardzo chcieli bla, bla, bla... od samego chcenia nic się samo nie zrobi i myślę, że najwyższa pora udać sie na emeryturę, gdzie będą mieli wreszcie święty spokój i mnóstwo czasu na refleksje, przemyślenia, wywiady, imprezy, reklamy itd. bo w tym akurat całkiem nieźli są.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

wladz, 17 Cze 2008, 10:38

>"A ja współczuję naszej reprezentacji która musi ratować się holenderskim szkoleniowcem, który w

>tych ME był bezradny, a wręcz czasem swoimi decyzjami się kompromitował."

>

>Jakie to decyzję zaważyły o przegranej no i twoja recepta na zwycięstwo.?

1. Żurawski - wszyscy wiedzą że nie jest w dobrej formie. Było o tym wiadomo przed ME - no chyba że bierze się pod uwagę występy i popisy w podrzędnym greckim klubie. W reprezentacji ostatnio niczym się nie popisywał.

2. JOP - chyba wyjaśniać nie trzeba bo każdy widział (a raczej nie widział) jak grał. Gdzie on gra ? 2 liga rosyjska ?

3. Mecz Polska-Austria - czemu przy wyniku 1:0 dla naszych nasz zespół grał na czas jak każdy wiedział że przy wygranej Chorwatów my musimy wpakować austriakom przynajmniej 2 gole ?? No chyba że liczył na wysoką wygraną z Chorwacją. Od 80 minuty Austriacy non stop napierali na naszą bramkę, czemu nie reagował Leo tylko patrzył i czekał na niewiadomo co ? Zamiast tego zdjął Rodżera który jako jedyny w tym meczu widać było że biega i walczy.

4. Na konferencji prasowej przed meczem z Chorwacją nasz Leo mówił że to nie pora na eksperymenty ze składem. I co było ? Testowanie zawodników - w 2 połowie pojawił się dopiero Smolarek.

5. Czemu w składzie nie ma Jelenia, Brożka, jak dla mnie obaj wyróżniają się jako napastnicy. Wiedzieliśmy przed ME że atak mamy żałosny, czemu nic z tym nie zostało zrobione ? Było zgrupowanie przed ME, mogli choć dostać szansę pokazania się.

>"Czekam na konferencję Błaszczykowskiego - może on ujawni kilka sekretów."

>

>Dla Leo najważniejszy jest człowiek i zrezygnował z gracza który dużo dla jego drużyny znaczył tylko

>z powodu dużego prawdopodobieństwa poważnej kontuzji.

To się okaże na konferencji, czy była kontuzja czy nie. Dlatego czekam na konferencję.

Kubek

pier**lisz jak pojebany.

ja sie na pilce nie znam,ogladam tylko wazne dla reprezentacji spotkania,i WIDZE jak graja polacy.

krzynowek byl BEZNADZIEJNY!!!!

to co LEO mial za nich wejsc i wygrac?????

nie wiem co spowodowalo wsrod polskich zawodnikow taka gre,bo czesc druzyny probowala grac,a czesc uciekala od pilki.

co ma z tym LEO wspolnego?

mial im w dupy elektrody zdalnie odpalane zamontowac?

tomek7776, 17 Cze 2008, 11:47

>Kubek

>pier**lisz jak pojebany.

>

>ja sie na pilce nie znam,ogladam tylko wazne dla reprezentacji spotkania,i WIDZE jak graja polacy.

>krzynowek byl BEZNADZIEJNY!!!!

>to co LEO mial za nich wejsc i wygrac?????

>

>nie wiem co spowodowalo wsrod polskich zawodnikow taka gre,bo czesc druzyny probowala grac,a czesc

>uciekala od pilki.

>co ma z tym LEO wspolnego?

>mial im w dupy elektrody zdalnie odpalane zamontowac?

TAK jeśli to jedyna rada ! Czy Leo pierwszy raz grał z tą reprezentacją ? Gra z nimi do cholery od dwóch lat i niech mi nikt nie pier**li że przez 2 lata wszyscy byli w rewelacyjnej formie, a nagle są ME i nasi zapominają jak się gra w piłkę.

przez 2 lata wszyscy byli w rewelacyjnej formie, a nagle

>są ME i nasi zapominają jak się gra w piłkę.

Kto był przez 2 lata w rewelacyjnej formie?

W ciągu ostatnich 2 lat nasi zagrali JEDEN rewelacyjny mecz z Portugalią. Reszta to były występy od średnich do słabych. Chyba nie będziecie twierdzić że 3:0 z Azerbejdżanem czy inną Armenią to świadectwo rewelacyjnej formy?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Less, 17 Cze 2008, 12:37

>przez 2 lata wszyscy byli w rewelacyjnej formie, a nagle

>>są ME i nasi zapominają jak się gra w piłkę.

>

>Kto był przez 2 lata w rewelacyjnej formie?

>

>W ciągu ostatnich 2 lat nasi zagrali JEDEN rewelacyjny mecz z Portugalią. Reszta to były występy od

>średnich do słabych. Chyba nie będziecie twierdzić że 3:0 z Azerbejdżanem czy inną Armenią to

>świadectwo rewelacyjnej formy?

