Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

to niestety prawda , połowa wpisów to właściwie kolejne ataki na paltona

palton -rozmawiaj z ludzmi na PW i decyduj

watek nic więcej nie wnosi w kwestii organizacji spotkania poza kolejnym biciem piany

NIE! Zarówno Ty, jak i inni, nie czytasz dokładnie. Napisałem swoje propozycje, ale w niczym nie będę decydował sam. Jest rada, musimy więc wspólnie dojść do konsensusu (beznadziejne słowo, ale akurat tutaj pasuje :). To, że jeden z członków rady ma problemy z czytaniem słowa PROPOZYCJA, to jeszcze nie oznacza, że mamy odejść od przyjętych standardów.

Piotr 1 -takich śrubek wtedy nie było :)

NIE! Zarówno Ty, jak i inni, nie czytasz dokładnie. Napisałem swoje propozycje, ale w niczym nie będę decydował sam. Jest rada, musimy więc wspólnie dojść do konsensusu (beznadziejne słowo, ale akurat tutaj pasuje :). To, że jeden z członków rady ma problemy z czytaniem słowa PROPOZYCJA, to jeszcze nie oznacza, że mamy odejść od przyjętych standardów.

Propozycja- tyle ze pytanie kierowałes do konstruktorów jak sądziłem

poniewaz są same wpisy na nie oprócz nas dwojga plus kolejne jazdy personalne, mało konkretnych wpisów konstruktorów - sądziłem ze sprawa przynajmniej na forum padła

Normalnie WAVAC tylko szybki brakuje :-)

plus jakieś drobne prawie 400 kg na samo zasilanie :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

Chcą nie chcąc, przyznajesz, że dla Ciebie diy i jego twórcy nie są wystarczającą atrakcją. OK.

Tylko po co angażować się w temat DIY? I po co w ogóle taki nagłówek dla imprezy.

Dla każdego początkującego konstruktora wzmacniaczy, spotkanie z M.Levinsonem, czy N.Passem, powinno być czymś godnym pożądania. Nie wiem, jak się mają produkty tych panów do konstrukcji M.Knagi, ale jest całkiem prawdopodobne, że są równie dobre, lub lepsze. Poza tym pan Marek, zaczynał od udoskonalania różnych urządzeń w studio nagraniowym i projektowaniu różnych sprzętów na swój użytek. Tak więc, mówiąc dzisiejszym językiem, było to Diy pełną gębą. Tak jak Cir napisał, traktuje propozycję pana Marka, jako ciekawe urozmaicenie. Sam mam małe wątpliwości, o czym doskonale wie stary audiofil z rozmowy telefonicznej. Jednak uważałem, że powinienem przekazać tą propozycję. Nie zdziwię się, jeśli okaże się, że temat jest już nieaktualny...

Drogi Paltonie na niebiesko to są smerfy. Ja nic nie sprzedaję na forum i nie wiem co mają wspólnego moje udziały w kilku firmach. W przeciwieństwie do wielu ludzi nie ukrywam się pod wieloma nickami i nie wstydzę się ze swojego udziału w wielu komercyjnych przedsięwzięciach.

Na forum audiostereo jest przyjęte, że osoby które pracują w firmach związanych z audio, mają oznaczenie - Branża

Jeżeli sobie życzysz to mogę prześwietlić Twą osobę i umieścić szczegółowe informacje. Na razie sam działasz bezprawnie i poniesiesz tego konsekwencje.

Strona do której podałem link, jest ogólnodostępna. Nie złamałem więc regulaminu forum, ani żadnych przepisów. Jeśli chodzi o mnie, to nie mam nic do ukrycia.

Chciałeś przemycić konstrukcje Knagi bocznymi drzwiami a ja jestem od tego, żeby pilnować niezdrowych zachowań.

Kuriozalne... od czego jesteś? Nieetyczne zachowanie, to ukrywanie działania w branży.

Zaproszenie Nelsona Passa nie jest problemem, natomiast mamy ograniczoną przestrzeń i czas. Nie wszystkie marzenia da się radę spełnić. Chyba już coś znowu umknęło? Ten pokój to miejsce dla aktualnych DIYowców i ich konstrukcji. Naprawdę poradzimy sobie w 20 osób. Zmory paszli!

To wygląda na to,ze Pan Knaga wyszedł z propozycja do nas-tak zrozumiałem wpis Paltona....zastanawiające

dlaczego własnie do pokoju Diy miałby sam sie zgłosić......tak zrozumiałem powyższy wpis Paltona.

