Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, słucham :) choć w koszyku już robi się tłoczno, "The Raven That Refused To..." i czarny Lunatic Soul bo nie mam na winylu a bardzo lubię. Sklep faktycznie zacny. Jak jeszcze znajdę Signity za 80zł to będę wniebowzięty ;)

Wow, jeszcze "Big Fun" M.Davis'a za 95zł. Słuchał już ktoś tej reedycji MOV?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten Lunatic wywal z koszyka u dodax :-) na allegrze jest taniej:

Ukryta Zawartość

Bierz Insurgentes nie pożałujesz :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Jak jeszcze znajdę Signity za 80zł to będę wniebowzięty ;)

literówka się wkradła, miało być "Signify" Porcupine Tree ale wiem, że to nierealne :)

Ech, kupione, nie gadam już z Wami ;)

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

literówka się wkradła, miało być "Signify" Porcupine Tree ale wiem, że to nierealne :)

Ech, kupione, nie gadam już z Wami ;)

Ja do dziś nie kupiłem Erase, bo inne mi wpadały do koszyka ;-) Signify w rockserwis.pl za jakieś śmieszne grosze 60 kilka pln kupiłem bo miała dziurkę od transportu ale podobno pierwsze bicie gra lepiej. Mam pierwsze tłoczenie Stupid Dream i jest moc - kupione okazyjnie z allegrze za cenę wznowienia - ale nie wkręcam się w te pierwsze bicia bo portfel i karta na pół pękną no-money-smiley-emoticon.gif

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Aha, z tym Dodaxem to jest tak,że wysyłają przesyłkami nierejestrowanymi (najczęściej z Holandii) więc warto uprzedzić zaprzyjaźnionego listonosza (winylonosza), że będzie taka paczka z ważną dla nas zawartością i żeby nie zostawiał jej na podwórku, podjeździe, pod doniczką czy też nie wypchał na siłę do skrzynki na listy.

Ważne jest też ,że jeśli coś pójdzie nie tak, to dostajemy zwrot z PayPala w ciągu 24h od zgłoszenia.

audiokarma.org

Aha, z tym Dodaxem to jest tak,że wysyłają przesyłkami nierejestrowanymi (najczęściej z Holandii) więc warto uprzedzić zaprzyjaźnionego listonosza (winylonosza), że będzie taka paczka z ważną dla nas zawartością i żeby nie zostawiał jej na podwórku, podjeździe, pod doniczką czy też nie wypchał na siłę do skrzynki na listy.

Ważne jest też ,że jeśli coś pójdzie nie tak, to dostajemy zwrot z PayPala w ciągu 24h od zgłoszenia.

Ten paypal to gwarancja 100% zadowolenia :-) kilka razy korzystałem z reklamacji u nich i przekształcałem w roszczenie, zwrot migusiem bez dyskusji.

Jak przesyłka listowa zwykła to może zaginąć jakby się trafił jakiś audiofil na sortowni ;-)

Edytowane przez thrak

Czy mieliście może problem z rejestracją w Dodax'ie? Mi po wypełnieniu formularza ani nie wyskoczył żaden komunikat, że dobrze się spisałem ani nie przyszedł mail. Logowanie na wpisane dane też nie działa. Napisałem do nich maila. Może to chwilowe niedomaganie serwisu.

Ta płyta jest ZAJ#$%$#, 2 dni już chodzę ze słuchawkami na uszach i im dłużej jej słucham tym chcę więcej. Nie mogę doczekać się winyla.

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

Coś dla fanów Death.

Relapse wypuszcza reedycje "The sound of preseverance".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy mieliście może problem z rejestracją w Dodax'ie? Mi po wypełnieniu formularza ani nie wyskoczył żaden komunikat, że dobrze się spisałem ani nie przyszedł mail. Logowanie na wpisane dane też nie działa. Napisałem do nich maila. Może to chwilowe niedomaganie serwisu.

Ta płyta jest ZAJ#$%$#, 2 dni już chodzę ze słuchawkami na uszach i im dłużej jej słucham tym chcę więcej. Nie mogę doczekać się winyla.

