Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

...za niebawem będę miał możliwość poznania ''Mirka'' ;-) .....kolega dostanie na odsłuch

czekam na Wasze opinie o tym wzmacniaczu....i jakie kolumny do niego zapodać

Same perełki się szykują. Także chętnie posłucham.

Swoją drogą Fezz na wyrost na swojej stronie pisze że jako jedyni na świecie stosują toroidy wyjściowe we wzmacniczach SE. Takich firm jest znacznie więcej.

Marcin już z nimi to konsultował. Ale to chyba nie jest jakiś szczególnie niewybaczalne stwierdzenie? Przynajmniej nie w tym wątku. ;-)

Mówisz perełki? Jak wspominałem, dotarło najnowsze źródło Accu 950, a do tego kilka sieciowych Acrolinków i potrójnie ukoronowanych łączówek.

Chyba zrobię głosowanie. Tylko najbardziej aktywni najczęściej się nie pojawiają.

...za niebawem będę miał możliwość poznania ''Mirka'' ;-)

"Mirki", to jest Pani "Mira Ceti". ;-)

post-12283-0-95342200-1483822090_thumb.jpg

post-12283-0-80542800-1483822100_thumb.jpg

post-12283-0-98123700-1483822105_thumb.jpg

post-12283-0-85757000-1483822115_thumb.jpg

Mówisz perełki? Jak wspominałem, dotarło najnowsze źródło Accu 950, a do tego kilka sieciowych Acrolinków i potrójnie ukoronowanych łączówek.

Chyba zrobię głosowanie.

Ja głosuję na dzielonkę Accu 950. I jeśli to przytargasz to nie dosyć, że się pojawię to dla wzmocnienia po wysiłku fizycznym zakupię dla Ciebie smakowitą czekoladę mleczną:-). Dawca krwi dostawał to i dawcy sprzętu się należy!

Edytowane przez moreno1973

Ciebie smakowitą czekoladę mleczną:-).

Fakt, ostatnie pralinki były wyborne. ;-)

A co do cedeka, to wspomniane "dziadostwo" - czytaj sam napęd - waży z kartonem ze cztery dychy, a przetwornik niewiele mniej. To jest szaleństwo w najczystszej postaci.

Fakt, ostatnie pralinki były wyborne. ;-)

A co do cedeka, to wspomniane "dziadostwo" - czytaj sam napęd - waży z kartonem ze cztery dychy, a przetwornik niewiele mniej. To jest szaleństwo w najczystszej postaci.

Oj tam...Przynajmniej czuć za co się płaci. Mi akurat to się podoba, że nie żałują budulca:-)

A jak wykonanie? Jak chodzi ten cud mechanizm? Jesteś zauroczony dopracowaniem?

Ja głosuję na dzielonkę Accu 950. I jeśli to przytargasz to nie dosyć, że się pojawię to dla wzmocnienia po wysiłku fizycznym zakupię dla Ciebie smakowitą czekoladę mleczną:-). Dawca krwi dostawał to i dawcy sprzętu się należy!

Dla mnie nie ma znaczenia, zawsze znajdę minusy :)

A może coś z naszego podwórka?

Jednak znając portalową historię na temat tego brandu zawczasu mam jedną prośbę: - proszę o unikanie wstępnych, przed-odsłuchowych ocen. Marka z dużym zainteresowaniem prezentowała się na ostatniej wystawie w Monachium, dlatego choćbyście nie zgadzali się z pomysłem na dźwięk, uszanujcie jej wkład w wejście polskiej myśli technicznej na międzynarodowy rynek. Ja wiem, że wszyscy są mistrzami, tylko gdy przychodzi do konkretów, pomysł wzięcia udziału w zagranicznej wystawie spala na panewce. W tym przypadku mamy konsekwencję od początku do końca. Dziękuję za uwagę.

Ps. "Zanim przyniosę wzmaka do KAIM-u, po ostatnich problemach z niedopasowaniem mocowym fajnej lampki do klubowych kolumn sprawdzę u siebie czy "Mirka" da radę".

Mam taką w wersji SE tylko z ładniejszym lakierem :)

Pokrywa w cenie!

post-58347-0-71396300-1483837453_thumb.jpg

Edytowane przez Szymon1

>umka

Jeśli tylko zechce Ci się to wszystko wozić, to możemy zrobić najbliższe spotkanie i w czwartek, i w piątek. ;-) W sobotę już nie, bo pewnie będę jechał po nowe skrzynki do Marka - o ile znowu nie zaklinał rzeczywistości... ;-)

>umka

Jeśli tylko zechce Ci się to wszystko wozić, to możemy zrobić najbliższe spotkanie i w czwartek, i w piątek. ;-) W sobotę już nie, bo pewnie będę jechał po nowe skrzynki do Marka - o ile znowu nie zaklinał rzeczywistości... ;-)

Zestaw Accu pobędzie jeszcze ze dwa tygodnie, tak więc jest czas. Rozbijemy na dwa razy. Zobaczę czy lampiaczek ma szansę zagrać z Twoimi kolumnami i wtedy coś wymyślimy.

