Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

Po pewnych perturbacjach, już można preorderować. Złe moce widać spłatały figla : )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

z przesyłka 52 dolary, za tyle można upolować wydanie DOT z epoki

Ukryta Zawartość

z przesyłka 52 dolary, za tyle można upolować wydanie DOT z epoki

mozna, na szczescie to nie jest typowe wznowienie, jesli chodzi o zawartosc

No tak, za tyle gdzieś kupiłem nowe (stare) wydanie w folii, ale zawsze można i mieć wznowienie.

No racja na pewno warto mieć. Dziwnie tez im podskoczyła cena wysyłki z 20 sprzed 2 dni do 25 dolarów teraz, a cena na US się nie zmieniła.

Reedycja płyt Iron Angel ?

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Napisano 23.11.2013 - 14:54

Wyświetl postUżytkownik frost1971 dnia 23.11.2013 - 14:51 napisał

Beastie Boys:

Ill communication - 66,99

Check You Head - 66,99

Łooo czadzik! Akurat te 2 bym chciał mieć, bo najbardziej mi podchodzą. W jakim mieście to widziałeś?

dobrze grają te wznowienia Beastie Boys? Ktoś słuchał, ktoś wie? :)

Jeśli kogoś interesuje to widziałem wznowienie "Mrowiska" w Saturnie za 49 zł.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

dobrze grają te wznowienia Beastie Boys? Ktoś słuchał, ktoś wie? :)

kupiłem Paul's i The Mix- graja całkiem nieźle. Paul's jest cienka i trafiła mi się lekko pofalowana- proponuję położyc na talerzu w sklepie.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Dostałem prezencik od mojej najdroższej :

post-27859-0-73813600-1387620568_thumb.jpg

Wydanie bardzo ładne ale za 170 zł można kupić swobodnie te wszystkie płyty, jako wydania z epoki, i cieszyć się dobrą dynamiką, dźwięczna górą, świetnym basem, rozdzielczością. Czyli tym, czego brak jest temu wydawnictwu. Nie polecam ale może to ja tak trafiłem, ktoś to jeszcze ma i mógł by podzielić się wrażeniami?

Gratefull sytuacja z reedycją "Pilgrim" Limited 180gram 2LP ma się podobnie. Niby "Cut from analogue masters" ale gra jak opisałeś.

Płyta wyszła tydzień temu, akurat na święta, ale przypadek :)

Osobiście wolę jego płyty z epoki, kosztują guziki, proste, i grają.

170zł ???

Ja piękne , japońskie NM sprzedałem bodaj za 60zł.

Powariowali.

Ale to sa 3 płyty :-) tak czy inaczej lepsze pewnie japońce niż te wznowienia.

eric_clapton_give_me_strength_b__92082.1386737781.1280.1280.jpg

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• 2 tygodnie później...

Jeszcze nie wiadomo czy na pewno na winylu ale bazując na tym co się ostatnio dzieje w branży muzycznej i wznawianie winyli to trzymajmy kciuki za Led Zeppelin I, Led Zeppelin II, Led Zeppelin III przygotowane przez samego Page'a :-D Celebration Day wyszło na winylu, więc pewnie kończą się wariackie ceny pierwszych płyt LZ.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Trochę fotek wznowień :-)

Faith No More "Angel Dust" 2xLP transparent blue 180g by MusicOnVinyl, gatefold, płyty w koszulkach z foliami. Egzemplarz numer 403. Gra przepięknie, czysto, dynamicznie. Cudo!

Faith No More "King For A Day Fool For A Lifetime" 2xLP transparent red 180g by MusicOnVinyl, zwykła koperta, płyty w koszulkach z foliami, wkładka. Gra ZABÓJCZO!!!

Faith No More "Album Of The Year" 1xLP gold 180g by MusicOnVinyl, zwykła koperta, płyta w koszulce z folią. Pomimo tego, że nie ma żadnej wkładki to jestem zadowolony z zakupu za 17,99 EUR :-) Gra ZABÓJCZO!!!

.

Brad "Shame" 1xLP chyba 140-150g, gatefold z reprodukcją oryginalnej okładki wewnątrz.

Dream Theater "Images And Words" 1xLP 180g by MusicOnVinyl, zwykła koperta, wkładka, płyta w koszulce z folią. Gra podobno lepiej niże wydanie na podwójnym winylu, które podobno zostało zripowane na winyl z cd :-]

