Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telefon komórkowy? NOWOŚCI - TOP 10

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jest lepsza, choć to dobry smartphone, tyle że wygląda jak C7, jak też ma sporo cech wspólnych z tą Nokią. Lepszym wyborem jest Nokia Lumia 800 lub N9.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Słyszał ktoś z Was już coś o Nokia Lumia 710? Ma wyjść w styczniu i podobno jest lepsza od iphona, za mniejsza kasę.

Taaa.. Jak każdy wychodzących nowy telefon jest niby lepszy od iPhone...Mam iPhone 4 od września 2010 r. i nigdy mi sie nie zawiesił, nie wyłączył sie sam itp. Żona ma samsunga wave - fajny leciutki telefon - zawiesza sie jednak conajmniej raz w tygodniu, cały czas wibruje bez powodu, włącza sie samoczynnie wyświetlacz. To samo z HTC kolegi.

Nie jest lepsza, choć to dobry smartphone, tyle że wygląda jak C7, jak też ma sporo cech wspólnych z tą Nokią. Lepszym wyborem jest Nokia Lumia 800 lub N9.

Lumia 800 jest znacznie droższa, a to ten sam telefon tyle że z 16GB pamięci i niewymienną baterią (710 ma wymienną).

Nie znam się na smyrofonach w ogóle, dlatego pytam. Jako prezent urodzinowy dla żony.

Taaa.. Jak każdy wychodzących nowy telefon jest niby lepszy od iPhone...Mam iPhone 4 od września 2010 r. i nigdy mi sie nie zawiesił, nie wyłączył sie sam itp. Żona ma samsunga wave - fajny leciutki telefon - zawiesza sie jednak conajmniej raz w tygodniu, cały czas wibruje bez powodu, włącza sie samoczynnie wyświetlacz. To samo z HTC kolegi.

Mimat, może i racja, że srajfon jest brany za punkt odniesienia i to tylko marketingowy bełkot. Ja co do srajfona nie jestem przekonany: tzn. poza niechęcią do chyba jednak b. drogiego telefonu (w cenie laptopa; owszem, wiem, to mały komp ten srajfon, ale mimo wszystko - to telefon) naczytałem się o tych jailbreakach, zdejmowaniu simów, etc. i problemach jakie moze to zrodzić (z blokadą telefonu włącznie). Może to tylko plotki albo ekstremalne sytuacje, ale jednak dają do myślenia przed zakupem.

Powrót po dłuższej przerwie...

@ Romek

Jak dla żony, to spokojnie Lumia 710. Spodoba się jej ten telefon, ew. nowe SE Xperia (w wersji białej także te telefony mogą się płci damskiej podobać).

@ Mimat

Dziwna sprawa z tym zawieszaniem się, jaki ma tam system, chyba nie muszę mówić że wielce wskazana jest aktualizacja go do Bada w wersji 2.0. Mi się telefon nigdy sam nie zawiesza(mam HTC Desire-jeszcze wersja z AMOLEDEM), no chyba że ja sam coś poknocę przy wgrywaniu custom romu. ;)

Co do Iphone4(bardzo fajny smartphone, z świetnym systemem i marketem), dobrze że teraz można go kupić za ludzkie pieniądze(w cenie SGBS 2 lub niewiele wyższej cenie). Stanowi dobrą alternatywę dla osób(w tym mnie), które nie lubi zbyt dużych smartphonów(czyli ekran powyżej 4 cali), a będą chciały kupić jakiś nowy telefon w przyszłym roku(jak będzie dobra propozycja z strony operatora).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• Administratorzy

Tymczasem pojawiły się pierwsze porty Androida 4.0 dla SGSa.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Od ponad 2 tygodni jest już beta na Nexusa S(i czysty port i Andek 4.0 z MIUI), wczoraj wyszedł też Andek 4.0 z Sense dla HTC Sensation, są już też bety właśnie na SGS'a i robią się też porty na Desire HD i Desire. Polecam forum XDA, tam wszystko jest napisane.

• 1 miesiąc później...

To jaki teraz telefon jest najnowszy ?? Juz go macie ?

Od pierwszego postu w tym watku zapewne co miesiac a nawet co tydzien zmienialy sie najnowsze modele , ciagle sa nowsze i nowsze....!!!

Firmy produkujace dmuchaja w balona swoich klientow , a klienci jak slepe barany podozaja za nowosciami.

Rownie dobrze watek mozna nazwac: "zrobili mnie w balona - mam najnowszy model telefonu" :))

Szkoda ze nikt nie zrobil listy TOP 10

Firmy produkujace dmuchaja w balona swoich klientow , a klienci jak slepe barany podozaja za nowosciami.

Czyli jak kupię stary model to będę "niewydmuchany" ?

Oczywiście te "branzlowanie się" parametrami jest żałosne i na poziomie gimbusów ale jakiś telefon trzeba mieć.

ps. Nie robię zdjęć więc wystarczy mi aparat w telefonie, nie siedzę w necie po pracy więc wystarczy mi przeglądarka w telefonie, nie korzystam z gps-u (może 3 razy do roku) więc wystarczy mi gps w telefonie a więc ???

Uwaga na nowy Samsung Solid C3350. Kosztuje więcej, a jest gorszy od poprzedników. Kolejne sprytne oszustwo mistrzów marketynku.

Według mnie jeśli ktoś uzna go za następcę B2710 to się bardzo rozczaruje. Od B2710 ma większy ekran i to właściwie jedyna różnica na plus. Nie wiadomo jak go umieścić w hierarchii Solidów. Na pewno nie jest to najwyższy model. Jeśli komuś nie zależy na większym ekranie to proponuję B2710. W tym jest latarka ale jest bez porównania dużo gorsza niż w B2710. Bateria jest chyba identyczna. Obudowa według mnie słabsza od tej w B2710. Nie posiada GPS i chyba nie ma UMTS. Klawiatura jest mniej wygodna od B2710. Telefonem tym steruje trochę inne oprogramowanie. Jest na pewno wolniejszy od B2710. Ale, żeby nikt nie pomyślał, że to zły telefon. Wręcz przeciwnie. Dobry prosty fon. Ale nie następca B2710 chyba że zgodnie z trendem na świecie, że jest kryzys i dotknęły go cięcia:-) B2710 w porównaniu z tym jest wszystko mający a ten to ubogi brat. Jedna rzecz jest w nim denerwująca. Odblokowaniu klawiatury towarzysz dźwięk, którego nie sposób wyłączyć.

• Administratorzy

Słyszałem coś na temat tych Solidów, podobno bateria wytrzymuje nawet do kilkunastu dni.

To jaki teraz telefon jest najnowszy ?? Juz go macie ?

Firmy produkujace dmuchaja w balona swoich klientow , a klienci jak slepe barany podozaja za nowosciano.

Rownie dobrze watek mozna nazwac: "zrobili mnie w balona - mam najnowszy model telefonu" :))

Szkoda ze nikt nie zrobil listy TOP 10

Mam najnowszy telefon i nie czuje się nadmuchany. Skanuję nim dokumenty, robie fajne zdjęcia, słucham muzyki, oglądam na nim filmy i telewizję. Zawodowo: prowadzę korespondencję z kontrahentami, otrzymuje informację o zamówieniach, nawiguję się...

Ostatnio użyłem go także jako poziomicy i świetnie się sprawdził - zaoszczędziłem dzięki temu ładnych kilkadziesiąt pln.

Dlaczego mam się czuć wydmuchany?

A do czego Ty używasz telefonu?

Mam Galaxy2. Przed zakupem porównałem go z iPhone 4 i mimo mojego szacunku dla Steve, iPhone przegrał. Nawet mój zeswirowany na punkcie appla kolega to przyznal.

Po 0,5 roku używania podtrzymuje swoją wysoką notę, podczas gdy kolega z iPhone: traci zasięg i zrywa mu połączenia, nie widzi rzeczy we flash, nie jest w stanie włożyć zapasowej baterii. Zwykle, jak chce wieczorem coś pokazać komus w necie, to pożycza fona ode mnie, bo jego jak zwykle padł.

Ja mam powiększony akumulator więc nie mam stresu że wieczorem nie dam rady pogadać czy coś komuś pokazać.

Napiszcie co trzeba zrobić, aby wydłużyć czas pracy baterii htc sensation:)

Ps. Wykonanie sensation przy samsungu galaxy s2 to bajka. Sense IMHO jest ciekawszy od nakładki samsunga.

Za to jeżeli samsung poprawi te dwie rzeczy i pozostanie przy swoich cenach to opanuje rynek.

No, jak to ma być telefon "biznesowy" to może któryś z nich się nada:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

tak przy okazji- które smartfony wytrzymują ok 2 dni podczas "zabawy" i ok 4-5 dni bez używania internetu, aparatu, muzyki, sunchronizacji meila itp. ?

No, jak to ma być telefon "biznesowy" to może któryś z nich się nada:

Ukryta Zawartość

Te telefony (oprócz iPhone) nie mają nic wspólnego z biznesem. Większość stworzono tylko po to by koleżankom szczęka opadła, gdy bogatsze odpowiedniki naszej Dody zechcą zamówić fryzjera dla swojego pudla. Telefon musi być wypchany diamentami i prosty, ponieważ inteligencje zostałyby mocno nadszarpnięte, gdyby na pokładzie pojawił się np. Android. Właścicielka mogłaby mieć uraz psychiczny do końca życia a producent pozew o odszkodowanie.

Ukryta Zawartość

Słyszałem coś na temat tych Solidów, podobno bateria wytrzymuje nawet do kilkunastu dni.

Mi B2710 Trzyma minimalnie tydzień przy umiarkowanym użytkowaniu, jest duży przez co wygląda trochę archaicznie ale dzięki temu jest wygodny i czuć że solidny- nic nie skrzypi, ma duże wypukłe przyciski, które czuć pod palcem.

tak przy okazji- które smartfony wytrzymują ok 2 dni podczas "zabawy"

Mój, ale musi być podpięty do ładowarki.

Jeżeli ma być odpięty od ładowarki, to żaden z mi znanych smartfonów nie wytrzyma 2 dni zabawy.

i ok 4-5 dni bez używania internetu, aparatu, muzyki, sunchronizacji meila itp. ?

Być może także mój, tylko jeszcze nikomu nie przyszło do głowy by sprawdzać, jak długo wytrzyma bez tych funkcji, ponieważ wyłączenie ich, stanowi zaprzeczenie potrzeby posiadania smartfona.

W tej sytuacji zdecydowanie polecam te telefony (jeszcze można kupić) - podobno niektórym ciągnęły po 10-14 dni. Mi krócej, bo telefonowałem.

nokia-6310i.jpg

Therion- mój post nie był złośliwy.

Twój natomiast, z linkiem do Nokii 6310i, już tak.

Pytałem poważnie- myślę, że 4 dni czuwania bez korzystania z gadżetów to wynik osiągalny (pytanie tylko w jakich modelach)

Zrozumiałbym Twoją kąśliwość gdybym napisał post typu: "a czy te wasze ustrojstwa potrafią wytrzymać 7 dni bez ładowania? bo moja nokia za 60 zł tak!"

Od jakiegoś czasu kuszą mnie dotykowe ekrany (szczególnie xperia mini), ale 1 dzień czuwania nie przełknę, dlatego zapytałem o telefony, które potrafią wytrzymać dłużej.

• Administratorzy

Mi bateria trzyma ze 2-3 dni. Jak dla mnie to największa wada obecnych smartfonów. Na szczęście pracuję przy komputerze i zawsze mogę podpiąć telefon kabelkiem USB. Wynik znacząco dałoby się poprawić wyłączając telefon na noc. Zawsze tak robiłem ze starymi telefonami, które umiały uruchomić budzik nawet przy wyłączonym sprzęcie. Niestety android musi być odpalony, by alarm zadziałał.

Therion- mój post nie był złośliwy.

Twój natomiast, z linkiem do Nokii 6310i, już tak.

Pytałem poważnie- myślę, że 4 dni czuwania bez korzystania z gadżetów to wynik osiągalny (pytanie tylko w jakich modelach)

Zrozumiałbym Twoją kąśliwość gdybym napisał post typu: "a czy te wasze ustrojstwa potrafią wytrzymać 7 dni bez ładowania? bo moja nokia za 60 zł tak!"

Od jakiegoś czasu kuszą mnie dotykowe ekrany (szczególnie xperia mini), ale 1 dzień czuwania nie przełknę, dlatego zapytałem o telefony, które potrafią wytrzymać dłużej.

