Skocz do zawartości
IGNORED

Orange co sadzicie o firmie?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio moja dziewczyna zdecydowala sie na zmiane pakietu w orange na ONE po pozytywnych reklamach no i po zmianie okazalo sie ze to jest zwykle oszustwo i z tego powodu zaczalem sie zastanawiac jaka jest opinia ludzi na temat uslug orange?

kilka ciekawych spostrzezen moich, po zmianie pakietu znikaja wszystkie srodki z poprzedniego - toz to oszustwo nr.1

cos co zachecalo do zmiany jak smsy do wszystkich sieci - okazaly sie miec czas waznosci - i uwaga tylko 14 dni, kolejne niemal monopolistyczne zagranie i upadek firmy w moich oczach

i UWAGA: brak mozliwosci zmiany pakietu, mimo ze wszedzie trabia ze pakiety mozna nawet za free zmieniac - kolejne oszustwo

czy warto w jakikolwiek sposob interesowac sie ta firma przy takich jej przekretach?

chwilowy brak działalności w audio.

https://www.audiostereo.pl/topic/81392-orange-co-sadzicie-o-firmie/

mam u nich telefon juz sporo lat jeszcze jak idea byla i zero korzysci z tego,zasieg ginie czasami,wprowadzili ostatnio oplaty za polaczenia z biurem obslugi a zawsze bylo to za darmo,zabieraja darmowe minuty jak za duzo nazbierasz,jakies chore ceny za polaczenia do play,takze szkoda se gitare zawracac ta siecia jak podpiszesz z nimi umowe to cie maja,nie warto,ja jeszcze rok musze sie z nimi przemeczyc i zmieniam opertora

numer (na kartę) miałem od czasów Ideii (POP). W idei, jak i w Orange, nie miałem problemów z zasięgiem, stabilnością działania itp.

Jednak warunki lepsze miał, jak dla mnie, Play Fresh.

Ograniczenia czasowe dotyczące bonusowych SMSów i minut to norma- albo przywykniesz, albo...

Do Play ze wszystkich sieci drożej się do nich dzwoni.

Play może zmieniać warunki podczas trwania umowy !!!

Zabrali koledze jakiś pakiet i podniesli cene za minute.

Mam fresha awaryjnie, kiedyś po doładowaniu 30zł stan darmowy był friko, teraz trzeba za niego płacić i zachodu masa!

Po doładowaniu 30zł było kiedys 1000smsów do wszystkich sieci, teraz nie ma !!

A weź se idź tam co załatw, albo sie wykłóć o coś. Żenada.

kilka ciekawych spostrzezen moich, po zmianie pakietu znikaja wszystkie srodki z poprzedniego - toz to oszustwo nr.1

cos co zachecalo do zmiany jak smsy do wszystkich sieci - okazaly sie miec czas waznosci - i uwaga tylko 14 dni, kolejne niemal monopolistyczne zagranie i upadek firmy w moich oczach

to znikniecie środków z pakietu to normalka, już rok temu o tym słyszałem.

Teraz sieci wycofały/ją takie coś jak sumowanie się niewykorzystanych minut (kapitalizacja)

i UWAGA: brak mozliwosci zmiany pakietu, mimo ze wszedzie trabia ze pakiety mozna nawet za free zmieniac - kolejne oszustwo

Wydaje mi się, że takie coś można robić tylko raz na miesiąc.

Prawda jest taka ze kazda siec ma swoje ochy i achy i nic tego nie zmieni. Osobiscie uzytkuje 7 rok Orange POP (kiedys Idea POP). Jest niby tanio, ale te pakiety czasem wkurzaja. A wlasnie rozchodzi sie o waznosc. Ale MultiPop za 6zł rozwiazuje sprawe. Denerwuja mnie troche stawki za internet. Jednorazowe sprawdzenie E-Mail to juz koszt ponad 20gr. A o przegladaniu nie wspomne. Ale coraz wicej dostaje SMSow ze sa dostepne pakiedty 100MB za chyba 10zł, ale waznosc tez 14dni bodajrze.

?👈

O ile nie ma się drogiego abonamentu na firmę to w ogóle nie warto pchać się w abonament a na kartę zawsze można iść do konkurencji ;-) Ja mam taktak-a i doładowuję tylko jak jest podwojenie oraz orange free na kartę (telefon jako modem) w sumie za około 550 zł rocznie ma mobilny internet i wystarczająco dużo minut do wygadania.

orange odpada jeśli dużo się dzwoni z jadącego samochodu, gubi zasięg i zrywa połączenia

Tu się z Tobą nie zgodzę. Być może tak jest w Twoim przypadku, ale może to być równie dobrze wina telefonu. Kiedyś miałem Toshibe g810i i też mi zrywała, ale zmiana na inny telefon przyniosła pożądany skutek. Ja też dużo jeżdżę.

mam play i niema szans że coś ich przebija - mają zastrzeżoną zmiane warunków umowy bo są tak tani że jak coś na rynku się zmieni to oni też muszą bo poleca z torbami - moje rachunki kręcą się koło 100zł/mc a dzwonie co chwilke - były na początku ( ubiegły rok ) problemy z zasięgiem ale teraz już się poprawili - miałem ere i tyle ile mnie telefon kosztował to szkoda mówić

niech mi ktoś powie ile w innych sieciach pogadacie za 100zł ? - w play mam free do play oraz na stacjonarne i kilka h w abonamencie do innych sieci ( niewiem jakim cudem jeszcze ktoś jest poza play )

Ja mam tel w oranger i średnio, choć mam orange dla firm. Lekkie zlewanie i kombinatorstwo. Za rok kończy mi się umowa i przechodzę do czegoś innego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mam play i niema szans że coś ich przebija - mają zastrzeżoną zmiane warunków umowy bo są tak tani że jak coś na rynku się zmieni to oni też muszą bo poleca z torbami - moje rachunki kręcą się koło 100zł/mc a dzwonie co chwilke - były na początku ( ubiegły rok ) problemy z zasięgiem ale teraz już się poprawili - miałem ere i tyle ile mnie telefon kosztował to szkoda mówić

niech mi ktoś powie ile w innych sieciach pogadacie za 100zł ? - w play mam free do play oraz na stacjonarne i kilka h w abonamencie do innych sieci ( niewiem jakim cudem jeszcze ktoś jest poza play )

Jestem też w play i mam takie samo zdanie...dziwie się,że istnieją jeszcze inne sieci.

A gdzie wy tyle dzwonita??

?👈

Pracuję w PTK :), ale nie będę się wypowiadał. Moją uwagę zwróciło za to uwielbienie sieci Play. Jak ktoś w tym nie siedzi to nie wie jak się sprawy mają. Dla nowych firm telekomunikacyjnych istnieje coś takiego jak taryfa ulgowa (zapewniana przez UKE), która kiedyś się skończy, a wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Pracuję w PTK :), ale nie będę się wypowiadał. Moją uwagę zwróciło za to uwielbienie sieci Play. Jak ktoś w tym nie siedzi to nie wie jak się sprawy mają. Dla nowych firm telekomunikacyjnych istnieje coś takiego jak taryfa ulgowa (zapewniana przez UKE), która kiedyś się skończy, a wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Coś ściemniasz kolego.Jestem w play od wejścia i jest coraz taniej.Byłem w plus i orange i troche w erze...do kitu,co do reszty wystarczy być czujnym.

Coś ściemniasz kolego.Jestem w play od wejścia i jest coraz taniej.Byłem w plus i orange i troche w erze...do kitu,co do reszty wystarczy być czujnym.

Zalezy ile trwa taryfa ulgowa. Przeciez Orange czy Era sa na rynku kilknascie lat, a Play kilka.

?👈

Wtedy się skończy ?? Co się skonczy ?? Jeśli podwyższą opłaty w czasie trwania umowy to ludzi im umowy wypowiedzą i tyle. A przecież tego Play nie chce... a więc co się skończy ?? Ja płacę średnio po 350 zł co miesiac w Orange. Mam Orange dla Firm i taka olewka czasami z jakąsięw salonach spotykam to jest szok. 2 lata temu musiałem aż do centrali dzwonić i rzucić paroma k**wami żeby się ogarneli, bo dali mi Omnię za 1zł a potem dostałem telefon że jednak mam dopłacić 119 bo ona 120 zł kosztuje, a sprawę faktury żeby dostawać do domu w formie listu musiałem załatwiać 4 razy (cztery), bo ani w biurze obsługi, ani w 3 salonach tego zrobić nie potrafili.

