Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Umka, przyjęliśmy już głosowanie nad sprzętem. Na poprzedniej stronie opisałem obowiązki organizatora pokoju. Jeśli chodzi o dźwięk, organizator nie ma wiele do powiedzenia, poza możliwością głosowania. Nie demonizujmy więc osoby organizatora. Przy postanowionym już głosowaniu, ta rola się ogranicza do "gospodarza pokoju", o cierpliwości anioła...

Grający na kulkach=Organizacyjny demon=gospodarz pokoju=cierpliwy anioł=Palton))

Tak zrozumiałem ten bardzo ciekawy wpis.

co tu kombinować - gospodarzem pokoju musi być osoba akceptowana również przez właściciela forum czyli Palton z powołania Anioł

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Opublikowano · Ukryte przez palton, 11 Września 2012 - wpis nie na temat
Ukryte przez palton, 11 Września 2012 - wpis nie na temat

Zaprojektowałem naklejki na zderzak dla chętnych. Tkzw. bumper stickery.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Proszę WAS nie bierzcie kolumn DIY !

Jeżeli potrzebujecie ustroi akustycznych na szybko to mogę coś podarować, chociaż wypasów nie zdążę zorganizować to coś zawsze znajdę. Po występie użytkownicy mogą je zabrać do domu.

Opublikowano · Ukryte przez palton, 11 Września 2012 - wpis nie na temat
Ukryte przez palton, 11 Września 2012 - wpis nie na temat

Zaprojektowałem naklejki na zderzak dla chętnych. Tkzw. bumper stickery.

jesli masz tu kogos za trolla to daj mu bana

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

co tu kombinować - gospodarzem pokoju musi być osoba akceptowana również przez właściciela forum czyli Palton z powołania Anioł

Nic nie musi... Proponuję zamiast osoby organizatora, pięć osób (min. trzy) jako "radę pokoju Diy". Ponieważ najlepsza możliwa propozycja mówiła o głosowaniu, byłoby trzeba zaprosić kilka osób do oceniania sprzętu. Tym samym organizator, miałby jedynie zadania porządkowe. Nie mam potrzeby grać anioła stróża i choć w praktyce nic się nie zmieni, to może w czymś to pomoże.

A więc RADA POKOJU DIY:

1. palton

2. Cir

3. .... może mamel ?

4. ....

5. ....

• Użytkownicy+
niezależnie od dokonań

zaproście może do zawodów kolegów z Krakowa, Tarnowa, Gdańska, Szczecina, Katowic, kto się przebije ten zagra

nie musimy przecież co roku tańczyć kujawiaka

Oczywiście, że nie musimy tańczyć kujawiaka. W poprzednim roku mieliśmy tańczyć warszawiaka. Tyle tylko, że kapela z W-wy, nie raczyła zabrać ze sobą instrumentów... JUŻ ZAPOMNIAŁEŚ ?

Nic nie musi... Proponuję zamiast osoby organizatora, pięć osób (min. trzy) jako "radę pokoju Diy". Ponieważ najlepsza możliwa propozycja mówiła o głosowaniu, byłoby trzeba zaprosić kilka osób do oceniania sprzętu. Tym samym organizator, miałby jedynie zadania porządkowe. Nie mam potrzeby grać anioła stróża i choć w praktyce nic się nie zmieni, to może w czymś to pomoże.

A więc RADA POKOJU DIY:

1. palton

2. Cir

3. .... może mamel ?

4. ....

5. ....

Wiesz sam jak jest na razie do tej pory-jest tylko śmiesznie az nadto czasem.

Tych funkcji to chyba ciut za duzo bierzesz sobie na głowę-jesteś jakby co organizator-mając przybocznego Piotra1,więc pozwól,że teraz także

osobiście mianuję siebie na przewodniczacego tejże rady............nie widzę sprzeciwów-więc biore też ze sobą mamela jak zechce))

Tak na serio napisz do niedzieli coś konkretnego-bo organizator może się zmienić-Józwa preferencje moje pokoju zdecydowanie zaakceptował.

Oczywiście, że nie musimy tańczyć kujawiaka. W poprzednim roku mieliśmy tańczyć warszawiaka. Tyle tylko, że kapela z W-wy, nie raczyła zabrać ze sobą instrumentów... JUŻ ZAPOMNIAŁEŚ ?

