Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego jeszcze jezdzimy na benzynie?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie dlaczego mimo coraz bardziej zatruwania powietrza coraz wiekszych kosztow benzyny coraz wiekszej hamerykanizacji ropy a co za tym idzie coraz drozszej benzyny,

no ale przedewszytkim to jest trujace i powinno byc tepione, ale tak sie nie dzieje?

dlaczego jeszcze nie jezdzimy na alternatywnych zrodlach energii?

dyskutujcie a wiele sie dowiemy... ja sie tez podziele przy okazji...

chwilowy brak działalności w audio.

https://www.audiostereo.pl/topic/78856-dlaczego-jeszcze-jezdzimy-na-benzynie/
  • Administratorzy

Teorie spiskowe mówią o tym, że lobby paliwowe skutecznie pilnuje by nie upowszechniły się alternatywne źródła energii.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

I będzie tak nadal dopóki się nie ukróci naftowego lobby. Pojazdy napędzane alternatywnymi źródłami energi są znane od dawna. Każdemu projektowi skutecznie ukręcano łeb i chowano do szuflady. Nawet benzynę z węgla spotkał ten sam los. Dziwi Cię to? Rody wielkich nafciarzy są na najwyższych szczeblach państwowych (vide klan Bushów).

I będzie tak nadal dopóki się nie ukróci naftowego lobby. Pojazdy napędzane alternatywnymi źródłami energi są znane od dawna. Każdemu projektowi skutecznie ukręcano łeb i chowano do szuflady. Nawet benzynę z węgla spotkał ten sam los. Dziwi Cię to? Rody wielkich nafciarzy są na najwyższych szczeblach państwowych (vide klan Bushów).

to jest oczywiste ale mimo to mnie to dziwi, bo uwazam ze hamerykanie nie moga dyktowac calemu swiatu, i byc moze dyktuja biednym krajom i probujacym cos osiagnac jak polska ale np. europa jako kontynent jest dosc silna a jednak nie daja rady upowszechnic alternatywnego zrodla energii? dlaczego? poza gazem ktory jakos sie wymknal spod kontroli hamerykanow

chwilowy brak działalności w audio.

to jest oczywiste ale mimo to mnie to dziwi, bo uwazam ze hamerykanie nie moga dyktowac calemu swiatu, i byc moze dyktuja biednym krajom i probujacym cos osiagnac jak polska ale np. europa jako kontynent jest dosc silna a jednak nie daja rady upowszechnic alternatywnego zrodla energii? dlaczego? poza gazem ktory jakos sie wymknal spod kontroli hamerykanow

Antymalkontetncie: gaz to przecież też petrochenia. To samo lobby.

czy (zbiurokratyzowana) Europa będzie miała wystarczająco siły i woli aby się przeciwstawić? Ja bym raczej pokładał nadzieję we wschodzących gospodarkach typu Chiny - Indie - Brazylia.

A na tych alternatywnych to za darmo będzie?No bo wtedy to i ja chcę.

Widzialem kiedys wywiad z aktorem Ed Begley Jr. Facet ma spory dom w Californi i na kazdym kawalku dachu ma panele sloneczne. Jezdzi tez elektryczna Toyota Rav4, robi okolo 10 tysiecy mil rocznie. Powiedzial ze za prad placi ~$100 raz na rok. Oczywiscie panele sporo kosztuja, ale moze kiedys stanieja. Energia sloneczna jest za darmo.

Widzialem kiedys wywiad z aktorem Ed Begley Jr. Facet ma spory dom w Californi i na kazdym kawalku dachu ma panele sloneczne. Jezdzi tez elektryczna Toyota Rav4, robi okolo 10 tysiecy mil rocznie. Powiedzial ze za prad placi ~$100 raz na rok. Oczywiscie panele sporo kosztuja, ale moze kiedys stanieja. Energia sloneczna jest za darmo.

NIC NA TYM SWIECIE NIE JEST ZA DARMO,,,,ZBYT PRYMITYWNY SPOSOB ROZUMOWANIA,facet z gory zaplacil ze 30-40tys dolarow za panele fotovoltaiczne,i za nim mu sie w jakikolwiek zwroca,juz beda zuzyte.

nie ma zadnej darmowej energii.

NIC NA TYM SWIECIE NIE JEST ZA DARMO,,,,ZBYT PRYMITYWNY SPOSOB ROZUMOWANIA,facet z gory zaplacil ze 30-40tys dolarow za panele fotovoltaiczne,i za nim mu sie w jakikolwiek zwroca,juz beda zuzyte.

nie ma zadnej darmowej energii.

a może tak na rowerek ;)

Energia sloneczna jest darmowa. Jak ci zimno to stan w sloncu i cie ogrzeje, to nic nie kosztuje.

oj,dzieci,dzieci,duzo jeszcze musicie pozyc.moze z czasem zajarzycie o co biega w tym "za darmo" "ekologicznie"

oj,dzieci,dzieci,duzo jeszcze musicie pozyc.moze z czasem zajarzycie o co biega w tym "za darmo" "ekologicznie"

To ile kosztuje w zlotowkach wykorzystanie energii slonecznej z mojego przykladu?

To ile kosztuje w zlotowkach wykorzystanie energii slonecznej z mojego przykladu?

wez pod uwage dzisiejszy dzien -8 stopni ,wiatr,wyjdz na slonce i sie ogrzej,to tak w skrocie.

mysle ze jakies 150zl na lekarza i lekarstwa jestes w "plecy"

wez pod uwage dzisiejszy dzien -8 stopni ,wiatr,wyjdz na slonce i sie ogrzej,to tak w skrocie.

mysle ze jakies 150zl na lekarza i lekarstwa jestes w "plecy"

To zrob taki test. Powies sobie termometr na szyi i najpierw stan w cieniu a pozniej stan na sloncu. Pozniej powiedz mi gdzie termometr wskaże wyzsza temperature.

