Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 10 Września 2012 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 10 Września 2012 - brak kultury

Po pierwsze nie widzę powodu, dlaczego Palton nie miałby się zajmować organizacją

Juz Ci jakis forumowicz wytlumaczyl...bo byla klapa, smród i obciach, jak Ci taki stan rzeczy pasuje to git....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

a to mam skromne pytanie:

czy ktoś przyniesie coś własnego projektu czy same klony które zawsze grają jedynie inaczej

i czy konstrukcja jest finalna, bo piata zwrotnica wykonana tuż przed AS czy 16- apgrejt poprawiający przestrzeń, wykonany w listopadzie o tym nie świadczą

jedyną wiarą w siebie jaką obserwuję jest, że jeśli ktoś lutuje Wellerem, kilkanaście konstrukcji rocznie, stosuje komponenty po 400zł i testuje to na gazetowych samplerach ...

faktycznie - to duża wiara

moje kolumny są również całkowicie mojego konceptu, mój pre bufor, oraz interkonekt, więc sory, marudzić potrafisz, z tym żeby coś konstruktywnego doradzić to gorzej.

Jestem za Paltonem. Dwa lata temu potrafił jakoś pogodzić wiele osób na DIY AS, pomimo że wystawiał swoje Kulki, ma także dobry słuch i doświadczenie w organizacji odsłuchów, bo robi ich kilka odsłuchu w roku u siebie, gdzie przewija się grubo ponad 100 osób jak nie 200 i każdy przynosi jakiś sprzęt którym chce zabłysnąć.

A ja przeglądam ten cały wątek i zastanawiam się o co ta cała spinka. W DIY chodzi o to żeby się dobrze bawić i nie rozumiem dlaczego pokój DIY miałby od tego odchodzić.

Zabawa fajna rzecz ale to chyba nie jest forum poświęcone rozrywce. No ale jeżeli ponad 90% aktywności tego forum rozgrywa się na Bocznicy to się niestety nie dziwię.

• Redaktorzy
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 10 Września 2012 - wpis odnosi się do skasowanego posta
Ukryte przez Fr@ntz, 10 Września 2012 - wpis odnosi się do skasowanego posta

Juz Ci jakis forumowicz wytlumaczyl...bo byla klapa, smród i obciach

Niestety, byłem również, i jakoś nie zauważyłem. Ale jeśli tak, to może podejmij się i zrób lepiej, zamiast tylko postulować? To wtedy w przyszłym roku ty będziesz przedmiotem podobnych rozważań.

• Użytkownicy+

Wyjaśnijmy więc sobie, jakie są obowiązki organizatora. W skrócie (zważywszy na planowane głosowanie związane ze sprzętem), pozostaje odpowiedzialność za stan pokoju. Najemca czyli SITE, jest zobowiązany do pokrycia ewentualnych szkód. W poprzednich latach były sprawdzane, czy podczas wnoszenia sprzętu nie uszkodzono drzwi, futryn, nie palono w pokojach, sprawdzano stan mebli itp. Dodatkową rolą, jest łagodzenie ew. sprzeczek i prowadzenie prezentacji.

To może zamiast słuchać muzyki porobić jakieś konkursy związane z lutowaniem, zarabianiem kabli itp ;)

: D

moim zdaniem organizator powinien być dyspozycyjny długo przed i w czasie wystawy, wyrobiony muzycznie i sprzętowo i chyba raczej miejscowy

odrobina kultury osobistej też by się przydała i nie byłoby od rzeczy żeby były to dwie osoby

jestem daleki od krytyki kogokolwiek, wszak to nasza zabawa ale daje się zauważyć ocenianie dokonań i zdolności często koteryjnie

możliwość prezentacji powinna mieć każda porządnie grająca konstrukcji a to należałoby sprawdzi znacznie wcześniej

selekcje można przeprowadzać regionalnie w znających się grupach i tak wyłonione konstrukcje przywieźć do Sobieskiego

tu nastąpiłaby finalna weryfikacja przez wybranych w tym wątku

jak widzisz Piotrek nie tylko marudzić potrafię, nie sztuka przywieźć swoje klocki i pilnować by chwalili

wakutoma - to, że próbujesz z głową nie znaczy, że wszyscy dłubiący maja podobne podejście

a jeśli z sensem, można zagrać i bez obudowy gdy warto

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Zabawa fajna rzecz ale to chyba nie jest forum poświęcone rozrywce. No ale jeżeli ponad 90% aktywności tego forum rozgrywa się na Bocznicy to się niestety nie dziwię.

W skrajności można zmienić nazwę pokoju na - "Bocznica".

Po prostu moim zdaniem nie ma co zakładać, że ma być dźwięk wystawy, bo można w pogoni za nim zapomnieć, co w tym wszystkim jest najważniejsze.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Po prostu moim zdaniem nie ma co zakładać, że ma być dźwięk wystawy, bo można w pogoni za nim zapomnieć, co w tym wszystkim jest najważniejsze.

Spółdzielnia Pracy "Daremny Trud" ;)

jako ze widziałem kolegów przy pracy w wieczór i w noc poprzedzajaca AS proponuje aby nie powtarzac poprzednich błędow bo tak zreszta uznal ogoł po AS2011 i wprowadzic zasade ze decyzje w sprawie pokoju podejmuja palton na spółke ze starym audiofilem

zawsze was widzialem razem we dnie czy w nocy :) wiec przestancie sie dąsac i dogadajcie sie wreszcie

ze spotkan u climaxa pamietam /w podobnym składzie zreszta / dobrze wychodziły głosowania ogółu słuchaczy w pokoju co gra lepiej i zarówno palton jak i stary audiofil podzielali opinie innych osób czesto bedąc przeciw ale pamietam ze było OK

pomysl takiego doboru sprzętu powstal na pierwszym spotkaniu climaxowym a potem bylo to kontynuowane z paltonem i jak sami przyznacie szło bez zgrzytów

stanowczo nie polecam finalnego zestawiania sprzetu przez konstruktorów z tamtego roku bo opanowali temat na zasadzie dyktatury i wlasnej nieomylności co doprowadziło do tego ze nader czeste były teksty stary audiofilu ratuj :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Chciałem tylko zwrócić uwagę, że wielu ludzi na tym forum zwyczajnie marnuje swój potencjał i doświadczenie a mogliby realnie konkurować z tzw branżą. Zabawy na forum jest aż zanadto czytając niektóre posty w bezsensownych wątkach.

Spółdzielnia Pracy "Daremny Trud" ;)

Dlaczego daremny ? Dlaczego nasz DIY miałby ustępować np takiemu japońskiemu ?

Dobra, zgłaszajcie swój sprzęt chłopaki, będziemy szukali perełek, bez obaw, na drzwiach będzie znak zakazu wstępu dla trolli:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wow :) byłem dyktatorem :) Call me Franco. Cir, nie znasz się na dyktaturze, zarządca musi być jeden.

jak pamietam było was trzech prawiacych sobie nawzajem komplementy , nie pisalem ze był jeden

• Użytkownicy+

jako ze widziałem kolegów przy pracy w wieczór i w noc poprzedzajaca AS proponuje aby nie powtarzac poprzednich błędow bo tak zreszta uznal ogoł po AS2011 i wprowadzic zasade ze decyzje w sprawie pokoju podejmuja palton na spółke ze starym audiofilem

zawsze was widzialem razem we dnie czy w nocy :) wiec przestancie sie dąsac i dogadajcie sie wreszcie

ze spotkan u climaxa pamietam /w podobnym składzie zreszta / dobrze wychodziły głosowania ogółu słuchaczy w pokoju co gra lepiej i zarówno palton jak i stary audiofil podzielali opinie innych osób czesto bedąc przeciw ale pamietam ze było OK

pomysl takiego doboru sprzętu powstal na pierwszym spotkaniu climaxowym a potem bylo to kontynuowane z paltonem i jak sami przyznacie szło bez zgrzytów

stanowczo nie polecam finalnego zestawiania sprzetu przez konstruktorów z tamtego roku bo opanowali temat na zasadzie dyktatury i wlasnej nieomylności co doprowadziło do tego ze nader czeste były teksty stary audiofilu ratuj :)

Cir, powiem jeszcze raz, jeśli chodzi o sprzęt, będzie głosowanie. Nie ma problemu z podziałem obowiązków, które wyżej wymieniłem. Ja mogę prowadzić prezentacje, ktoś inny niech pilnuje porządku. Jedyny wymóg, to NIEKARALNOŚĆ...

jak pamietam było was trzech prawiacych sobie nawzajem komplementy , nie pisalem ze był jeden