Mamel jest na emeryturze lecz jeszcze pamięć i słuch u niego ok...w aptece na bilobil jeszcze nie wydaje,jednakże Tobie by sie przydało coś dla zdrowotności,bo kapela zwana Utopią miała urlop,natomiast inny zespół objazdowy ze stolicy był........JUŻ ZAPOMNIAŁEŚ?

macie przecież swoje kółka różańcowe

Drogi Janku Mamelu ( przepraszam za zbytnią poufałość ) w zeszłym roku byli ludzie z całej Polski ( i nie tylko ). Większość pewnie się spotkała po raz pierwszy. Wyszedł spontan bo reszta temat olała. Mam nadzieję, że w tym roku zgłoszą się wszystkie najbardziej kompetentne osoby z naszego forum i posłużą swoim doświadczeniem i radą. Lubię rozmawiać z ludźmi mądrzejszymi ode mnie więc liczę na spotaknie face to face :-)

• Redaktorzy

Panowie, może by na jeden dzień wybrać dwa kompletne systemy DIY, które będą grać w ramach "pokazania branży" (skoro jest taka potrzeba :-), każdy przez połowę czasu, a na drugi wybrać po prostu jakiś system, w którym co pół godziny czy co godzinę będzie się podłączało coś nowego, z listy która zostanie wcześniej zaakceptowana przez ogół?

Aha, wydaje mi się, że koncepcja systemów złożonych głównie z nie-DIY, aby w nich wyeksponować jeden klocek DIY, jest raczej nie do przyjęcia. Nie po to organizujemy spotkanie DIY, żeby poświęcać miejsce i czas na wyroby seryjne. Jeśli coś musi być z półki (zasilanie, wkładka gramofonowa, komputer itp.), no to musi, ale jeśli nie musi, to lepiej nie.

A, Starego A. mimo skłonności do bycia karanym proponuje do Wysokiej Rady. Masochizm nie powinien być przyczyną dyskwalifikacji, to w końcu tylko orientacja:-)

• Użytkownicy+

Może przypomnę historie z przed trzech lat, jak się to wszystko tworzyło i kto się tym zajął:

Ukryta Zawartość

Szkoda, że trzeba przypominać takie sprawy i tłumaczyć się z tego, że się chce coś robić. Mógł ktoś inny się tym zająć, ale jakoś nie było chętnych poza Teo i mną. Zeszłoroczna wystawa nie była dla nas najlepsza, o przyczynach już dosyć mówiliśmy. Teraz zastanówmy się, kto jeszcze powinien znaleźć się w radzie pokoju.

1. palton

2. Cir

3. .... może mamel ?

4. ....

5. ....

Być może dla rozładowania napięcia - mysioperz ? Fajnie gdyby się zgodził jozwa, jeśli tylko znajdzie czas w piątek. Uważam też, że Teo powinien być w radzie, jednak widzę, że nie wchodzi od maja na forum.

Ukryta Zawartość

Można zaprezentować cały tor oprócz kabli i kolumn, które według mojego wieloletniego rozeznania są ciężko podrabialną częścią rynku audio.

Jesli chodzi o kolumny to dobrze byloby miec cos dobrego i sprawdzonego na stanie, bo z kolumnami DIY zawsze jest najwiecej problemow. Przytarga ktos moze cos dobrego, tak aby mozna bylo porownac z innymi konstrukcjami?

A jesli chodzi o kable to nie wydaje mi sie zeby to bylo takie trudne do podrobienia - ale fakt nigdy sie za to nie zabieralem wiec moze masz racje..?

Nie chyba a na pewno. Na kabelkach już wiele osób się wyłożyło. Teoretycznie najprostsze rzeczy bywają najtrudniejsze... Zasilające oczywiście mogą być DIY, tu wielkich różnic nie będzie.

• Użytkownicy+

Pamiętam tą atmosferę, dreszczyk emocji i nawiązywanie nowych kontaktów. Trzeba się skupić na zadaniu ijak najlepiej je wykonać. Tutaj mój opis z tamtego pamiętnego weekendu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A więc RADA POKOJU DIY:

1. palton

2. Cir

3. może mamel ?

4......

5. ....

4 może SA

5 może bum1234

Być może dla rozładowania napięcia - mysioperz ?