To zrob taki test. Powies sobie termometr na szyi i najpierw stan w cieniu a pozniej stan na sloncu. Pozniej powiedz mi gdzie termometr wskaże wyzsza temperature.

chyba nie zrozumiales tego co napisalem.

Nic nie jest za darmo. Zgadzam się z tym. To tylko kwestia skali. Wyobraźcie sobie całą ziemię pokrytą panelami, odbierającymi energię słoneczną Ziemi. Potraficie wyobrazić sobie konsekwencje?

Nic nie jest za darmo. Zgadzam się z tym. To tylko kwestia skali. Wyobraźcie sobie całą ziemię pokrytą panelami, odbierającymi energię słoneczną Ziemi. Potraficie wyobrazić sobie konsekwencje?

konsekwencje nie do przewidzenia,nawet jesli pokryjemy z 10%.ani energia z wiatru,ani "pompy ciepla",ani solary,nie zapewnia "darmowej"energi.

o elektrycznosci,nawet nie wspominam,totala utopia.

chyba nie zrozumiales tego co napisalem.

Ty tez. Ja Ci probuje wytlumaczyc ze energia sloneczna jest za darmo, a ty dalej swoje. Ludzie korzystali z energii slonecznej od poczatku swojego istnienia.

Zmiana energii slonecznej w inna forme moze byc kosztowna, ale nie zmienia to faktu ze energie sloneczna dostajemy za darmo.

Ty tez. Ja Ci probuje wytlumaczyc ze energia sloneczna jest za darmo, a ty dalej swoje. Ludzie korzystali z energii slonecznej od poczatku swojego istnienia.

Zmiana energii slonecznej w inna forme moze byc kosztowna, ale nie zmienia to faktu ze energie sloneczna dostajemy za darmo.

zamieniam sie w sluch jak to sie robi,naprawde jestem tym zainteresowany,w prosty ,miare tani i efektywny sposob.

nic na ksztalt tzw "pomp ciepla".

dlaczego jeszcze nie jezdzimy na alternatywnych zrodlach energii?

Bo Polska to biedny kraj, a przecietnego Kowalskiego ledwo wogole stac na jakiekolwiek auto? A ty jeszcze mowisz o alternatywach?

?👈

Pisze calkiem powaznie.

aha,czyli jak zimno w domu,to zonie i rocznemu wnukowi ,nalezy powiedziec,

idz na slonce ogrzej sie,,tak o godzinie 20 w lutym?taka jest Twoja odpowiedz?

póki co rachunek ekonomiczny wypacza sens istnienia urzadzen ktore powstały celem wykorzystania alternatywnych zrodeł energii słonce,ciepło Ziemi

kto to sobie kupi i sie tym nacieszy ten zrozumie

reszta jak zawsze bedzie dyskutowac "o czyms"

moze jeszcze odpowiedz na pytanie dlaczego jezdzimy na benzynie lub ropie

proponuje zapoznac sie z warunkami jakie nalezy spełnic aby moc sprzedawac alternatywne zrodło energii dla silników spalinowych :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

aha,czyli jak zimno w domu,to zonie i rocznemu wnukowi ,nalezy powiedziec,

idz na slonce ogrzej sie,,tak o godzinie 20 w lutym?taka jest Twoja odpowiedz?

Jak mieszkasz w Australii to czemu nie, W Polsce moze byc problem ze sloncem o 20-tej w lutym.

Jak mieszkasz w Australii to czemu nie, W Polsce moze byc problem ze sloncem o 20-tej w lutym.

znakomity przyklad,znakomity,a o jakiej czesci tego ogromnego kontynentu piszesz?

Australia: tak zimno nie było od dawna..

12

06

2009

W Australii jest zimno i to jak! Okazuje się, że zimny koniec maja nie był tylko jednorazowym przypadkiem. Jak donoszą lokalne media w ostatnich dniach (tj; 10, 11 czerwiec) w wielu regionach zanotowano wyjątkowe jak na początek czerwca temperatury i co ważne wystąpiły one nie tylko na wyższych wysokościach ale i również na nizinach oraz w miastach przybrzeżnych. W Montague termometry wskazały zaledwie 3 stopnie celsjusza, co jest najniższą czerwcową temperaturą w tym mieście od.. 37 lat!

Zimne południowe fronty sprowadziły również silne opady śniegu- warto dodać, że tegoroczny sezon narciarki rozpoczął się wyjatkowo wcześnie. Na Mt Buller już teraz leży 56 cm śniegu a około 40 centymetrów pod Mt Hotham. Jak podkreślaja meteorolodzy, tak dużej pokrywy śniegu o tej porze roku nie było tam od 2000 roku.

Poranne temperatury w wybranych miastach (10,11.06):

Cabramurra -6,8 °C [najniższa temperatura w czerwcu od 12 lat]

Thredbo -6,4 °C [najniższa temperatura w Południowej Walii od 31 lat!]

Canberra -5,8 °C [najniższa temperatura w czerwcu od 9 lat]

Toowoomba -1,0 °C

Coolangatta 2,2 °C

Montague 3,0 °C [najniższa temperatura w czerwcu od

Tomek, jak zaliczysz juz geografie na poziomie szkoly podstawowej, to sie odezwij.

zapedziles sie w kozi rog,pusciles baka,a teraz udajesz takiego "madralinskiego".

Twoja rada na droga energie WYJSC NA SLONCE,NAJLEPIEJ W AUSTRALI.

czyli jak europejczyk zapragnie ciepla,to ma sobie poleciec do austalii.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.