Skocz do zawartości
IGNORED

nasze zestawy audio w filmach

Meloman

Rekomendowane odpowiedzi

W "Przeboje i Podboje" występuje najwiekszy "żywy instrument " Bruce Springsteen !

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Piterson, 23 Mar 2007, 12:12

>W polskim (!) serialu "Fałszerze. Powrót sfory" fałszerz robiący matryce słucha arii - widać przez

>chwilę lampową integrę JJ-Electronic (JJ828, o ile się nie mylę) ;)

>

>Był to zdaje się odcinek 2 (leciał wczoraj).

Tak, "falszerz" sluchal cos operowego (wicie co to bylo?). Tez mnie zaskoczyl widok tej lampki :)

Pozdr

Hybryd

finan, 23 Mar 2007, 14:16

>Ten "falszerz" słuchał chyba arii z Czarodziejskiego fletu Mozarta.

Ale pociąć bym sie za to nie dał :) <

Możesz dać się pociąć z czystym sumieniem :). To rzeczywiście była aria Królowej Nocy z 'Die Zauberflüte' wielkiego Wolfganga.

Pozdrawiam.

• Redaktorzy

podpatrzona ne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"16 marca odbyła się Polska premiera filmu "Prosto w Serce". Jest to romantyczna komedia, w której główne role grają: Drew Barrymore, Hugh Grant, Campbell Scott. Alex Fletcher (Hugh Grant) wciela się w postać piosenkarza, ktrórego czas świetności przypadał na lata osiemdziesiąte. Teraz ma stworzyć przebój w zaledwie kilka dni, który miałby wykonywać w duecie z topową artystką... Na zdjęciu aktor Hugh Grant i Ultrasone ProLine 550."

post-2651-100005402 1175059066_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Cos mi sie wydaje ze zalozyciel watku to jeden z wlascicielow macintoshy, ktorzy to baaardzo lubia podniecac sie jak w jakims filmie zobacza swoje sprzeta. Zwa to macspooting, lub "gdzie maka widziano". Wszystko pieknie i ladnie, tylko "i co z tego ?"

pozdrowienia dla wszystkich fanatykow tych przereklamowanych komputerow

Czy ktoś pamieta film pod tytulem "eliksir miłosci" ?.Była tam scena kiedy facet zaprasza do domu kobietę lekkich obyczajów i włacza jej muzyke.Siada na sofie a za sofą stoi calutka komoda ze sprzetem.Niestety niewiem jaki to sprzęt.

PiotrzeJ

Nie bardzo rozumiem Twój wpis, a przecież, sądząc z info w "o mnie" na forum jesteś nie od dziś. McIntosh z tego wątku i wielu innych wątków forum nie ma nic wspólnego z firmą Apple, istenieje znacznie dłużej, a Apple za zgodą Maca, użyło ponoć niedyś tej nazwy do promocji swoich komputerów. A że posiadacze wzmacniaczy McIntosh są z nich dumni, trudno się dziwić.

Witam! A ja zauważyłem w reklamie jakiegoś środka przeciw kurzom (chyba pronto), czy coś... srebrny zestawik CAMBRIDGE AUDIO seria 500 !! Kolesiówa jedzie po nim pióropuszem do wycierania kurzy :-) Aż serce szybciej zabiło :) Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...

PiotrrzeJ - czy zauwazasz drobna roznice miedzy Macintosh a McIntosh ?

^^^ ^^

Czy wg ciebie Pioneer robiacy sprzet audio/video a Pioneer Pekao Investments i Pioneer Syndication Services to ta sama firma ? Na całym świecie nazwe firmowa zastrzegasz na okreslona dzialalnosc i okreslony region ( i stosownie do tego ponosisz oplaty ). Tak wiec jezeli Pioneer nie zastrzegl sobie , ze w Polsce swiadczy uslugi finansowe,m tpo moze to jak najbardziej robic inna firma pod tą samą nazwą.

• 1 rok później...

No to ja odkurzę trochę wątek!

Nie wiem czy zwróciliście uwagę, w kultowym skąd-inąd serialu "Doktor House" zauważyłem ostatnio w jego domu kolumny ISOPHON chyba model "europa" (co prawda nie mój zestaw - a szkoda). Nie wspominając już o jego słynnym gramofonie w gabinecie, w I serii.

Pozdrawiam.

To ja dodam od siebie, że mój zestaw nie spodobał się panu operatorowi z popularnego serialu w Polscie i zamiast pokazac go na ekranie postawili przed sprzętem krzesło, na którym zawisły spodnie bohaterki. Szkoda.

• 1 rok później...

Jaki to film?

Akcja dzieje sie w latach 70-80 rezyser nakrecil zaledwie kilka filmow, gra w nim tylko kilkoro aktorow, glowni bohaterzy: kobieta (ktoras z bardzo znanych modelek z lat 90, blondynka) szuka wyjasniena sprawy jaka wydarzyla sie w jej dziecinstwie w jakiejs przyczepie campingowej w lesie, zawodowo zajmuje sie odrysowywaniem rozlin itp do naukowych ksiazek. Film charakteryzuje sie bardzo ciekawymi ujeciami, wystepuja w nim co istotne mocno znaznaczone elementy ze sprzetem Hi-fi amplituner z przepiekna niebieska skala marantz z lat 70, jakis chyba sansui, prosty gramofon walizkowy z lat 70, muzyka jest mocna strona filmu. Lecial kilka lat temu kilka razy na tv4 czy tv puls niestety od dawna go tam nie widzialem.

Z tytulow a wlasciwie polskich wersji tlumaczen dla tego firmu jakie ocieraja mi sie o uszy to moglo brzmiec: "dawno temu..." "zdarzylo sie kiedys" czy moze podobnie ale nie chcialbym sugerowac bo nie wiem gdybym wiedzial nie prosilbym o pomoc :)

Serdecznie dziekuje za ewentualna pomoc.

W "Californication" Hank (David Duchovny) ma niezy sprzecior.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.