Skocz do zawartości
IGNORED

Wasz wymarzony wzmacniacz, Wasz wymarzony zestaw

zmk

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Trochę może nietypowo, ale zapraszam Was do zabawy:

napiszcie o jakim wzmacniaczu marzycie. Może o kilku?

Dwa/trzy słowa + półka cenowa (za ile realnie można nabyć nowy/używany).

A jeszcze lepiej: o jakim całym zestawie (a może kilku) marzycie, jaki jest Waszym celem (może niedoścignionym, a może w zasięgu ręki w najbliższych latach).

Proponuję następujący format wpisu, gdzie elementy są opcjonalne (może ktoś nie marzy o monoblokach, bo... nie ma miejsca):

SC: source (CD, gramofon)

PW: przedwzmacniacz, cena ok. xxx

WZ: integra, cena ok. zzz

KM: końcówka mocy (albo 2 monobloki), cena ok. yyy

GŁ: głośniki, cena ~xxx

RM: rodzaj najczęściej słuchanej muzyki

Może żeby jednak nieco uporządkować listę, proponuję podzielić wpisy na te z orientacyjną ceną poniżej 10kPLN i powyżej.

Więcej ograniczeń nie ma :)

Moje marzenie: ~15kPLN

SC: T.A.C C-35

WZ: T.A.C K-35

RM: opera, klasyka, jazz

Pozdrawiam,

Zbyszek

Moje marzenie - 55.000 PLN

KOLUMNY: Paradigm Reference Signature S6v3

ODTWARZACZ CD: Primare CD31

PRZEDWZMACNIACZ: Primare PRE30

KOŃCÓWKA MOCY: Primare A32

KABLE: BI-WIRE XLO U12BW-10

RM:rock,metal,gothick

mi sie marzy wzmak mcintosha MA7000 nawet go nie słuchałem ale wizualnie robi wrażenie i pewnie gra bosko, co do reszty to sam nie wiem trza by sporo najpierw posłuchać, focal utopia np nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia chociaz kosztuje ze 100tys

Ja swój wymarzony wzmacniacz juz posiadam, jednak marzy mi się dedykowane pomieszczenie pod audio.

Najlepiej ze 40m2, nieumeblowane, + 10 tysiecy zł na wyposazenie akustyczne. <wzdycha>

Technics SE-A1 + SU-A2

Acoustat Spectra 6600

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Zestaw Jadis, najwyżesze modele z dzielonym CD i wzmacniaczem, taki jak na Audio Show 2009. Do tego Sonus Faber Stradivari. Marzeń... Tak, pomarzyć można, cena całości cóś kiele 360000 zł. Nigdy nie będę miał.

To moze ja przedstawie swoje marzenie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?👈

Szczerze?

Marantz M-CR 503 - ok. 2000 zł - system all-in-one, ma wyjście liniowe, do którego podłączę (interkonektem, który mam - Ixos 104):

Heed CanAmp - ok. 1400 zł

Słuchawki AKG K702 (bo mają odłączany kabelek) - ok. 1400 zł.

Tannoy M1 i kable głosnikowe QED Qudos moga zostać.

Całościowa cena "marzenia" - ok 5800 zł. Jak dobrze jest być bardziej melomanem, niż audiofilem :)

<><

ja szzcerze mowiac mam watpliwosci ze wiekszosc tu osob ma jaksi system marzen, czesc po prostu lubi bawic sie brzmieniami i zmieniac co jakis czas.

Dlatego tez jak juz zostac z jakims brzmieniem to cos co zagra i z pazurem i analogowo czyli zeby i rock i plumkanie dobrze wypadalo.

Ostatnio podlaczylem moje Dynki 42 do CD Roksana i naprzemian ampa Rotela RA-980BX i Roksana. Zdziwilem sie bo gra to tak roznie...

Czasem wiec nie trzeba 2 zestawow tylko 2 rozne elementy.

No ale przechodzac do meritum:

Krell 280CD + Krell KAV300i + Vienna Acoustics Mozart Grand

to bylby taki ogolny zestaw

a jak dwa to do lojenia cos na Paradigmach a do plumkania cos Dynaudio albo Vienna.

(byc moze wypadlby jeden z elementow cd badz wzmacnniacz)

Nie zastanawiałem się nad konkretnym zestawem, ale...

gdyby fundusze nie stanowiły poważnego ograniczenia,

to chciałbym dwie pary kolumn, z czego jedne elektrostatyczne - do "plumkania"

- powiedzmy jakieś Martin Logan.

Elektrostaty grają przepięknie,

ale chyba nie bardzo nadały by się do mocnego "łojenia". Dlatego druga para...

Janusz z Torunia

Pomijajac odsluch na sluchawkach najdrozsza "czescia" audio jest pomieszczenie odsluchowe. Nastepne w kolejnosci jesli chodzi o jakosc dzwieku sa glosniki/kolumny. Oczywiscie uklad aktywny z subami aktywnymi pracujacymi w aktywnym ukladzie korygujacym wychylenie membrany. Najtaniej wychodzi diy. Zaden problem zbudowac bardzo dobry aktywny uklad wzmacniajacy. Odtwarzacze mozna tez samemu zbudowac ale lepiej zmodyfikowac taki, ktory ma naprawde dobry transport i czytnik. Sam top sprzet 5.1 diy bez gramofonu zmiesci sie w 12,000 euro bez problemu. Stereo z jednym subem odpowiednio taniej. Zaph audio, Linkwitz lab i kilka innych sites powiedza dosc aby wybrac glosniki i zbudowac kolumny. Kase zbierajcie na dom/pomieszczenie odsluchowe.

pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.