Wybij sobie z głowy - ona jest już zajęta :D

Przysłowie mówi o sześciu kucharkach, więc może grono 5 sprawiedliwych się sprawdzi? Konstruktorzy wyjdą po wszystkim na piwko, jury wyjdzie na kawkę i podejmie decyzje w spokoju po tych wszystkich odsłuchach. Jestem też za Mysioperz! :)

...w zeszłym roku byli ludzie z całej Polski ( i nie tylko ). Większość pewnie się spotkała po raz pierwszy. Wyszedł spontan bo reszta temat olała. Mam nadzieję, że w tym roku zgłoszą się wszystkie najbardziej kompetentne osoby z naszego forum i posłużą swoim doświadczeniem i radą. Lubię rozmawiać z ludźmi mądrzejszymi ode mnie więc liczę na spotaknie face to face :-)

tu mamy konsensus ale z doborem sprzętu jest problem, piątek to za krótko by cokolwiek sensownego wyszło

ponadto nadal będę twierdził, że jeśli przywozi się diy które zyskało uznanie "w okolicy" powinno na wystawie zagrać i na taki dzień poświęciłbym sobotę lub chociaż z pół

system(y) podstawowy jest szansa że powstanie wcześniej a przecież może być również weryfikowany bieżącymi prezentacjami

jak spontan to spontan

Szymon - nie lekceważ sieciowych, tu nie ma mądrych bo tu wszystko z osobna gra swoje i kto potrafi przewidzieć co wyjdzie jak się to doda do kupy

.nie widzę sprzeciwów-więc biore też ze sobą mamela jak zechce))

mamela to do rady starców, stołków nie będę Wam zajmował ale mogę jakoś tam na biegusiu wspomagać swoim adhd

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

potrzeba więcej kolumn, przypomina mi się sytuacja z zeszłego roku, moje nieudane, Twonka za dużo basu w danym pomieszczeniu i inteligenci ugotowani, spaleni w przedbiegach, rozmontowani na weekend cały

potrzeba więcej kolumn, przypomina mi się sytuacja z zeszłego roku, moje nieudane, Twonka za dużo basu w danym pomieszczeniu i inteligenci ugotowani, spaleni w przedbiegach, rozmontowani na weekend cały

np kol wakutoma. Widziałem- całkiem ładne wysokoefektywne monitorki DIY z szansą , że zagrają.

Tomek co Ty na to?

np kol wakutoma. Widziałem- całkiem ładne wysokoefektywne monitorki DIY z szansą , że zagrają.

Tomek co Ty na to?

Krzysiek to nie moja robota niestety ... Nie mogę chwalić się czyjąś pracą. Jeżeli jednak zabraknie kolumn to mogę przytargać.

A teraz coś z gatunku science-fiction. Istnieją przecież nieformalne grupy audiofili np krakowska, sląska, warszawska, kujawska. Montują na własnym terenie systemy i te gotowce dostarczają na miejsce. Czas prezentacji sprawiedliwie podzielić po równo pewnie to niewykonalne, miejsca mało i zamieszanie przy tym, ale....

.... wiem to fantastyka.

A teraz coś z gatunku science-fiction. Istnieją przecież nieformalne grupy audiofili np krakowska, sląska, warszawska, kujawska. Montują na własnym terenie systemy i te gotowce dostarczają na miejsce. Czas prezentacji sprawiedliwie podzielić po równo pewnie to niewykonalne, miejsca mało i zamieszanie przy tym, ale....

.... wiem to fantastyka.

tak by było git, ale chyba trzeba wspólnie, ponieważ zabrakłoby czasu dla wszystkich grup, aby wszystko dograć i ustawić, już w piątek byśmy się zadeptali, no chyba że... wszystko by było dograne na tip top z uwzględnieniem pomieszczenia :? I sobotnia noc zamiast relaksu - dalsza praca.

Gość rochu

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez Piotr_1, 12 Września 2012 - związany z usuniętymi wcześniej postami
Ukryte przez Piotr_1, 12 Września 2012 - związany z usuniętymi wcześniej postami

Oczywiście kolega był na AS w zewszym roku.

Owszem - byłem.

Masz z tym jakiś problem?

Opublikowano · Ukryte przez Piotr_1, 12 Września 2012 - związany z usuniętymi wcześniej postami
Ukryte przez Piotr_1, 12 Września 2012 - związany z usuniętymi wcześniej postami

Owszem - byłem.

Masz z tym jakiś problem?

To skoro byłeś to nie wiele masz do powiedzenia na temat tego co i jak tam grało. A skoro jesteś takim znafcą prawa jak się chwalisz w co drugim wątku to powinieneś wiedzieć że na publiczne pomówienia to trzeba raczej uważać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.