Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

No to mamy problem z wkładką, tak?

Ja oczywiście chętnie przynoisę swojego Ortofona 540mk2, jak taka będzie potrzeba, ale to tak trochę jakby do Porsche założyć koła od taczki. Z drugiej strony gramofonu trudno poużywać bez wkładki. Może ktoś ma jakieś propozycje?

Witam,

Mam "niskiego" Goldringa (nie pamiętam jak się to poprawnie pisze), przyniosę. Może nie będzie bardzo źle.

Walery przynieś i swoją. Będziemy mieli porównanie. Moja jest z główką, powinna paować do ramienia.

pozdrawiam

awas

No Panowie, dzisiaj ostatnia szansa posłuchania gramofonu z wkładką Józwy. A wydaje mi się, że warto. Wczoraj, moim zdaniem, garmofon spokojnie obronił się przed CD (Lektorem).

A trąbki jak ładnie dmuchały....

Józwa,

Klubowicze różnymi drogami dzisiaj docierali do klubu - przez Nowy Dwór, Łomianki, Piaseczno - byle nie przejeżdżać koło Twojej siedziby i przypadkiem nie podrzucić Cię do klubu, to w kwestii wkładki i samochodu.

Sprawa wkładek została jednak opanowana. Jeżeli Twoja jest Ci potrzebna, to możesz po nią wpaść jutro (sprawdź telefonicznie jak jestem na terenie IChITJ), lub od poniedziałku w ciągu dnia.

pozdrawiam

awas

PS Zestaw analogowy gra coraz lepiej.

Oj, działo się wczoraj!

Wpadłem po dłuższej przerwie, a tu grało barwnie lecz nie jaskrawo, z blaskiem lecz nie krzykliwie, mięsiście ale nie ciężko, przestrzennie lecz nie sztucznie, pięknie ale nie za słodko, a nawet jasno i ciemno, dźwięcznie i welwetowo, lekko i z przytupem, z powietrzem i z zadęciem. Sandor Lakatos wyskakiwał z butów.

Jar, jak to jeszcze było?

Wygląda na to, że w rodzinie Saprowej, żona ma uszy do słuchania muzyki a mąż do słuchania żony;-)

Jestem pod wrazeniem jej szybkiej oceny co lepiej zagrało w zestawie, preamp lampowy Skorpion czy preamp Darkulowy.

AndrzejR>>> w sprawie gramofonu odezwij się do jjp lub fadeovera, z tego co jest mi wiadomo szanowni twórcy myślą o powoałaniu do ycia wersji komercyjnej. Co do ramion to z tego co mi wiadomo gramofon widoczny na zdjęciu jest wyposażony w mocowania pod Regę i SME, co również sympatyczne jest elastyczny jeżeli chodzi o długość ramion.

Gramofon w klubie zagrał przepięknie;-)

• Redaktorzy

Wóz stoi do dziś, tak więc wkładki nie zabrałem. Cieszcię się moją krwawicą. Warsztat samochodowy umówiony na poniedziałek...

Witam,

1. Mogę ściągną na 2-3 tygodnie Amplifikatora Pana Tomasza Burskiego (nie długo wyjeżdża z W-wy), czy jesteście zainteresowani jego odsłuchami ?

2. Czy zkładamy wątek KAiM w czerwcu, czy ciągniemy majowy ?

Pozdrawiam

sapr

Witam

No, w końcu coś tranzystorowego :-)

Słuchamy, słuchamy Amplifikatora, tylko cholera nie wiem, czy tym razem znów nie będą musiał siedzieć w robocie :-(

A jak było ostatnio?

Pozdrowienia Stempur

• Redaktorzy

A co z kolumnami RLS? Słyszałem kiedyś że mają się pojawić. BARDZO chętnie posłuchałbym podłogowców o nazwie, no właśnie, jak to się nazywało, to takie duże z pochyloną przednią ścianą? Tryton?

• Redaktorzy

A dzisiaj czwartek, to chyba coś jest w planach? Pojadę, sprawdzę, przynajmniej wkładkę w końcu wezmę, nie będziecie mi tam jej więcej germanić.

W instytucie na dorodnej dziś zastałem krajobraz jak z filmów katastroficznych, żywej duszy, wiatr leniwie unosił jakąs przypadkową gazetę, po czym pojawił się portier i oznajmił że wszyscy pojechali;-))) Pewne ślady tajnego spotania audiomasonerii można było zauważyć nieopodal pobliskiej stacji BP.W znanym w pewnych kręgach Polonezie Combi kierowcy trzęsły się uszy na skutek konsumowania z wielkim zapałem specjałów z''restauracji'' przy wymienonej stacji. Zjawisko te można pewnie wytłumaczyć końcem braku apetytu spowodowanym stresem jakim newątpliwie była niepewność o losy pewnej wkładki;-))))

>> Walery, przepraszam !!!

Sprzęt grzałem już od 12. Ok. 16 przesłuchałm płytę i nikt się nie pojawił. Popracowałem trochę, po 18 pojawił się Hornet, przesłuchaliśmy 2 płyty i wymienili jak zwykle kilka bardzo interesujących i dowcipnych uwag. Przed 20 Hornet się zmył, więc o 20.20 pomyślałem, ze dzisiaj nie jest audiofilski dzień i wygasiłem działalność. Zamknąłem 20 zamków, założyłem plomby itd. Na bramie spotkałem Józwę, ale powiedział, że słuchać nie będzie, a jak mam odkluczać tyle zamków, to po wkładkę przyjedzie jutro.

Jeżeli byłeś zawiedziony pustkami (a pewnie byłeś), to jeszcze raz przepraszam i mam nadzieję do zobaczenia jutro.

Na przyszłść osoby, które chcą przyjechać po 20 proszę o cynk, to bedę czekał i słuchał sobie muzyki (gdyby nie było innych klubowiczów wcześniej).

pozdrawiam

awas

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.