Ukryta Zawartość

post-19326-0-44280400-1389206516_thumb.jpg

post-19326-0-03629000-1389206522_thumb.jpg

post-19326-0-28612700-1389206527_thumb.jpg

post-19326-0-42958000-1389206533_thumb.jpg

post-19326-0-82290300-1389206538_thumb.jpg

post-19326-0-96521400-1389206543_thumb.jpg

post-19326-0-42696600-1389206632_thumb.jpg

post-19326-0-71081400-1389206640_thumb.jpg

post-19326-0-71987300-1389206647_thumb.jpg

post-19326-0-92898500-1389206701_thumb.jpg

post-19326-0-25563800-1389206712_thumb.jpg

post-19326-0-57036500-1389206717_thumb.jpg

post-19326-0-68743800-1389206722_thumb.jpg

post-19326-0-87911000-1389206727_thumb.jpg

post-19326-0-36076700-1389206740_thumb.jpg

post-19326-0-37686600-1389206745_thumb.jpg

post-19326-0-44161500-1389206750_thumb.jpg

post-19326-0-47129700-1389206756_thumb.jpg

post-19326-0-22525100-1389206761_thumb.jpg

post-19326-0-56282900-1389206878_thumb.jpg

post-19326-0-10717100-1389206884_thumb.jpg

post-19326-0-94397100-1389206890_thumb.jpg

post-19326-0-34432800-1389206896_thumb.jpg

post-19326-0-16402600-1389207047_thumb.jpg

post-19326-0-93270300-1389207051_thumb.jpg

post-19326-0-75386600-1389207058_thumb.jpg

post-19326-0-93929500-1389207066_thumb.jpg

post-19326-0-56216200-1389207072_thumb.jpg

post-19326-0-71826300-1389207077_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Faith No More "Angel Dust" 2xLP transparent blue 180g by MusicOnVinyl, gatefold, płyty w koszulkach z foliami. Egzemplarz numer 403. Gra przepięknie, czysto, dynamicznie. Cudo!

Nie jestem fanem takiej muzyki i nie wiem jak wyglądało pierwsze tłoczenie tego wydawnictwa ale zaciekawiło mnie to, że utwór "Easy" jest na tej płycie zawarty jako "hidden bonus track" i nie ma go ani na labelu strony D i w spisie utworów z tyłu gatefold'u. Ja właściwie ten zespół znam z tego singla i zastanawiam się jaka jest intencja takiego zabiegu.

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Moze nie ten watek...Ale jest do wziecia to wydanie. Test press Turbo "Last Warrior"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie jestem fanem takiej muzyki i nie wiem jak wyglądało pierwsze tłoczenie tego wydawnictwa ale zaciekawiło mnie to, że utwór "Easy" jest na tej płycie zawarty jako "hidden bonus track" i nie ma go ani na labelu strony D i w spisie utworów z tyłu gatefold'u. Ja właściwie ten zespół znam z tego singla i zastanawiam się jaka jest intencja takiego zabiegu.

Pierwsze wydania tej płyty nie miały Easy. Może stąd taki zabieg.

Chodzi o intencję nie umieszczania tego numeru w spisie? Tak jak napisał kolega qqrydza, tego numeru nie było na oryginalnym winylowym wydaniu Angel Dust, więc nie chcieli psuć okładki, a sama idea hidden track jest stosowana od lat, więc fajnie że tak to zrobili jak zrobili :-) Ja Faith'ów uwielbiam i znam ich płyty na pamięć, teraz będę odkrywał na nowo dzięki chłopakom z MOV :-)

Pozamiałeś trochę tymi FNM! Wyglądają też zabójczo : )

Wrzucilem te fotki dla takich powaleńców jak ja :-) sam czesto zanim kupię plytę a zwłaszcza tak drogą jak te od MOV, szukam w sieci jak wyglada, co jest dorzucone itd. Pomyślałem że może ktoś będzie też szukał to sobie szczeli z oka :-)

FNM sa jeszcze kolorowe MOV Introduce i The Real Thing ale tej 1 za bardzo nie lubie a TRT mam stare wydanie ale jak nowka, wiec chyba bedzie alokacja gotówki na reedycje Dreamów :-)

zaciekawiło mnie to, że utwór "Easy" jest na tej płycie zawarty jako "hidden bonus track" i nie ma go ani na labelu strony D

Na moim starym LP tego urworu nie ma. Był chyba tylko jako bonus w wersji CD.

Na moim starym LP tego urworu nie ma. Był chyba tylko jako bonus w wersji CD.

To był b-side do jakiegoś singla z tej płyty, nagrany dla jaj - żeby ludzie przestali im zawracać głowę o covery (po War Pigs z okresu The Real Thing - który to też na winyl nie trafił).

Wyszedł z tego hicior, więc przy okazji King for a day scoverowali I started a joke. I tu już obrzydzenie koncepcji covera wyszło im idealnie...

To był b-side do jakiegoś singla z tej płyty, nagrany dla jaj - żeby ludzie przestali im zawracać głowę o covery (po War Pigs z okresu The Real Thing - który to też na winyl nie trafił).

Wyszedł z tego hicior, więc przy okazji King for a day scoverowali I started a joke. I tu już obrzydzenie koncepcji covera wyszło im idealnie...

"I'm easy / Be Aggressive" wyszło na czerwonym winylu 7"

Faith-No-More-Im-Easy---Red-Vin-17362.jpg

Edytowane przez thrak

Thrak, gdzie zamawiałeś Faithów?

