Skocz do zawartości
IGNORED

Najciekawsze DAC'ki od 1000-3000€

Wojtek76

Rekomendowane odpowiedzi

No na to niestety nie ma reguly i trzeba sluchac.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Po pierwsze płyty tak samo zginą jaki winyle czyli wcale.Jest ogólna propaganda strumieniowców ,że to już koniec zamykają firmy itp . a tylko po to żeby sprzedawać ten chłam.Ja jeżeli wycofają płyty ze sklepu a wraz z tym stracę przyjemność kupowania, otwierania pudełka sprzedaję sprzęt:)Wracając do transportu to podpinałem do Daca już chyba wszystko od DVD za 49euro po większość Meridianów ,Marantzów ,Pionków platerów ,Teaców i wiele innych i wniosek jest taki ,że na napędach DVD jest płasko i nijako natomiast na starych CDM jest dobrze ale te mają słabe zegary i jedynie poprawnie zagrał Meridian 500 Transport.Pomijając fakt zajechanych laserów pozostają jedynie nowe urządzenia mam tu na myśli Transporty a nie cd bo to istotne a te kosztują sporo.Z nowych urządzeń za małą kasę najlepiej jako transport wypadł Pioneer PD-D9mk2 którego u mnie zastąpił Sony XA-7ES ale tu nie oszczędzali na niczym.Gra jako transport rewelacyjnie ale zastanawiam się jak długo.

No nie tylko,musi rownioez czytac dokladnie dane zapisane na plycie i ma ku temu tylko jedna szanse, wiec odczyt musi byc dokladny. Co do jittera to wspolczesne DACi sa o wiele doskonalsze w tej dziedzinie niz te starsze. W koncu musza sobie radzic z jitterem z kompa a tam to juz istna masakra jest.

Zastanawialiscie sie kiedys czemu nie pisze sie tak wiele o transportach? Jest o przetwornikach, CD, wzmacniaczach, kablach a o transportach niewiele. Ze swojej strony dodam, ze sluchalem mojego DAC z Krellem 280, Haglem CDP4, Denonem dcd510, Audiomekka, jakims topowym Arcamem i DAC zawsze brzmial w zasadzie tak samo, byly roznice bo oczywiscie byly inny sprzet towarzyszacy, niemniej jednak oglonie charakter dzwieku sie nie zmienial a i jittera nigdzie nie slyszalem.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Wojtek, o to się głównie rozchodzi - ta dokładność, o której piszesz

jitter.jpg

A współczesne DAC-i powinny sobie radzić z jitterem z kompa, ale tego nie robią (przynajmniej 90% z nich).

Dla mnie jitter jest na akceptowalnym poziomie wtedy, gdy można słuchać bardzo głośno i kompletnie nic nie kłuje w uszy - znika cyfra. Wczoraj pękła mi szyba w szafie, a wydawało mi się, że nie jest tak głośno. Ktoś tu miał podobne doświadczenia? :)

PS

Dear77, dobry serwer tego soniacza bije na łeb na szyję.

Tak zgadza sie nie radza sobie dobrze z jitterem z kompa, ale radza sobie swietine z jitterem z CD palyerow i transportow a takze ze squeezebox'a, juz to pisalem ale napisze jeszcze raz, ja jitter na swoim DACu uslyszalem dopiero na staxach po USB, po coaxialu z playerow nie slyszalem.

Co do strumieniowego odtwarzania torowniez uwazam, ze jest lepsze od playerow chocby z technicznego punktu widzenia, jezeli chodzi jakosc to jest troszke lepiej jakby pelniej. Takie ja odnioslem wrazenie.

No nie tylko,musi rownioez czytac dokladnie dane zapisane na plycie i ma ku temu tylko jedna szanse, wiec odczyt musi byc dokladny. Co do jittera to wspolczesne DACi sa o wiele doskonalsze w tej dziedzinie niz te starsze. W koncu musza sobie radzic z jitterem z kompa a tam to juz istna masakra jest.

