Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Gross jest polakofobem?

Grzegorz7

Rekomendowane odpowiedzi

ale nie ja się denerwuje,tylko ty swoimi idiotycznymi wpisami,sam zaświadczasz o swojej wyższości intelektualnej nad innymi.coś mi się wydaje,że sam coś pożyczyłeś od Zyda, nie oddałeś, ten przyszedł po zwrot, a ty wrzeszczysz ,że krzywda ci się dzieje....

na razie to "pożyteczni idioci" głośniej wrzeszczą co zaświadcza, że interes w "przedsiębiorstwie holokaust" nie idzie tak dobrze jak by chcieli jego beneficjenci. Ja bym tobie shane nawet przyznał racje gdyby ten "pozyteczny idotyzm" szkodził tylko tobie, nawet bym ci poradził jak mozesz sobie mocniej zaszkodzić. Ale ponieważ szkodzi też mnie, jak wszystkim Polakom, to jednak stanowczo sprzeciwiam się takim jak twoje, grossopodobnym poglądom.

No Panowie nie odwracajcie "kota ogonem"

Po pierwsze nie dino.

po drugie ja doskonale i precyzyjnie odróżniam zwrot "pożyteczny idiota" od pożyteczny idiota - tak, tak, chodzi o cudzysłów.

Kolega Arku wcześniej pisał bez cudzusłowia, na co właśnie zwróciłem uwagę w tym poście który został wymoderowany a było to tam właśnie wyjaśnione.

Taki właśnie sposób pisania był bezpośrednio obraźliwy dla części uczestników tej dyskusji.

Dopiero po wykasowaniu przez moderację pewnych postów pojawił się u Arku cudzysłów - widać kolega się zmitygował.

A więc nie ja pierwszy obraziłem kol. Arku a On mi odpowiedział - jak pisze kol. Grzegorz7.

Kto to jest "pożyteczny idiota" myślę kol.Arku dowiedziałem się wcześniej niż Ty a papierosy na przerwach paliłem faktycznie.

Tak więc kolego Arku jeśli twierdzisz że ci którzy mają inne poglądy niż Ty są to "pożyteczni idioci" - zgodnie z Twoją definicją ja się do nich zaliczam.

Ja twierdzę że Ty jesteś "POŻYTECZNYM IDIOTĄ" tylko stojącym na innych pozycjach.

No dobra.

Już skończcie z tymi wycieczkami osobistymi.

Odnośnie popalania: Mnie tam zawsze wkurzało jak na przerwach można było się udusić w kiblu... Jak widać następują zmiany w tym zakresie w naszym społeczeństwie.

;)

Jak można tu, to można w każdym innym zakresie...

Opublikowano · Ukryte przez jozwa maryn, 23 Marca 2011 - Brak powodu
Ukryte przez jozwa maryn, 23 Marca 2011 - Brak powodu

No Panowie nie odwracajcie "kota ogonem"

Po pierwsze nie dino.

po drugie ja doskonale i precyzyjnie odróżniam zwrot "pożyteczny idiota" od pożyteczny idiota - tak, tak, chodzi o cudzysłów.

Kolega Arku wcześniej pisał bez cudzusłowia, na co właśnie zwróciłem uwagę w tym poście który został wymoderowany a było to tam właśnie wyjaśnione.

Taki właśnie sposób pisania był bezpośrednio obraźliwy dla części uczestników tej dyskusji.

Dopiero po wykasowaniu przez moderację pewnych postów pojawił się u Arku cudzysłów - widać kolega się zmitygował.

A więc nie ja pierwszy obraziłem kol. Arku a On mi odpowiedział - jak pisze kol. Grzegorz7.

Kto to jest "pożyteczny idiota" myślę kol.Arku dowiedziałem się wcześniej niż Ty a papierosy na przerwach paliłem faktycznie.

Tak więc kolego Arku jeśli twierdzisz że ci którzy mają inne poglądy niż Ty są to "pożyteczni idioci" - zgodnie z Twoją definicją ja się do nich zaliczam.