• Użytkownicy+

Palton, na Boga, jak Ci się udało załatwić Nelsona? Gratulacje !

Chętnie z nim pogadam. Sobota czy niedziela?

Kosmopolita :)

To wygląda na to,ze Pan Knaga wyszedł z propozycja do nas-tak zrozumiałem wpis Paltona....zastanawiające

dlaczego własnie do pokoju Diy miałby sam sie zgłosić......tak zrozumiałem powyższy wpis Paltona.

Dlatego, że (niestety) czyta nasze forum i nam kibicuje... przynajmniej jeszcze niedawno. Pan Marek zaproponował swoją osobę oraz prezentację wzmacniacza, co może potwierdzić Piotr_1. Ja obiecałem przemyśleć sprawę. Uzgodniłem, że niedziela przed rozpoczęciem wystawy, nie będzie kolidować z naszym pokazem, a konstruktorzy chętnie wymienią się wiedzą z p. Markiem (kierunek przepływu tej wiedzy znam :). Oczywiście dla ciekawskich forumowiczów, pogralibyśmy na Opuskulum przez pierwszą godzinę-półtorej.

Ot łopatologicznie wyjaśnione.

A ile jest preampów na AS.w pokoju DIY i czy będzie jakiś odtwarzacz czarnych krążków z wkładką MM. Może bm zabrał Aktidampa MKIII ? Przepraszam że nie wertuję całego wątku w poszukiwaniu tych informacji przyznaję że brak czasu , i trochę lenistwo.

Dlatego, że (niestety) czyta nasze forum i nam kibicuje... przynajmniej jeszcze niedawno. Pan Marek zaproponował swoją osobę oraz prezentację wzmacniacza, co może potwierdzić Piotr_1.

Dlaczego "niestety" ?

Jeśli p. Marek jest skłonny rozmawiać o szczegółach konstrukcji swojego wzmacniacza, dla mnie to b. mocny argument by przyjechać... Osobiście bardziej interesują mnie rozmowy z ciekawymi ludźmi niż słuchanie ich konstrukcji - które, nie ukrywajmy, w tych warunkach nie będą miały większych możliwości rozwinięcia skrzydeł.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Jesli chodzi o Opusculum to czemu nie, warto go posluchac i porozmawiac z tworca. A godziny poranne przed pokazem nie powinny kolidowac z pokazami DIY. Ja osobiscie ciekawy jestem urzadzen wychodzacych od polskich producentow jak i porownania z moim wzmacniaczem.

Dobry pomysl !

Pozdrawiam StasioP

Potwierdzam, miałem okazję obejrzeć nowego Martona i odrobinę posłuchać w salonie. Wzmacniacz robi wrażenie. Pan Marek to bardzo miły, kulturalny człowiek z dużą wiedzą. Jako konstruktor opowiadał mi trochę o wzmacniaczu, w sprawie rozwiązań technicznych niczego specjalnie nie ukrywał. Wszystko by było ok, pytanie tylko... czy mamy wystarczające możliwości czasowe i przestrzenne żeby kogoś tak przyjmować. Przyjedzie kawał drogi i okaże się że konstruktorzy DIY będą poddenerwowani obecnością komercyjnego produktu i brakiem czasu na sprzęt DIY, prezentacja czy rozmowy nie wypalą tak jak powinny z powodu takiego, że nie poświęcimy na to całego dnia, a na końcu jeszcze zbierze baty na forum za robienie sobie darmowej reklamy. Więc pomysł uważam za fajny, ale na inną okazję. Ponieważ IMHO nie pasuje ideologicznie do konceptu pokoju DIY.

Piotr organizowałes tamten rok , moze odpuscisz sobie obecny w kwestii kto gdzie i z kim moze sie spotkac przed rozpoczeciem wystawy

trudno o lepsza okazje

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

mlb, dlatego "niestety", bo 70% wpisów w tym temacie jest poniżej przyzwoitości. Spora część została usunięta, reszta to ciągła przepychanka. Dla osoby na pewnym poziomie, czytanie tych wypocin (do których w pewnej mierze i ja się przyłożyłem), jest dużą przykrością. Żeby wyłuskać merytoryczne wypowiedzi, trzeba przedzierać się przez bełkot i kłótnie. Zdaje się, że trzeba będzie przenieść część wpisów na bocznicę, a tutaj pozostawić tylko wpisy na temat.

