Skocz do zawartości
IGNORED

Są w życiu chwile ....

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś moja 17-letnia córka wysłuchała ze mną cały utwór Echoes - Pink Floyd. Sama o to poprosiła a na koniec stwierdziła że tato to ma fajną muzę i kiedyś to była prawdziwa muzyka.

No cóż bilety na Austaralian Pink Floyd Show już kupione i jedziemy. Takich chwil życzę wszystkim tatusiom córeczek i synków też :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

https://www.audiostereo.pl/topic/75400-s%C4%85-w-%C5%BCyciu-chwile/

17 lat to już prawie dorosły człowiek... strzała została wystrzelona

Pamiętam jak poszedłem na koncert Dżemu i Ryśka nie było chociaż jeszcze żył. I potem jeszcze raz poszedłem i jego znów nie było... Mogę powiedzieć że bywałem na koncertach Dżemu częściej niż Riedel.

a moim maluchom (6 i 3 lata) podoba się Paranoid :-)) też satysfakcja

z drugiej strony - reakcja na Tales Yesów - tato, wyłącz ten jazgot! tak półżartobliwie, z błyskiem w oku :-))

Mój syn jak miał 3 lata zakochał się w Adel i bardzo podobał mu się Neil Cowley (dla niewtajemniczonych pianista) - kazał sobie puszczać na okrągło, grał i spiewał... A potem przyszła faza na wczesnych depechów i do teraz chodzi i spiewa "flaby hens, flaby hens" ;)

Znakomity wątek i świetne wspomnienia.

Moja Kaśka za maleńkości zakochała się w Kate Bush. Być może za często grałem ;). Zawsze mówiła: włącz Kaśkę… ku zgrozie Mamuli, która nie przepadała za krzykliwym momentami głosem Kate.

Zresztą Pink Floyd jak najbardziej również odegrał role w edukacji dziecka.

Potem przyszedł u Córki czas na metal, nawet nosiła się jak Metalówa. Obecnie (20 lat) zauważam, ze podbiera mi z płytoteki nawet Marka Grechutę (!) mimo, że oficjalnie się nie przyznaje ;).

Mój Madzik, pacholęciem będąc, na okrągło słuchał Grzegorza Turnaua "Naprawdę nie dzieje się nic". Kiedyś włączyłem "Muddy water blues" i oświadczyłem jej, że teraz chcę posłuchać Paula Rogersa. Na to Madzia przytuptała, szturchnęła mnie płytą GT w brzuch i rzekła: "ten Rodżers".

:-)

Starszy syn między 2 a 3 rokiem życia był .... Elwoodem. Wiązało się to z 2-3 projekcjami filmu na tydzień ;-). To było w porządku bo sam lubię. Jednak doszło do tego że wychodząc na spacer, na chwilę do sklepu czy gdziekolwiek poza dom razem z nim wychodziłem z małym Elwoodem: kapelutek, okulary, garniturek, koszula biała, krawat śledzik, czarne marteny no i NIEODZOWNA torba ze skarbami.

Młodszy jak widzi że coś słucham ... przynosi winyl z Elvisem: "telaz Plesley Elvis tata" :-).

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Ulubione płyty mojego siedmioletniego syna:

Genesis - Abacab i We can't dance (przekomicznie wygląda gdy z Collinsem śpiewa "You are no son of mine"

Alan Parsons Project - Eye in the Sky (gdy chce posłuchać prosi o płytę z oczkiem) Właściwie, to lubi wszystko Parsonsów.

Peter Gabriel - Up

Miłości do Floydów, po ojcu nie odziedziczył. Nawet zegary z Ciemnej strony go nie ruszyły.

Ostatnio ma okres gitarowy: Rodrigo y Gabriela

W komórce dzwonki: RPWL - Roses i IQ - Zero Hour

Nie gardzi też Dire Straits, Marillion.

Natomiast u mnie dzieci przez lata nasiąkały rockiem.Deep Purple,Black Sabbath,Led Zeppelin,Whitesnake,Creedence Clearwather Revival,Pink Floyd,ZZ Top,Rolling Stones,Free..... bo to była moja pasja i miłość do muzyki. Syn(25)miał i ma po dziś dzień do takiego grania szacun. Jego spojrzenie na muzykę ewoluowało z wiekiem i zaczął słuchać Death,Thrash,Grind.Morbid Angel,Sleyer,Metallica,Testament,Exodus,Death, W pewnym momencie to ja jemu zacząłem podbierać płyty i z wypiekami na twarzy wsłuchiwać się w te szaleńcze warkoty. Córka(20) popadła natomiast w Hip-Hop. Czego to moje dziecko w swych zbiorach nie ma, cala śmietanka USA:Notorious,Nas,Busta Rhymes,Ludacris,Fabolous,Terror Squad cale dyskografie. Nasze krajowe: O.S.T.R., Ortega Cartel, Pezet-Noon, WYP3, Quiz, Malpa, Molesta Ewenement, Green, Szybki Szmal, Eldo. Ale ostatnio podbiera mi do słuchania:Saga,Fleetwood Mac,Bee Gees,Toto,The Cars,Phil Collins,Roxy Music.Chodzą na koncerty i opowieścią nie ma końca.Przyznam się że to wielkie szczęście móc wzbudzić w młodych ludziach taką wielką pasję i kolekcjonerstwo.Dodam jeszcze nieskromnie że to w całości moja zasługa.

Moja córa co prawda jeszcze nie ma sprecyzowanego gustu muzycznego (wczoraj skończyła 3 latka), ale ostatnio zaczyna rytmicznie przytupywać nóżką i wybijac rytm ręką i głową przy utworach Depeche Mode, a zwłaszcza przy kawałku Policy of Truth :)) TATUSIA CÓRECZKA !! Niestety możliwość mamy tylko w aucie, bo mamusia nie trawi DM więc zostaje nam tylko auto i droga do przedszkola i z powrotem :))

A ja sam, dzięki starszemu o 5 lat bratu - wychowałem się na Iron Maiden, Accept, Saxon, TSA, TURBO, i lżejsze Def Leppard, Van Hallen, Marillion, Dire Straits itp. A zupełnie sam i w pełni świadomie zachłysnąłem się Depechami :)

Luxmany i winyle 

• 2 tygodnie później...

Pierwszy koncert mojego syna

....jak ten czas leci

niedawno kupowalem mu klocki i kolejke na gwiazdke

teraz skladamy sie na gitare elektryczna

troche to dziwne , ale gra muzyke ktorej sie nie sluchalo w domu

wszedl w okres buntu !?

Gra bluesa .

Dzieki niemu inaczej zaczynam j patrzec na ten gatunek

, kiedys odbieralem te muzyke jako prosta i jednowymiarowa

spowiedz czlowieka po przejsciach

nie powiem ze zostalem milosnikiem tego gatunku

ale cos tam musi byc , cos zaczyna moze kielkowac , umnie oczywiscie ?

Moj Jakub jest zatopiony po uszy

, wspomne slowa mojego syna - tato , przeciez blues jest kolebka calej muzyki !!!

dla tego mlodego czlowieka , to caly swiat

zycze Kubie i wszystkim Forumowiczom

wszystkiego najlepszego w nowym 2011 ROKU !!!

Najlepszego !!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.