Ja twierdzę że Ty jesteś "POŻYTECZNYM IDIOTĄ" tylko stojącym na innych pozycjach.

dio - wróć do szkoły, kup clerasil jak bedziesz się smarował i dużo czytał to i pryszcze ci zejda i nie będziesz potrzebował cudzysłowiu. Specjalnie dla takich politpoprawnych głabów go wstawiłem, którzy nie wiedzą z jakich cytatów pochodzą zwroty zwyczajowe.

Twierdzić to sobie możesz co chcesz, nawet że jesteś inteligentny i kulturalny - choc widać, że pokemon.

Przedsiębiorstwo holokaust będzie wdzieczne kolejnemu pozytecznemu idiocie. Ale cię rozczaruję, żadnych kozyści z tego nie dostaniesz, tylko kopa w tyłek od nich.

ja doskonale i precyzyjnie odróżniam zwrot "pożyteczny idiota" od pożyteczny idiota - tak, tak, chodzi o cudzysłów.

Twierdzić to sobie możesz - wolność słowa jest (choć tutaj kasowana przez postpezetpeerowskich cenzorów). Czym nie ukryjesz, że nie rozumiesz zwrotu który użyłem. Specjalnie dla zadowolenia gamoniowatości wkleiłem cudzysłów bo widzę, że nie wiesz skąd się wzięły zwroty zwyczajowe. Gdybyś więcej czytał nie potrzebowałbyś cytatów.

Możesz sobie twierdzić co chcesz a przedsiębiorstwo holokaust i tak nie podziękuje pożytecznym idiotom, którzy mu pomagają - w tym również tobie. Ale dzieki takim mogą okraść - w tym również mnie.

Parku, twoja wolność słowa kończy się tam, gdzie moja zaczyna, radzę ci to zrozumieć,bo za słowa też można mieć problemy.Nie lubisz Żydów, nie lubisz Polaków, którzy myślą innaczej ,to twoja sprawa,ale przestań ludzi i nacje obrażać,bo to świadczy o tym,iż argumentów i wiedzy masz zero, a w życiu kierujesz się głównie emocjami.

Opublikowano · Ukryte przez jozwa maryn, 24 Marca 2011 - Brak powodu
Ukryte przez jozwa maryn, 24 Marca 2011 - Brak powodu

Wielu w Polsce żydów czuje sie jak u siebie, np. niejaki gross, michniki i jeszcze innych trochę. Najgorsze, że pozwala się im na obrażanie Polaków i Polski w imię tolerancji. Jeśli na tym ma polegać tolerancja, że taki gross będzie ciągle opluwał Polskę i Polaków, to ja taką tolerancję uważam za szkodliwą i zbędną. Stop judeizacji Polski !!!

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

Czy ja też będę mógł prosić o fachową poradę psychologiczną kolegi?

Czy w Izraelu odbywają się co roku festiwale polskie ? Nie, a w naszym kochanym kraju tak i jeszcze są na to dopłaty z naszych podatków! Czy w knesecie obchodzone są święta polskie ? Nie, a w polski sejmnie - święto żydoskie oczywiście tak. Swego czasu relacja z tego była nawet w ogólnopolskich programach informacyjnych! No i co ty na to body w dalszm ciągu chcesz pomocy psychologa?

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

Czują się tu mocni za plecami stróżów porządku, bo każde getto ma własną żydowską milicję, nawet getto internetowe. Tym chętniej straszą sądem.

Tak również im większy debil w Internecie się wypowiada tym chętniej udaje psychologa i stawia diagnozy innym. To trochę dziwny autorytet, bo psychologów uważa się powszechnie za lekko szurniętych.

U shane63 wystąpiły w jednej wypowiedzi oba objawy chorobowe, „prawnik” i „psycholog”.