No jasne strasznie żeśmy se prawili komplementy, tak naprawdę to była konsternacja bo cobyśmy nie podłączyli to to nie grało i jak dalej nikt , albo prawie nikt się więcej nie zgłosi to powtórka murowana.

niekaralność w jakim sensie ?

moze jozwa pomóglby sciągnąc jak kiedys znanych audiofili na małe przedstawienie swoich pogladow o audio

zdrowo i miło posluchac takich ludzi w przeciwienstwie do XYZetowych misjonarzy

No i kiedy widzę takie potyczki ad personam, odechciewa mi się wchodzić do pokoju DIY. Szkoda, bo naprawdę szanuję wielu diy'owców, którzy poświęcają się dla tego hobby...

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

No jasne strasznie żeśmy se prawili komplementy, tak naprawdę to była konsternacja bo cobyśmy podłączyli to to nie grało i jak dalej nikt , albo prawie nikt się więcej nie zgłosi to powtórka murowana.

na forum to sie nazywa spijaniem z dziobków wiec jak wolisz :)

znów role paltona tu widze lub starego audiofila -osobiscie /PW/ zaprosic konkretnych ludzi z forum - nawet sporo więcej bo połowa i tak mu potem w trakcie odmawia o ile pamietam

• Użytkownicy+

No jasne strasznie żeśmy se prawili komplementy, tak naprawdę to była konsternacja bo cobyśmy nie podłączyli to to nie grało i jak dalej nikt , albo prawie nikt się więcej nie zgłosi to powtórka murowana.

A jak miało grać bez transportu? ;) Poza tym, Utopiał miał przytargać kompletny system - tak jak postuluje dzisiaj Janek Mamel. Byłby więc dodatkowo- transport, dac, pre, monobloki i kolumny (o kablach nie wspomnę). O tych "drobiazgach", nikt dziś nie pamięta...

Mówiliśmy o głosowaniu osób, które nic nie wystawiają. Do pomocy w doborze sprzętu chętnie bym zaprosił Cir-a z Łodzi, Umkę z W-wy, Sly z Poznania, do tego Rocha, lub Kobala z Krakowa. Oczywiście to tylko propozycja, inną kwestią jest to, kto będzie miał czas i chęci w piątek przed AS.

jestem wsród niekaralnych czyli to nie chodzi o mandaty

ja jak zawsze na audiofilskie spotkanie na AS - bardzo chętnie :)

Ja dalej uważam , że jeden kompletny system powinien być już dostarczony z góry. Drugi usiłować zmontować na miejscu. Jeśli byłby to np sprzęcior Kol. starego wielu oponentów może by się zamknęło wreszcie .

...przytargać kompletny system - tak jak postuluje dzisiaj Janek Mamel...

bo to miałoby prawo zagrać ale mamy zaprezentować pasje ludzi nie ścigać się z branżą

moje aktualne propozycje to #984

Jeśli byłby to np sprzęcior Kol. starego wielu oponentów może by się zamknęło wreszcie .

kolumny sonusa, wzmaki ukraińskie - co ten system ma wspólnego z diy

Piotrek w 2011 po prostu uratował pokojowi diy dupę (wcale nie twarz)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Użytkownicy+

No to żeś mi przywalił:)

Ano sam widzisz, jakie min. są tego konsekwencje ... Ale nie mówmy już o tym. Teraz dopniemy wszystko jak trzeba.

jestem wsród niekaralnych czyli to nie chodzi o mandaty

ja jak zawsze na audiofilskie spotkanie na AS - bardzo chętnie :)

Ok. więc liczę na Ciebie.

Ja dalej uważam , że jeden kompletny system powinien być już dostarczony z góry. Drugi usiłować zmontować na miejscu. Jeśli byłby to np sprzęcior Kol. starego wielu oponentów może by się zamknęło wreszcie .

Moglibyście spróbować złożyć system w KAIMie, ze zgłoszonych klamotów. Ja mógłbym sklecić coś u siebie. Jednak to by dyskredytowało pozostałych i na to nie mogę się zgodzić. Jest oczywiście opcja, żeby pozostali przytargali swoje klocki w piątek i próbowalibyśmy podmieniać klocki. Jednak szansa, że coś się wpasuje lepiej, niż dobrany wcześniej system, jest niewielka.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.