Zastanawialiscie sie kiedys czemu nie pisze sie tak wiele o transportach? Jest o przetwornikach, CD, wzmacniaczach, kablach a o transportach niewiele. Ze swojej strony dodam, ze sluchalem mojego DAC z Krellem 280, Haglem CDP4, Denonem dcd510, Audiomekka, jakims topowym Arcamem i DAC zawsze brzmial w zasadzie tak samo, byly roznice bo oczywiscie byly inny sprzet towarzyszacy, niemniej jednak oglonie charakter dzwieku sie nie zmienial a i jittera nigdzie nie slyszalem.

nie pisze sie wiele o transportach bo juz sam mechanizm prawie nie istnieje jako produkt, ostatni mechanizm skonstruowany zgodnie ze sztuka to jest to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie wiadomo ile to kosztuje u producenta, nie wiadomo ile to jest warte i wiecej chyba w dziedzinie mechanizmow nie bedzie smialkow zeby cos wypuscic...wiec trudno dyskutowac o czyms co juz na rynku prawie nie istnieje, w dvd laser przezywa mocno eksploatowany ten rok czy dwa, dvd kosztuje 300 pln i po tym czasie jest wyrzucane do smieci i kupowane nastepne z takim samym tymczasowym mechanizmem...wiec jesli nie ma dobrej bazy to trudno taka baze tuningowac niezaleznym producentom i poziom urzadzen nie rosnie.....

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

chinczycy ciekawe transporty na pierwszy rzut oka wypuscili:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

This is a picture comparing Pioneer, Philips and Denon transports to the VRDS-NEO.

Ukryta Zawartość

juz sie doczytalem ile ten vrds neo moze kosztowac 3-6 000$ za sztuke w zaleznosci od wersji czyli trzeba czekac az im rura zmieknie....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wojtek76, Tobie się tylko wydaje, że nie słyszysz jittera, jak usłyszysz postęp, to będziesz wiedział, że jest i to wysoki. Wszystko zależy od punktu odniesienia. Ja już nie zliczę, ile razy wydawało mi się, że niczego nie da się poprawić, dopóki tej poprawy nie usłyszałem. Cały czas mówię tylko o zmianach na poziomie transportu. Jitter będzie zawsze problemem w cyfrowych źródłach.

electro,

Esoteric P-01 to chyba najlepszy transport na rynku, a na pewno jeden z kilku najlepszych. 25 tys. dolców

Kwestia na ile trzeba sie tym problemem zamartwiac....

No na to niestety nie ma reguly i trzeba sluchac.

To są mądre słowa. Nie można w audio niczego zakładać z góry. Po prostu nic nie zastąpi odsłuchu w swoim systemie domowym. Kilka razy w życiu przekonałem się o tym. Na przykład transport za 2500 EURO North Star z topowym Philipsem PRO okazał się niemal tak samo brzmiącym napędem jak lekko zmodyfikowany Marantz CD 5000 z napędem Philipsa za kilkadziesiąt złotych (tym samym zrsztą co w Krellach 280 i 250/2). Jeśli Krell wsadzał do swoich odtwarzaczy coś takiego to znaczy, że to nie głupi transport. Ważny jest efekt dziękowy, a ten był ok jak wielu recenzentów CD 280 stwierdziło;-)

Wojtek, jak fajnie gra i nie wali cyfrą, to nie trzeba :) Ale weź np. takiego DAC-a dCS w maksymalnie przejrzystym systemie - to już jest wyzwanie, żeby ładnie zagrał. Pojawiają się opnie, że jest suchy i nie gra muzyki. Też tak myślałem, do czasu...

Moj dac kosztuje ulamek tego co dcs i nie wali cyfra) i nie potrzebuje transportu za dziesiatki tysiecy.

Wojtek, jak fajnie gra i nie wali cyfrą, to nie trzeba :) Ale weź np. takiego DAC-a dCS w maksymalnie przejrzystym systemie - to już jest wyzwanie, żeby ładnie zagrał. Pojawiają się opnie, że jest suchy i nie gra muzyki. Też tak myślałem, do czasu...

Słuchałem dcs długo w czasie wystaw: bardzo często z topowymi ARC: zawsze mi "pachniał" cyfrą. Był jasny i mało fizjologiczny. Troszkę jak mój benchmark dac1 (dla jasnośc inna półka). Teraz na bursonie jest fajniej: żeby była jasność, nie uważam, że to róznica klas, ale benchmark jest taki "strasznie neutralny" i bardziej dynamiczny, ale w bursonie wszystko staje się bardziej rzeczywiste, namacalne.