No sorry, ale kto przed ME mówił że mamy szanse na złoto ? Chyba mówiąc to Leo był świadom w jakiej formie ma zawodników i co potrafią. Leo napewno jest dobrym trenerem ale zgadzam się z jedną opinią że przede wszystkim to król konferencji prasowych i mydlenia oczu.

Szanse to ma każdy uczestnik, co potwierdza przykład Greków czy innych Duńczyków.

Gdybyśmy grali tak, jak pierwszy mecz z Portugalią, to kto wie...

No ale wtedy, to jakiś diabeł w nich wstąpił, niestety tylko ten jeden raz.

Less is more

Less, 17 Cze 2008, 12:37

>Kto był przez 2 lata w rewelacyjnej formie?

>

>W ciągu ostatnich 2 lat nasi zagrali JEDEN rewelacyjny mecz z Portugalią...

Tak a propos... ta rewelacyjna Portugalia, którą to tak rewelacyjnie pokonaliśmy w rewelacyjnym spotkaniu, o którym wszyscy trąbili... Czy to przypadkiem nie ta sama Portugalia dostała wczoraj baty 2:0 od kogoś tam, co nawet nie pamiętam kogo? Łał, faktycznie było czym się podniecać przez ostatnie pół roku. Portugalia, litości...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Faktycznie patałachy.

I tacy są wicemistrzem Europy (jeszcze) i chyba medalistą ostatnich mistrzostw świata.

Less is more

Less, jest dokładnie tak jak piszesz. W czasie eliminacji tylko podczas meczu z Portugalią nasi zagrali tak, jak powinni grać na Euro. Mnie jedno tylko dziwi. Dlaczego większość z nas (was) sie ciągle oszukuje?!

Poziom jaki pokazała nasza kadra nie jest zły. On nie odbiega od tego co jest polskim standardem. Od zawsze tak było. Obudźta się! Sukcesy naszych piłkarzy to niemal incydenty. Popatrzmy na historię (histerię?) Dwa udane udziały w MS, olimpijskie sukcesy to wszystko. Jeden piłkarz grający w markowym klubie (Boniek - Juve). Wystarczy spojrzeć na bilanse spotkań z drużynami takimi jak Niemcy, Anglia, Włochy...

Czym się do dziś zachwycamy? Meczem na Wemblay (szczęśliwa bramka Domarskiego i Anglicy kopiący piłkę w nogi Tomaszewskiego), kadrą Górskiego i Piechniczka. Żyjemy wspomnieniami...

Chyba zaszumiało w głowach po meczu z Portugalią. Bądźmy szczerzy: kim Leo miał grać? Który z naszych gra w czołowej drużynie klubowej Europy? Oni wszyscy są gdzieś poupychani w drużyny drugiego sortu drugich lig. To nie Barca, Munchester, Bayern... Z gówna bata nie ukręcisz. Do tego zero dynamiki i prędkości, zero kondycji i ZERO woli walki.

Dlaczemu? Bo w naszej lidze wystarczy przeciętniactwo, by trzaskać kasiorę i dobrze się ustawić. Po co wypruwać sobie flaki, skoro "ekstraklasa" to godziwy byt. Jak się ktoś pokarze w pucharze UEFA (bo do LM nie ma szans) to go może kupi jakiś 8 zespół bundesligi i kolo zarobi nieco więcej.

Gdzie są inni? Pomijam Holandię czy Włochy (mamy szczęście, że Niemcy są kiepscy tym razem) od których dostalibyśmy chyba z 6:0 w dupę! Baty spuścili by nam nawet Turcy, którzy zajechali się na boisku wykopując z Euro Czechów. Rumuni by naszych jak chłopców objechali. My nie tylko byliśmy chłopcami do bicia w naszej grupie, ale byliśmy ogonem tych ME. Cieszmy się że mieliśmy w grupie słabych tym razem Niemców, którzy może się rozkręcą, przeciętną ale waleczną Austrię i Chorwację w rezerwowym składzie. Inny układ, inna grupa i nie wyszlibyśmy nie tylko z grupy ale i z własnej połowy boiska!

I co Leo? Powybierał kilku zdolniejszych i udało mu się awansować na turniej. Ale to tyle. powtarzam, z gówna bata nie ukręcisz.

Tu selekcja nic nie da, bo to nie selekcja tylko szukanie igły w stogu siana. Trza te zrujnowana chałupę wyburzyć i budować od zera. I nie liczyć na Euro 2012, tylko patrzeć dalej. Chata na wodzie budowana popłynie...

Tyle mam do powiedzenia. I to nie żal czy rozpacz, tylko moja ocena tego co od lat widzę w wykonaniu naszej "narodowej" jak i futbolu klubowego. Hough!

>Tak a propos... ta rewelacyjna Portugalia, którą to tak rewelacyjnie pokonaliśmy w rewelacyjnym

>spotkaniu, o którym wszyscy trąbili... Czy to przypadkiem nie ta sama Portugalia dostała wczoraj

>baty 2:0 od kogoś tam, co nawet nie pamiętam kogo? Łał, faktycznie było czym się podniecać przez

>ostatnie pół roku. Portugalia, litości...

