Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mówię o okazjach czy przecenach.

ja tez, 40-50pln to normalna cena w 'moich' plytach, wiadomo, ze nie wszystkie, ale generalnie do 70pln to wiekszosc, o DLP sciaganych zza oceanu nie mowie. taka muzyka, ze da sie w tej cenie.

Edytowane przez Moon

Kilkanascie zlotych wiecej niz CD.

No to w empiku jest promocja 3 winyle za 2. Komplet 6 płyt z Polish Jazz wychodzi 276 zł czyli po 46 zł za płytę.

A komu remastery Collinsa potrzebne, gdy stareńkie grają jak niebo?:)

Przynajmniej - u mnie.

A i do zdobycia za grosik.

Niedawno nalozem lajf , taki wicie - podwójny, i te dwa euro za mint - jakoś żem odżałował.

Takie durne remastery, jak i Dire Straits...:(

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Podobnie z tym numerem z Sensacji XX w

A powiedz kolego który to utwór i z której płyty,(jakoś nie mogę skojarzyć) bo wzieła mnie ta muzyka, że NO. Od pewnego czasu niczego innego nie słucham. Przy czym bardziej podoba mi się ta z 71-roku Chase-Chase

A powiedz kolego który to utwór i z której płyty,(jakoś nie mogę skojarzyć) bo wzieła mnie ta muzyka, że NO. Od pewnego czasu niczego innego nie słucham. Przy czym bardziej podoba mi się ta z 71-roku Chase-Chase

To będzie ta płyta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a numer z 997 to:

7. "Cronus (Saturn)" (B. Chase/Erin Adair/J. Palmer) – 4:46

Te dwa euro za mint to u nas raczej mit :) a te nowe w cenie niewiele wyższej - przykre ale takie mamy realia

U nas może i mit ale w krajach w których tłoczyło się w tzw. epoce na potęgę to norma. Braciak z Holi natargał mi takich rarytasów jak Snow Goose Camela czy innych Hackettów, Jacksonów Bad czy Bensonów tudzież Police, czy rzeczonego Collinsa No Jackett Required za 1 no w porywach 1,5 czy 2 EUR :-) nasi jadą busem i targają to do kraju, po czym sprzedają na allegrach za 39 stan igła po przetarciu ściereczką :-)

Tak czy inaczej wolałbym tych Collinsów z epoki niż remastery bo na 99,9% skaszanili i wytłoczyli z jakiego gównianego mastera o DR w porywach max 10-11, gdzie płyty Phila na winylu te stare wydania mają DR ok. 15 :-) nie będzie tego dmuchnięcia dęciaków co z oryginałów ;-) no i werbel z reverbem zbramkowanym tak nie sieknie :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

U nas może i mit ale w krajach w których tłoczyło się w tzw. epoce na potęgę to norma.

Tak dokładnie, ja kupuję na angielskim ebayu, bo mam "punkt przerzutowy" na Wyspach. Collinsa kupiłem od osoby prywatnej, która wyprzedawała swoją kolekcję i właśnie wychodziło koło funta za płytę, a ponieważ od jednej osoby zawsze staram się kupować kilka/naście płyt, to i przesyłka niedroga. No i płyty jak nowe.

A wracając do reedycji, właśnie słucham Fleetwood Mac "Future Games", a na umycie czeka "Bare Trees", wznowienia. Mam obie płyty z epoki, ale dość rzadko się pojawiają w handlu, kosztują tyle co wznowienia, a ich stan pozostawia bardzo wiele do życzenia, niestety :(

Edytowane przez krzysiek

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Tak dokładnie, ja kupuję na angielskim ebayu, bo mam "punkt przerzutowy" na Wyspach. Collinsa kupiłem od osoby prywatnej, która wyprzedawała swoją kolekcję i właśnie wychodziło koło funta za płytę, a ponieważ od jednej osoby zawsze staram się kupować kilka/naście płyt, to i przesyłka niedroga. No i płyty jak nowe.

Jak $ był kiedyś jeszcze po 1,9 pln to zakupiłem pół dyskografii Kevina Eubanksa u jednego sprzedawcy z US nowe zafoliowane + Patitucci też folia i jakieś Oregony czy inne Holdsworthy też folia :-) z wysyłką wyszło mi jakieś 30 pln za płytę czy mniej, o tutaj jest fotka nawet z 2009 :-)) ile to już człowiek gnije na tym forumie :-)

Ukryta Zawartość

Ale używane też brałem po kilka/kilkanaście od jednego sprzedawcy i zazwyczaj z ebay.co.uk, de, czy com były stany przyzwoite w sensie zgodne z opisem i śmieszne kwoty za płyty jak wyprzedawał nie handlarz.

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

to były czasy...

Nowego technicsa 1210 z at440 x2 z wysyłka do PL kupiłem za jakieś 1300 pln już z opłaceniem kolegi brata który mi to przesyłał ze Stanów... eh panie mogłem brać 5 sztuk :-)

Piekne, co piszecie, Kumple moje kochane!:)

A już przy Krzyśkowym Fleetwood Mac - ażem się uśmiechnął, bo to i mój band od wieków.

Thrakowi, którego od zawsze cenię i lubię - marynarski wór piweniek za "dmuchnięcie dęciaków".

To będzie ta płyta

Ukryta Zawartość

a numer z 997 to:

7. "Cronus (Saturn)" (B. Chase/Erin Adair/J. Palmer) – 4:46

Tak, ten utwór poznałem. Chodziło mi o ten z ,,Sensacje 20w" kto to gra?

Ukryta Zawartość

States Evidence - utwór skomponowany przez Josepha Irvinga

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Piekne, co piszecie, Kumple moje kochane!:)

A już przy Krzyśkowym Fleetwood Mac - ażem się uśmiechnął, bo to i mój band od wieków.

Thrakowi, którego od zawsze cenię i lubię - marynarski wór piweniek za "dmuchnięcie dęciaków".

Hehehe :-) To jest jedna z wielu składowych w solowym Collinsie która mnie rozwala na łopaty, uwielbiam te sekcje dęte u niego (na Face Value pożyczył sobie dęciaki z EW&F) no i jego gra na bębnach, mało ludzi docenia go jako bębniarza którym jest świetnym, mam wszystkie płyty Brand X i z racje tego ze gram na basidle to trafiłem najpierw na tę kapelę przez Percy Jonesa potem dopiero czytając skład szczena mi opadła że Phil na garach? Tak łamie? Ten Phil Collins od tych pościelówek z radia i mtv? :-) Znałem już Genesis to stare zwłaszcza ale przy Brand X odpadłem.

State's Evidence

O właśnie oto mi chodziło - dzięks.

Pomroczność jasna mnie ogarnęła i nie zatrybiłem o który numer Ci chodzi chociaż napisałeś że ten z sensacji ;-) cała płyta Josepha Irvinga z tematami z filmów jest świetna. Jak dorwę na winylu gdzieś to biorę od razu :-)

Dziś po kilku miesiącach od zakupu znalazłem chwilkę na rozpakowanie winyla Republiki "Republika marzeń" i kopara w dół!!! Gruby placek, zer0 !!! trzasków i przypadłości współczesnych tłoczeń :-) świetne bicie, płaski nosnik, wszystko ładnie siedzi od strony dźwięku, wewnętrzna koperta z tekstami i fotką z papieru kredowego. Muszę chyba skompletować dyskografię póki jest w normalnych cenach, a ana pewno Masakrę.

to były czasy...

No tez pamietam. I na ebay.com sporo ciekawszych rzeczy się pojawiało i koszty zakupu były przystępniejsze. Pamiętam, że kable Transparent Ultra głośnikowe 2x3m chyba za 3tys kupiłem - ubaw był jak potem lecąc do chwilowego miejsca zamieszkania poza Polską wsadziłem je sobie do podręcznego bagażu żeby gdzieś nie zginęły z głownym bagażem... tak wielkich oczu u pana se straży granicznej na lotnisku to jeszcze nie widziałem - trzymał te grubasne kable z wielkimi czarnymi puszkami w ręku jakby za chwilę miały wybuchnąć ;)))))

Dziś po kilku miesiącach od zakupu znalazłem chwilkę na rozpakowanie winyla Republiki "Republika marzeń" i kopara w dół!!! Gruby placek, zer0 !!! trzasków i przypadłości współczesnych tłoczeń :-) świetne bicie, płaski nosnik, wszystko ładnie siedzi od strony dźwięku, wewnętrzna koperta z tekstami i fotką z papieru kredowego. Muszę chyba skompletować dyskografię póki jest w normalnych cenach, a ana pewno Masakrę.

Tak, dobre te reedycje Republiki. "Siódma pieczęć" też wymiata...

• 2 tygodnie później...

Reedycje Dead Can Dance się szykują. Poprzednie podobno nie były najlepsze. Ktoś coś wie o tych?

Ukryta Zawartość

28603.jpg

Ukryta Zawartość

Wydania DCD z MoFi grają świetnie, pewnie nie o te chodziło w zakresie jakości brzmienia.

No MoFi nie podejrzewałbym o gó...ny master :-) te regular poprzednie które były dostępne po ok 80-90 pln za szt. Nie wiem czy to były wydanie 2009 razem z remasterami cd.

I a propos "Anastasis" pojawiły się na amazon i alledrogo aukcje za ok 90 pln więc chyba też doreedytowali :-) poczekam chyba aż cena zjedzie. Ktoś coś wie?

limitowana edycja z 2016 r. na zielonym winylu w ramach RSD

12976630_255329768149056_2072233042_n.jpg?ig_cache_key=MTIyOTg3NzIxNTI0NzI3MTY0MQ%3D%3D.2

Najtaniej miał Mystic bo za 87, tylko 1500 szt. wyszło. No i weź tu człowieku nie weź ;-) niektóre cwaniury nawet po 199 mają to wystawione.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

zgadza się, dotłoczyli teraz zamiast wersji clear jest zielony

Wiem, wiem, znalazłem trochę danych o tym tłoczeniu, 1500 sztuk zielonych (okładka z wydania z 2012 r.) i podobno bez tych wad pierwszego bicia przezroczystego (trzaski i smażenie pomimo umycia). Kupiłem u Mystic i czekam na przesyłkę już :-) Ludziska też pozbywają się swoich pierwszych clear ;-) wysypało aukcjami nagle ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi