Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chlebak, a co dopiero lodówka! Tam to się dzieje :)

Niedługo producenci wymyślą dla naszego zdrowia chleb, który zabija wszystkie żywe organizmy w promieniu 20cm.

Skoro chlor "nie jest taki szkodliwy", to może zalewać chlebak domestosem? Ciekawe dlaczego śledziki w słoikach są takie bielutkie swoją drogą. Z natury są trochę żółtawe, ale takie dobrze się nie sprzedają, hmm :)

Edytowane przez Piotr_1

Chlor powoduje choroby krążenia i zawaly.... wiec dobry nie jest

chwilowy brak działalności w audio.

Myślę, że więcej ofiar powoduje chlor z NaCl - soli kuchennej - niż z mycia muszli, czy podłogi podchlorynem sodu.

Sól z czipsów, kiełbasy większości nie przeszkadza.

Twierdzę, że więcej ofiar zabiera brud nie niszczony chlorem.

Byłem mistrzem na instalacji produkcji chloru, czasami rzygaliśmy chlorem przy niestabilności zasilania- to był PRL .

Żyjemy!!!- w większości.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Jak wiemy w kapitalizmie (a więc wszędzie gdzie tylko pozwolono na prywatyzację) od razu zlatywaly sie zagraniczne koncerny i wszystko co cenne wykupywaly tak tez na pewno jest z wodami mineralnymi i piwem i dlatego mam pytania.

Jakie wody mineralne sa jeszcze polskie?

Jakie piwa sa jeszcze polskie ( czy sa jeszcze takie?) Bo jak woemy lechy tyskie zywce itd popularne to wszystko jedna firma przejeta przez zagraniczny koncern

Ale jednak są i dobre opinie w temacie chleba:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Napiszę tak. Tak się ogłupia ludzi!

To jest typowa reklama pieczywa. Reklama ta dotyczy pieczywa pieczonego z mąki razowej, która nie jest oczyszczona z otrąb. Faktycznie taka mąka tuż po zmieleniu zawiera sporo minerałów. Ale tak jest tylko jakiś czas po zmieleniu mąki. Potem minerały ulegają utlenianiu. Pieczenie, polegające na poddaniu wysokiej temperaturze, tylko przyspiesza proces utraty minerałów.

W efekcie dostajemy ciemny chleb, który tym różni się od białego, że zawiera błonnik. I tu jest haczyk na klienta nastawionego na poszukiwanie (pseudo)zdrowego pożywienia. Taki klient gdzieś usłyszał, że błonnik jest ważny, i jeśli ktoś mu taki produkt zawierający błonnik podstawi pod nos, to on go będzie jadł. Gorzej! Będzie go kojarzył ze zdrowiem.

Prawda jednak jest taka, że błonnik który ten chleb zawiera, jest martwy. Jest to bezwartościowy składnik, który tylko jest dodatkowym obciążeniem dla jelit. Taki błonnik jest pożywką dla wszelkiego rodzaju patogenów (które wypierają prawidłową florę bakteryjną jelit). W większości drożdżaków Candida Albicans. Taki przerost drożdży z reguły wywołuje drożdżycę jelit o której świadczą problemy z pacą jelit i wypróżnianiem.

Żeby nie było. Błonnik jest potrzebny. Ale niech będzie to błonnik żywy. Taki błonnik zawierają surowe warzywa i owoce. Jest on dobrym podłożem dla utrzymania własnej flory bakteryjnej jelit.

Jeśli ktoś chce, podam przepis na świetny koktajl błonnikowy :)

Ukryta Zawartość

Leszek B

"Chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj"...jak to rozumieć...

Pewnie trzeba wrócic do korzeni prawdziwego chleba domowego z żaren,aby zachować jego walory,jakos trudno odrzucić to czym żyli ludzie przez tysiące lat...no i smak,sytośc dobrego chleba...jak nadzisiaj legendą jest dobry chleb i jego powszedniość?

Edytowane przez ted125

Jak wiemy w kapitalizmie (a więc wszędzie gdzie tylko pozwolono na prywatyzację) od razu zlatywaly sie zagraniczne koncerny i wszystko co cenne wykupywaly tak tez na pewno jest z wodami mineralnymi i piwem i dlatego mam pytania.

