Skocz do zawartości
IGNORED

Czy kupno listwy Gigawatt PF-2 ma sens

jerry30

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również jestem posiadaczem (szczęśliwym) pf-1 i jest naprawdę warta swojej ceny. Na pewno nie osiągnął bym tego samego kupując np. kable głośnikowe droższe o cenę listwy.

Nikt nikomu nie każe kupować - wypróbuj znaczy wypożycz do odsłuchu :) Sprawdź i jak Ci się nie spodoba oddaj, koniec, kropka!

PF-2 była już opisywana w tylu periodykach, zarówno tych ukazujących się w empiku, jak i w internecie, iż można śmiało stwierdzić, że jest niekwestionowanym liderem wśród sieciowych polepszaczy. Wiadomo jeden magazyn mógłby powiedźmy nie do końca być obiektywny i rzetelny, ale nie wszystkie. A oceny i odczucia są bardzo zbliżone wszystkich recenzentów. Nie tylko rodaków, ale i tych poza granicami naszego pięknego kraju.

Poza tym nie znam osoby prywatnej, która testowała listwę i stwierdziła, że niczego ona nie wniosła.

Zna ktoś taką osobę???

Owszem nie jest tania jak na listwę zasilającą, ale kto jej broni się cenić? ;) Chcesz? stać cię? kup. Nie chcesz? nie masz wystarczających funduszy? Nie kupuj. To bardzo proste, bardzo! :)

Tak na marginesie, zegarek Patek-a potrafi kosztować ok. 4 mln.złotych! A to tylko zegarek, nie? ;)

>>Tak na marginesie, zegarek Patek-a potrafi kosztować ok. 4 mln.złotych! A to tylko zegarek, nie? ;)

Ja tylko mam propozycję - proszę przenieść ten wątek do zakładki Hi-End albo gadżety czy coś...

Bo stereo to na pewno nie jest, raczej mono. Chyba,że rozważamy zakup 2-ch szt. - to co innego 8-).

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

Nie wiem co słyszycie dobrego z tych listw? Wszystkie, które miałem okazje podłączać degradowały dzwiek, albo muliły, albo rozjaśniały..popieram Zyzio, jeżeli jest możliwość to bezpośrednio do ściany:)

?

To opisz ten system.

Zmierzam do tego, że w twoim "o mnie" wieje pustką.

system nr 1

cd Esoteric X-01 D2

wzm sł Antque Sound lab hb-1

systen nr2

cd Eistein the source

wzm sł Linnart

system nr3

cd nad 514

wzm sł Pro ject headbox se

słuchawki

sennheiser hd 600

Akg 701

beyerdynamic dt770pro

grado 325

Ergo mode 2

Ultrasone pro line 2500

Creative Aurvana live

Koss ur-40

?

Dziękuję wszystkim za uwagi i sugestie co do Gigawatta PF-2,myślę że niedługo sam ją sprawdzę i podzielę się swoimi spostrzeżeniami co do sensowności tego zakupu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pożycz kilka listw jeśli już, by mieć jakiś punkt odniesienia...albo zostaw wszystko w ścianie i nie zajmuj się listwo-kondycjero-duperelami :-)

Ukryta Zawartość

system nr 1

cd Esoteric X-01 D2

wzm sł Antque Sound lab hb-1

systen nr2

cd Eistein the source

wzm sł Linnart

system nr3

cd nad 514

wzm sł Pro ject headbox se

słuchawki

sennheiser hd 600

Akg 701

beyerdynamic dt770pro

grado 325

Ergo mode 2

Ultrasone pro line 2500

Creative Aurvana live

Koss ur-40

Tyle tego towaru zebrałeś-a tylko para uszu.....pewnie słuchacie całą rodzinką)))

To teraz popróbuj tego gigawatta,to.....usatysfakcjonujesz Rocha!

Tyle tego towaru zebrałeś-a tylko para uszu.....pewnie słuchacie całą rodzinką)))

To teraz popróbuj tego gigawatta,to.....usatysfakcjonujesz Rocha!

WITAM z innej beczki ( odwrotnej )Czy znajdzie sie ktos z Trojmiasta co mi udowodni ze listwa ba nawet kondycjoner w moim systemie wniesie poprawe czekam na info na PW oczywiscie odsluch u mnie !!

Spójrz na to z innej strony, listwa ma 6 wejść a więc 3 x stereo! :)

raczej 6 wyjsc , a co z tym 3x stereo bo nie kumam ?????

Rodzi się jeszcze jedno pytanie, jaki wpływ na dzwięk ma samma PF-2, a jaki wpływ ma kabel którym ją łączymy ze ścianą.

Powiem tak: kolumny + wzmacniacz + CD + kable + ew. kondycjoner + akustyka pomieszczenia - o.k. to 98% całości. Reszta tzn. 2% to dla mnie iluzja. Kondycjoner z rozbudowanymi filtrami może dać odczuwalną poprawę w postaci wypełnienia i uszlachetnienia ogólnej aury. Listwa natomiast *może* czasem w wypadku przepięcia polec pierwsza, lub wpasować się w wystrój całości, ale nie diametralnie zmienić dźwięk.

Jeśli jednak miałbym sklep audio założyłbym tutaj 20 kont i zapewniał wszystkich że warto listwę kupić. ;)

Wejść, wyjść, nieważne, wiadomo o co chodzi :)

A co do tego "potrójnego" stereo to taki żart, także nie przejmuj się, że go nie zrozumiałeś :)))

BARDZO WAZNE W TYM PRZYPADKU !! JAKIE potrojne co Ty znowu 3x stereo czyli podwojnego skoro 6szt gniazd , piszesz bzdury ze bebechy tu wywala a potem w zart to obracasz , przez takich jak Ty to gnojowisko sie tu robi :(

Powiem tak: kolumny + wzmacniacz + CD + kable + ew. kondycjoner + akustyka pomieszczenia - o.k. to 98% całości. Reszta tzn. 2% to dla mnie iluzja. Kondycjoner z rozbudowanymi filtrami może dać odczuwalną poprawę w postaci wypełnienia i uszlachetnienia ogólnej aury. Listwa natomiast *może* czasem w wypadku przepięcia polec pierwsza, lub wpasować się w wystrój całości, ale nie diametralnie zmienić dźwięk.

Jeśli jednak miałbym sklep audio założyłbym tutaj 20 kont i zapewniał wszystkich że warto listwę kupić. ;)

Nie po to niektorzy kupuja sprzet za 30 000 zl aby piac z zachwyty ze JAKAS tam listwa (2-4 tys) cos wnosi , sam mialem akurat te sama listwe ( odsluch) i nic ...co innego kondycjoner tu moze i wplynie na jakosc dzwieku poprzez lepszy prad ??? Sam sprzet za takie pieniadze powinien byc , filtrowac lepiej niz listwa. Co do przepiec to co innego ale zeby dzwiek zmieniala na lepsze >>>sama nazwa wskazuje listwa: czyli sluzy do rozdzielenia pradu a nie poprawy . Taka moja opinia.

A ja tylko poddam pod rozwagę.

Za 3. czy 4 tyś. można już całkowicie udoskonalić zasilanie: wymiana kabli, a nawet skrzynki, bezpieczników, bezpośrednie linie, super uziemienie, firmowe gniazdka itp. i itd. a moze jeszcze parę zł zostanie.

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Dziękuję wszystkim za uwagi i sugestie co do Gigawatta PF-2,myślę że niedługo sam ją sprawdzę i podzielę się swoimi spostrzeżeniami co do sensowności tego zakupu.

bardzo rozsądna decyzja, zyzio dobrze doradza, najlepiej pożyczyć kilka na raz będziesz miał jakieś odniesienie

proponuje również przeczyścić styki gniazdka i sprawdzić sposób podłączenia gniazda w ścianie, styk musi być pewny i o dużej powierzchni

czasami to może mieć większy wpływ niż gadżet za 3 tys

jeśli masz starą instalację i na przewodzie 1,5 mm2 to nawet kondycjoner za 16 tys tu nic nie pomoże, należy jeszcze wspomnieć o przewodzie PE

przy tego typu urządzeniach ten przewód jest tak samo ważny jak żyły przewodzące

tak przy okazji czy ktoś miał okazję widzieć gniazdka dedykowane do audio np. furutecha albo gigawatta, jestem ciekawy jaki tam jest sposób mocowania przewodu instalacyjnego

Byłbym zainteresowany.

Napisz jaki konkretnie kondycjoner masz na myśli?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - najprostszego zdania skojarzyć nie potrafi :-)

Ukryta Zawartość

Gość rochu

(Konto usunięte)

http://allegro.pl/shunyata-hydra-8-i1454520470.html - najprostszego zdania skojarzyć nie potrafi :-)

Rozumiem, że porównywałeś 1:1 z bohaterem niniejszego watko i z ręką na sercu możesz polecić?

Rozumiem, że porównywałeś 1:1 z bohaterem niniejszego watko i z ręką na sercu możesz polecić?

8-mki nie miałem, a co można polecić każdy sam sobie powinien rozstrzygnąć wg własnych preferncji.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Rochu, przed Hydrą miałem PC-3SE. Jest różnica (nie duża ale jest) na korzyść Hydry.

Chyba nie chcesz stwierdzić, że listwa PF-2 jest lepsza od kondycjonera PC-3SE?

Rochu, przed Hydrą miałem PC-3SE. Jest różnica (nie duża ale jest) na korzyść Hydry.

Lepsze jet wrogiem dobrego - jak z Resonem :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - albo i nie, choć rochu polecał z ręką na sercu :-)

Ukryta Zawartość

Gość rochu

(Konto usunięte)

Lepsze jet wrogiem dobrego - jak z Resonem :-)

http://allegro.pl/dnm-reson-2x2-5m-i1455650274.html - albo i nie, choć rochu polecał z ręką na sercu :-)

Owszem i dalej będę polecał te kable.

Do triodowych wzmacniaczy, do niektórych Brytyjczyków...

Nigdy nie napisałem, że DNM jest kablem uniwersalnym do każdego systemu.

Natomiast napisałem kiedyś, że są takie zestawienia, iż Reson jest niezastąpiony.

To pewna różnica.

Bynajmniej nic takiego nie twierdzę.

Interesuje mnie tylko źródło informacji Zyzia, nic więcej.

Jeszcze jedno pytanie,z uwagi na fakt że będę mógł przetestować PF-2 tylko z jednym kablem (lc-1 mk2 lub lc-2 mk2)na którym z nich się skoncentrować?Jakie są między nimi różnice i czy warto dopłacić do LC-2.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.