Skocz do zawartości
IGNORED

nasze zestawy audio w filmach

Meloman

Rekomendowane odpowiedzi

hej! właśnie jestem po lektorze filmu "Death to Smoothy" z Edwardem Nortonem i Robin Williamsem.

dość przyzwoity film (2002) w reżyserii Danny De Vito, w którym w jednej ze scen jako rekwizytu użyli "mojego" zestawu Arcama FMJ... aż musiałem zrobić sobie stop klatkę, ale na 100% to ten zestaw. występuje tylko w tle, ale jakoś tak mi się miło zrobiło... chodź to tylko Hameryka.

czy ktoś z Was miał cośik podobnego? jakie to były filmy i jakie zestawy?

https://www.audiostereo.pl/topic/7905-nasze-zestawy-audio-w-filmach/

...wszystko już było rzekł Ben Akiba...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pzdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przepraszam, ja trochę nie na temat.

Kilka lat temu, w programie trzecim Polskiego Radia, "leciało" słuchowisko (nagrodzone zresztą) - "Audiofile".

Rzecz, dotyczyła środowiska wrocławskiego.

O tym, dowiedziałem się po fakcie.

Bliższych danych nie posiadam :-(

Chciałem nawet napisać, do "3", z prośbą, że kupię kasetę,...

Na "chceniu", się skończyło :-)

Pozdrawiam

W poznańskiej telewizji lokalnej, PTV, nie ma programów o sprzęcie audio.

Na pytanie, jednego z kolegów, padła odpowiedź "a kogo to interesuje" :-(

To jest dyskryminacja! :-)

Obejrzałbym cos takiego.

Ten sam kolega, myślał o filmie (raczej komrdii), pod tymże tytułem ("Audiofile").

Na "myśleniu" - się skończylo :-(

Pozdrawiam

w „traffic” taki jeden koles, mocno juz zmasakrowany przez jakiegos barona narkotykowego, jeczy, ze zawsze mu zalezalo na dobrym dzwieku, dlatego uzywa bowers and wilkins. he, he, nie przezyl, jezeli dobrze pamietam

• 1 rok później...

Najfajnieszy setup jaki widziałem ma Mel Gibson w "Czego pragną kobiety": cały zestaw Mark Levinson i kolumny Revel Gem.

W 9 i 1/2 tygodnia był zestaw Maca.

Podobny Mac zestaw był w filmie "As good as it gets" z Jackiem Nicolsonem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

W American Psycho, książce oczywiście a nie żenującym filmie, także ważną rolę pełni hi-fi głównego bohatera :-) Sceny które mnie w niej zupełnie rozłożyły, to tłumaczenie zaproszonym i lekko przerażonym paniom lekkich obyczajów, podczas ostrego hmm... działania bezpośredniego, dlaczego Genesis wielkim zespołem było :-) Scena ta jest zaprawdę wielka, zachęcam do przeczytania :D

W "Włoskiej robocie" był zestwa NAD, facet chciał nim zdmuchnąc ubranie z jakiejs laski. A więc uwazajcie panowie na swe kobiety, bo ktos moze pobic was własną bronią (zarcik, prosze o nie traktowac tego jak złosliwosc)

W filmach (komediach), w których rzecz dzieje się w sklepach muzycznych:

"Przeboje i podboje" ("High Fidelity"), reż. Stephen Frears, 2000

(na podstawie książki: Nicka Hornby`ego "Wierność w stereo").

oraz

"Empire Records" ("Empire Records"), reż. Allan Moyle, 1995

"występuje" sporo sprzętu audio.

Jakich marek, niestety, nie wiem.

gutten

"101 Reykjavík" ("101 Reykjavík"), reż. Baltazar Kormalur, 2000 - ciekawy film.

(scenariusz, na podstawie książki: Hallgrimur Helgason "101 Reykjavík").

Z fimów, których akcja, również dzieje się w Islandii, niezły jest film islandzkiego reżysera -

Fridrika Thora Fridrikssona:

"Diabelska wyspa" ("Djoflaeyjan"; "Devil's Island"), z roku 1999

(lata 50`s, wyspa - ex baza wojskowa USA, w pobliżu Reykjavíku).

Sprzętu audio tu nie ma, co najwyżej sprzęt RTV (telewizor, kupiony za rentę dziadka czy przenośne radio z USA).

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

polecam jesli ktos nie ogladał w 9 minucie filmu Infernal Affairs koles przychodzi do sklepu na odsłuch zestawu,fajny moment jak klient proponował zamiare interkonektu na inny bo bedzie lepiej brzmiec;)

No to może coś z budżetówki: w "Grze wstępnej"Mikiego(chory film, choć - na swój sposób - wybitny) nieszczęsny bohater ma w gabinecie czterosegmentową, "złotą" wierzę TEAC-a(seria 500 czy coś w tym stylu).

W pierwszym odcinku filmu 'Tomb Rider' Lara Croft (Angelina Jolie - jakby ktos nie wiedział!) wraca wieczorem do swojego domciu i słucha klasyki z pięknego gramofonu. Nie kojarzę tych urządzeń zbyt dobrze, ale ten patefonik wyglądał naprawdę haj-endowo. Ktoś wie co to za cudo (gramofon nie Angelina oczywiście)?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.