Skocz do zawartości
IGNORED

system trójdrożny klasy hi-end

dawmac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowym "osobnikiem" na tym forum. Zwracam się z prośbą jaki system (najlepiej trójdrożny) byście mi polecili. Zależy mi na systemie klasy wyższej. Zastanawiam się nad:

Focal Utopia 3W

Dynaudio System 360

MB Quart QSD216

Morel Elete 9-3

głośniki D2904 + 18W/4531G00 - zestaw firmy Scan-Speak

JBL GTI 608

Rozmawiałem z kilkoma firmami car audio ale każda zaleca to co sprzedaje. Proszę o radę co wybrać. Może ktoś miał możliwość odsłuchania i porównania powyższych systemów.

Głośniki będą zasilane wzmacniaczami Genesisa Four Chanel, Stereo 100 i Streo 60. Pozostało mi trochę sprzetu po poprzednim aucie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pozdr. dawmac

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale jaja .. kino domowe w samochodzie. To sie oglada na parkingu pod blokiem czy gdzie ? ;)

A pojemnosc kuli ziemskiej wynosi 707uF przy R=6370km ... Tak wiec masz 2121 razy wiecej pojemnosci niz kula ziemska. normalnie - wow :P

glina zamiast negować car-audio wziął byś lepiej o tych decybelach poczytał, bo Ci nie idzie.

To samo do reszty panowie, jak macie w samochodzie first'a to siedźcie lepiej cicho jak mysz pod miotłą.

Nie neguje car-audio tylko car-KD. Nadal uwazam to za .. albo lepiej nie bo cholera wie co sie bedzie dzialo dalej.

Komentarz byl do linka, nie do pytania o glosniki. Nie sadzilem ze ktos moze tego nie skojarzyc. Nastepnym razem postaram sie byc nieco ostrozniejszy.

Igod : Co do stosunku mocy miales faktycznie racje, nie odpisalem wowczas bo stracilem twoj adres, a do tej pory nie wiedzialem ze to Ty.

Nie no , dobrawdy nie moge sie powstrzymac.

To zdumiewajace ! Mozna pojsc z panienka do kina nie ruszajac swoich czterech liter z ukochanego dupowozu. Ba, nawet idzie sie wytlumaczyc ze spoufalania sie - w koncu to trzeba na serio blisko wyswietlacza byc zeby cos tam sobie poogladac, nie ? A jak sie czlowiek nachyli to i oprzec sie gdzies musi. Nie no kurde, zmyslne, zmyslne.

A co tam .. caly przezroczysty. W koncu nie po to sie tyle forsy inwestowalo w te swiecidelka zeby teraz lezalo niewidoczne, nie ? Ale z drugiej strony swiatlo w kinie ...

Ale to niefunkcjonalne .. jednak sie na to nie pisze ;)

Przestańcie, proszę się wygłupiać, bo spec od car-audio czyli "_igod_" was opier...i. On jest groźny. Zwłaszcza , że posiada wyłączność na wiedzę i gusta muzyczne. Bum, bum, bum ,bum !! Pozdrawiam

Tak się sklada , _igod_ , że to jest forum stereo a nie car-audio. Ja nie neguję potrzeby istnienia wysokiej klasy systemów audio do samochodow. Wiem , że znakomite firmy audio i samochodowe współpracuję ze sobą i robią ciekawe rzeczy. Właśnie chodzi o odpowiednie relacje. Dobre audio ma sens w wysokiej klasy limuzynie z kierowcą. a nie w maluchu gdzie przeszkadza w bezpiecznym prowadzeniu auta. Ale to osobny temat. Naprawdę szanuję Ciebie i Twoje doświadczenia lecz tu nie oto chodzi. Proszę Cię -- więcej wyrozumiałości i poszanowanie dla innych poglądów, mniej agresji i zapatrzenia w "jedynie słuszne" teorie i zamiłowania. Pozdrawiam Cię i przesyłam ukłony.

dawmac

polecam Morela ew. jeśli masz trochę wolnej forsy - kup Rockford Fosgate FNX 2614 - w biampingu.

Do tego pasuje głośnik basowy PUNCH HE 15". Wzmacniacze które masz - świetnie do tego sie nadają.

...car-audio kojarzy się tylko z dresem...

troche nie na temat ale nie moglem sie pochamowac. Ciagle spotykam tutaj te teksty o tych dresach. Poniewaz moje lepsza polowa pracuje w marketingu adidasa jestem na biezaco jesli chodzi o program, model i ceny dresow. Dlatego tez zwracam uwage, ze moze sie zdazyc ze spotykajac goscia/paniusie w adidasie serii Y3 widzicie dresik wartosci highendowskiego klocka swiadczacy o dosc wysublimowanym smaku (i odpowiednim portfelu). Tyle na temat dresiarzy. W przyszlosci musicie byc bardziej precyzyjni w swoich opisach i rozrozniac miedzy dresiarzami low-end i dresiarzami high-end :-))

xajas

www.jaschiks.com

seria dla audiofilow

Ukryta Zawartość

xajas

www.jaschiks.com

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.