Jakie wody mineralne sa jeszcze polskie?

Jakie piwa sa jeszcze polskie ( czy sa jeszcze takie?) Bo jak woemy lechy tyskie zywce itd popularne to wszystko jedna firma przejeta przez zagraniczny koncern

Leszek B

Prawdopodobnie jest to poetycka interpretacja tłumacza w tłumaczeniu biblii.

Chociaż Arabowie też jedzą chleb i żyją. Maczają go w takim oleju albo dipie sezamowym. To taka alternatywa masła. No i nie jest taki słony.

Edytowane przez Piotr_1

Leszek B

Pewnie trzeba wrócic do korzeni prawdziwego chleba domowego z żaren,aby zachować jego walory,jakos trudno odrzucić to czym żyli ludzie przez tysiące lat...no i smak,sytośc dobrego chleba...jak nadzisiaj legendą jest dobry chleb i jego powszedniość?

Jedna sprawa, że chleb kiedyś był całkiem inny niż dzisiaj.

Druga sprawa, to jedzący go ludzie mieli sprawniejsze przewody pokarmowe niż dzisiaj.

Zboża przeszły proces modyfikacji, które były nastawione na wydajność. Przemysł rolniczy i spożywczy zatarł ręce. Ziarna są większe, i co za tym idzie zawierają więcej glutenu. Piekarzom i gospodyniom domowym ciasto się lepiej klei. Tylko co z tego? Czy koś ze zwykłych zjadaczy chleba zapytał, jak te modyfikacje zbóż mają się do zdrowia?

Tak naprawdę, to te nowe odmiany zbóż powinny mieć już inne nazwy. Tylko, że to już mogłoby zasiać podejrzliwość wśród klientów.

Ja nie jem chleba od około dwóch lat. Ale czasem dam się skusić na własny chleb gryczany :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gluten jest w zbożach pszenicy, żyta i jęczmienia. Dodałbym jeszcze że owsa. Ale nie wszyscy tak twierdzą. Może stoją za produkcją płatków owsianych ;).

Ekologiczne wersje mąk, raczej nie mają nic do rzeczy w sprawie występowania glutenu.

Leszek B

"Zboża przeszły proces modyfikacji, które były nastawione na wydajność"

Przechodziły tkzw.krzyżówki,od dawna,oczywiście to nie to samo co modyfikowane genetycznie,np:.pszenżyto,ale słusznie stawiano raczej na wielkość ziarna i ich ilość,stąd krzyżowano w poletkach naukowych rolniczych...wtym stylu.

Modyfikowano genetycznie kukurydzę,co oficjalnie nie jest skrywane,ale przenicę,czy inne zboża?Napewno?

Obejrzałem właśnie taki film,jestem,przyznaję nieco wstrząśnięty...polecam!

Filmowcy szukają odpowiedzi na pytanie, dlaczego w ciągu ostatnich 30 lat dwukrotnie wzrosło ryzyko zachowania na raka i coraz częściej pojawiają się choroby neurologiczne i autoimmunologiczne. Opierając się na licznych badaniach naukowych i wywiadach z ekspertami, ujawniają, że przyczyny tej nowej epidemii tkwią w naszym najbliższym otoczeniu. Niezależnie od tego, co robimy, każdego dnia przyjmujemy duże dawki toksyn, m.in. w jedzeniu. W filmie przedstawiony jest proces produkcji żywności, która zatruwana jest pestycydami i innymi szkodliwymi związkami chemicznymi. Jednocześnie autorzy dokumentu pokazują, jak sprawić, by te trucizny nie szkodziły aż tak bardzo.

Ukryta Zawartość

to cholerstwo nie chce mi sciągać!

Ukryta Zawartość

Piotr

Może na innym...chociaż poprzedni chodzi u mnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nasza powszednia.avi

Ukryta Zawartość

Z tym chlebem to jest tak.

Za czasów przed biblijnych chleb to takie twarde placki coś jak starosłowiańskie podpłomki, amerykańskie tortille...

Od dawien dawna modyfikowano (krzyżowano) zboża tak aby dawały lepsze pieczywo. Za "jakość" pieczywa odpowiadają własnie białka mieszczące się w haśle gluten.

I jest tak, iż obecnie nie ma zbóż zdrowych.

Są za to wspaniałe wypieki.

A z trawieniem glutenu to tak jak z trawieniem kazeiny z mleka. Jedni trawią, inni nie, lub już nie...

A jak kiepski jest gluten, dowiemy się, jak ograniczymy spożycie pieczywa na rzecz kasz...

Oprócz problemów z trawieniem, gluten to klej blokujący skutecznie jelita...

Soja zabija w mężczyznazh męskość. Dostarcza hormonu żeńskiego= podstawa preparatów hormonalnych dla starzejących się kobiet. To niszczy testosteron!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Leszek B

"Zboża przeszły proces modyfikacji, które były nastawione na wydajność"

Przechodziły tkzw.krzyżówki,od dawna,oczywiście to nie to samo co modyfikowane genetycznie,np:.pszenżyto,ale słusznie stawiano raczej na wielkość ziarna i ich ilość,stąd krzyżowano w poletkach naukowych rolniczych...wtym stylu.

Modyfikowano genetycznie kukurydzę,co oficjalnie nie jest skrywane,ale przenicę,czy inne zboża?Napewno?

Najstarszym gatunkiem pszenicy jest samopsza. Ostatnią jej wersją jest, zdaje się, pszenica karłowata. Wyhodował ją Norman Borlaug

Ukryta Zawartość

Pszenica ta ma krótką słomę i długi kłos.

Jeśli chodzi o gluten, to niebezpieczny jest wtedy, kiedy przeniknie barierę jelit i dostanie się do krwiobiegu. Tak się dzieje u ludzi, którzy mają tak zwany zespół nieszczelnego jelita. Na dobrą sprawę, prawie wszyscy dzisiaj mają nadżerki (wyłomy) w błonie śluzowej jelit. Powstają one głównie podczas błędów żywieniowych, które polegają na nastawieniu się na przetworzone pożywienie, oparte na konserwantach (nieraz uzdatniane chemicznie), leczeniu lekami chemicznymi, poddawaniu się szczepieniom oraz pod wpływem zanieczyszczonego środowiska (powietrze).

Medycyna, tematu nieszczelności jelit nie widzi do tej pory. Mimo pojawieniu się wielu prac w tym temacie. Najprawdopodobniej dlatego, ponieważ istnienie nadżerek generuje sporo chorób które z powodzeniem można leczyć objawowo.

Mogę udostępnić dwie broszury, które są poświęcone badaniu wspomnianego nieszczelnego jelita, jak również kandydozy jelit.

post-426-0-28264700-1396009062_thumb.jpg

Dostępna jest również w wersji elektronicznej:

Ukryta Zawartość

Do momentu kiedy gluten nie jest w stanie przedostać się przez ściany jelit, jest niegroźny dla organizmu. Problem, że dziś praktycznie nie ma ludzi ze szczelnym jelitem - to raz.

Dwa - to spore nadużywanie produktów mącznych (bo przecież nie tylko o chleb tu chodzi).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

maja racje, ja tez bym za zbity pysk wywali Mc donalda....osobiscie takiego gowna nie jadam

Mozna tu przypomniec ze w Rosji panuje calkowity zakaz zywnosci modyfikowanej genetycznie , Rosjanie lubia sobie dobrze zjesc (i wypic:)) wiec gowniatych rzeczy nie akceptuja.

Europejczycy ulegaja sramykanca i powali zezwalaja na export gowna z usa - no bo jak niby nazwac mieso ze sklonowanych, genetycznie modyfikowanych bykow ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adam Sikora

Jakie piwa sa jeszcze polskie ( czy sa jeszcze takie?)

SĄ!!!

Jesteś Polakiem - kupuj Ciechana! Prezes browaru Ciechan Marek Jakubiak znany jako Husarz Piwny to wielce barwna postać, polski patriota, znienawidzony przez lewaków!

PIJEMY CIECHANA, LWÓWEK ŚLĄSKI ORAZ BOJANOWO!!!

