Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

a ile taki pokoj kosztuje spytam z ciekawosci;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

• Użytkownicy+
a ile taki pokoj kosztuje spytam z ciekawosci;
3400 pln-dla forumowiczow 1700

Mam nadzieję że koszty pokryje Redakcja (a właściwie to Site), wkrótce będzie to rozstrzygnięte.

To co, chce ktoś posłuchać tego modyfikowanego chińskiego Bweitch'a 1812?

Jeśli tak, to mogę przywieźć.

Z nieoficjalnych przecieków wiem, że Stary Audiofil jest mocno zainteresowany,

ale nie chciałbym dźwigać tego sprzętu tylko dla niego... ;)

• Użytkownicy+
To co, chce ktoś posłuchać tego modyfikowanego chińskiego Bweitch'a 1812?Jeśli tak, to mogę przywieźć.Z nieoficjalnych przecieków wiem, że Stary Audiofil jest mocno zainteresowany,ale nie chciałbym dźwigać tego sprzętu tylko dla niego... ;)

Dawaj z nim, ja alergii na Chińskie nie mam, a modyfikowane to już prawie DIY. Inna sprawa że będzie kilka wzmacniaczy DIY w 100%, więc będą miały pierwszeństwo przy podobnej jakości dźwięku. Jeśli urządzenie się obroni dźwiękowo, to będzie grało.

Ps. Piszę to wszystko zakładając, że pokój AS forumowy DIY będzie... nie jest to takie pewne. Czekam na odpowiedź "redakcji" .

Jeśli nie, pozostanie nam "pospolite ruszenie", oby nie było wtedy za późno.

Rozumiem, w takim razie wpisuję się, w razie czego, na listę

Wychodzę z założenia, że im więcej sprzętów, tym lepiej.

Od nadmiaru głowa nie boli...

A tak baj ze łej - będzie jakieś spotkanie w Harendzie? ;)

• Użytkownicy+
Rozumiem, w takim razie wpisuję się, w razie czego, na listę. Wychodzę z założenia, że im więcej sprzętów, tym lepiej.Od nadmiaru głowa nie boli...A tak baj ze łej - będzie jakieś spotkanie w Harendzie? ;)

Ja idę, na pewno będzie!

• Użytkownicy+
a ile taki pokoj kosztuje spytam z ciekawosci;)<br />
3400 pln-dla forumowiczow 1700
Mam nadzieję że koszty pokryje Redakcja (a właściwie to Site), wkrótce będzie to rozstrzygnięte.

No tak i już jest rozstrzygnięte .... Site nie zapłaci za pokój :-(

Miałem nadzieję że po tak "udanej" zmianie silnika forum, Site i Redakcja postarają się chociaż w taki sposób poprawić stosunki z forumowiczami. Niestety myliłem się, a przecież byłoby to logiczne z punktu widzenia Site, niewątpliwie podniosłoby to atrakcyjność forum.

Jeśli są nadal chętni to pozostaje nam zbiórka pieniędzy ...

Czekam na wasze reakcje.

Robert

Jestem skłonny uczestniczyć w składkach.

Niemniej jeżeli pokój ma być finansowany ze składek forumowiczów, to nie ma prawa tam zawisnąć baner reklamowy audiostereo. Bo niby w imię czego forumowicze mają finansować reklamę firmy SITE?

Jak na razie wypada 425 zeta na łeb.

Hotel Sobieski kosztuje na 2 noce ca. 136 euro co daje ok. 540 zł.

Jeżeli organizator wystawy Audio Show żąda od Was Panowie 1700 zł czyli 425 euro to nie wiem o co chodzi. Możecie przecież niezależnie wynająć sobie pokój w Sobieskim;-) Będzie nawet łózko dla przyjezdnych;-)

Gdybym był zaangażowanym konstruktorem DIY to nie nobilitowałbym takiego organizatora obecnością ani swoją ani swoich konstrukcji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

• Użytkownicy+
Jak na razie wypada 425 zeta na łeb.

Oczywiście też się złożę, jednak liczę że więcej osób wesprze nas i wyjdzie ok. 100zł na osobę lub mniej. Zresztą nie ustalałbym jakiejś sztywnej kwoty, kto ile może niech da, dobre i dwie dychy.

Przenieśliście rozmowę o pokoju DIY z zakładki stereo, a tam oprócz mnie zaoferowało się kilka osób z kasą.

