Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez Piotr_1, 12 Września 2012 - związany z usuniętymi wcześniej postami
Ukryte przez Piotr_1, 12 Września 2012 - związany z usuniętymi wcześniej postami

To skoro byłeś to nie wiele masz do powiedzenia na temat tego co i jak tam grało. A skoro jesteś takim znafcą prawa jak się chwalisz w co drugim wątku to powinieneś wiedzieć że na publiczne pomówienia to trzeba raczej uważać.

Nie wiem do czego pijesz Amigo.

Lepiej jednak zejdź ze mnie.

potrzeba więcej kolumn, przypomina mi się sytuacja z zeszłego roku, moje nieudane, Twonka za dużo basu w danym pomieszczeniu i inteligenci ugotowani, spaleni w przedbiegach, rozmontowani na weekend cały

Jedna stoi wolna na Placu Zamkowym))

Palton chce zebym pomagał-natomiast o 21 minut 8 Piotr1 podarowuje mi w statusie ostrzezeń czerwoną kreskę.....więc

do wyrzucenia z forum tylko krok uzasadniając to tak-ZŁOŚLIWOŚĆ I KILKUKROTNE DOKUCZANIE MODERATOROM.

P

Wnioskuję,ze jestem zagrożeniem dla pokoju diy na AS 2012 niektórzy chcą się mnie przed AS POZBYĆ-chociaz corocznie

jestem na liście gości-taka refleksja mnie naszła.

Wobec takiego stanu rzeczy nic mi nie pozostaje jak wziąć na swoja głowę organizację pokoju Diy.

Palton chce zebym pomagał-natomiast o 21 minut 8 Piotr1 podarowuje mi w statusie ostrzezeń czerwoną kreskę.....więc

do wyrzucenia z forum tylko krok uzasadniając to tak-ZŁOŚLIWOŚĆ I KILKUKROTNE DOKUCZANIE MODERATOROM.

P

Wnioskuję,ze jestem zagrożeniem dla pokoju diy na AS 2012 niektórzy chcą się mnie przed AS POZBYĆ-chociaz corocznie

jestem na liście gości-taka refleksja mnie naszła.

Wobec takiego stanu rzeczy nic mi nie pozostaje jak wziąć na swoja głowę organizację pokoju Diy.

Robisz sobie wyłącznie jaja i tyle. Rozumiem, gdybyś mówił coś konstruktywnego, jak inni, ale nie. Byle tylko zadymiać... Kolumnę z Placu Zamkowego chcesz przynieść?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

ZŁOŚLIWOŚĆ I KILKUKROTNE DOKUCZANIE MODERATOROM.

Przepraszam Panie moderatorze!

Jakim cudem można komuś wlepić ostrzeżenie za "złośliwość i dokuczanie" (rozumiem, że w postach), skoro SA ma posty zatwierdzane przed publikacją właśnie przez was???

To może od razu za gwałt go posadźcie bo podejrzewam, że aparaturę ma...

Robisz sobie wyłącznie jaja i tyle. Rozumiem, gdybyś mówił coś konstruktywnego, jak inni, ale nie. Byle tylko zadymiać... Kolumnę z Placu Zamkowego chcesz przynieść?

jaj to on nie robi bo za kazdym razem gdy widziałem sterego adiofila przyjezdzał autem zapakowanym sprawdzonym grającym sprzętem , po co te bezsensowne przepychanki drugi dzień

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Redaktorzy

Może zamiast robić sobie jaja, zająć by się czymś konkretnym? Dorośli panowie jesteście? Chyba że chodzi o to, że do listopada kupa czasu, więc można sobie popieprzyć na stronie?

potrzeba więcej kolumn, przypomina mi się sytuacja z zeszłego roku, moje nieudane, Twonka za dużo basu w danym pomieszczeniu i inteligenci ugotowani, spaleni w przedbiegach, rozmontowani na weekend cały

Szczera refleksja co do Twoich kolumn tylko o niemalze cały rok za póżno.

Co do kolumn Twonkowych to lepiej na Twoim miejscu bym sie nie wypowiadał-bo co to za kolumna bez podstawy basowej-to chłam.

Poza tym mówisz o jakiejś potrzebie kolumn na dziś mogę przytargać co najmiej 10 par.

Sam Twonk kończy dwie pary-tzn.jedne maja z 300 godzin grania,drugie zaczeły sie wygrzewać.....

Co Ci jeszcze brakuje to napisz

Kabli jest wbrud zarówno rca jak i xlr-ów -tez są phono.

Audio Show to nie może być poligon doświadczalny.....jak ostatnimi czasy jest pokój DIY

To jest wystawa a pokój diy nobilituje do pokazania czegoś-tym czymś ma być dżwięk bardzo rzetelny niezaleznie od upodobań słuchajacych.

Już z korytarza powinno sie mieć odczucie czy gra muzyka jak nalezy czy nie.

Prezentujacy powinni być wypoczęci a nie umeczeni robieniem na chipcika i tak przypadkowych konfiguracji.

Ogólnie w roli prezentującego widzę Paltona-tu sie sprawdzi na pewno-choć w innych sprawach tez bedzie służył pomocą-wiadomo pasjonat.

