Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P-350

Rekomendowane odpowiedzi

w p-7100 w zasilaczu jest jeden mostek. podejżewam że w p-5000 też.

To do czego służy drugi mostek oznaczony jako "DIODE A" ? Ten mostek jest wpięty szeregowo w przewód Neutralny zasilania .

Maniol

To do czego służy drugi mostek oznaczony jako "DIODE A" ? Ten mostek jest wpięty szeregowo w przewód Neutralny zasilania .

Myślę że chodzi o zabezpieczenie przed prądem stałym na zasilaniu

Edytowane przez wieslawa

jaskiniowiec napisał:

"Witam , ogólnie tak się zastanawiałem iii będę robił zakupy w tejże firmie za okrągłą sumkę ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Części tam mają oryginalne ."

Zakupiłem ostatnio w tym sklepie tranzystory 2sc2240gr i 2sa970gr bo cena jest niższa niż na allegro.

Napisane jest, że Toshiba i nie neguję tego. Dzisiaj wszyscy sprzedający TOSHIBY mają oryginały.

Pomiar hfo na zwykłym METEXIE dla tych par jest bardzo wyrównane i oscyluje w granicach 99 do 105.

Nadruk na nich różni się od tych, które są w ofercie Mark_6 na allegro.

Te mają wzmocnienie ; 2sc2240gr między 230 a 260, a 2sa970gr między 160 a 196 .

Widać więc,że trudno jest dobrać je w pary w moim przypadku do E407.

Chciałbym się zapytać czy i jaka może być różnica dźwiękowa w aplikacji tych par z obydwu sklepów bo

różnice wzmocnienia są ponad i prawie dwukrotne.

pzdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Różnice są i raczej wynikają z serii produkcyjnej , Tranzystorki od Markg , kiedyś je kupowałem i też miały się rożnie , też ich nie można było dobrać .

Co do oryginalności ,, Chmmm ciężka sprawa , ja biorę od nich tranzystory końcowe i wiem że oryginały oraz sprawdzone w praktyce itp .

Rozmawiałem telefonicznie parę razy w sprawie zamówień i nie wszystko tam jest oryginalne, można się dowiedzieć co to jest za towar, -- zorientuje się .

Gdzieś czytałem że 2sa970 i 2sc2240 są już nie produkowane , chhmmm mozliwe że jakiś inny producent zaczął je robić .

Markg ma je jeszcze ze starych zapasów przez to tak cenę przysolił .

Panowie, ma ktoś może wiedzę jakiego producenta rezystory stosuje accu, oraz jakie to serie:

- Carbon Film Resistor RD142EA

- Fuse Resistor RF142HA

- Metal Film Resistorr RN142HK

- Oxide Metal Film Resistor RS143FA

- Metal Plate Resistor RW993DJR

Ewentualnie co Wy stosujecie w te miejsca?

Yuras , już parę postów wyżej podałem kwotę , ale dzisiaj podam dokładną .

Ogólnie po paru kłopotach wszystko zmierza do finalizacji .

Pcb do p-5000 po reklamacji już mam, raczej ktoś z pracowników gamy musiał mieć rozmowę bliskiego stopnia . Jednak potrafią zrobić porządne pcb , bez zadrapań plam itp . Parę sztuk przygrzałem w moim piekarniku i dostały zmieniły odcień , jeżeli ktoś chce niebieskie lub te drugie to pisać na pw . Zależy od gustu . Będę wysyłał losowo .

Ukryta Zawartość

post-35540-0-98269200-1363010126_thumb.jpg

Przekaźniki też będę miał w tym tygodniu . Tme myślałem że porządniejsza firma - dużo by gadać .

Podobierane trany końcowe - w tym tygodniu roześlę resztę tego co jeszcze nie wysłałem .

Adalbert - pogadałem sobie dzisiaj z gościem Humy i twierdzi że oryginały , tylko że są to jakieś starocia - leżaki magazynowe, pakowane fabrycznie po 200 i tralala .

Ogólnie ciekawe, jeszcze ich nie sprawdzałem w akcji, może faktycznie tylko inna seria .

.

Zigi - najlepsze jakie da się kupić , ze zdrowym rozsądkiem .

Chciałbym to wszystko w tym tygodniu porozsyłać , parę osób zapłaciło mi za pcb i trany końcowe , te tranzystory końcowe niech sobie same odliczą od kwoty dopłaty i tyle przeleją , chyba że chcą jeszcze drugi komplet . Ogólnie mam wszystko odnotowane co kto i jak , także nic w przyrodzie nie ginie .

Myślę że mój nr konta każdy posiada z poprzedniego przelewu także nie będę podawał, wysyłając maile

do każdego z osobna . Przy dopłatach podać tylko nick .

Kwoty podam niebawem .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To tak -- p-5000 --- 505 zł całkowity koszt 805 zł

P-4100 --- 562 zł całkowity koszt 822 zł

Co do dopłaty do złożonych i uruchomionych tyle ile każdy uważa za stosowne .

Czyli jednak byłem najbliżej bo napisałem ,,nawet 800zł" a wtedy podawałem z PCB oczywiście :) :)

A Grzegorz zapewne podawał same części do kitów. Zastanawiam się, dlaczego P-4100 jest droższy od P-5000 w którym jest więcej tranzystorów wyjściowych? Mi to LOTTO ale z ciekawości :)

p-5000 --- 505 zł

P-4100 --- 562 zł

rozumiem, że to są ostateczne kwoty dopłat, można już przelewać kasę?

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Tak ostateczna .