Piotr organizowałes tamten rok , moze odpuscisz sobie obecny w kwestii kto gdzie i z kim moze sie spotkac przed rozpoczeciem wystawy

trudno o lepsza okazje

Przepraszam, nie doczytałem wpisu StasiaP, że miałoby to być rano. Niemniej takie decyzje to nie moja sprawa, ograniczyłem się jedynie do wypowiedzenia swojej opinii. Nie pierwszy i nie ostatni raz zapewne.

mlb, dlatego "niestety", bo 70% wpisów w tym temacie jest poniżej przyzwoitości. Spora część została usunięta, reszta to ciągła przepychanka. Dla osoby na pewnym poziomie,...

Wiele osób przez cały rok czeka na to wydarzenie, a im bliżej daty - tym napięcie i ekscytacja bardziej rosną. To większy chaos, ale i dobry znak.

Natomiast chcę powiedzieć coś co może nie każdemu się spodoba: mam bardzo mieszane uczucia wobec kogoś "na pewnym poziomie" kto tylko stoi z boku i się przygląda - tutaj argument "kulturalnego człowieka" zupełnie mi nie pasuje... Dyskusja poniżej przyzwoitości tylko wówczas ma miejsce gdy przyzwoici ludzie milczą - a właściwie są nieobecni, bo człowiek przyzwoity na każdą nieprzyzwoitość reaguje odruchowo, bez żadnej zachęty.

Bynajmniej moja gadatliwość tutaj nie jest wyrazem przyzwoitości, żeby sobie ktoś czasem nie pomyślał...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Nie czytałeś wątku, więc nie wiesz, że ustrojów mamy całą masę - w tym rozpraszacze szerokopasmowe (rezonatory Helmholtza). Oczywiście nie pogardzimy tymi wytworzonymi przez firmę Szymona, jeśli zechce nam je sprezentować.

Pewnie zdjęcia nie oddają ich uroku... ale za to na pewno imponujące.

Drogi kolego rezonator Helmholtza nie jest rozpraszaczem szerokopasmowym a absorberem wąskopasmowym, do eliminowania określonej grupy częstotliwości lub pojedynczych fal składowych wzbudzających się w danym pomieszczeniu. To tak gwoli wyjaśnienia.

Różnica podobna jak ze wzmacniaczem Knagi niby DIY ale jednak produkt komercyjny.

mlb to najlepszy moderator na audiostereo, szkoda że nie włada w zakładce hi-end. Wreszcie była by kultura.

• Użytkownicy+

mlb

Ludzie próbowali podjąć walkę, są tego liczne przykłady w historycznych już wątkach... Okazuje się, że osoby o niewybrednych manierach, czy po prostu trolle, są niezmordowani. Na jeden wpis przywołujący do porządku pojawia się kilka/kilkanaście postów agresywnych. Kultura i łagodny sposób bycia, nie ma siły przebicia, zawsze jest słabsza. Moderatorów jest zbyt mało, o czym od dawna mówię. Poza tym, często złośliwe wpisy są tak zakamuflowane, że trudno autorowi udowodnić złe zamiary. Tak więc jest to walka z cwanymi, zaprawionymi w bojach trollami. Jeśli nie wzmocnimy moderacji, będzie jak jest, czyli porządne i jednocześnie delikatne osoby, nie będą się wypowiadać.

Mały test - jeśli są osoby które myślą tak jak ja, niech postawią mi kolejkę. Jeśli nie mam racji, niech stawiają mlb. Wprawdzie trolle nieco zafałszują wynik, ale może być ciekawie...

Drogi kolego rezonator Helmholtza nie jest rozpraszaczem szerokopasmowym a absorberem wąskopasmowym, do eliminowania określonej grupy częstotliwości lub pojedynczych fal składowych wzbudzających się w danym pomieszczeniu. To tak gwoli wyjaśnienia.

Różnica podobna jak ze wzmacniaczem Knagi niby DIY ale jednak produkt komercyjny.

mlb to najlepszy moderator na audiostereo, szkoda że nie włada w zakładce hi-end. Wreszcie była by kultura.

Oczywiście kolega ma racje jeśli chodzi o rezonatory, w końcu zajmuje się tym profesjonalnie.

Co do moderatorów, to jest taka ciekawa zależność, ZAWSZE najlepszy jest ten, który z różnych przyczyn (wyjazd, choroba, znudzenie itp), nie moderował aktywnie w okresie poprzedzającym zachwyty jego moderowaniem :))) Mówiąc w skrócie, ten co nic nie robi, ten jest świetny ... przynajmniej dla niektórych... mlb jeśli trochę pomoderuje (na co mam nadzieję), nie będzie wzbudzał już takiego entuzjazmu :)))

Najwięcej trolują ci, co dookoła widzą samych troli. Dla nich trolem jest każdy, kto ma inne zdanie niż oni i nie ma ochoty trolować razem z nimi.

Ale, zdaje się, że to wątek o DIY na AS a nie skarg młodego Anioła, że ma za mało mioteł i nie daje rady. Prawda?

mlb

Ludzie próbowali podjąć walkę, są tego liczne przykłady w historycznych już wątkach... Okazuje się, że osoby o niewybrednych manierach, czy po prostu trolle, są niezmordowani. Na jeden wpis przywołujący do porządku pojawia się kilka/kilkanaście postów agresywnych. Kultura i łagodny sposób bycia, nie ma siły przebicia, zawsze jest słabsza. Moderatorów jest zbyt mało, o czym od dawna mówię. Poza tym, często złośliwe wpisy są tak zakamuflowane, że trudno autorowi udowodnić złe zamiary. Tak więc jest to walka z cwanymi, zaprawionymi w bojach trollami. Jeśli nie wzmocnimy moderacji, będzie jak jest, czyli porządne i jednocześnie delikatne osoby, nie będą się wypowiadać.

Mały test - jeśli są osoby które myślą tak jak ja, niech postawią mi kolejkę. Jeśli nie mam racji, niech stawiają mlb. Wprawdzie trolle nieco zafałszują wynik, ale może być ciekawie...

podsumowuje to tak pisząc tylko o sobie-

Nie jestem obłudnikiem,ani trollem-piszę prawdę,ale niektórym jest to nie na rękę.

Nie robie tu zadnych interesów-bo pasjonat audio tak ma...lecz na moderatora sie nie nadaję-bo lubie krytykować zarówno słabe,a drogie twory

audio i jeszcze tak sie składa że zazwyczaj idiotyczne wypowiedzi możnych tego forum......i jestem czesto urlopowany))

Np. dziś poddałem krytyce wzmacniacz Bonasus i pre phono rcm prelude sensor-wpis wisiał krótko-strach przed prawdą jest nieakceptowalny.

Palton

Nabór na moderatora nie powinien Ciebie interesować tylko SITE.......chyba ze jesteś właścicielem portalu.

Szukasz kultury tutaj?.........idż do kina,teatru,na koncert,do muzeum,odpręż sie wyluzuj,zweryfikuj marzenia,mierz siły na zamiary-to tyle.

Z tym Panem Knaga to wyskoczyłeś troszkę jak Filipek z konopii-trzeba było bez czajenia coś takiego najpierw zaproponować,a nie narzucać......

tego wymaga wiesz........kultura.Obejrzyj sobie serial-Daleko od drogi a w nim Leszka na balu sylwestrowym wtedy pojmiesz co to ta kultura

oznacza,bo wiesz zakończę tymi słowy co rozpocząłem,a mianowicie nie lubię obłudników.

Lepiej pomyśl nad tym co zrobić aby w pokoju diy nie było bałaganu-bo postepujesz tak

wesele jest w sobote i w niedzielę,a Ty już gości zapraszasz na piątek,a na sobote i niedzielę nieproszonych,ponieważ..

.....jest to pokój rodziny DIY............może sie mylę bo jego organizatorem i finansującym jest audiostereo a Ty tylko

robisz tu za wodzireja kelnera orkiestrę masz zabawiać gości posprzatać i jeszcze zdać klucze jako dozorca ANIOŁ.

Osobiście bardziej interesują mnie rozmowy z ciekawymi ludźmi niż słuchanie ich konstrukcji - które, nie ukrywajmy, w tych warunkach nie będą miały większych możliwości rozwinięcia skrzydeł.

Tak , ale aby dojść do takiego wniosku potrzebne jest już nazwijmy to "doświadczenie". Tymczasem pokój o , którym mowa zapowiada się bardziej na "zbiorową ustawkę" Potrzebny jest pewnego rodzaju narzucony organizacyjnie scenariusz (nie wnikam jaki)., żeby nie napisać rygor takiego spotkania.

Inaczej i tak pozostanie bez znaczenia kto ostatecznie wystąpi w pokoju ze swym produktem zaś dominującym stanie się obraz "uszczęśliwienia" pozostałych określoną koncepcją.

Jakakolwiek wartość merytoryczna sprzętu może okazać się praktycznie bez znaczenia.(nie chodzi o warunki odsłuchowe...) Patrze na to przez pryzmat człowieka , który co miesiąc spotyka się w gronie ludzi zainteresowanych zarówno czynnie jak i biernie szeroko pojętym audio hobby. Cieszy mnie iż grono nasze systematycznie się powiększa. Słuchamy muzyki, dyskutujemy, wymieniamy mniej lub bardziej żarliwie swoje poglądy. Ja kocham tranzystorowe piece a na naszych spotkaniach obecny jest producent wzmacniaczy lampowych, który świetnie się bawi. On opowiada o barwie i innej lampowej dupie Maryni a ja o Dynamice i timmingu. Pęka przy tym niezła whisky i jest ok. Nasz 78 letni uczestnik puszcza wkoło jakiś pierdzitrąbów z lat wojennych i opowiada ze wzruszeniem o tamtych czasach. A jak mu włączymy sepulture to pyta czy przypadkiem sprzęt się nie zepsuł bo coś się sprzęgło i huczy. Kiedys kolega zrobił temu Panu upgrade jego lampowego cd 2 audio note. Niestety należało przywrócić stan poprzedni gdyż wg szanownego użytkownika poprawionego kompaktu cytuję: "rozdmuchał mi Pan trąbkę do nienaturalnych rozmiarów. Gdyby to co słyszę było prawdą to Duke Elington miałby statyw pod instrument bo nie był by w stanie go udźwignąć i wątpliwym jest jak by weń dął" i nie zamienił bym tych chwil na żadne inne. Ten sam Pan powiedział nam kiedyś jak się bodliśmy argumentacją wzajemnych poglądów iż nie wolno się tak spinać bo on przeżył swoje życie tak iż może jedynie żałować rzeczy , których nie zrobił. Nie wiem kto dziś ma taki komfort. Ja nie mam, ale nie stoi na przeszkodzie aby gonić króliczka....a ten audio zając to tylko taka miniaturka. Wyjątkowo obrzydła ale i przyjemna jednocześnie.

1

Np. dziś poddałem krytyce wzmacniacz Bonasus i pre phono rcm prelude sensor-wpis wisiał krótko-strach przed prawdą jest nieakceptowalny.

Widzisz to trzeba brać przykłada z profesora Cir. gdyby On miał przyjemność przedstawić takiego rodzaju treść ( w niemal dowolnym temacie) żaden moderator nie miałby argumentu do wykasowania wpisu.....

a zostawiając pierdoły na boku. Jak masz cd Golem album Sand to weź ze sobą. Można będzie pokazać wszystkim fanom elektroniki/ psychodelii/ rocka że TAM I WTEDY wszystko się zaczęło a teraz to takie jakieś bywa bez polotu..... to nowe jest.

Co do moderatorów, to jest taka ciekawa zależność

Oczywiście że tak jest. Moderacja bywa stresująca - przerwa pomaga nabrać dystansu do siebie i innych, oraz spojrzeć na to zajęcie świeżym okiem.

Szymon - dziękuję za miłe słowa, ale nie lubię słowa "hi-end". Typowego sprzętu "hi-end" nie posiadam i nie mam najbliższych planów zakupu. Bardziej interesuje mnie DIY i dźwięk wysokiej jakości, a to nie zawsze to samo. Także nie mogę obiecać częstej obecności na forum, ostatnia przerwa była dość długa. Palton robi na tym forum dobrą robotę i bywa tu znacznie częściej, a to jest ważniejsze dla całokształtu niż ktoś kto wpadnie z doskoku, nawet jeśli rzuci na niektóre sprawy być może nieco inne światło.

Wracając do tematu - czy w najbliższym czasie coś będzie wiadomo w sprawie listy obecności "gwiazd DIY"? Że jar1 spotyka się z Nelsonem - to już wiem, ale czy będzie też coś dla śmiertelników?

Tak , ale aby dojść do takiego wniosku potrzebne jest już nazwijmy to "doświadczenie". Tymczasem pokój o , którym mowa zapowiada się bardziej na "zbiorową ustawkę" Potrzebny jest pewnego rodzaju narzucony organizacyjnie scenariusz (nie wnikam jaki)., żeby nie napisać rygor takiego spotkania.

Dokładnie tak. Dlatego sugerowałbym by Rada - o ile posiada już wystarczające dane - taki plan ustaliła, wszyscy będą wiedzieli czego oczekiwać.