Z mojej strony 50 zeta macie zawsze, chociaż nie jestem DIY-wcem. Ruszcie wątek na STEREO z sygnałem że Was zostawili na lodzie, a ludziki napewno pomogą. Tak było już kilka razy.

pozdr. Jacek

To co, chce ktoś posłuchać tego modyfikowanego chińskiego Bweitch'a 1812?

Jeśli tak, to mogę przywieźć.

Z nieoficjalnych przecieków wiem, że Stary Audiofil jest mocno zainteresowany,

ale nie chciałbym dźwigać tego sprzętu tylko dla niego... ;)

Masz coś słabą pamięć,bo wisisz mnie i mcgyverowi-finlandię 0.7 litra!!-a z tym bewiczem to się zagalopowałeś-więc stój szalony i dawaj flachę.

Witam

A może wystarczy walnąć kartke na drzwiach WSTĘP 1 PLN i przygotować skarboneczkę. Nikomu ta złotówka biedy nie przyniesie, a Wam opłaci pokoik :)

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Ja tam wódki nie lubię. Preferuję "rudą na myszach" z kraju w którym chłopy zapieprzają w spódnicach ;-)

<br>Witam<br>A może wystarczy walnąć kartke na drzwiach WSTĘP 1 PLN i przygotować skarboneczkę. Nikomu ta złotówka biedy nie przyniesie, a Wam opłaci pokoik :)<br>Pozdr<br>
<br><br><br> 

Jestem przeciw. Co najwyżej można w widocznym miejscu ustawić skrzyneczkę na DOBROWOLNE dotacje. 

Cze

Tak tez może być!! Forumowicze wiedzacy o akcji dzielnie po złotym się podzielą, a jak reszta gawiedzi da po dyszce to w wypadku nadmiaru w niedzielę zaserwujesz Twoją rudą na myszach za darmo:)

Pozdr

I oczywiście żadnego Audiostereo.

Nasza ręczna robota !!!!!!!!

Ja

Witam

A tak dla jasności żeby nikt nie posądził o zagarnięcie to może jeszcze tablica z danymi: do teraz zebraliśmy .......... pln!! hehe

Ja

Gość Dink

(Konto usunięte)

Witam

A tak dla jasności żeby nikt nie posądził o zagarnięcie to może jeszcze tablica z danymi: do teraz zebraliśmy .......... pln!! hehe

Oj, Kazek, Kazek, w główce nieraz się pomiesza. To nie jest dyskoteka w Mogielnicy Kazek, ale doroczna impreza AS.

Cze

Nie bardzo trybię o co Ci biega? Delikatnie zaproponowałem chęć sfinansowania pokoju dla kolegów konstruktorów. A Ty mi z dysko wyskakujesz?

Pozdr

Witaj

A to że zagoszczą tam Twoje sprzęty to tylko chwalić.

Pozdr

Ja

Cze

Nie ma sprawy. Chciałem tak bardziej humorystycznie podejść do sprawy kasy za pokój.Choć i ja po dwóch latach na forum miałbym się czym pochwalić - ale bardziej mechanicznie niż elektrycznie. Np podstawki

Pozdr

Ja

• Użytkownicy+

Panowie uzgodniłem z Teo, że on zakłada wątek w stereo związany ze zbiórką kasy, ja natomiast koordynuje chętnych do wystawienia DIY. Po zamknięciu listy sprzętów (nie wcześniej jednak niż na kilka dni przed AS) możemy wspólnie się zastanowić (teoretycznie)co z czym ma grać i w jakim czasie. Oczywiście w piątek przed wystawą posłuchamy wszystkiego i ostatecznie zadecydujemy.

Robert

Ps. Kwestie finansowe pomińmy, piszmy w tym wątku TYLKO o sprzęcie.

A więc :

1, palton - kolumny (kulki)

2, Utopia monobloki MPW na gm70

3, Krzych 2 - Non Os DACa Petera Daniela z dorobionym USB-I2S + lapek jako źródło, albo shigaclone

4, Dink - SET na 845 /ew. z kolumnami Goodmans bez zwrotnic/, pre RIAA.

5, Benpe - DAC (forumowe CoCo -> Buffalo24 -> forumowy Pass D1)

6, Rick - prototypowy odtwarzacz CD: napęd CDPRO2 + DAC 4xPCM1704K - konstrukcja przetwornika Waldi06.

(ewentualnie)

7. Mac - handmade DAC z lampową analogówką na PCM1798 i przedwzmacniacz lampowy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.