Z innej beczki, powinieneś uruchomić gramiaka. Mam dwa ciekawe phonostage, a Twoje trzy zabawki tylko się kurzą. ;-)

Dla mnie nie ma znaczenia, zawsze znajdę minusy :)

Nie widzę problemów w znajdowaniu minusów - nie ma rzeczy idealnych, ale wspomnij coś czasem również o plusach. ;-)

Zobaczę czy lampiaczek ma szansę zagrać z Twoimi kolumnami i wtedy coś wymyślimy.

Umka, jeżeli lampiaczek nie poradzi Twonkowych kolumn to mam nadzieje że

Ty poradzisz sobie z tym problemem i załatwisz jakieś łatwiejsze....;-)

a tym samym stworzysz bardziej przyjazne warunki by zapoznania się z tą '' Panią '' ;-)

Jestem za:)

A ja z wrażenia jestem nawet... za i przeciw:-)

nie będę jechał po nowe skrzynki do Marka - o ile znowu nie zaklinał rzeczywistości... ;-)

WIelka chwila się zbliża!

Nie widzę problemów w znajdowaniu minusów - nie ma rzeczy idealnych, ale wspomnij coś czasem również o plusach. ;-)

jar1 to KONSTRUKTOR bardzo fajnie brzmiących urządzeń, które zawstydzają wiele hajendowych zabawek. Jako konstruktor ma prawo do znajdowania minusów konkurencyjnych urządzeń i raczej trudno mu pisać o plusach. Ja to doskonale rozumiem, bo taki Pan Kazuo z Reimyo jak tylko widzi w systemie klienta JAKIKOLWIEK element nie stworzony Jego ręką zaczyna marszczyć czoło i mruczeć coś pod nosem:-)

Edytowane przez moreno1973

jar1 to KONSTRUKTOR bardzo fajnie brzmiących urządzeń, które zawstydzają wiele hajendowych zabawek. Jako konstruktor ma prawo do znajdowania minusów konkurencyjnych urządzeń i raczej trudno mu pisać o plusach. Ja to doskonale rozumiem, bo taki Pan Kazuo z Reimyo jak tylko widzi w systemie klienta JAKIKOLWIEK element nie stworzony Jego ręką zaczyna marszczyć czoło i mruczeć coś pod nosem:-)

To nie do końca tak. Nie pretenduję do tytułu konstruktora ani sam się za takiego nie uważam. Dłubanie w audio to moje wieloletnie hobby. I tylko hobby. A celem jest dążenie do coraz lepszej jakości dźwięku w odniesieniu do własnego jej wzorca, który też podlega jakimś zmianom. Nawet nie mam pojęcia w jakim punkcie tej drogi jestem, bo rówżnież w tym, co zrobiłem widzę stale niedostaki i niedosyt. Stąd coraz to nowe pomysły i zabawa trwa dalej.

Ponieważ rynek rządzi się innymi prawami a w szczegónlości zyskiem ze sprzedazy, nie zawsze idzie to w parze z tym, co dla mnie w mojej zabawie liczy się najbardziej.

Natomiast możlwość słuchania innych sprzętów oraz porównywania daje refleksję i czasem inspirację, co by tu i gdzie jeszcze można coś zrobić u siebie. Jedni "zapalają" się na widok jakiejś nowrj zabawki, ja wtedy, gdy wpadnie do głowy jakiś nowy pomysł, by coś spróbować inaczej. Może będzie lepiej? ;)

PS. Pan Kazuo nie jest konstruktorem, jest firmą pod szyldem, której sprzedawane są rózne urządzenia audio. On jedynie je "namaszcza" ;)

Edytowane przez jar1

PS. Pan Kazuo nie jest konstruktorem, jest firmą pod szyldem, której sprzedawane są rózne urządzenia audio. On jedynie je "namaszcza" ;)

Ja to wiem, dlatego napisałem, że jeśli On może utyskiwać, to Tobie to prawo tym bardziej przysługuje, bowiem co byś nie powiedział to konstruujesz to i owo, a nie tylko ,,namaszczasz".

Ja to wiem, dlatego napisałem, że jeśli On może utyskiwać, to Tobie to prawo tym bardziej przysługuje, bowiem co byś nie powiedział to konstruujesz to i owo, a nie tylko ,,namaszczasz".