Nie - przepraszam, nie odczytuj tego tak. Nie było w tym złośliwości - może jedynie nie najwyższych lotów humor. Lubię doktora House (Twój Avatar) i pojechałem językiem jakiego on by użył. Mój bład :) Sorki

Myślałem, że wiesz iż w tych całych cackach, gro prądu zżera wyświetlacz. Cała reszta to pikuś. Myślę, że pozostawienie tych opcji (wifi itp.) na czuwaniu ale nie uruchamianie wyświetlacza dałoby wynik o jaki pytasz. Niestety, nie da sie obsugiwac tak telefonu z dotykowym ekranem.

A co do Nokii, to zdziwisz się, ale nie byłem złośliwy - to jest wielce szanowany przeze mnie model i jeżeli ktoś potrzebuje telefonu do telefonowania, to ja osobiście lepszego nie znam. I co ciekawe, jak pisałem, wciąż mozna kupić je jako fabrycznie nowe.

Mi bateria trzyma ze 2-3 dni. Jak dla mnie to największa wada obecnych smartfonów. Na szczęście pracuję przy komputerze i zawsze mogę podpiąć telefon kabelkiem USB. Wynik znacząco dałoby się poprawić wyłączając telefon na noc. Zawsze tak robiłem ze starymi telefonami, które umiały uruchomić budzik nawet przy wyłączonym sprzęcie. Niestety android musi być odpalony, by alarm zadziałał.

To i tak długo. A jaki masz telefon?

Mój Galaxy nie ma mowy, żeby pociągnął dłużej niż 16 godzin, ale mam powłączane niemal wszystko co można. Cały czas się ściąga poczta, synchronizacja non stop, telefony wykonuję co kilkanaście minut, do tego raz na jakiś czas aparat foto, latarka, i inne pierdoły. Generalnie niemal go nie odkładam. Nawet jak jem, to oglądam YouTube albo fakty.

Uzależniłem się :)

trochę siedzę w nowościach, więc tak się głębiej ponownie zastanowiłem i... serio nie ma. Tzn. na samym czuwaniu tak, 2-3dni max sie da (Galaxy, Xperia, HTC itp), ale gdy wykonasz chociaż parę telefonów, coś tam sprawdzisz, to nie - niezależnie który, wysypie się po max 1,5-2 dniach. No, chyba że nie zależy Ci na alarmie i zaczniesz wyłączać na noc, to tak. Wytrzymają.

najlepszy przykład, że słowo pisane można zrozumieć opacznie :)

Z tego co czytam to niestety, ale będę musiał "przeprosić" się z moim szajsungiem S3310.

Czy to duzy problem podłaczyć ładowarkę na noc? Mój SGS wytrzymuje gdy korzystam tylko z email i telefonu 3 dni jezeli serfuje max 1,5 dnia. Dlatego w nawyk mi weszło wieczorne ładowanie:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Samsung S8500 Wave

ciekawie wygląda, akumulator nawet podczas zabawy, wg opini, trzyma 2-3 dni.

+ powłoka antysmugowa na ekranie.

BTW- ma ktoś samsunga z systemem BADA ? (taki niby zamiennik Androida)

zrobcie liste TOP 5 !!

i wpisujcie sie , kto z was ma najnowszy telefon i ile kasy za niego zaplacil !

mozna tak wyznaczyc najmodniejszego i najmadrzejszego uzytkownika na forum !!

Mam Galaxy2. Przed zakupem porównałem go z iPhone 4 i mimo mojego szacunku dla Steve, iPhone przegrał. Nawet mój zeswirowany na punkcie appla kolega to przyznal.

Po 0,5 roku używania podtrzymuje swoją wysoką notę, podczas gdy kolega z iPhone: traci zasięg i zrywa mu połączenia, nie widzi rzeczy we flash, nie jest w stanie włożyć zapasowej baterii. Zwykle, jak chce wieczorem coś pokazać komus w necie, to pożycza fona ode mnie, bo jego jak zwykle padł.

Ja mam powiększony akumulator więc nie mam stresu że wieczorem nie dam rady pogadać czy coś komuś pokazać.

A to ciekawe - Ja też w iphone 4 mam prawie wszystko w synchro ustawione (tylko poczta na push)i często korzystam z internetu (3g i wifi) i aplikacji - normalnie ładuje telefon co 2-3 dni (w totalnym czuwaniu + kilka telefonów dziennie udało mi się utrzymać bez ładowania najdłużej 4 dni. Dopiero hardcorowe używanie typu Youtube kilka godzin czy odtwarzanie filmu hd powoduje konieczność ładowania co 24 godziny. Moj iphone nie traci zasięgu, nigdy nie zerwał połączenia. A co do zmiany baterii to żadna filozofia:

Ukryta Zawartość

No chyba, że znajomy ma model 3gs - Tu wszystkie wymienione przez Ciebie bolączki występują (wiem bo mój brat ma 3gs).

Samsung S8500 Wave

ciekawie wygląda, akumulator nawet podczas zabawy, wg opini, trzyma 2-3 dni.

+ powłoka antysmugowa na ekranie.

BTW- ma ktoś samsunga z systemem BADA ? (taki niby zamiennik Androida)

WAVE nie wytrzyma nawet dnia podczas zabawy np. na Youtube czy na ciężkich gierkach.

Ukryta Zawartość

WAVE nie wytrzyma nawet dnia podczas zabawy np. na Youtube czy na ciężkich gierkach

Ja posiadam HTC Desire Z, i wszystko byłoby super gdyby nie to, że przy takim użytkowaniu jak w cytacie, bateria trzyma zaledwie 4 do 6 godzin :/

I jeszcze mam takie pytanie do forumowiczów. Otóż mam zainstalowaną aplikację PowerAMP, która odtwarza m. in. pliki FLAC, także te HiRes. Czy telefon jest w stanie wiernie przekonwertować sygnał na analogowy bez utraty na jakości, czy raczej dla niego wsjo ryba czy leci plik 16/44 czy 24/96 bo sygnał finalny to i tak 16/44?

Bez wątpienia Samsung galaxy s plus i9001

Gdybym miał więcej gotówki kupiłbym S II ale co tam, plus jest również bardzo dobry.

Polecam jednak wymianę ROM'u na jakiś inny, jeżeli macie ten tel. od jakiegoś operatora...

Ja posiadam HTC Desire Z, i wszystko byłoby super gdyby nie to, że przy takim użytkowaniu jak w cytacie, bateria trzyma zaledwie 4 do 6 godzin :/

To masz walniętą baterię, przy intensywnym użytkowaniu powinien trzymać przynajmniej 10 godz.

Łoooo ciup !

To masz walniętą baterię, przy intensywnym użytkowaniu powinien trzymać przynajmniej 10 godz.

Dokupiłem drugą baterię zapasową (oryginalną HTC, niby ten sam model co miałem w telefonie) i trzyma chyba nawet gorzej niż ta pierwsza, więc już sam nie wiem. Jak już dochodzi do 15%, wtedy zużycie leci na łeb na szyję, nawet przy wyłączonym ekranie. Znajomi się ze mnie śmieją, że chodzę z ładowarką i tą zapasową baterią i że powinienem sobie akumulator z samochodu powiesić u pasa.

A to ciekawe - Ja też w iphone 4 mam prawie wszystko w synchro ustawione (tylko poczta na push)i często korzystam z internetu (3g i wifi) i aplikacji - normalnie ładuje telefon co 2-3 dni (w totalnym czuwaniu + kilka telefonów dziennie udało mi się utrzymać bez ładowania najdłużej 4 dni. Dopiero hardcorowe używanie typu Youtube kilka godzin czy odtwarzanie filmu hd powoduje konieczność ładowania co 24 godziny. Moj iphone nie traci zasięgu, nigdy nie zerwał połączenia. A co do zmiany baterii to żadna filozofia:

Ukryta Zawartość

No chyba, że znajomy ma model 3gs - Tu wszystkie wymienione przez Ciebie bolączki występują (wiem bo mój brat ma 3gs).

Ma iPhone 4, ale podobnie jak ja, non stop gada i używa.

A co do wymiany baterii to nie to miałem na myśli :) - jestem w knajpie, kończy mi się power, otwieram klapkę, wymieniam baterię i już. W iPhone tak sie nie da.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.