Oczywiście że tak jest. Moderacja bywa stresująca - przerwa pomaga nabrać dystansu do siebie i innych, oraz spojrzeć na to zajęcie świeżym okiem.

Moderacja nie zakłada abstrakcji gdy abstrakcja staje się kanonem istota moderacji traci jakiekolwiek znaczenie.

Metafizyczne rozważania Kanta miały na celu poznanie istoty bytu człowieka.

Kto dziś zna drugiego człowieka kiedy człowiek nie zna samego siebie.

ale czy będzie też coś dla śmiertelników?

20 zł i jesteś ..... immortal. Co się będziesz przejmował.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dokładnie tak. Dlatego sugerowałbym by Rada - o ile posiada już wystarczające dane - taki plan ustaliła, wszyscy będą wiedzieli czego oczekiwać.

Nie wiadomo co ustalą bo chyba YODA zniknął...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Użytkownicy+

Robiłem testy wiele razy, wiem jak to wygląda. Nietrafione mi się wydają próby systematyzacji, bo real pokazuje, że tak się nie da. Oczywiście możemy próbować napisać "scenariusz", ale to będzie tak samo skuteczne, jak próba UE, ujęcia wszystkiego w przepisy... ogórki mają być proste.

Nie wydziwiajmy zbyt wiele a damy radę. Wystarczy ogólny zarys, czyli ustalone już głosowanie rady przy wyborze sprzętu, sprawne porządkowanie pokoju, oraz wygrzewanie sprzętu w drugim. Reszta to drobiazgi, które same się rozwiążą w trakcie.

Najwięcej trolują ci, co dookoła widzą samych troli. Dla nich trolem jest każdy, kto ma inne zdanie niż oni i nie ma ochoty trolować razem z nimi.

Oczywiście masz rację, co potwierdzają postawione Ci kolejki.

Ale, zdaje się, że to wątek o DIY na AS a nie skarg młodego Anioła, że ma za mało mioteł i nie daje rady. Prawda?

Zdaje się, chociaż czytając temat, można odnieść inne wrażenie. Co do "młodego Anioła", to nie są skargi, to stwierdzenie faktów.

Palton też jest BRANŻA....alkoholowa :)

Przejeżdżam sobie przez Inowrocław a tam piękny sklepik, a w nim branżysta Palton prowadzi sprzedaż. Teraz nie ma wyboru musi być na niebiesko.

• Użytkownicy+

Palton też jest BRANŻA....alkoholowa :)

Przejeżdżam sobie przez Inowrocław a tam piękny sklepik, a w nim branżysta Palton prowadzi sprzedaż. Teraz nie ma wyboru musi być na niebiesko.

Ładnie, ładnie, i na temat. Szukaj dalej ... albo dzwoń do W-wy :)

Mam kilka źródeł dochodu. Wszystkie razem zapewne nie dorównują Twoim, pozyskanym jedynie ze sprzedaży paneli z gąbki.

Wystarczy chyba tych uprzejmości.

Dostaje dość często wiadomości np. o takiej treści:

Trzymaj sie jakos - przeczytalem dzis fragment watku o diy na AS - chyba na trzezwo czytac nie powinienem :)

Nie sądze osobiscie aby zapraszanie roznych ludzi z zewnatrz na piatkowe glosowanie bylo korzystne dla samego glosowania i atmosfery. Powod, pokoj jest maly a aby testowac sprzet trzeba sie jednak skupic dodatkowe osoby moga jednak przeszkadzac w tym. To nie ze mam cos do publicznosci ale w piatek moim zdaniem powinna byc tylko rada oraz konstruktorzy ktorzy absolutnie sie nie wypowiadaja na temat sprzetu. Wypowiadaja sie tylko na temat wskazowek rozmieszczania kolumn kabli i zestawienia co z czym ma wspólgrac, stroja system.

No i przydalaby sie drukarka aby wydrukowac karteczki co z czym gra, jakie to jest urzadzenie, oraz karteczki na drzwiach z ustalonym sprzetem i godzinami odsluchu, moze ktos przytargac drukarke?

Pozdrawiam StasioP

konstruktorzy ktorzy absolutnie sie nie wypowiadaja na temat sprzetu.

W jakim sensie ? chodzi o tematy dotyczące topologii budowy, zastosowanych rozwiązań, czy raczej o wyrażanie opinii oceniających własne / innych konstrukcje ?

Czy jeszcze coś innego ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.