Skocz do zawartości
IGNORED

Czy korzystanie z forum jest bezpieczne?

Gość Cadam

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Cadam

(Konto usunięte)

"...Umożliwia łatwe szpiegowanie użytkowników internetu logujących się do stron internetowych w niechronionych sieciach bezprzewodowych, publicznych hot spotach i sieciach firmowych. ...". Ostrożność wskazana, panika niekoniecznie.

Poza tym, jakie niebezpieczeństwo czyha na zwykłego użytkownika portalu tematycznego? Przejęcie hasła? :)

Co innego, gdy o tematyczny portal opiera się czyjś biznesik... Wtedy bida i lament.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

"...Umożliwia łatwe szpiegowanie użytkowników internetu logujących się do stron internetowych w niechronionych sieciach bezprzewodowych, publicznych hot spotach i sieciach firmowych. ...". Ostrożność wskazana, panika niekoniecznie.

Poza tym, jakie niebezpieczeństwo czyha na zwykłego użytkownika portalu tematycznego? Przejęcie hasła? :)

Co innego, gdy o tematyczny portal opiera się czyjś biznesik... Wtedy bida i lament.

Pełna zgoda...moja jedyna rzecz ,którą mogą przejąć to chyba awatar?!

?

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 1 Stycznia 2011 - kolejne wycieczki osobiste
Ukryte przez Fr@ntz, 1 Stycznia 2011 - kolejne wycieczki osobiste

Nie jest bezpieczne,bo zaraz Elbik raportuje,a Józwa....banuje.

Nie można pisac prawdy-wskazane lizać czyjąś część ciała poniżej pleców,bo idole boją się ukazania prawdy!!!

Pozdrawiam wszystkich piszących logicznie i prawdziwie w tym wątku.

ps.nie lubię lania wody!!!!

• 2 tygodnie później...

Podepnę się pod wątek z takim przypadkiem z dzisiejszego poranka:

Otwieram skrzynkę mailową z której korzystam niezbyt często i widzę wiadomość z portalu społecznościowego informującą mnie o czymś tam-nieistotne.

No niby rzecz zwyczajna,wielu dostaje powiadomienia z różnych stron o np.otrzymanej wiadomości..itp.

No ale wiadomość z portalu nie była do końca zwyczajna:adres mailowy na który otrzymałem wiadomość nie powinien być znany informującemu mnie portalowi.

Druga sprawa w owej wiadomości zaciekawiła mnie jednak bardziej:jak wiemy,w tego typu wiadomościach w nagłówku zazwyczaj pojawia się przywitanie typu:"Witaj Anastazy555!!!" (nick przykładowy),w mojej wiadomości także znalazło się takie powitanie...jednak mój nick zawarty w powitaniu pochodził z forum,z którym wysyłający wiadomość portal nie może mieć nic wspólnego.To forum na którym oczywiście jestem zarejestrowany,jest o wąskiej specjalizacji i raczej mało popularne,kilka wpisów dziennie,brak komercyjnego właściciela.

Czy powinno mnie to zaniepokoić czy raczej przejść obok tego incydentu obojętnie?

l'enfant sauvage

Dodam że informacja mailowa z portalu była autentyczna,wszystkie linki/odnośniki z tekstu maila działają prawidłowo-kierują mnie do właściwej strony,adres skąd przyszedł mail też jest prawidłowy.

Macie jakieś pomysły skąd takie rzeczy?

l'enfant sauvage

A może pod Twoją nieobecność ktoś korzystał z tego komputera i się tam zarejestrował.

Nie ma takiej opcji,z komputera korzysta jedynie żona i ja,sieć jest po kablu,to domowy pecet.

l'enfant sauvage

Wygląda na to, że któryś z twoich znajomych z internetu znających ten adres niechcący udostepnił go osobom trzecim.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

kurcze,który adres?

EDIT:

Aaa...mailowy na który dostałem wiadomość.Faktycznie,ten adres służy mi m.in. do korespondencji ze znajomymi,ma fajne opcje komunikacyjne.

Ale dlaczego miałby to robić?

Poza tym najciekawszym jest znajomość mojego nicka z pewnego forum...na którym bywam 2-3 razy do roku i często sam przez chwilę muszę się zastanowić nad swoim nickiem i hasłem aby się tam zalogować.

l'enfant sauvage

Hmm, nie wiem ale jeżeli bot potrafi zarejestrować się na forum i "czytać" profile to automatycznie też zdobywa Twój adres mailowy

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.