Na Aledrogo pojawił się ciekawy DAC

PS AUDIO PERFECT WAVE DAC

Ukryta Zawartość

...PWD wyposażony jest w‭ ‬7‭ ‬wejść cyfrowych,‭ ‬w tym dwa I2S w standardzie HDMI,‭ ‬optyczne Toslink,‭ ‬koaksjalne S/PDIF,‭ ‬zbalansowane AES/EBU,‭ ‬24‭ ‬bit‭ ‬96‭ ‬kHz USB oraz network Bridge‭ (‬dostępne wkrótce‭)‬.‭ ‬Najbardziej wyjątkowe są wejścia HDMI i network Bridge.‭ ‬Pozostałe wejścia cyfrowe są standardowymi typami wejść kompatybilnymi z każdym sprzętem i akcepyują sygnał cyfrowy o parametrach‭ ‬32‭ ‬bit‭ ‬192‭ ‬kHz.‭ ‬Wejścia HDMI nie służą do przesyłania danych HDMI,‭ ‬lecz‭ – ‬zgodnie z pomysłem PS Audio‭ – ‬danych I2S.‭ ‬I2S to natywny system zarządzania danymi wewnątrz każdego transportu,‭ ‬odtwarzacza CD i DAC-a.‭ ‬Składa się z trzech oddzielnych zegarów i pojedynczego strumienia danych audio.‭ ‬W typowej sytuacji,‭ ‬gdy w systemie znajduje się oddzielny transport i oddzielny DAC,‭ ‬wewnątrz transportu dane I2S są mieszane,‭ ‬tak aby można było je przesłać do DAC-a przez wejście zbalansowane,‭ ‬koaksjalne lub optyczne.‭..

Opis z aukcji

Ukryta Zawartość

electro,

Esoteric P-01 to chyba najlepszy transport na rynku, a na pewno jeden z kilku najlepszych. 25 tys. dolców

tak, tylko jakby sie mechanizm rozpowszechnil to rozne firmy by robily tansze propozycje, bo to nie jest tania....

Ukryta Zawartość

...PWD wyposażony jest w‭ ‬7‭ ‬wejść cyfrowych,‭ ‬w tym dwa I2S w standardzie HDMI,‭ ‬optyczne Toslink,‭ ‬koaksjalne S/PDIF,‭ ‬zbalansowane AES/EBU,‭ ‬24‭ ‬bit‭ ‬96‭ ‬kHz USB oraz network Bridge‭ (‬dostępne wkrótce‭)‬.‭ ‬Najbardziej wyjątkowe są wejścia HDMI i network Bridge.‭ ‬Pozostałe wejścia cyfrowe są standardowymi typami wejść kompatybilnymi z każdym sprzętem i akcepyują sygnał cyfrowy o parametrach‭ ‬32‭ ‬bit‭ ‬192‭ ‬kHz.‭ ‬Wejścia HDMI nie służą do przesyłania danych HDMI,‭ ‬lecz‭ – ‬zgodnie z pomysłem PS Audio‭ – ‬danych I2S.‭ ‬I2S to natywny system zarządzania danymi wewnątrz każdego transportu,‭ ‬odtwarzacza CD i DAC-a.‭ ‬Składa się z trzech oddzielnych zegarów i pojedynczego strumienia danych audio.‭ ‬W typowej sytuacji,‭ ‬gdy w systemie znajduje się oddzielny transport i oddzielny DAC,‭ ‬wewnątrz transportu dane I2S są mieszane,‭ ‬tak aby można było je przesłać do DAC-a przez wejście zbalansowane,‭ ‬koaksjalne lub optyczne.‭..

Opis z aukcji

Ciekawi mnie w jaki sposób zaimplementowali HDMI do przesyłu I2S. I jakie żródło mają z takim wyjściem na hdmi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Opis z aukcji

Miałem okazję słuchać tego DACa + Transort firmowy w salonie u dystrybutora. Zero rewelacji jak na tak drogie klocki. Za komplet można już kupić coś superanckiego. Mając 20-kilka tyś kupiłbym exdemo lub sh Audio Research CD8. TO jest coś dla miłosników muzyki a nie eksperymentów! Natomiast poniżej 5 tyś PLN to nadal jestem za kupnem DACa + tani ale spasowany muzycznie transport. Teraz mam 10tyś do wydania i jestem w kropce co kupić;-) Wszystko co przytargam do domu jest nie lepsze niż taniutki Stello...zmiany są ale nie zasadnicze i to mnie martwi.

Ukryta Zawartość

Miałem okazję słuchać tego DACa + Transort firmowy w salonie u dystrybutora. Zero rewelacji jak na tak drogie klocki. Za komplet można już kupić coś superanckiego. Mając 20-kilka tyś kupiłbym exdemo lub sh Audio Research CD8. TO jest coś dla miłosników muzyki a nie eksperymentów! Natomiast poniżej 5 tyś PLN to nadal jestem za kupnem DACa + tani ale spasowany muzycznie transport. Teraz mam 10tyś do wydania i jestem w kropce co kupić;-) Wszystko co przytargam do domu jest nie lepsze niż taniutki Stello...zmiany są ale nie zasadnicze i to mnie martwi.

