Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  193 członków

STX Klub
IGNORED

Klub Fanów STX

Rekomendowane odpowiedzi

To chyba będzie coś zupełnie odwrotnego.

Stx ma w ofercie tanie, mocne zestawy - ale rzeczywiście brakuje tylko czegoś takiego jak Premium (niewielkie, przystępne cenowo, dobrze wykonane, zestawy na bardzo dobrych głośnikach).

Nie rozumiem popularności stosunkowo drogiego Pylona - analogiczne (lub lepsze) konstrukcje Tonsil/STX są znacznie tańsze...

• 2 tygodnie później...

Hej Wam,

orientuje się Ktoś skąd mogę nabyć jedną sztukę nisko-tonowca w.stx.6,5.1.120.16.f.s.ml do FS-250 ?

Na stronie ich nie oferują, a maile zlewają .

Córka uszkodziła mi ten głośnik w Kolumnie , producent niestety milczy w przypadku takiej "niejasnej" Naprawy gwarancyjnej.

Witam kolegów :)

Czy jest ktoś w Białymstoku z modelem FS 250 lub FX 300 i zaprosi na krótką chwilę ?

Jestem ciekaw jak zgrywają się paczki z moim systemem .

Na gorące dni przywiozę coś zimnego :)

Pozdrawiam .

Maciej

Ja wolę żółte i dobrze że udało mi się jeszcze dokupić ten głośnik żółty, po paru próbach nawiązania kontaktu wkońcu odpowiedzieli.

Generalnie mam kolumny kilka tygodni i muszę przyznać że policzone i zaprojektowane są One naprawdę dobrze :) Gorzej z Wykonaniem - tutaj poziom żenujący, równie dobrze by każdy Stolarz mógł Je zrobić . Mocowanie głośników kompletnie nieprzemyślane , Rezonują trzeszczą o obudowę , Jednak ... jednak :) gdy się je rozbierze dopracuje , podokleja wszystko ułoży kable w środku by luźno nie latały i głośniki osadzi na pierścieniu z pianki anty rezonującej - Naprawdę Zaskakują przestrzenią :) miękkim głębokim bassem , średnie tony są dosyć bogate , góra bardzo przytłumiona nic nie kuje w uszy. Jak ktoś Szuka Kolumn by kupić i po prostu postawić ciesząc się brzmieniem to na pewno STX nie jest dla niego , Za to poelcał bym je Wszystkim DIY maniakom i lubiącym majsterkować mają potencjał może namiastkę tego jak nazywa je producent " Hi-End".

Edytowane przez Marcin SoYa
  • 3 tygodnie później...

Witam,

mam dylemat co polecilibyście amplituner plus front:

Onkyo tx 414/Pioneer VSX 527 + Stx fs 250 n

Onkyo tx 414/Pioneer VSX 527 + Tonsil maestro II 180

Onkyo tx 414/Pioneer VSX 527 + Tonsil Maestro S

Onkyo tx 414/Pioneer VSX 527 + Quadral Quintas 505

Pokój ma 34 m2, słuchana muzyka to dance, house, techno, trance czasem disco polo. Na początek amplituner kina domowego plus front z czasem planuje kolejne głośniki i subwoofer. W sumie sprzęt będzie wykorzystany 80% muzyka i 20 % film.

Z racji, że jest to Klub Fanów STX to oczywiście polecimy Ci opcję pierwszą bo z kolumnami STX :P

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

• 2 miesiące później...

Coś cicho w tym klubie, jako ciekawostkę dodam, żeby nie było off'u iż STX z niektórymi produktami trafił już do sklepów o dziedzinie audio. Pojawiają się powoli możliwości odsłuchu nie tylko u producenta, ale i u dystrybutorów :)

Edytowane przez jarek5127

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

STX zaczął produkować świetną kopułkę aluminiową, która ma znacznie neutralniejsze brzmienie od kultowego Seasa BFCG 27, Głośnik z STX jest pozbawiony typowych niepożądanych naleciałości jakie mają inne kopułki aluminiowe w tym wspomniany Seas.

Słuchałem FS 250 STX a w Jaworznie w salonie i muszę powiedzieć że przestrzeń jaką prezentują można porównać do zestawów kilkukrotnie droższych. Chciałem zakupić kopułkę z tych kolumn ale nie ma ich w ofercie stx a A NA EMAILE NIE ODPOWIADAJĄ.

Ja już miałem okazję słuchać berylowego STX a i powiem szczerze że tak precyzyjnego tweetera dawno nie słyszałem a słuchałem ostatnio etona ceramicznego oraz Scan Speaka berylowego, który jest niebywale przesadzony w cenie, dlatego już dawno zauważyłem że cena nie przekłada się na jakość w głośnikach mocno rozreklamowanych. Jakiś czas temu kupiłem przypadkowo fullrange OEM, pewnie made in orient za 40 zł, nowy i powiem że tak fantastyczego jak na fullrage już dawno nie słyszałem.

Edytowane przez Einzero
Na stronie go nie mają, gdzie można zobaczyć, kupić i za ile?

