Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

A kiszone jabłka?

Żal było zostawić osom i zakisiłem. Smak: słono-kwaśny, zmiękły(były b. słodkie). Ponieważ kiszonki...wiadomo, zjadamy je z rozsądku.

Zimą wypijamy i zjadamy sporo kiszonych buraków. Z tym trzeba ostrożnie: buraki nie sprzyjają stawom.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Na stawy (i nie tylko) to na czczo polecam rozpuścić w małej ilości ciepłej wody łyżeczkę żelatyny wieprzowej i wypić razem z jakąś witaminą C (ułatwia wchłanianie kolagenu). 5 dni z rzędu, później przerwa 5 dni i powtórka. 
Ja ostatnio aplikuje sobie to regularnie (wcześniej piłem wywar z kurzych łapek, ale żelatyna jest efektywniejsza i mniej roboty).
Ponieważ dużo biegam i jeżdżę rowerem to w ten sposób dbam o stawy. Kolagen też dociera do gałek ocznych, bo dawniej miałem mały problem z lewym okiem, które było suche i szybciej się męczyło podczas pracy przed monitorem. Teraz problemu z tym nie ma. Żadne kropelki do oczu niepotrzebne.

Kolagen po spożyciu rozpada się w żołądku i kiszkach do składowych aminokwasów. 

Organizm sam go wytwarza. Więc...

Jeśli stawy, oczy, skóra szwankują z jego braków to trzeba podjąć działania. Są substancję zwiększające jego produkcję. 

11 minut temu, Grzegorz7 napisał:

Są substancję zwiększające jego produkcję.

Grzesiu...nie pitol. 😉
Wszędzie się wymądrzasz, ale nie zawsze masz rację.
Przyjmowanie kolagenu poprzez spożywanie żelatyny jest sprawdzone i to działa, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd, że to be i że trzeba znów jakieś suplementy przyjmować.

15 minut temu, Grzegorz7 napisał:

Jeśli stawy, oczy, skóra szwankują z jego braków to trzeba podjąć działania.

Nie histeryzuj...czy ja napisałem, że coś mi szwankuje oprócz suchości w lewym oku?
Ale ja mam swoje lata i wiele godzin codziennie patrzę w monitor.
Napisałem co mi pomogło przecież. Udajesz, że nie przeczytałeś?

4 minuty temu, Grzegorz7 napisał:

Sam pitolisz. Doucz się.

Ale mam się douczyć którą wiedzą wg Ciebie?
Bo wiesz...jest wiedza i "wiedza".

26 minut temu, Grzegorz7 napisał:

Kolagen po spożyciu rozpada się w żołądku i kiszkach do składowych aminokwasów. 

Organizm sam go wytwarza. Więc...

Nie pieprz głupot. Każdy go wytwarza tak samo bez względu na styl życia, dietę, geny i predyspozycje?

Masz za duże mniemani o swojej osobie.

Mój post w ogóle nie odnosi się do twojego oka...

Kolagen syntetyzuje się w organizmie. Katalizatorem jest głównie witamina C a również D z B6. 

Należy je uzupełniać wraz z dietą bogatą we właściwe białka. Nie ma przeciwskazań aby były to różne formy kolagenu. Ale pamiętajmy, z e żołądek i tak to rozbije na składowe... 

I jeszcze uwaga, że hormon stresu; kortyzol niszczy kolagen oraz cukier...

I jak ten wpis ma się do Twojego #1814?
Próbujesz w tamtym nakłaniać do przyjmowania suplementów.
A tymczasem wystarczy spożywać regularnie coś, co poleciłem wcześniej.
Negujesz to? Masz jakiś pakt z konowałami, by tu pisać takie bzdury?

Oczywiście, że są...pisałem przecież.
Ale najprościej jest przyjmować kolagen jak pisałem, wspomagając to wit.C, Reszta wspomagaczy też przecież jest w naszej diecie.

Jutro sobie przeanalizuj jakie głupoty tu pisałeś i wyprostuj.

A teraz idziemy grzecznie spać.

Dobranoc. 😉

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Tak wygląda walka. Jeden lubi myśleć, drugi wykonuje polecenia sponsorów. Piękny materiał!

Chyba by było warto to udostępnić innym żeby zobaczyli.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, Piotr_1 napisał:

Tak wygląda walka.

Cały czas walczymy z tymi zindoktrynowanymi sprzedawczykami. Nasiliło to się wraz z rozpoczęciem sztucznej pandemii, a zjawisko jest rozwojowe. Jeśli coraz więcej ludzi będzie się przyłączać do popierania tego światowego trendu, który ma na celu pauperyzację społeczeństwa i zabranie mu wolności, to czarno widzę naszą przyszłość i nasz byt. Ci, którzy tak ochoczo przyłączyli się do tej narracji i chcą płynąć z prądem kuriozalnych przemian, myśląc że coś na tym zyskają, mogą się nieźle rozczarować jeśli okaże się, że zostaną potraktowani dokładnie tak samo jak wszyscy.

Edytowane przez soundchaser

A nie, zobaczcie, kucharz także przyznaje że mu nie smakuje 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ojej, w Polsce w Robakowie powstaje fabryka robaków jako kluczowa inwestycja. Rząd do tego dopłacił 14mln. To nie jest żart.

Z profilu FB: Polskie Rolnictwo:

„Ludzie beda jeść owady, nie wiedząc o tym. UE zezwoliła na dodawanie owadów (świerszczy domowych) do chleba, makaronów i innych półproduktów „dla ogółu społeczeństwa” w nowym roku 2023. Chociaż jest zbyt mało opublikowanych dowodów na temat alergii i możliwych reakcji anafilaktycznych , Komisja Europejska uważa, że nie ma potrzeby wprowadzania szczególnych wymagań dotyczących etykietowania w przypadku możliwych reakcji alergicznych. Istnieje jednak duże prawdopodobieństwo, że osoby uczulone na skorupiaki, mięczaki i roztocza kurzu domowego również doświadczą reakcji alergicznych po spożyciu produktów z dodatkiem świerszczy. Może to również prowadzić do nowych reakcji alergicznych na podłoże, którym żywią się owady. W związku z tym wymóg dotyczący etykietowania istnieje tylko wtedy, gdy produkt zawiera proszek „Acheta domesticus”. To znaczy: ludzie muszą sami zobaczyć, czy „Acheta domesticus” jest mielona na proszek i mieszana ze świerszczami domowymi, i muszą na własną odpowiedzialność sprawdzić, czy nie mają na nią reakcji alergicznej. Zezwolenie wchodzi w życie z dniem 24 stycznia 2023 r. Osoba odpowiedzialna za udzielenie zezwolenia: Ursula Von der Leyen W najbliższym czasie w sprzedaży mogą pojawić się następujące produkty „przeznaczone dla ogółu społeczeństwa” z dodatkiem świerszczy domowej (Acheta domesticus): - chleb wieloziarnisty - bułki wieloziarniste - Krakersy i paluszki chlebowe - Batony zbożowe - Suche premiksy do wyrobów piekarniczych - ciastka - Makaron suchy nadziewany i nienadziewany - sosy - Przetwory ziemniaczane - dania na bazie roślin strączkowych i warzyw - Pizza - Makarony ogólne i produkty z serwatki w proszku - Analogi mięsa (wegetariańskie zamienniki mięsa) ) - Zupy i koncentraty zup, zupy w proszku - Przekąski na bazie mąki kukurydzianej - Napoje piwne - Wyroby czekoladowe, orzechy i nasiona oleiste - Przekąski (oprócz chipsów) i przetwory mięsne. Oto protokół UE, źródło - Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, 04.01.2023

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Adi777 napisał:

Świerszcze są zdrowe.

Oczywiście. Przecież wszystkie zmiany w nowym ładzie są dla naszego zdrowia. 😄

"Jak owady oznaczane są etykietach spożywczych? W odniesieniu do produktów sporządzonych z mąki ze świerszczy domowych (chleb, krakersy, herbatniki, paluszki chlebowe, makarony, pizza, mieszanki do wyrobów piekarniczych lub batony i makaron) słowo będzie naukowa nazwa owada, to jest  Acheta domesticus. To samo dotyczy żywności otrzymanej z larw mącznika młynarka (zamrożonej, w postaci pasty, suszonej i sproszkowanej), który na etykiecie jest oznaczany jako Tenebrio Molitor. Szarańcza wędrowna jest oznaczana na etykiecie jako Locusta migratoria.
Nie wyklucza to jednak, że na opakowaniu mogą znajdować się inne widoczne oznaczenia dotyczące użycia mąki z owadów lub podobnych. Produkty na bazie owadów wyróżnia też często cena, która jest wyższa od średniej. "

Powtórka:

Acheta domesticus

Tenebrio Molitor

Locusta migratoria

-------------------------

źródło:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piotr_1
  • 2 tygodnie później...

Polecam obejrzeć, dot. przepisów sanitarnych i robaków do jedzenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Z robalami to jeśli zostanie wybór to nie ma co się czepiać. Krewetki, homary, ośmiorniczki wcinamy i po brzuchu się głaszczemy. Jedynie co je różni od świerszczy, to że krewetki są patroszone. Ale wędzone szprotki, anszua to zjadamy z flakami i kupą w środku.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.