Moreno -tylko sie nie obraż,bo widzę u Ciebie dość przypadkowy dobór elementow toru,jednak sie zupełnie nie zrażaj,bo mam dla Ciebie przemyślaną

propozycję-a warto może pójść w zmiany w innym kierunku-a nadmiemiłeś,że 10000 pln masz,a też jest jeszcze sporo sprzętu,ktory po prostu do siebie

nie pasuje.Gdybyś chciał to naprawdę mogę pomóc,i jeszcze Ci zostanie na płyty.Zastanów się,czy wzmak to szczyt marzeń,czy dac musi być oddzielnie,dlaczego takie kable,a nie inne-można poprawić na pewno,tylko trzeba wiedzieć od czego zacząć.A lampa CI sie nie marzy????

Dobra lampa słychać harmoniczne,a jeszcze dobra trioda-to takiego krell-a zmiata,i niepotrzebny Ci dac.Zapraszam na wymianę doświadczeń-może sie

okazać,że to ja nie rozumiem nowoczesnego podejścia do audio-choć daki też posiadam....także czas na zmiany[wiesz u kogo??]pozdr.

Dłubałem ostatnio w paskowym transporcie CEC TL-1X. Mechaniki nie ma się co czepiać. Elektronika też jest w dużym stopniu OK, do korekty pozostaje niewiele (np. powymieniać tanie elektrolity na OS-CON). CEC ma zaimplementowany niezły zegar, warto mu dołożyć niezależne zasilanie. Warto wymienić kondensator sygnałowy do wyjścia cyfrowego na silver mica, to słychać. Ale co najbardziej słychać, to wymianę kwarcu na OMIG 16,9344 MHz, oryginalny kwarc jest kiepściutki. CEC po zainstalowaniu nowego kwarcu od razu zaczął grać żwawiej i precyzyjniej, ale bez utraty barwy i smaczków. Polecam, więcej jest roboty z rozbieraniem CECa niż z lutowaniem ;-)

A na czym jest w tym CECu zrealizowany oscylator? Jak ostatnio zobaczyłem realizację zegara w Audionecie ART V2 to się uśmiałem. Oczywiście wstawiłem kumplowi cały zegar własnej roboty i skok jakości samego sygnału cyfrowego był duży. Komplet wyjść cyfrowych z trafem na płytce ten Audionet już ma, ale zegar słyszalnie i widzialnie marny. Zasilanie też mu nieco odśmieciłem i sytuacja jak w CECu - dużo rozbierania, mało lutowania, stąd nie wiem co zdziałał każdy krok z osobna, tylko zaaplikowałem wszystko naraz. Miał być jako transport do DACa, a stał się źródłem głównym... ale DAC jeszcze pójdzie na warsztat.

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Właśnie mój system wzbogacił się o przetwornik Xindak DAC-20. Więcej o samym przetworniku można znaleźć w wątku "Lubuskie odsłuchy". Osobiście uważam, że jest genialny a jakość wykonania jest fantastyczna i to pod względem użytych elementów wewnątrz jak i obudowy i próżno szukać czegoś co bardziej cieszy oko za te pieniądze. Nie ma się do czego przyczepić też jeśli chodzi o brzmienie, które jest niesamowicie naturalne, gładkie a jednocześnie przekazuje ogromną ilość informacji. Rewelacyjnie oceniany i droższy (nawet bez pilota, który dodatkowo kosztuje 1000zł) Bryston BDA-1 wypada przy nim śmiesznie, nawet nie ma co porównywać, różnice na korzyść Xindaka są ogromne i słyszalne natychmiast i to nie tylko moja opinia a potwierdzona przez jeszcze kilka osób, więcej w wątku "Lubuskie odsłuchy". W tym temacie wymieniono wiele jakiś legendarnych konstrukcji, których w Polsce nikt nie słuchał a żadna z nich nie prezentuje się konstrukcyjnie równie ciekawie co Xindak, którego jednak u nas można posłuchać a mimo to jest pomijany. Myślę, że wiele osób zdziwiłoby się już tym co potrafi tańszy Xindak DAC-9 który dla mnie jest wyraźnie lepszy od takich CD jak Creek Destiny czy Ayon CD-07. W teście w Audio DAC-20 również został oceniony jako znakomity beż żadnego "ale". Miłym bonusem jest kabel zasilający osobno kosztujący 790zł dodawany w komplecie. Przy cenie 7990zł nie widzę konkurencji. Być może istnieje coś lepszego w tej cenie choć wątpię po przesłuchaniu kilku drogich przetworników.

ja mysle o tym transporcie xindaka z serii na dwudziestolecie, tez mi sie podoba , widac odrazu , ze uczciwie zrobiony...