Ukryta Zawartość

Rosjanie lubia sobie dobrze zjesc (i wypic:))

No. Smacznego...

0-wtf-2545.jpg

Inna sprawa, że Mc Donald's powinien być usunięty na mocy prawa nie tylko z Rosji ale z całej Europy.

Jeszcze jakoś strawię KFC czy Burger Kinga, mój ulubiony przybytek z junk foodem to Eddie Rocket's ale McDonalds to horror... już smród tego g*** mnie odrzuca z kilometra.

A to fastfood Nowych Ruskich... macie pojęcie ile kosztuje towar ze zdjęcia? :)

Food_Bread_rolls_croissants_Pancakes_with_red_caviar_026154_.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dottore

"No. Smacznego..." Ruskie nawet w puszkach zęby pokazują...co za czasy...

Dobrze że "atomnoj podłodki" w tej puszce nie było... :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Przystępnie opisany mechanizm ściemy cholesterolowej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U nas w Lidlu dzisiaj znalazłem w lodówce wołowinę brazylijską. Rostbef i polędwicę w atrakcyjnej cenie. Obok Master Beefa z resztą. Powiem krótko. Poezja. Mięso ciężkie, zwarte, w pięknym kolorze, o pięknym zapachu i smaku. To daje do myślenia. Jakość krajowego mięsa jest daleko w tyle, pomimo drogi której nie musi przebyć. Przy smażeniu nic z tego nie wypływa, po prostu zachowuje się idealnie. Spróbujcie sami i porównajcie. Nasi krajowi producenci po prostu nas oszukują.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U nas w Lidlu dzisiaj znalazłem w lodówce wołowinę brazylijską. Rostbef i polędwicę w atrakcyjnej cenie. Obok Master Beefa z resztą. Powiem krótko. Poezja. Mięso ciężkie, zwarte, w pięknym kolorze, o pięknym zapachu i smaku. To daje do myślenia. Jakość krajowego mięsa jest daleko w tyle, pomimo drogi której nie musi przebyć. Przy smażeniu nic z tego nie wypływa, po prostu zachowuje się idealnie. Spróbujcie sami i porównajcie. Nasi krajowi producenci po prostu nas oszukują.

Ukryta Zawartość

Kraje Ameryki południowej słyną ze wspaniałej Wołowiny :)

Szczególnie Argentyna.

Ale mi smaka zrobiłeś na tatara:)

Takiego jak się jadało za komuny :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Kupuj kupuj, zrób sobie męski wieczór z kolegami :) 1kg mięska na łeb :) To naprawdę okazja!

Nie tylko mięso, ale także europejskie warzywa i owoce stały się już w większości synonimem zła i lewizny. W tym także polskie. Jedynie czasem coś z Włoch, Grecji, Turcji, Cypru się nadarzy zjadliwego. A weź sobie zapodaj taką pomarańczkę z Urugwaju czy Argentyny. Mmm :)

Grrr, zmieliłem rostbefika na grubym oczku i zjadłem 3 krwiste hamburgerki po 150g :) Do tego tzatziki własnej roboty. Leże i mruczę :)

• Moderatorzy

ja jestem mięsożerny ale jelita jakoś trzeba oczyszczać, tu bywa sprawny błonnik,

bawi mnie wciskanie ludziom produktów z błonnikiem, była nawet reklama soku jabłkowego z błonnikiem !!!

błonnik żeby odpowiednio działał musi mieć odpowiednią wielkość cząstek więc mikro-zmielony z łupin czy lekko ciemnej pył-mąki na pieczywo nie spełni należycie swojej roli.

do oczyszczania jelit najlepsze są tarte buraki ćwikłowe, kapucha, płatki owsiane, jęczmienne ,pieczywo jeśli to z OTRĘBAMI, choć w lidl/biedronka jadłem tostowego/grahama i pomimo watowatej konsystencji całkiem nieźle szurał po języku - znacznie lepiej niż chleby z ziarnami.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ja bym dobrego błonnika nie szukał w produktach mącznych czy też w płatkach owsianych. Przeciwnie, unikałbym tych produktów.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.