Hussam Fawzi Jabar: Taka jest natura Żydów. Z natury mają odrazę do dotrzymywania zobowiązań. Z natury nienawidzą pokoju. Z natury kochają zdradę, zabijanie i krew. Taka jest ich natura. […]

Bardzo smutne jest oglądanie niektórych naszych ludzi, którzy mówią naszym językiem, próbujących przekonać swoje narody, że Żydzi kochają pokój, że można z nimi osiągnąć rozwiązanie zadowalające obie strony. Powiadam, że ktokolwiek to mówi, powinien albo zaprzeczyć temu, co jest powiedziane w Koranie i Sunnie i zaakceptować to, co mówią Żydzi, jako prawdę, albo zaprzeczyć temu, co mówią Żydzi i zaakceptować to, co mówią Koran i Sunna. Nie ma trzeciej alternatywy. […]

Żydzi nie są szczęśliwi mieszkając między sąsiadami, chyba że żywią wobec nich nienawiść, zdradzając ich i oszukując. Są zawsze gotowi i przygotowani do tworzenia po temu powodów. To dlatego cały Zachód pozbył się Żydów, tworząc dla nich nowe państwo w Palestynie. Wypluli ich z dala od siebie i dali im nowy kraj kosztem islamu i muzułmanów.

Równocześnie Zachód używa Żydów jako wideł, którymi dźga giganta [islam], kiedy tylko ten zaczyna się budzić. Jeśli powstaje Egipt, Izrael idzie z nim na wojnę. Jeśli powstaje Syria, Izrael zaczyna z nią starcia. Jeśli powstaje Liban, Izrael zaczyna z nim konflikt. Kiedy powstał Irak, globalny syjonizmu zmobilizował cały świat zachodni, żeby okupował Irak. Kiedy powstał Afganistan… I tak dalej, i tak dalej… Dźga giganta [islam], gdy tylko ten chce się obudzić.

Jedną z najbardziej zdumiewających rzeczy, jakie czytałem, jest że Hitler powiedział: “Mogłem unicestwić wszystkich Żydów na świecie, ale zostawiłem kilku z nich, żebyście zrozumieli, dlaczego im to zrobiłem”. Hitler miał rację mówiąc to, co powiedział i robiąc Żydom to, co zrobił. […]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Muls, zaczne od odpowiedzenia Tobie na wczesniejsza wypowiedz .

W II RP i wczesniej napadano na Zydow, grabiono ich i mordowano. Ilu ludzi ograbiono i zamordowano w II RP mozna z grubsza oszacowac z zachowanych dokumentow. Tyle ze wiekszosc Zydow ofiar takowych napadow nie miala nic wspolnego z ich religia (szczegolnie do 1935 bo Pilsudski staral sie pilnowac) czy narodowoscia tylko z zasobami materialnymi (patrz rowniez opinie Shahak’a na ten temat). W II RP napadano i grabiono Niemcow, Polakow, Rosjan. Tych co mieli kase. Gwalcono tez.

Moj ojciec inzynier i architect zalozyl firme budowlana w 1935 roku. W Lodzi 1/3 mieszkancow to byli Zydzi, 1/3 Niemcy i 1/3 Polacy. Od 1935 nosil zawsze przy sobie pistolet. Oberwac mozna bylo od osobnikow kazdej nacji a wyplaty dla pracownikow nosilo sie w teczce bo obieg byl gotowkowy. Inzynierowi mozna bylo zaplacic czekiem ale nie robotnikowi czy majstrowi.

Mozna rowniez policzyc ilosc ofiar i oprawcow z kazdej strony i obawiam sie, ze Zydzi wymordowali albo przylozyli do wymordowania czy zsylki na Sybir znacznie wiecej Polakow niz Polacy Zydow. Moja baka, ktora brala udzial w Rewolucji 1905 w Lodzi opowidala jak trzeba sie bylo wystrzegac Zydow co szpiclowali dla wladz rosyjskich. Ja bylbym za tym aby Zydom z UB tym co zabijali tylko Polakow i innych, ktorzy mordowali Zydow tylko za to, ze byli Zydami dac medale zaslugi. Ale proponowalbym tez aby wszyscy obojetnie jakiej narodowosci, ktorzy mordowali Polakow i innych rowniez zawisli na szubiennicach. Mysle, ze zrobiloby sie w Polsce nieco czysciej.