Witam do trzech tysięcy zrób sobie takiego DAC-A jak ja mam :)Zero oversamplingów jedynie dobre lampy Mullarda :)

juz u mnie tez gra dac end, z trafami na wyjsciu tyle ze uklad jest typu tej ostatniej wersji dac-ash na e88cc, chce jeszcze sprobowac ukladu na 6n6p i e182cc przed wlozeniem do obudowy, jeszcze dojdzie duzy filtr schafnera sieciowy, fajny bedzie sprzecik w pieknej obudowie , ktora dzieki uprzejmosci konstruktora sac thailand moglem sobie zamowic do tego projektu....po 2-3 dniach wygrzewania dzwiek sie otworzyl , podoba mi sie ta duza rozdzielczosc w porownaniu z niemeczaca prezentacja i cieplejszy oraz troche nizej prowadzony , z wiekszym wyeksponowaniem srednicy, nieco ciemniejszy dzwiek niz w luxmanie, ktory jest naprawde ciezkim przeciwnikiem jesli chodzi o dynamike , rytm i juz podlaczalem jakies daci , ktore zupelnie nie wyrabialy sie w porownaniu z nim...korzystam w tej chwili z wyjscia cyfrowego luxmana...

@ Dear77, electro

Napiszcie coś więcej o tym DAC-u.

Ukryta Zawartość

Kupowaliście same PCB czy kity?

Obecnie gram na niezłym dacku na TDA1541 ale chciałbym mieć porównanie.

Dość nietypowo rozwiązane jest wyjście analogowe (WK zamiast nieśmiertelnego SRPP).

Ma to sporą impedancję wyjściową ale w sprzyjających okolicznościach powinno zagrać lepiej.

Waham się miedzy DAC-ASH a tym zbalansowanym:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tda 1541 gra coby nie mowic jednak z duzymi brakami w dynamice w skali makro, jest duze poczucie realnosci, gladkosc, natomiast i wysokie tony nie sa zbyt bogate ,i nie ma mocnego basu patzrac przez pryzmat petera daniela w wersji premium , ktory byl uwazam wysmienita aplikacja tego przetwornika, sluchalem tez tego w wersji typu lampizator i podobne byly objawy, dzwiek miodny natomiast nie do konca rozdzielczy i szybki ( w porownaniu do luxmana d600) niemniej wiele osob mimo tych brakow szczegolnie w wysokich tonach bardzo sobie tda 1541 chwali, ja bym z plusow na pierwszym miejscu postawil takie wrazenie realnosci tego co sie slyszy, podanie muzyki nie jako zespolu instrumentow tylko wlasnie grajacego zespolu ludzi w danym miejscu i czasie....przekazanie atmosfery nagrania

co do dac enda to za wczesnie dla mnie na wnioski, jest podlaczony slabiutkim cyforwym i interkonektami do wyjscia cyfrowego luxmana, dynamicznie nie odbiega absolutnie, nawet goruje nad luxmanem co juz jest duzym sukcesem, jest bardziej naturalny barwowo, jest ciemniejszy bez utraty szczegolu, ma bardzo ladny rytm i dynamicznie gra, nie ma nic z tej ospalosci 1541, jest tez na wysokich bardzo rozdzielczy...gram na trafach z sac thailand , plytki byly do dac end 2 od wietnamca wiec te czesci niepotzrebne sa niezalutowane , wersja ukladowa jest typu dac ash to jest ta wersja na e88cc w druku, czyli nowe plytki, na starych byly przewidziane e 182 cc/5687, jeszcze sprawdzimy wlasnie e 182 cc uklad i 6n6p, zasilajace trafka sa polskie , trfo spdif z sac thailand...lundahli nie kupowalem i chyba nie bede probowal...byc moze jakies jeszcze zasilanie zamowilmy zeby lampe e288cc wyprobowac , zobaczy sie...to jest w strone audio note uklad i bardzo mi sie podoba , ze gra nieefekciarsko, z klasa, neutralnie...najgorsze sa te miodne, ocieplone wydumki bez dynamiki ...