Po prostu z racji tego, ze sam mam i znam problemy łatwiej mi utyskiwać :)

Umka, jeżeli lampiaczek nie poradzi Twonkowych kolumn to mam nadzieje że

Ty poradzisz sobie z tym problemem i załatwisz jakieś łatwiejsze....;-)

a tym samym stworzysz bardziej przyjazne warunki by zapoznania się z tą '' Panią '' ;-)

Z pewnością powalczę. W klubie jednym z ważniejszych problemów jest napędzenie sporego ok. 40 metrowego pomieszczenia dla od sześciu do czasem dziesięciu osób. To niestety wymaga wygenerowania zdecydowanie większej głośności niż potrzebne jest dla pojedynczego osobnika. Dodatkowo, według klubowiczów prawie zawsze głośno konwersuję z Jarkiem, co zwiększa szum tła. I tak dalej, i tak dalej. Ja wiem, że sprzęt dla niektórych ma zagrać wszystko na każdym poziomie volumenu dźwięku, ale takimi wyścigami naprawdę często tracimy bardzo wiele możliwych do wyłuskania podczas cichego słuchania niuansów. A o takowe dla wielu chodzi właśnie w setach na 300B. ;-)

Z pewnością powalczę. W klubie jednym z ważniejszych problemów jest napędzenie sporego ok. 40 metrowego pomieszczenia dla od sześciu do czasem dziesięciu osób. To niestety wymaga wygenerowania zdecydowanie większej głośności niż potrzebne jest dla pojedynczego osobnika. Dodatkowo, według klubowiczów prawie zawsze głośno konwersuję z Jarkiem, co zwiększa szum tła. I tak dalej, i tak dalej. Ja wiem, że sprzęt dla niektórych ma zagrać wszystko na każdym poziomie volumenu dźwięku, ale takimi wyścigami naprawdę często tracimy bardzo wiele możliwych do wyłuskania podczas cichego słuchania niuansów. A o takowe dla wielu chodzi właśnie w setach na 300B. ;-)

No to podczas słuchania lamp trzeba wprowadzić zakaz użytkownika czajnika i kawo-maszynki bo one to dopiero robią szum tła:)

,, Z pewnością powalczę,, ....jedyna optymistyczna wiadomość ;-)

kurcze, nie przypuszczałem że te pomieszczenie jest tak duże....uuu ciężko będzie

do tego towarzystwo wybredne - trudno zadowolić a jeszcze trudniej usłyszeć dobre słowo

wszystko wskazuje że te bidne lampiszcze się wyłoży ;-)

chociaż wiem że w klubie słowa krytyki są podane w takiej formie... że można to odebrać za dobrą monetę ;-)

Jacek przesadza. To jest mocno zagracone 35 metrów. ;-) Strop na jakichś 280 cm. Ale jak siedzi 10 osób, to rzeczywiście trzeba zrobić sporo głośniej niż kiedy się słucha samemu.

Dłubanie w audio to moje wieloletnie hobby. I tylko hobby.

I wiecie co? Chyba dlatego, że to jest najprawdziwsza prawda, (Jarek nie wykonuje swoich zabawek na zamówienie, a i klubowicze muszą się mocno namęczyć, by Go do czegoś zachęcić) bez problemów podpierania się w handlu domorosłego producenta sparingami z odwiedzającymi KAIM z moją pomocą konstrukcjami przynoszę co w danej chwili mam na stanie. Fakt, że panowie klubowicze czasem w swoich opiniach się rozhulają, ale nigdy nie stoi za tym temat biznesowy. Jaki? Chyba wiecie, zresztą Jarek nie raz to napisał. Wiedzą najlepiej i szlus. ;-)

Dobra, koniec żartów, odpaliłem "Mirkę". ;-) Nie wiem ile wcześniej grała, dlatego dam jej trochę czasu na rozgrzewkę.

Edytowane przez umka

Ale Ty pytasz o Mirkę, a ja odpowiadałem Diogenes-owi. ;-)

Ale ad.rem. Po wczorajszym wieczorze jestem bardzo pozytywnie zaskoczony oddechem dźwięku. Zawsze boję się, że pozorne stawianie na muzykalność, a przecież te lampki są jej synonimem, tłumaczy się uduszenie dźwięku, Tutaj jest bardzo świeżo. Ale to tylko wstępne spostrzeżenia. ;-)

Ale Ty pytasz o Mirkę, a ja odpowiadałem Diogenes-owi. ;-)

Ale ad.rem. Po wczorajszym wieczorze jestem bardzo pozytywnie zaskoczony oddechem dźwięku. Zawsze boję się, że pozorne stawianie na muzykalność, a przecież te lampki są jej synonimem, tłumaczy się uduszenie dźwięku, Tutaj jest bardzo świeżo. Ale to tylko wstępne spostrzeżenia. ;-)

.....nie ma co ...ze mnie to jest kumaty gość....;-) ...przecież kiedyś o tym również wspomniałem (czarne tło)

co do wzmacniacza....miły początek ;-)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

.....nie ma co ...ze mnie to jest kumaty gość....;-) ...przecież kiedyś o tym również wspomniałem (czarne tło)

co do wzmacniacza....miły początek ;-)

Oj , juź nie bądź taki krytyczny dla siebie .

Gdyby większość audiofili była kumata choć w połowie jak Ty , to zmieniłbym nick na " Puszek Lizuszek " ...znaczy byłbym taki milutki ;))

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.