W rzeczy samej jesli przyjmie sie, ze wolnosc slowa przynosi wiecej korzysci niz strat – z czym sie zgadzam – to zawsze beda Grosowie, Irviny, Leniny itp itd. Niepokojace jest iz jest to tak czeste w stosunku do Polski bo swiadczy iz drzewo juz bardzo pochyle.

Zgadza sie to tez z “przepowiednia” Gomulki ktoremu sie raz powiedzialo publicznie na jakichs chyba dozynkach: “psy szczekaja a karawan idzie dalej”. No wlasnie, juz nie karawana a karawan mu szedl. No i Gomulka sobie ten karawan wykrakal bo to bylo wkrotce przed 1970 a dwadziesca lat pozniej PRL tez diabli wzieli wlacznie z tym co w tym PRL bylo dobre. Nie bylo tego duzo ale bylo.

Ja bym sugerowal aby zajac sie ozywieniem i wyprostowaniem tego drzewa bo innego nie mamy a czasu coraz mniej.

pozdrawiam,

[pieknie ale nadal w tonacji jak bog chlopu tak chlop bogu..i nie ma sprawy.TO wszystko to kryminalki jakich wszedzie pelno.I od zawsze.Ja mowie o planowych endeckich dzalaniach przedwojennych i planowym dzialaniu w 1968 w Polsce sluzacym okreslonym ludziom.Politycznie..I tego nastepstwach.O planowanej zabawie z ludzmi typu holocaust i jej nastepstwach nie wspomne bo wlasciwie zgodnie z opowiesciami dziadkow i zasadzie jak bog chlopu tak chlop bogu....... szkoda gadac.>Mozna tylko zapytac.Cz wy wiecie, o czym mowicie?????? drzewo nie jest pochyle bo ktos go krzywi.ono wali sie samo wskutek takiego myslenia.a jesli moze to zrobic jeden Grosss...to niech sie pierwej zwali. Zeby zasadzic NOWE.

no i proszę, wątek o Żydach zawsze wywoływał niezdrowe emocje,zleciały się wszystkie trolle internetowe,które,jak mawiał Zagłoba- tyle mają rozumu, ile siły w pięści.Argumentów zero, za to przekłamywań, oskarżeń cała masa.Słusznie badania socjologiczne potwierdzają wzrost antysemityzmu w Polsce, no w końcu jakiegoś stałego wroga trzeba mieć.

Argumentów zero, za to przekłamywań, oskarżeń cała masa.Słusznie badania socjologiczne potwierdzają wzrost antysemityzmu w Polsce, no w końcu jakiegoś stałego wroga trzeba mieć.

Jedyny fakt to, że wątek jest o Polakofobie GroSSie nie o samych Żydach, jednak nie tylko ty przyczyniłeś się do tego, że GroSS zszedł na boczny tor...Tak więc Shane i tobie podobni zapytam wprost, co zrobili twoi(wasi) przodkowie w obronie Żydów, że tak plujecie na Polaków? Bo mój Dziadek uratował w Warszawie 2 Żydów przetrzymując ich i żywiąc w swoim mieszkaniu przez +/- rok, na co mam imienny dokument wystawiony przez Gminę Żydowska w 46 czy 47 roku...Wiem, że takich Polaków było zdecydowanie więcej niż tych o których pisze Gross a ty mu przyklaskujesz...Czemu nie powiesz ani ty ani GroSS, że mówicie półprawdę bo szmalcownik sprzedający ukrywającego się Żyda, nie wydawał wyroku tylko na niego, wydawał wyrok na niego oraz tego kto pomagał mu się ukrywać często całe rodziny lub klatki schodowe i to jest prawda...Rozmawiałem z dziadkiem na te tematy bo od zawsze mnie interesował temat II Wojny, czy wiesz co by było gdyby Gestapo odkryło w mieszkaniu mojego dziadka dwóch Żydów, a miał 2 naloty nie zabili by tylko Żydów ani mojego dziadka, babki itd. Cała klatka schodowa była by rozstrzelana lub wywieziona, to dla tego nikt się nie chwalił jak komuś pomagał bo wpadka mogła pozbawić życia więcej osób niż tobie i GroSSowi się wydaje...Tak więc uważaj co mówisz, bo dziś siedzisz w cieplusim domku czytasz farmazony GroSSa, który II wojnę zna tylko z opowiadań...ciekawe czy gdybyś żył w tamtych czasach czy zaryzykował byś pomoc drugiemu wiedząc, że możesz skazać na śmierć nie tylko siebie ale i niczego nieświadomych sąsiadów, dziś łatwo jest mówić, że tak bo dziś wszystko jest łatwe nawet plucie na Ojczyznę! Powiem jedno GroSS nie jest wart tego aby na niego splunąć, a mojego niezyjącego dziadka powinien nie powiem gdzie pocałować...

znamy znamy.ale widac nie ogarniasz.dziadkow tez mielismy.

Ciekawe, co na to wszystko powiedziałby dziadek. Czy też byłby dumny z postawy dzisiejszych wnuków jak one z niego?

Epi

Bardzo Dziękuję za świadecto i rzeczowy głos!Pozdrawiam!

Wobec wpisów shaniego to można tylko stwierdzić z której to strony mamy do czynienia z głosem prześladowania,wręcz alergicznego stosunku do Naszego Narodu!Myślę że tego typu postawy musiały również występować w czasie okupacji i przed nią.Taka mentolność widoczna nie jest przypadłością tylko tu na forum.Przewrotność to napewno nie była cechą czasów okupacji ze strony Polaków,znane są przykłady owej przewrotności z tej drugiej strony i to jest nasz ból!Bo nas tesz to powinno boleć!Życie każdego człowieka jest tak samo dla niego cenne!A jednak właśnie polacy potrafili je sładac na szali pomocy innym,z tej drugiej strony nie znam takiego żadnego przykładu!Wręcz przeciwnie mordy na Polakach rónież ze strony żydowskiej miały miejsce.Chociaż Naród Polski nie wnosi takich roszczeń!

jasne ze my jako narod wybrany...mniej.

nie jest problemem ukrywanie zydow w wypadku ktorego nawet zydzi nie mieli pretensji bo wiedzieli czym to grozi.Wydawanie bezinteresowne,dla korzysci,.Zabijanie bezinterosowone ,dla korzysci... o tym pisze gross.

mam sie śmiać, czy płakać? jeden o dziadku,drugi o babci,a jaki to ma związek? czy nie dochodzi do wielu prosty fakt, iż Gross nie pisał o całości stosunkow polsko-żydowskich, ale o ich wycinku! o zachowaniach niektórych ,a nie wszystkich! w naszym niestety w dalszym ciągu skundlonym społeczeństwie,takie postawy to nie rzadkość.Pogromy Zydów w Krakowie w 1945,Kielcach w 1946, haniebny rok 1968,mało tego?

mam rozumieć ze odważni ,porządni ludzie narażąjcy życie swoje i rodziny dowiedzieli się ze ich czyny zrekompensowały czyny sk***ysynów i szmalcownikow i w ten sposób naród jest...... w pozio..jako całośc.Gratuluje panowie.Moze jeszce jednak spytajcie tych dziadków...co oni o tym sadza.

mam sie śmiać, czy płakać? jeden o dziadku,drugi o babci,a jaki to ma związek? czy nie dochodzi do wielu prosty fakt, iż Gross nie pisał o całości stosunkow polsko-żydowskich, ale o ich wycinku! o zachowaniach niektórych ,a nie wszystkich! w naszym niestety w dalszym ciągu skundlonym społeczeństwie,takie postawy to nie rzadkość.Pogromy Zydów w Krakowie w 1945,Kielcach w 1946, haniebny rok 1968,mało tego?

Zamiast powoływać się na wydarzenia pogromu żydowskiego np.w Kielcach,skoro jesteś taki dociekliwy,to zapoznaj sie z prawdziwymi faktami tego tragicznego wydarzenia kto za tym stał i kto sprowokował ten dramat,kto szczuł tamtejszą ludność chociażby i jakie zamysły do tego doprowadziły,np NKWD sovieckie jaką odegrało w ty rolę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.