myslimy jeszcze o zasilaniu lampowym do tego chociaz ciufolli costam probowal i nie byl zachwycony, mam troche roznych ruskich dobrych lampek i jednak chcialbym sie przekonac co do tego sam, audionote dac 3.1 kit ma zasilanie lampowe wdrozone [M2-x power supply] wiec cos jest na rzeczy, tyle, ze nie moze byc to byle gowno tylko dopracowany uklad...bo dac end jest naprawde przemyslany, jego zasilanie jest dobrze rozkminione, moze sie nawet wydawac , ze przesadzone wiec jesli wprowadzimy jakies lampowe zasilanie to musi byc cos co zawalczy w tym ukladzie, cos sprawdzonego, naprawde wysokiej klasy

a świat głodem stoi....

obudowa wydaje mi sie lepsza niz w kitach audionota o wiele, gruby akryl na przod, chassis in chassis odkrecane, kabelki wszystkie puszczamy dolem, 4 kompartmenty, nawiercone juz wszystko pod trafka ...stad tez dodatkowe tuningi i voicingi beda przez najblizsze pewnie kilka miesiecy zeby wlozyc juz cos top class do tego, wybrane z kilku rozwiazan....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tda 1541 gra coby nie mowic jednak z duzymi brakami w dynamice w skali makro, jest duze poczucie realnosci, gladkosc, natomiast i wysokie tony nie sa zbyt bogate ,i nie ma mocnego basu patzrac przez pryzmat petera daniela w wersji premium , ktory byl uwazam wysmienita aplikacja tego przetwornika, sluchalem tez tego w wersji typu lampizator i podobne byly objawy, dzwiek miodny natomiast nie do konca rozdzielczy i szybki ( w porownaniu do luxmana d600) niemniej wiele osob mimo tych brakow szczegolnie w wysokich tonach bardzo sobie tda 1541 chwali, ja bym z plusow na pierwszym miejscu postawil takie wrazenie realnosci tego co sie slyszy, podanie muzyki nie jako zespolu instrumentow tylko wlasnie grajacego zespolu ludzi w danym miejscu i czasie....przekazanie atmosfery nagrania

co do dac enda to za wczesnie dla mnie na wnioski, jest podlaczony slabiutkim cyforwym i interkonektami do wyjscia cyfrowego luxmana, dynamicznie nie odbiega absolutnie, nawet goruje nad luxmanem co juz jest duzym sukcesem, jest bardziej naturalny barwowo, jest ciemniejszy bez utraty szczegolu, ma bardzo ladny rytm i dynamicznie gra, nie ma nic z tej ospalosci 1541, jest tez na wysokich bardzo rozdzielczy...gram na trafach z sac thailand , plytki byly do dac end 2 od wietnamca wiec te czesci niepotzrebne sa niezalutowane , wersja ukladowa jest typu dac ash to jest ta wersja na e88cc w druku, czyli nowe plytki, na starych byly przewidziane e 182 cc/5687, jeszcze sprawdzimy wlasnie e 182 cc uklad i 6n6p, zasilajace trafka sa polskie , trfo spdif z sac thailand...lundahli nie kupowalem i chyba nie bede probowal...byc moze jakies jeszcze zasilanie zamowilmy zeby lampe e288cc wyprobowac , zobaczy sie...to jest w strone audio note uklad i bardzo mi sie podoba , ze gra nieefekciarsko, z klasa, neutralnie...najgorsze sa te miodne, ocieplone wydumki bez dynamiki ...

myslimy jeszcze o zasilaniu lampowym do tego chociaz ciufolli costam probowal i nie byl zachwycony, mam troche roznych ruskich dobrych lampek i jednak chcialbym sie przekonac co do tego sam, audionote dac 3.1 kit ma zasilanie lampowe wdrozone [M2-x power supply] wiec cos jest na rzeczy, tyle, ze nie moze byc to byle gowno tylko dopracowany uklad...bo dac end jest naprawde przemyslany, jego zasilanie jest dobrze rozkminione, moze sie nawet wydawac , ze przesadzone wiec jesli wprowadzimy jakies lampowe zasilanie to musi byc cos co zawalczy w tym ukladzie, cos sprawdzonego, naprawde wysokiej klasy

DAC Petera Daniela jest oparty na TDA1543 a nie na TDA1541. Poza tym DAC Petera Daniela w zasadzie w ogóle nie ma stopnia analogowego, więc to, jak zagra w OGROMNYM stopniu zależy od reszty systemu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.