Tak 4100 jest droższy ze względu na bardziej rozbudowany stopień wejściowy .

druga sprawa te kondensatory vishay , kosztowały 30 zł sztuka po doliczeniu dostawy i przewalutowaniu pln na euro , to była jedyna rzecz która kupiłem ebay , nie lubię tam kupować, to głownie zawyżyło . A że były osoby które życzyły sobie takie to takie wziąłem .

ale znowu sporo rzeczy wyszło taniej te przekaźniki liczyłem po 5,2 zł -- rabat za ilość i tranzystory wejściowe wyszły taniej niż w poprzednich zamówieniach itp .

Rożnica na wzmocnieniu na moich miernikach tych wejściowych jest ok 30 hfe

jest dobrze ale mogło być lepiej .

tych 2sa1145 i 2sc2705 , kupiłem z nowej dostawy i jest lipa różnica ok 60 hfe i lepiej , ale miałem jeszcze z moich starych rezerw w szafce i udało mi się dobrać dosłownie na styk do tych p-5000 idealne dobrane tranzystorki pnp z npn , różnica na poziome poj hfe , należy je zalutować Q9 Q11 oraz Q10 Q12 , Tylko że parę szt z moich rezerw jest z wylutu 2sa1145 - na cztery komplety , także ktoś je dostanie . Moim zdaniem lepsze są te z wylutu niż te nowe . Zwłaszcza ze ten 5000 jest na dobór tranów wrażliwy .

Piszę dlatego żeby ktoś nie miał pretensji dlaczego dostał cztery szt z wylutu .

Witam ogólnie to tak po ciężkiej walce z pakowaniem , kity do p-5000 mam po kompletowane i prawie gotowe do wysyłki , brakuje jedynie do każdej pcb dwóch szt rezystorów bezpiecznikowych .

Taż je wziąłem w tme , ogólnie 2 zamówienia które u nich zrobiłem zrealizowali w 5 paczkach i jeszcze nie wysłali tych rezystorów które kupiłem i zapłaciłem powoli miesiąc temu .

Ten kit p-5000 są to fajne puzzelki ((::::: , błędów nie ma żądnych na pcb tylko dobrze polutować .

Najważniejsze nie pomylić wartości rezystorków wartości 2,26kom , 2,37 kom bo takie tam są ,

Rezystor-ki tak popakowałem że są w 6 woreczkach tak zęby się nie porozwalały .

Nie opisywałem ich to by było poza moje możliwości przerobowe .

Co do kitów 4100 jest lipa z tranami głownie 2sa 1145 i 2sc2705 i 2sc5171 i 2sa1930 .

Mam ich po 400 par ale nic z tego w miarę nie dobiorę ponieważ nie zachodzą na siebie wzmocnieniami. Muszę załatwić troszkę z innej serii jak zajdą na siebie wzmocnieniem to będzie dużo dobranych par na zapas też .

Tak to wygląda ,

- gołe pcb chcę wysłać w nast tygodniu bo w tym nie wiem czy się wyrobię .

- p-5000 też , z tego co rozmawiałem z gościem z tme to coś majaczył że będą mieli te rezystory 19 , także myślę że w końcu doślą tą 6 paczkę - na ich koszt .

-p-4100 , jak załatwię tranzystorki które będzie można w miarę sensownie dobrać .

na razie nie wiem , do 2 tyg .

Nie dotyczy to złożonych modułów .

Dopłaty za kity mozna robić , do usa się nie wybieram ((::: .

-p-4100 , jak załatwię tranzystorki które będzie można w miarę sensownie dobrać .

na razie nie wiem , do 2 tyg .

Nie dotyczy to złożonych modułów .

Dopłaty za kity mozna robić , do usa się nie wybieram ((::: .

no ja spokojnie mogę czekać , nie mam ciśnienia, kaskę wyślę po niedzieli, co do wyjazdu za ocean.....za dobro któreś poczynił należała by się jakaś zrzuta na wyjazd :)

Panowie a jak wygląda sprawa z obudową do P4100/P5000?

Czy będzie jakieś zamówienie itd?

Jak są chętni na obudowy z włoskiego modushop to nie ma problemu,tym bardziej że biorę dla kolegi jedną sztukę idealną do P5000 i jeszcze przed świętami będę miał transport do Polski prawie darmo.Także zobaczcie co by was interesowało i dajcie znać na pw.Zamawiam tylko większe graty i najkorzystniej jest wziąć np. 3 szt tej samej bo mamy wtedy rabat min.10 %.

Ja biorę taką-idealna do klonów accu,drogo ale taniej i lepiej już się nie da ;)

Ukryta Zawartość

ps.i jest to cena wyjściowa;każda następna sztuka znacznie zmniejsza koszt,także myślę że warto porównując ceny u nas.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez freedi

moge Wam zrobic tego typu skrzynki - oczywiscie mozna bedzie wyciac co sie chce na wskazniki i cala reszte.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

arczi-tak panele będą bez customizacji-jest taka opcja u nich ale wydaje mi się że za dużo sobie za to liczą i mogłoby to trochę potrwać-taniej i prościej będzie u nas

dr.M-musiałbym zobaczyć Twój wyrób na żywo i jeśli byłby jakościowo podobny do tych które zamawiam i oczywiście konkurencyjny cenowo,to dlaczego nie?...i faktycznie;te śruby psują całą robotę :(

ps.na tą chwilę kupuję 2 paczki i cena obowiązująca 215euro i z każdą następną jest taniej

Kupcie sobie obudowy z modu, są super zrobione. Tylko policzcie czy to się opłaci, po rozmowie z Panem Robertem z polskiego modu ceny są bardzo dobre a obróbka paneli przednich będzie zdecydowanie tańsza.*

* nie łączą mnie żadne powiązania z tym sklepem, jestem jedynie zadowolonym klientem.

• Pokaż nowe odpowiedzi