Nie odsyłam nikogo z kwitkiem,że jego urzadzenia sa złe czy coś-tylko koledzy dawajcie do prób naprawde skończone urzadzenia i bezpieczne.

Także nalezy tak działac aby grało co najmniej dobrze-jak bedzie pewnie to opisza po wystawie, nie moze być chaosu.

Muzyka jaka?.....samplery zapomnijcie o tym.Samplery służą do testowania w domu jak gra-proste chyba prawda!

Mysle ,ze kilku co najmniej kolegów osłuchanych co potrafią i pomoga złozyć dobry system-chociaz jeden-tak to widzę.

Urzadzenia do pokazu musza być juz wygrzane inaczej całe przedsiewziecie traci sens.

Nie bede sie zbytnio rozpisywał bo widze to na swój sposób-chociaz uwagi przyjmuje i nie jestem nieomylny.

Tak sobie piszę tylko na razie-bo nie wiem jak do tego ustosunkuje sie Józwa,Frantz,Palton.Piotr1...........i wszyscy forumowicze.

Nie zamykam furtki ze sprzetem dla nikogo-tylko jest jeden warunek-przekaz musi być wysokiej próby

No to wreszcie się rozumiemy, jestem za, ja badziewia w tym roku już nie przyniosę, kolumny będą osłuchane tu i tam, nie przeze mnie.

Nie bardzo,bo czerwona kreska razi w oczy-tak to widzę.

• Użytkownicy+

Jakby co to jestem za. Trza by może zrobić ankietę , ale myślę, że pomysł z radą Roberta jest dobry.

Wydaje się to jedynym sensownym rozwiązaniem.

to sprężajcie się z typowaniem bo w kolejności trzeba opracować metodologię weryfikacji, dobór materiału do słuchania

a to dopiero początek, jest sporo rzeczy do dogadania

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

to sprężajcie się z typowaniem bo w kolejności trzeba opracować metodologię weryfikacji, dobór materiału do słuchania

Zaproście Niutka !

Ja to w ławie jury bym widział osoby starsze, z doświadczeniem. Jak będzie dużo sprzętu, to z brzmieniem trzeba się wstrzelić w bardzo wąską granicę optimum. Ideału nigdy nie ma. Percepcja w tym polu musi być bardzo dobrze wyrobiona. Nie można się dać zwieść taniemu efekciarstwu jak to zwykle bywa z nowicjuszami.

Opublikowano · Ukryte przez palton, 14 Września 2012 - trolling
Ukryte przez palton, 14 Września 2012 - trolling

Też bym może się widział w tym jury ,tylko muszę se wymienić czym prędzej bateryjkę w słuchowym aparaciku.

• Użytkownicy+

Odbywają się liczne rozmowy z konstruktorami i osobami zainteresowanymi wystawą. Poprosiłem też kolegów z zakładki "Akustyka", o pomoc w dostosowaniu akustycznym pokoju.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Jeżeli potrzebujecie ustroi akustycznych na szybko to mogę coś podarować, chociaż wypasów nie zdążę zorganizować to coś zawsze znajdę. Po występie użytkownicy mogą je zabrać do domu.

Fajnie, że chcesz pomóc. Napisz z czego te ustrojstwa, żebyśmy mieli jakiś obraz.

Fajnie, że chcesz pomóc. Napisz z czego te ustrojstwa, żebyśmy mieli jakiś obraz.

Na szybko to załatwię tylko piankowe. Napisz ile m2 będziecie mieli w tym roku. Czy ten sam pokój, i co wam jest najbardziej potrzebne?

Miałem przyjemność być u Szymona-jego ustroje się nadają-tyle chciałem powiedzieć oraz że je dostarczy na pewno.

Poza tym fajnościa to nie ma co przesadzać ma być rzetelnie i normalnie po ludzku z humorem i dżwięk wysokiej próby-taki jest priorytet.

• Użytkownicy+

Na szybko to załatwię tylko piankowe. Napisz ile m2 będziecie mieli w tym roku. Czy ten sam pokój, i co wam jest najbardziej potrzebne?

Pokój prawdopodobnie ten sam co rok temu. Uważam, że jest niezły i w dobrym miejscu hotelu.

Witam

Proponuję nieśmiało swój wzmacniacz czyli Zerowatt-tranzystor w kl.A Single Ended oraz widoczne na zdjęciach kolumny na szerkopasmowym- Fostex FE126.Zapewniam dowóz prywatny tego sprzętu "na i z" wystawy.

Ukryta Zawartość

post-25239-0-75161300-1347686704_thumb.jpg

post-25239-0-65357300-1347686837_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

niutek a może chcesz zamiast IRF wlutować tam trany obecnie wykorzystywane przez N Passa ze stajni semisouth SJEP120R100A (jedyna wersja audio). Nic w sumie dodatkowo nie musisz dolutowywać a tylko podregulować no i przesłuchać. Jak nie masz tranów to pożyczę :). Potrzebujesz 1 na kanał. W ten sposób twoja oferta będzie atrakcyjniejsza ;)

Tranzystory JFET SJEP120R100A są wykorzystywane w Firstwatt J2, F1J, F2J. Więc może warto wysłuchać teraz tranzystora tak jak się wsłuchujemy w lampy ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.