Kupiłem u tego kolesia www.northendhaarlem.nl

Za 3 winyle wychodzi wysyłka do Polski ok 9 EUR :-) trzeba być cierpliwym, bo chłopina pracuje sam w sklepie, więc trwa to trochę ale za taką cenę nie ma nigdzie indziej, ba tego złotego AOTY to nigdzie nie widziałem nawet jak była w preorderze :-) ma płatność paypal, więc spokojnie można czekać, w razie czego ubezpieczają i zwracają jak coś nie dotrze albo będzie wadliwe (testowąłem spory i roszczenia kilka razy już u nich).

Kupiłem u tego kolesia www.northendhaarlem.nl

Za 3 winyle wychodzi wysyłka do Polski ok 9 EUR :-) trzeba być cierpliwym, bo chłopina pracuje sam w sklepie, więc trwa to trochę ale za taką cenę nie ma nigdzie indziej, ba tego złotego AOTY to nigdzie nie widziałem nawet jak była w preorderze :-) ma płatność paypal, więc spokojnie można czekać, w razie czego ubezpieczają i zwracają jak coś nie dotrze albo będzie wadliwe (testowąłem spory i roszczenia kilka razy już u nich).

Dzięki,

Przetestuję gościa :) faktycznie ceny ok, szkoda tylko, że Angel Dust w kolorze już chyba niedostępny...

Pozdrawiam

Dzięki,

Przetestuję gościa :) faktycznie ceny ok, szkoda tylko, że Angel Dust w kolorze już chyba niedostępny...

Pozdrawiam

Zapytaj mailem po angielsku chłopa czy maja niebieską wersję, ma trochę bajzel na tej stronie i nie robi update'u :-) poza tym wiesz jak w Holi jest, moze ma coffe shop obok gdzieś to w innych wymiarach przebywa często :-)

Mobile Fidelity Sound Lab właśnie wydało wznowienie tej kultowej płyty, Sisters of Mercy "Floodland":

Ukryta Zawartość

Ciekawy jestem porównania z oryginalnym tłoczeniem, które posiadam...

Jak by to kogoś interesowało, to nabyłem dane wznowienie by MoFi. Pomyślałem, że jak już mam wznowienie "First and Last..." to kupie sobie i "Floodland". Wizualnie cudów nie ma: wszystko jest w tradycjach Silver Label, czyli zwykła koperta z okładką, w środku płyta w tradycyjnej koszulce MoFi wraz z tym dodatkiem reklamującym ich produkty - kto kupował ten wie o co chodzi. Oryginał miał rozkładaną wkładkę z tekstami i zdjęciem (taki niby poster) oraz zadrukowany na czarno inner sleeve z logiem Sisters. Sonicznie to nowe wydanie różni się od oryginału tym, że gra ciszej, tak jakby "mniejszym" dźwiękiem, za to może trochę bardziej selektywnie. Ma też bardziej zwarte dolne rejestry: bas jest bardziej punktowy i zarysowany. Oryginał gra bardziej plastycznie i ma więcej powietrza. Wydanie MoFi ma dźwięk bardziej wygładzony. Ot tak. Proszę nie odbierać tego tak, że MoFi brzmi źle, wręcz przeciwnie brzmi pierwszorzędnie i może sprawić wiele przyjemności, ale inaczej niż oryginał. Minusem jest minimalistyczna poligrafia.

Wniosek jest taki, że pierwszego tłoczenia nic nie zastąpi, ale to wznowienie IMO warto posiadać.

Aha... wraz z tym Sisters przyjechało wznowienie Opeth "Ghost Reveries" na Roadrunner / Cargo , na pierwszy rzut oka i ucha prezentuje się co najmniej świetnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Traum7tanzer

Wydanie MoFi ma dźwięk bardziej wygładzony. Ot tak. Proszę nie odbierać tego tak, że MoFi brzmi źle, wręcz przeciwnie brzmi pierwszorzędnie i może sprawić wiele przyjemności, ale inaczej niż oryginał.

Też mam podobne wrażenia co do wydań MoFi. Na pierwszy "rzut ucha" faktycznie brzmią w sposób mniej nachalny, bezpośredni i atakujący tudzież detaliczny, ale wg mnie w tym właśnie tkwi ich zaleta. Nie mają być efekciarskie i łapać z pierwszym wrażeniem (podobnie można się zgudbnie zachłysnąć sprzętem audio). Po włączeniu np. Pink Floyd w wydaniu MoFi (gold CD lub LP) najzwyczajniej się rozpływam w dźwiękach. Jest gadłko, jedwabiście i nie samowicie relaksująco. O muzykalności nie wspomnę. Sisters jednak (jeszcze) nie znam. M.in. z tego powodu ostatnio zamówiłem również wersję LP Megadeth z MoFi. CD brzmi doskonale, naturalnie wg mnie, bo zaraz się podniesie tłum narzekających. Taka jest moja, podkreślam subiektywna opinia : )

Edytowane przez SVART
  • Pokaż nowe odpowiedzi