Generalnie to Steven słabej muzy nie zrobił, może z wyjątkiem 1 płyty Porcupine ;-) Insurgentes niszczy, Harmony Korine mnie zabiło jak to usłyszałem kilka lat temu.

Mnie najbardziej rozwaliła gitara Franka Zappy w "No Twilight Within..." ;-) zresztą bębny też świetne. Uwielbiam takie granie, jednymi z najczęściej męczonych przeze mnie winyli są dwupak i trójpak Zappy z jego solówkami.

Czy ktoś już słuchał kolejne płyty Pink Floyd - Meddle, Obscured itd.? Trzymają poziom masteringu/wydań poprzednich czterech? Jak Meddle / Echoes?

Czy ktoś już słuchał kolejne płyty Pink Floyd - Meddle, Obscured itd.? Trzymają poziom masteringu/wydań poprzednich czterech? Jak Meddle / Echoes?

Kupiłem Meddle. Jak dojedzie i posłucham to dam znać jak to gra.

Koledzy,jak jakościowo wypadają obecnie dostępne remastery Dire Straits?

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Kupiłem "On Every Street" i brzmi świetnie (zapłaciłem 49 pln ok-and-thumbs-up-smiley-emoticon.gif). Nie mam oryginału ani cd ale w porównaniu do tego co mam z tzw. epoki i znając skopane wydania współczesne to jest to bardzo dobre tłoczenie.

Edytowane przez thrak

Kupiłem "On Every Street" i brzmi świetnie (zapłaciłem 49 pln ok-and-thumbs-up-smiley-emoticon.gif). Nie mam oryginału ani cd ale w porównaniu do tego co mam z tzw. epoki i znając skopane wydania współczesne to jest to bardzo dobre tłoczenie.

Mógłbyś wkleić dokładne namiary na to wydanie?

Czy miał ktoś okazję słuchać ten najnowszy remaster Porcupine Tree

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Mocno się różni od pierwotnej wersji? Czaję się na te płyty osobno ale zacząłem się zastanawiać czy lepiej sprzedać jedną nerkę i kupić box czy sprzedać obydwie i mieć wszystkie albumy tak jak były wydane. Gdyby box zawierał oryginalne okładki płyt pewnie już bym się tak mocno nie wahał bo dźwiękowo u Wilsona pewnie lipy nie będzie...

Ukryta Zawartość

Mógłbyś wkleić dokładne namiary na to wydanie?

Dokładnie mam to Back To Black, normalnie to mam obawy przed tym labelem ale ostatnio się zrehabilitowali kilka razy :-) m.in. tym Dire Straits.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kupiłem 4 Scotta Walkera z BOB,mam nadzieję,że wszystko będzie okiej,bo jeszcze nie dotarła.Dzięki THRAK,a przy okazji gdzie takie piękne ceny bywają?

Kupiłem 4 Scotta Walkera z BOB,mam nadzieję,że wszystko będzie okiej,bo jeszcze nie dotarła.Dzięki THRAK,a przy okazji gdzie takie piękne ceny bywają?

Do tego doszła mi wysyłka więc już nie tak kolorowo ale czasami znajdę jakieś wyprzedaże kolekcji na znanym portalu aukcyjnym i trafię takie fajne rzeczy :-)

Kupiłem Meddle. Jak dojedzie i posłucham to dam znać jak to gra.

Dzis w Saturnie kupilem. Cos ponizej 90zl. Moim zdaniem brzmi ciekawie a mam w domu kilka tłoczen, w tym wczesne brytyjskie oraz MobileFidelity. Nie odczuwam żadnego dyskomfortu w odsluchu ;)

Dzis w Saturnie kupilem. Cos ponizej 90zl. Moim zdaniem brzmi ciekawie a mam w domu kilka tłoczen, w tym wczesne brytyjskie oraz MobileFidelity. Nie odczuwam żadnego dyskomfortu w odsluchu ;)

Adam porównaj w wolnej chwili z wczesnym brytyjskim i napisz coś więcej. Mam brytyjskie bodajże A7/B6 z HTM na deadwaxie, moim zdaniem jeden z lepiej brzmiących placków w kolekcji.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Adam porównaj w wolnej chwili z wczesnym brytyjskim i napisz coś więcej. Mam brytyjskie bodajże A7/B6 z HTM na deadwaxie, moim zdaniem jeden z lepiej brzmiących placków w kolekcji.

