Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  384 członków

Atoll Klub
IGNORED

Klub ATOLL

Rekomendowane odpowiedzi

54 minuty temu, sir.jax napisał:

To masz ten transport, czy CD100se w roli "transportu"?

Cedek CD 100se2 w roli lichego transportu ale i tak lepiej to działa niż jako odtwarzacz CD ?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

3 godziny temu, Adam 38 napisał:

Cedek CD 100se2 w roli lichego transportu ale i tak lepiej to działa niż jako odtwarzacz CD ?

Czyli nie masz transportu.

DR 100 se lub DR 200 sig, typowe transporty, a nie CD udający transport ?

Niejedne CDki z dakiem na pokładzie i wej USB lepiej działają jako daki, niż jako CDki, coś jak twój odtwarzacz, który lepiej działa jako "transport" niż jako CD Player.?

?

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

W dniu 21.06.2019 o 14:49, dedal75 napisał:

Jednak dla mnie rozwiązanie dziwne Zasilać sekcje kolumny głośnikowej każda z innego wzmacniacza. No ale pewnie się nie znam. Pzdr 

Żadna nowość. Niektórzy tak robią. Powiedzmy że mamy dwie końcówki. W jednej podoba nam się sekcja niska, a w drugiej bardziej gora i średnica. Więc robimy sobie taki miks i łączymy jedną na dół, a druga na górę. 

?👈

Dziwne,bo ciężko znaleźć 2 różne końcówki o tych samych parametrach, i jak dla mnie te parametry wpłyną na spójność przekazu. Niektórzy bawią się dwoma rodzajami przewodów w bi-ampingu ale tu to już jest przekombinowane. Bo tu tylko nie o brzmienie chodzi. 

Jednak to moje zdanie, ale wolność Tomku w swoim domku. Pzdr

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Z jednej strony zakup transportu byłby może bardziej rozwojowy bo mógłbyś pożąglować różnymi Dac-ami. Z drugiej strony jest z tym więcej zmiennych , więcej kabli itp. Ja uznałem , że na tym etapie , na którym jestem lepiej postawić na zintegrowane odtwarzacze. (gram tylko z płyt cd)   CD100se to moim zadaniem całkiem fajny cd i nawet z duetu IN100SE + CD100SE cedeka oceniam trochę wyżej. Tzn miałem okazję posłuchać go w różnych zestawieniach (też droższych) i mimo pewnych wad się bronił. 

Aha widzę , że masz też odtwarzacz plików. Kupując osobno transport + dac mógłbyś wykorzystać go (daca) też do plików. W sumie to ciężka decyzja ? 

Edytowane przez Silver_85

Kwestia doboru wszystkiego co napisał Silver,  teoretycznie może być lepiej brzmjeniowo, ale wcale nie musi. Pewno dużo będzie też zależeć od samego DACa i jego właściwości sonicznych.

Wypożycz porównaj, sam oceń.

• 2 tygodnie później...

Sygnałowe  to jeszcze, ale głośnikowe? To już szlif, nie mamy takich samych systemów wzm+głośniki. Pzdr

PS ja mam 2 interkonekty M&b, na zmianę, a głośnikowe sprzedałem chciałbym TQ black II bo zagrały u mnie, a teraz gram lepiej nie mowic..... ?

W dniu 27.07.2019 o 18:13, dedal75 napisał:

Sygnałowe  to jeszcze, ale głośnikowe? To już szlif, nie mamy takich samych systemów wzm+głośniki. Pzdr

PS ja mam 2 interkonekty M&b, na zmianę, a głośnikowe sprzedałem chciałbym TQ black II bo zagrały u mnie, a teraz gram lepiej nie mowic..... ?

Tak... Te Blacki sa idealne do klocków Atolla.. :)

• 2 tygodnie później...

Panowie, zawitał do mnie streamer MS100, jakość dźwięku jak dla mnie super, wszystko ok, jedyny mankament to ta aplikacja mconnect do Tidala, jak się połączy to działa stabilnie i bardzo dobrze, łącznie z MQA, jednak aplikacja nie "widzi" od razu streamera, czasem trzeba ją wielokrotnie włączać, czasem po prostu odczekać 1-2min aż "zobaczy" MS100. Używam Iphone8. Czy ktoś to przerabiał i jest jakiś sprawdzony sposób? Z tym da się żyć, bo prędzej czy później połączenie udaje się złapać i potem może i cały dzień działać bez zająknięcia... Jednak jak coś chce się na szybko zagrać to problem wkurza...

Panowie łączył ktoś atolle z audiovectorem albo Kef? Pzdr

U mnie w ST200 po kablu do routera też trochę schodzi zanim zobaczy mini PC które też jest po kablu do tego samego routera, więc tak to pewnie wygląda. Z Tidalem nie mam problemu po jest po usb A-B

Edytowane przez dedal75

Łączył z in100se, np. ja z qr1 i się nie dało słuchać przez bardzo mocną , napastliwą górę. Za to niskie lekkie, szybkie a wokale z bardzo dobrze oddaną barwą, bez żadnego ocieplania. Barwa środka w tym połączeniu super. Niestety Atoll in 100 se gra "ścianą dźwięku" i podbija skraje a to w połączeniu z Audiovector qr1 męczyło słuch bardzo. Tyle ja ?

Edytowane przez Adam 38

Ale może takie granie by przypasowalo,bo lubię otwartą i dość mocna górę, a tego chyba nie za dużo w X14 a na dodatek to byłby atoll 200 i by to troszkę złagodzil ?. Pzdr 

Edytowane przez dedal75

X14 nie mają tu nic do gadania, też mają podkręconą część niskich i dla "równowagi" podbity przełom środka i góry, mają swój charakterek ?. Jak lubisz otwarte i lekkie brzmienie bez ociężałego basiora i przesłodzonej, gęstej średnicy to jak najbardziej Audiovector będzie Ci się podobał. Mają bardzo szybki dół (jest świetny), tu nie ma ciągnącego się buczenia z większości br - ba - nawet z Atollem ? i jest niepodbarwiony wokal a to już coś.

10 godzin temu, yesther napisał:

Panowie, zawitał do mnie streamer MS100, jakość dźwięku jak dla mnie super, wszystko ok, jedyny mankament to ta aplikacja mconnect do Tidala, jak się połączy to działa stabilnie i bardzo dobrze, łącznie z MQA,

A spróbuj Bubble UPnP, znajdziesz na tym forum jak skonfigurować.  A MQA się nie przejmuj/podniecaj, to taka sztuka dla sztuki.

W dniu 13.08.2019 o 09:23, dedal75 napisał:

Panowie łączył ktoś atolle z audiovectorem albo Kef? Pzdr

Witam,

Mam IN200+CD200 i gram z Audiovectorem QR5. Krótko mówiąc jestem zachwycony, gra świetnie, bardzo polecam.

Pozdrawiam

Dzieki

Godzinę temu, mario70 napisał:

Witam,

Mam IN200+CD200 i gram z Audiovectorem QR5. Krótko mówiąc jestem zachwycony, gra świetnie, bardzo polecam.

Pozdrawiam

Dzięki, myślałem żeby uderzyć w AV moze nie tak wysoko jak Ty ale w tą firmę. Pzdr

38 minut temu, dedal75 napisał:

Dzieki

Dzięki, myślałem żeby uderzyć w AV moze nie tak wysoko jak Ty ale w tą firmę. Pzdr

Witam ponownie,

Jestem winien małe sprostowanie mam Audiovectory QR3, a nie jak napisałem QR5. QR5 jest na razie w sferze marzeń, ale jak widać mocno działa na wyobraźnię. Przepraszam za pomyłkę. QR3 jak dobrze ponegocjuje się z dealerem będzie można "wyrwać" nawet za 6 tys. więc poniżej detalu IN200.

P.S. Jeśli chodzi o cenę, to odradzam monitory QR1. To świetne głośniki, ale do IN200 za słabe, nie pokażą pełni możliwości tego wzmacniacza.

Pozdrawiam

Witam wszystkich miłośników firmy Atoll

Kupiłem przedwzmacniacz gramofonowy PH100 i rozpoczynam przygodę z czarną płytą.

Załączam zdjęcia z instrukcji obsługi i tylnego panela.

Switche mam ustawione 1 i 2 do góry (ON) a 3 i 4 na dół (OFF).

Mam pytanie do kolegów doświadczonych w ustawieniach w/w czy dobrze to zrobiłem pod wkładkę MM Grado Blue?

Sprzęt gra ale chciałbym się upewnić.

Pozdrawiam

Zbyszek

20190815_192517 (1024x386).jpg

20190815_193737 (1024x676).jpg

20190815_193800 (1024x540).jpg

Edytowane przez Zbigniew_69223

Kolega dysponuje jakąś pokaźną kolekcją płyt z przed lat 80tych, że taka decyzja?

Nowe wydania winyli i tak już od lat 80' mają tyle z analogiem wspólnego, co ja z księdzem ?

Jak by co to służę linkami w temacie "analogowości" winyli, a w zasadzie w temacie cyfryzacji winyli.

Pzdr

Edytowane przez sir.jax

Nie posiadam dużej kolekcji płyt, a gramofon dostałem w prezencie chociaż pochodzi z lat 80-tych.

Nie mam wygórowanych oczekiwań odnośnie analogu a nagrania będę uzupełniał raczej używanymi płytami z lat 70 - 90.

O "analogowości" winyli słyszałem i czytałem stąd moje podejście bardziej w stronę fanu.

Pozdrawiam

Zbyszek

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.