Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Nawet bardzo tania i slaba elektronika z bardzo dobrymi kablami zagra wysmienicie

To jaki kabel polecasz do mojego taniego i słabego wzmacniacza by zagrał wyśmienicie?

Nawet bardzo tania i slaba elektronika z bardzo dobrymi kablami zagra wysmienicie.

Słaba elektronika nigdy nie zagra wyśmienicie z bardzo drogimi kablami , natomiast bardzo dobra elektronika może​ zagrać wyśmienicie z normalnymi drutami. Pytanie , czy chcemy mieć bardzo dobrą elektronikę , czy bardzo drogie kable.

Kable nie uzdrowią źle zaprojektowanego źródła, wzmacniacza ,czy też kolumn. Dobre i drogie kable mogą być natomiast uzupełnieniem , bardzo dobrej elektroniki.

Edytowane przez Rafał.M

To akurat oczywista oczywistosc. Nie wiem dlaczego stasiop czasami ma takie od czapy stwierdzenia, i po kiego.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Też Miałem nadzieję że się aż tak daleko w swoim wywodzie nie posunie.

No chyba że w ten sposób eksperymentował , zasilając kiepską elektronikę swoimi kablami. To może rozwinie tą myśl i jakoś w przyswajalny sposób opisze te magiczne zjawiska.

Bo jeżeli jest tak w rzeczywistości, to może być wynalazek tego stulecia.

Edytowane przez Rafał.M
Gość

(Konto usunięte)

natomiast bardzo dobra elektronika może​ zagrać wyśmienicie z normalnymi drutami.

Co najwyżej poprawnie.

Słaba elektronika nigdy nie zagra wyśmienicie z bardzo drogimi kablami

Mankamenty słabej elektroniki można właśnie zatuszować przez dobranie kabli, ale też nie zagra wybitnie. Tu muszę się zgodzić.

Wg mojego doświadczenia skupianie się na jednym elemencie okablowania typu IC jest od czapy. Bo gra całe okablowanie.

Jak mi dane było ostatnio się przekonać, większy wpływ mają sieciówki niż IC. Choć dobrane razem dopiero są w stanie pokazać klasę sprzętu, no i niedociągnięcia również.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Nie wiem dlaczego stasiop czasami ma takie od czapy stwierdzenia, i po kiego.

Lansuje swoje cud druty na przykład ? Mógłby nie pisać gdy jest naćpany bo młodzi to czytają

Lansuje swoje cud druty na przykład ? Mógłby nie pisać gdy jest naćpany bo młodzi to czytają

Proponuję więcej kultury, albo się stąd wynieść do innej piaskownicy.

Wczoraj odbył się braterski pojedynek odtwarzaczy: jednopudełkowy MBL1531 versus dzielony MBL1521/1511. I jak nasz klubowy CD-ek zazwyczaj bez specjalnych kompleksów staje do rywalizacji bawet z wielokroć droższymi urządzeniami, tak tutaj musiał uznać wyższość dwupudełkowego braciszka. Okazało się, że można jeszcze bardziej gładko, z jeszcze większą rozdzielczością, sceną i "oddechem". Dzielona wersja grała odrobinę "twardszym" dźwiękiem i nie tak dociążonym - ale dla całości przekazu była to raczej zaleta niż wada. Fantastyczny odtwarzacz.

post-827-0-22818300-1495266477_thumb.jpg

post-827-0-35843800-1495266478_thumb.jpg

post-827-0-84156000-1495266478_thumb.jpg

Niezaprzeczalna zaletą twonkowego mbl'a jest system 2w1, czyli jeden element. Mniej miejsca, mniej kabli i większa wygoda.

Znowu sporo czasu zajęła kabelkologia, bo wychodziło, ze większe róznice wynikały z róznicy w okablowaniu niz samych odtwrzaczy.

Po wielu próbach mozna chyba jednak podsumować, ze dzielonka jest dźwiekowa nieco lepsza, przynajmniej dla mnie.

Musze przyznac, ze najbardziej wk... jest kablologia, na jednym kablu gra lepiej jedna plyte, na drugim inna, a w dzielonce nie dosc ze cyfrowke trzeba dobrac(tutaj na szczescie harmonix pasuje chyba najlepiej) to jeszcze sa dwie sieciowki i interkonekt, ktory dobrze wspolgra z sieciowkami. A z tego co slysze, jeden interkonekt gra lepiej z jedna sieciowka, a drugi z druga:). W integrze polowe mniej roboty/kasy.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Twonk

Napisz proszę coś o brzmieniu tych kolumn z Excelem na środku

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

>babatular

Jeszcze nie ma o czym pisać. Dopiero przedwczoraj zamontowałem głośniki do obudów. Dzisiaj robimy z Misiomorem pierwsze pomiary, na bazie których będą projektowane zwrotnice.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

I kilka płyt z wczoraj. Część przywieziona przez Cytrusa, który zawitał do nas wczoraj z Krakowa i było to bardzo sympatyczne spotkanie. :-)

Macie " rozstrzał " ;) Rage AtM vs...reszta ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.