Na razie to nawet mi sie nie chce ani czasu nie mam na porównania. Dawno nie słuchałem MFSL ale słuchając wczoraj Meddle z nowej edycji odnosiłem wrażenie że jest "dosłowne", "tu i teraz", miejscami miałem wrażenie że wypchnięto pewne zakresy - wydaje mi się, że perkusja tu i ówdzie mocniej/energiczniej ale czasem jakby spłaszczona, tekturowa. Na tyle na ile pamiętam wydanie MFSL brzmi dla mnie bardziej "emocjonalnie", z "ciągłością", płynie, rozbrzmiewa. W tym nowym bardziej słyszę że to tu i teraz gra zespół rockowy... ale może tylko tak mi się wydaje ;)

Koledzy,jak jakościowo wypadają obecnie dostępne remastery Dire Straits?

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Potwierdzam, co napisał thrak - fajne tłoczenie.

Ja mam dla porównania CD z epoki i jest bardzo dobrze

edit: Back To Black trzyma już poziom

Wysłano z mojego komputera za pomocą klawiatury i myszy

Edytowane przez mrb

Na razie to nawet mi sie nie chce ani czasu nie mam na porównania. Dawno nie słuchałem MFSL ale słuchając wczoraj Meddle z nowej edycji odnosiłem wrażenie że jest "dosłowne", "tu i teraz", miejscami miałem wrażenie że wypchnięto pewne zakresy - wydaje mi się, że perkusja tu i ówdzie mocniej/energiczniej ale czasem jakby spłaszczona, tekturowa. Na tyle na ile pamiętam wydanie MFSL brzmi dla mnie bardziej "emocjonalnie", z "ciągłością", płynie, rozbrzmiewa. W tym nowym bardziej słyszę że to tu i teraz gra zespół rockowy... ale może tylko tak mi się wydaje ;)

Dzis wieczorem zaczalem od nowego wydania Meddle. Echoes. Teraz slucham edycji MobileFidelity. No jdnak jst lepiej. W kategoriach ogòlnych - slucha sie bardziej komfortowo. Bardziej "analogowo". Miekko. Ta nowa edycja - slyszę - podbija bas i srednice. Wypycha tę warstwę dynamiczna na przód. Jest dynamiczniej, wyrazniej (!), dosadniej. Ale za tym idzie tez - jak dla mnie - doładowanie energetyczne i taki "brudek" rockowy. To nie jest Echoes do kontemplacji i smakowania. Szczegóły i szczególiki na pierwszym planie, perskusja, gitara basowa. Zapewne to tylko kwestia percepcji ale brzmi jakby remaster szedl z predkoscia tak +10%, doslownie mam wrażenie jakby Floydzi chcieli zagrac szybciej i mocniej z nowa edycja. Na wydaniu MFSL bardziej czuc "angielska flegme" ...

Teraz wrzucilem nowe Obscured By Clouds. Lubię ten album. Moim zdaniem troche "pomijany" a slucha sie dobrze. Nowe wydanie - analogiczne spostreżenia co w Meddle. Ale tu nawet pomaga trochę doslownosci i brudku :)

Edytowane przez adamgdansk

A może ktoś podpowiedzieć jak to się ma do remasterowanego "The Wall". Też podbita średnica i górny bass?

Mam wydanie bez "remasteru" ale z wiekiem (i ilością wysłuchań) gdzieniegdzie smaży, a i czasami sobie trzaśnie.... Warto kupić remasterowaną wersję, czy szukać wcześniejszych wydań?

Nareszcie jeden z moich ulubionych Milesów doczekał się wznowienia. MOV na szczęście nic nie schrzanił. Ileż tu jest dźwięków!! Wersja na Spotify to chyba 10% nagrania :)

Fajna poligrafia, taka lekko matowa. 89zł z wysyłką.

bigfun.jpg

A gdzie za tyle można to nabyć?

Ukryta Zawartość

Cena jest automatycznie przeliczana z euro i widziałem już nawet za 87 z groszami ;) (wysyłka jest gratis).

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi