Skocz do zawartości
IGNORED

szukam wzmaczniacza do dynaudio audience 52

rikislaw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam na oku monitory Dynaudio Audience 52 i prawdopodobnie je kupie, ale potrzebuje takze do nich jakiegos wzmacniacza. Z

tego co zdążyłem poczytać, to ludzie polecają do tych głośników naprawdę drogie wzmacniacze, a ja nie chce wydac wiecej niz

1500 za uzywany. Czy model NAD C352 będzie dobrym rozwiązaniem? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Pzdr,

Riki

Nie. Dynaudio potrzebuja wzmacniaczy o dostatecznie duzej mocy ciaglej i dostatecznym headroom czyli z odpowiednim nie okrojonym zasilaczem. Jesli masz ograniczony budzet to zbuduj wzmacniacz z gotowych kit'ow. Moze nawet Ci pare zlotych zostanie z 1500. Jesli nie chcesz budowac to znajdz wzmacniacz, ktory daje 250W RMS na 4 omach przy malych TDH na 20kHz, znosi obciazenie 2 ohm i daje przynajmniej 350-400W RMS na takowym oraz ma pasmo nie mniej niz 100kHz. Bedziesz mial wzmacniacz nieco na zapas ale DA52 nie bedzie narzekalo.

A tak wogole po co Ci Audience 52? To ma zaledwie jeden glosnik 17cm. Do tych glosnikow potrzebujesz dobry aktywny subwoofer. Ponizej 80Hz wydolnosc tych glosnikow spada jak meteoryt. Ja mam po dwie 17stki na kolumne (2x12ohm vc 75mm) to do 50Hz cos tam slychac. Sub zreszta potrzebny jest do wszelkich kolumn z glosnikami basowymi ponizej 10". Chyba ze nie lubisz basu.

pozdrawiam,

Witaj,

NAD bardzo dobrze zgrywa się z Dynaudio, zastosowanie NAD C352 jest optymalne. Jest to wzmacniacz o wystarczającej wydajności prądowej do zasilenia Audience.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Każdy NAD się nada :) I ten najtańszy i ten najdroższy. Musiałbyś tylko sprawdzić, który najbardziej Ci pasuje.

A przy okazji zapraszam do kluby Dynaudio.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

52 to znakomite kolumny ze starej szkoły Dynaudio (oczywiście jeśli ktoś lubi ten sposób prezentacji)

Znakomicie nadają się do małych pomieszczeń i oczywiście żadne subwufery nie są potrzebne do słuchania normalnej muzyki na normalnych poziomach dzwięku,no chyba ze ktoś lubi tak ala car audio.

Oczywiście ograniczenia na basie są takie same jak większości kolumn podstawkowych.

Ze wzmacniaczy polecam Naima,Cyrusa,Arcama,Rotela w zależności co uda się wyrwać z uzywek.

Ukryta Zawartość

Ja gram na rotelu985bx i jest bardzo dobrze a ten ponoć jeszcze lepszy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja gram na rotelu985bx i jest bardzo dobrze a ten ponoć jeszcze lepszy.

Potwierdzam. RA980BX w tym przypadku będzie optymalnym wyborem.

Ukryta Zawartość

Potwierdzam. RA980BX w tym przypadku będzie optymalnym wyborem.

Dzięki za opinie. W sumie to dopiero niedawno zdałem sobie sprawę, ze chcę słuchać muzyki na czymś lepszym, wiec jestem jeszcze słabo zorientowany na rynku. To co napisaliście pozwoli mi obrać właściwy kierunek poszukiwań. A RA980BX z tej aukcji na allegro wygląda kusząco. Muszę pomyśleć, poczytać i najlepiej gdzieś posłuchać ...

52SE pędziłem z coplanda csa-8. Świetne zestawienie, żaden nad nie podskoczy. Dynaudio potrzebują wzmaka, który gra szybko i przestrzennie, bez kluch na dole pasma. Taki jest copland. Model csa-8 dziś jest do kupienia w cenie 1600-1800 zł. Konstrukcja jest niezawodna, pancerna, no i pasuje do dynaudio.

Rotel do dynaudio? W życiu bym nawet nie pomyślał.

• Użytkownicy+

52SE pędziłem z coplanda csa-8. Świetne zestawienie, żaden nad nie podskoczy. Dynaudio potrzebują wzmaka, który gra szybko i przestrzennie, bez kluch na dole pasma. Taki jest copland. Model csa-8 dziś jest do kupienia w cenie 1600-1800 zł. Konstrukcja jest niezawodna, pancerna, no i pasuje do dynaudio.

Rotel do dynaudio? W życiu bym nawet nie pomyślał.

Mam Rotela od jakiś 6-ciu lat (w tej chwili w drugim systemie). Ja nie mszę myśleć, słuchałem tego zestawienia wiele razy (dynki52 ma szwagier). Jest to dobre połączenie, znam wprawdzie lepsze, ale to kosztuje .... Krell KSA 200S.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.