Można go zobayczć w STX (przynajmniej można było zobaczyć, posłuchać, wyrazić swoja opinię w zeszłym tygodniu)

Cena - z tego co się dowiedziałem to tani nie będzie, znacznie droższy od ceramika.

Kiedy dostępony? Odpowiedzi jednoznacznej nie otrzymałem ale podobno już jest w fazie produkcji

Słuchałem FS 250 STX a w Jaworznie w salonie i muszę powiedzieć że przestrzeń jaką prezentują można porównać do zestawów kilkukrotnie droższych.

Witam, chciałbym zapytac gdzie w Jaworznie znajduje sie ten salon?

Witam, chciałbym zapytac gdzie w Jaworznie znajduje sie ten salon?

Zerknij tutaj http://www.lbx.com.pl/, ale podobno przenosili siedzibę , jak byś był u nich to napisz jakie masz odczucia, też sie tam wybieram.

Ja chcę kupić wzmacniacz i kolumny, przy czym kolumny planuję stx fx-300 szkoda tylko że nie mają tam xindaka, podoba mi się konstrukcja XA-6800R. Ciekaw jestem jak to zagra.

Kolumny mają stanąć w pokoju 30m^2.

Konstrukcja FX300 wydaje się również sensowna.

Dziś miałem okazję posłuchać berylowego tweetera STX. Tak "szybkiego" głośnika jeszcze nie słyszałem po za scanem, woow zapowiada się niesamowicie o ile cena nie będzie wygórowana. Tak na "szybko" szybkim do duetu może być PHL.

STX MX140 dostały najwyższe 5 gwiazdek i rozjechały konkurencję według Audio Video wrześniowym. Tego można było się spodziewać, super zestaw podstawkowy o czym sam mogłem się przekonać.

Z STX przegrały takie marki jak Paradigm czy amerykańskie Definityve Technology Studiomonitor 45 i inne.

Brawo dla polskiej manufakturki z Józefowa.

STX i pięć gwiazdek wcale mnie nie dziwi, dziwi jedynie fakt dlaczego tak długo zwlekali z testami w pismach branżowych. Zebrała się grupa ludzi w STX, która ma coś do powiedzenia w temacie zestawów głośnikowych.

Sławomir Trzaskowski z STX zaprojektował rewelacyjne głośniki z serii AWX (cena - jakość), Misiomor z Audiostereo zaprojektował filtry do MX 140 i sukces murowany. W poprzednim teście, grudniowym również STX rozbił konkurencję w pył zdobywając niespotykana notę 98 pkt. na 100 możliwych. Nie pamiętam aby jakaś markowa kolumna dostała tak wysoką notę. Wiem że przy tym modelu STX FS-250 brał udział (projektował) Soundwave z Diyaudio.

Jeżli Panowie nadal będa tak się rozwijać to tylko patrzeć jak pojawi się produkt w klasie A ze znakomitymi parametrami i wykończeniem, bo te aktualne jest dość... klasyczne.

Czekam na berylowego z STX o ile cena nie będzie zbyt wygórowana, W sprzedaży według zapewnień producenta za ~ 4 tygodnie.

STX MX140 dostały najwyższe 5 gwiazdek i rozjechały konkurencję według Audio Video wrześniowym. Tego można było się spodziewać, super zestaw podstawkowy o czym sam mogłem się przekonać.

Z STX przegrały takie marki jak Paradigm czy amerykańskie Definityve Technology Studiomonitor 45 i inne.

Brawo dla polskiej manufakturki z Józefowa.

A można prosić skan z testu...

Witam wszystkich

Zamierzam kupić zestaw kolumn. Chcę kupić tylko nowe, używane mnie nie interesują. Przedział cenowy max 1100 nie do przekroczenia. Kolumny mają grać z zestawem Yamahy R-S500 + CDS-300 + KX-493. Zainteresowały mnie kolumny STX i Tonsil. Poproszę o porównanie:

STX - F-200n, F-180n, F-280n, F-360n

Tonsil - Melody, Premium Front, Space, Fenix II

Do tej pory używam stare (1993 lub 94 rok) Sony SS-A300 o takich parametrach: 2 drożny bass reflex, głośnik niskotonowy 16 cm typ stożkowy, głośnik wysokotonowy 6 cm typ stożkowy, czułość 88 dB, pasmo przenoszenia 55-20000 HZ, moc max 60W.

Proszę o opinię osoby, które widziały i słyszały kolumny. Nie chcę propozycji typu dołóż sto czy dwieście i kup używane JBL, Magnat, Taga, Koda itp nie kupię używanych.

Pozdrawiam

Bierz Tonsil Premium - zastosowane w nich GDNy 13/50/9 (choć grają zupełnie inaczej) to klasa AKXów zastosowanych w Nextonach.

Nie słuchałem tonsil premium ale słuchałem siest. I z klasą jakością bardzo daleko im do nextonów. Nie wydaje mi się aby premium były wiele lepsze od siest.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.