A kogo porównujesz ? Portugalię z którą graliśmy w eliminacjach z portugalią która w ostatnim meczu nie musiała o nic grać ? Wystawił trener drugi skład młodziaków żeby sobie pokopali to dostali łomot od Szwajcarów którzy za wszelką cenę chcieli się pokazać. Popatrz na portugalię z dwóch pierwszych meczy w ME i dopiero wtedy oceniaj.

irimi, 17 Cze 2008, 13:27

>Less, jest dokładnie tak jak piszesz. W czasie eliminacji tylko podczas meczu z Portugalią nasi

>zagrali tak, jak powinni grać na Euro. Mnie jedno tylko dziwi. Dlaczego większość z nas (was) sie

>ciągle oszukuje?!

Dlatego że jak zwykle przed mistrzostwami budzą się wszyscy "nakręcacze". Sam Leo mówił że mamy szansę na złoto. A dlaczego tak mówił ? Bo jakby prawdę powiedział że cud będzie jak wyjdziemy z grupy to by go zaraz zj***li wszyscy.

>Poziom jaki pokazała nasza kadra nie jest zły. On nie odbiega od tego co jest polskim standardem. Od

>zawsze tak było. Obudźta się! Sukcesy naszych piłkarzy to niemal incydenty. Popatrzmy na historię

>(histerię?) Dwa udane udziały w MS, olimpijskie sukcesy to wszystko. Jeden piłkarz grający w

>markowym klubie (Boniek - Juve). Wystarczy spojrzeć na bilanse spotkań z drużynami takimi jak

>Niemcy, Anglia, Włochy...

>Czym się do dziś zachwycamy? Meczem na Wemblay (szczęśliwa bramka Domarskiego i Anglicy kopiący

>piłkę w nogi Tomaszewskiego), kadrą Górskiego i Piechniczka. Żyjemy wspomnieniami...

>

Wspomnieniami żyjemy niestety i dalej tak będzie jak nasi będą grali i zamiast o przyszłości futbolu w naszym kraju będą gdybać kogo z aktualnych patałachów wystawić na mecz (komu będzie się chciało biegać).

>Tu selekcja nic nie da, bo to nie selekcja tylko szukanie igły w stogu siana. Trza te zrujnowana

>chałupę wyburzyć i budować od zera. I nie liczyć na Euro 2012, tylko patrzeć dalej. Chata na wodzie

>budowana popłynie...

Zgadzam się. Mamy młodych zawodników zdolnych, tylko nikt ich nie zauważa, bo łatwiej wziąć żurawskiego i powiedzieć później że miał słabą formę akurat na ME, niż wziąć młodziaków i konsekwentnie w nich inwestować.

Macie :

1. Adamiec Paweł 1987 Zdrój Ciechocinek

2. Białkowski Bartosz 1987 Southampton FC

3. Cywka Tomasz 1988 Wigan Athletic FC

4. Danch Adam 1987 Górnik Zabrze

5. Dąbrowski Maciej 1987 Victoria Koronowo

6. Feter Jakub 1987 LKS Bałucz

7. Fojut Jarosław 1987 Bolton Wanderers

8. Janczyk Dawid 1987 Legia Warszawa

9. Janoszka Łukasz 1987 Ruch Chorzów

10. Król Krzysztof 1987 Real Madryt

11. Krychowiak Grzegorz 1990 FC Girondis de Bordeaux

12. Małecki Patryk 1988 Wisła Kraków

13. Marciniak Artur 1987 GKS BOT Bełchatów

14. Marek Adrian 1987 Zagłębie Sosnowiec

15. Rączka Damian 1987 Borussia M`Gladbach

16. Sacha Mariusz 1987 Podbeskidzie Bielsko - Biała

17. Starosta Ben 1987 Sheffield United

18. Strugarek Krzysztof 1987 ŁKS Łomża

19. Szałek Jakub 1987 KP Police

20. Szczęsny Wojciech 1990 Arsenal London FC

21. Tytoń Przemysław 1987 Górnik Łęczna

Kojarzycie tych młodzików ? Na ostatnich Mistrzostwach Świata U20 dokopali brazylii grając przez pół meczu w 10-tkę.

Kubek, ja się tylko obawiam, że z tymi młodymi może być później podobnie. System w jakim funkcjonuje nasza piłka może też sprawić, że bycie miernotami im wystarczy... Oby tak sie nie stało.

irimi, 17 Cze 2008, 13:43

>Kubek, ja się tylko obawiam, że z tymi młodymi może być później podobnie. System w jakim

>funkcjonuje nasza piłka może też sprawić, że bycie miernotami im wystarczy... Oby tak sie nie stało.

Jak będą siedzieć na ławce to tak będzie.

Apropos meczu Polska - Brazylia na U20. Wiecie kto dał czerwień naszemu zawodnikowi ? Howard Webb !

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.