Skocz do zawartości
IGNORED

Piotr Kaczkowski

andrzej analogowy

Rekomendowane odpowiedzi

Fashion było niesamowite. Szkoda że to zespół jednego utworu.

A "Czajnik" pamiętacie? :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

ach te Mini-Maxy to były czasy...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja jeszcze zapamiętałem mniejszy "przebój" Kaczkowskiego z początku lat 80', puszczał to często w sobotę:

Po latach słucham niedzielnego Minimax'u - bardzo przyjemna audycja.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

...ziewałem równie szeroko jak ten ziewający koleś w Twoim awatarze

Ten ziewający gość z avatara to okładka King Crimson. Tak grali w 74' :).

Ukryta Zawartość

Led Zeppelin to też nudy ? No to nie mamy o czym rozmawiać.

Ukryta Zawartość

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Dla tego "przeboju" szukałem i specjalnie kupiłem drugą wersję "Three Sides Live", na której właśnie jest ten utwór :)

I mam to:

Dzięki, nie wiedziałem że istnieje takie wydanie CD tego albumu. "Evidence Of Autumn" znalazłem wcześniej tylko na składance z rarytasami z lat 90', ale tam niestety dźwięk przesterowany.

Gość

(Konto usunięte)

Dzięki, nie wiedziałem że istnieje takie wydanie CD tego albumu. "Evidence Of Autumn" znalazłem wcześniej tylko na składance z rarytasami z lat 90', ale tam niestety dźwięk przesterowany.

Ja mam akurat wydanie japońskie, ale znajdziesz też taką wersję np. USA z 1990 r. oraz Germany z 1984 r.

To są odpowiedniki winylowego wydania, gdzie faktycznie były tylko trzy strony koncertowe ;)

Możesz tutaj zerknąć: http://www.discogs.com/Genesis-Three-Sides-Live/master/40691

Ja posiadam takie oto wydawnictwo, kupione w latach 80-tych

(sorka za telefoniczną jakość)

Ukryta Zawartość

post-18352-0-55295400-1384025086_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

(sorka za telefoniczną jakość)

To jest chyba pierwsze wydanie.

Ja mam akurat wydanie japońskie, ale znajdziesz też taką wersję np. USA z 1990 r. oraz Germany z 1984 r.

To są odpowiedniki winylowego wydania, gdzie faktycznie były tylko trzy strony koncertowe ;)

Możesz tutaj zerknąć:

Ukryta Zawartość

Twojego chyba nie ma na discogs (na nalepce masz 93 rok).

Ukryta Zawartość

Album miał dwie wersje:

3 strony koncertowe z premierowym wówczas materiałem oraz 4 strona z nagraniami studyjnymi - wydanie na Amerykę Płn. i Europę.

oraz

3 strony koncertowe jak wyżej i 4 stronę z nagraniami koncertowymi z lat wcześniejszych z udziałem jeszcze Billa Bruforda - wydanie to na Wielką Brytanię i resztę świata poza pozostałą częścią Europy i Ameryką Płn..

Podobnie wydane zostały pierwsze wydania CD z bodaj 1984 roku.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

najbardziej pamiętam Red box.Fantastyczne Chenko u Kaczkowskiego(ale nie pamiętam jaka to litera:() i beznadziejna płyta jak poznaliśmy całość.Kaczkowski to był czarodziej.

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Gość

(Konto usunięte)

To jest chyba pierwsze wydanie.

Zgadza się, to jest pierwsze wydanie - rok zgodny z nadrukiem: 1982. Niezły rarytasik! :)

http://www.discogs.com/Genesis-Three-Sides-Live/release/3778570

http://www.discogs.com/Genesis-Three-Sides-Live/release/1747041

http://www.musik-sammler.de/media/37886

Twojego chyba nie ma na discogs (na nalepce masz 93 rok).

Niestety, nikt nie wrzucił tego wydania na Discogs, a mnie się nie chce ;) Może jednak kiedyś przy okazji to zrobię :)

I jest to rzeczywiście wydanie z 1993 roku i chyba pierwsze japońskie, ale nie jestem pewien.

PS Ta "nalepka" to obi ;)

A czy jeszcze ktoś pamięta "greckie litery" ? to było chyba w połowie lat 80-ch.

Dałem powyżej "Etę": Fashion "You In The Night" :)

najbardziej pamiętam Red box.Fantastyczne Chenko u Kaczkowskiego(ale nie pamiętam jaka to litera:(

"Chenko", z tego, co pamiętam, akurat nie posiadało przyporządkowanej greckiej litery.

A oto niesamowita "Beta":

http://www.youtube.com/watch?v=HOgF3k0yIHs

Możesz tutaj zerknąć:

Ukryta Zawartość

Studyjna wersja tego utworu jest na plycie Extra Tracks z Boxu SACD/DVD Audio : 1976-1982

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Studyjna wersja tego utworu jest na plycie Extra Tracks z Boxu SACD/DVD Audio : 1976-1982

Cały czas piszemy właśnie o studyjnej wersji, a po raz pierwszy ukazała się ona właśnie na w znacznej części koncertowej płycie "Three Sides Live".

I to była premiera - na żadnym innym "regularnym" (płyty studyjne, nie jakieś składanki) wydawnictwie nie ma tego otworu.

Tam dźwięk niestety przesterowany.

Cały czas piszemy właśnie o studyjnej wersji, a po raz pierwszy ukazała się ona właśnie na w znacznej części koncertowej płycie "Three Sides Live".

I to była premiera - na żadnym innym "regularnym" (płyty studyjne, nie jakieś składanki) wydawnictwie nie ma tego otworu.

Wcześniej jeszcze na stronie B singla z jednym z utworów z Duke.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

??? O jakim przesterowaniu piszesz....Ja tam zadnego nie uslyszalem .

Nie chcę ci psuć humoru, najlepiej słuchać jak się podoba i nie oglądać żadnych "wykresów". Ja to już nowych płyt nie wrzucam do Audacity, żeby się nie zdołować:

Ukryta Zawartość

paperlatere0.gif

"Genesis Archives, Vol. 2: 1976-1992" - tutaj jest głośno, ale przesteru nie ma.

Ukryta Zawartość

Humoru mi nie zepsules... ;-) Poza wykresami ktore tu pokazales , najlepszym sprawdzianem jakosci nagrania jest moje ucho ....No i jak na moje ucho to plyty Genesis w SACD , jak na dzien dzisiejszy sa najlepiej brzmiacymi ....I nie sadze bysmy sie kiedykolwiek doczekali na lepsze ..... Wielki moj zal ze z niewiadomych dla mnie przyczyn nie wydano w SACD koncertowego Boxu Genesis ....( pomimo bardzo dobrej sprzedazy poprzednich... ) A tak chcialem posluchac Seconds Out w HD audio ...... :-(

To dobrze :) A polityki wydawców to chyba żaden jasnowidz nie ogarnie.

Nie chcę ci psuć humoru, najlepiej słuchać jak się podoba i nie oglądać żadnych "wykresów". Ja to już nowych płyt nie wrzucam do Audacity, żeby się nie zdołować:

Ukryta Zawartość

paperlatere0.gif

"Genesis Archives, Vol. 2: 1976-1992" - tutaj jest głośno, ale przesteru nie ma.

Yodzisław, ten wykres to przede wszystkim nie jest "Evidence of Autumn" a "Paperlate".

Po drugie ten wykres pochodzi z płyty "Extra tracks" z boksu Genesis 1976-1982 Boxset (2007).

Po trzecie "Evidence of Autumn" z tej samej płyty wygląda tak

Untitled_1.jpg

i nie ma żadnego przesteru.

Jest loudness-war a to zupełnie co innego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.