Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

No i coś tam wiemy. Zestaw Horneta wypadł, jak na pliki, nieźle. Może nie lepiej, ale inaczej. Tylko trochę mniej spokoju i wyrafinowania(inny przetwornik). Ale generalnie nieźle. Lumin niestety trochę odstawał. W końcu jednak zagrał.

Pozycja testowa:

🙂

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

22 godziny temu, bubusia napisał:

No i coś tam wiemy. Zestaw Horneta wypadł, jak na pliki, nieźle. Może nie lepiej, ale inaczej. Tylko trochę mniej spokoju i wyrafinowania(inny przetwornik). Ale generalnie nieźle. Lumin niestety trochę odstawał. W końcu jednak zagrał.

Pozycja testowa:

🙂

Jeden z moich ulubionych klubów, tylko szkoda, że tak mało aktywny ostatnio. 

Panowie bardzo bym prosił jaśniej  określić to porównanie pliki vs CD MBL. 

Z tego co zrozumiałem to na pewno było inaczej, ale ewidentnej przewagi CD też się nie doczytałem. Była to delikatna różnica, czy może wyraźna? 

Jeśli można to prosił bym o dokładne przedstawienie toru cyfrowego plików od początku do końca. 

Ja widzę, szału w temacie przybliżenia znaków szczególnych brzmienia każdej konfiguracji nie ma. 😉 Jak odetchnę, może skrobnę luźne spostrzeżenia ze swojej strony. 

Edytowane przez umka

Obiecałem coś napisać. Nie znam producentów wszystkich urządzeń. Wiem tylko, że twardy dysk z możliwością streamowania, switch i DAC Jays-a były od Horneta, Lumin od Bubusi, a MBL to klubowy zabytek Pietki. 😉 

Dźwiękowo zestaw Horneta grał zjawiskowo - i to z plików - jednak dla mnie bardzo twardo i w konsekwencji na dłuższą metę technicznie. Wolałem MBL-a w konfiguracji kablowej jak z zestawu Horneta, bo dawał pewnego rodzaju homogeniczność - mimo, że dla mnie to lekko zalatuje "mułem". Najsłabiej - jednak nie źle, tylko mniej angażująco - wypadł Lumin. Ale ten był na straconej pozycji, bo jechał na całkowicie innym okablowaniu i do tego przez aes/ebu, a n ie USB. Tyle  w skrócie ode mnie. Więcej niech napiszą inni, bo według nich kolejność jakości prezentacji była nieco odmienna od mojej. 😉 

• 3 tygodnie później...
18 godzin temu, umka napisał:

To efekt estetyki grania Maliny, bo droższy w mojej ocenie grał czyściej, ale nie mulił i Malina brzmiała zbyt lekko, a czasem nawet jazgotliwie. 

Terefere i bum cyk cyk 🙂

Masz rację. Dlatego bez problemu w pełni akceptuję tę spełniającą znamiona dogłębnego udowodnienia kwestii posiadania innego punktu widzenia, wypowiedź. 😀 😎

• 2 miesiące później...

Czy są miejsca w klubie (wolne)?

Czy wpisowe tyle samo kosztuje?

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.