A najlepsze na koniec... miesiac temu przedłużyłem umowę jeszcze na rok, i w 2 salonach dowiedziałem się że przy przedłuzeniu w Orange dla Firm nie można obniżyć abonamentu, a jedynie podwyższyć albo zostać na starym... hahaha. Znowu tel. do centrali, znowu nikt nic nie wie i znowu pomyłka. W końcu jakiś kumaty gość w salonie się tylko z tego zaśmiał i zrobił to co chciałem.

Może 350 zł miesiącznie to nie jest dla nich dużo, ale dla mnie jest, więc wymagam.

Dlatego ja mam telefon na karte i ostatni raz w salonie bylem kilak lat temu i to chyba tylko po to by sobie popatrzec na telefony. No ale jak ktos dzwoni jak najety to abonament musi byc.

?👈

• Moderatorzy

Tu się z Tobą nie zgodzę. Być może tak jest w Twoim przypadku, ale może to być równie dobrze wina telefonu. Kiedyś miałem Toshibe g810i i też mi zrywała, ale zmiana na inny telefon przyniosła pożądany skutek. Ja też dużo jeżdżę.

mam e52 i zrywa, zresztą model telefonu to nie jest argument - skoro Orange go przyjęło za własny to ma działać i tyle, swoją drogą to orange z simlokiem wgrywa dodatkowy soft i to może kastrować telefon - ale to i tak ich problem , bo ja jako klient jestem NIEZADOWOLONY

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Orange jest "fajne" już od końca lutego nie potrafią stwierdzić problemu jaki u mnie wystąpił, raz wymieniałem karte na 3G w okresie promocyjny aby nie być na "ch.." i uniknąć pózniej problemów zgłosiłem brak naliczenia za wymiane ale niekompetentna paniusia policzyła normalnie i nie potrafila znaleźć okresu promocyjnego który obejmował wymiane karty, nawet po podaniu jej gdzie sie znajduje krok po kroku (takie uroki call center)-druga już miała olej w głowie (tak przy okazji pozdrawiam ją:)). Ceny nie sa niskie dział utrzymania kl (retention) to straszny ubaw raz proponowali mi usluge przedluzenia i z rabatem !! a tel w ofercie dla nowych kl w plusie był tanszy i lepsza oferta :D troche kobitka sie zmieszała (jak przez chwile upierałem sie ze na ich stronie dla nowych kl widze ze ten tel maja taniej .... po chwili zorintowałem się żę to strona plusa:P - głos konsultantki bezcenny "to ja do pana oddzwonie") ale cóz zrobic ona ma wykres z którego może zaproponować dane usługi. Znam też osoby pracujace i proponujace usługi czasami twierdzą że aż wstydz dzwonić do kl z taką usługa (przeważnie jst gorsza i droższa) -ale to bolaczka wszystkich retention w kraju. A jeszcze za jedno ich lubie za to pi.... logo wpychane na telefonach i zmiane menu w niektórych modelach SE. Jedno tylko mnie zastanawia dlaczego jeszcze mam u nich tel:D. (za niecały rok pomyśle czy zostanę)

miesiac temu przedłużyłem umowę jeszcze na rok, i w 2 salonach dowiedziałem się że przy przedłuzeniu w Orange dla Firm nie można obniżyć abonamentu, a jedynie podwyższyć albo zostać na starym... hahaha

Nieraz udają głupa i udają, że czegoś nie można, bo od tego mają prowizje, im wyższy i dłuższy abonament tym wyższa, proste.

Racja racja, też pracowałem dla PTK. A wovo jak nie wierzy to niech poczyta.

W orange płaciłem po 400-700(nawet)zł.po przejściu do Play rachunki spadły do 150zł i tak jest do dziś od początku istnienia w Polsce sieci Play.Wiara nie ma tu nic do rzeczy,jeśli w trakcie trwania umowy zostaną zmienione warunki to klient ma prawo do zerwania umowy i nie przyjęcia nowych warunków.Kodeks Cywilny.

Jeśli w umowie jest taki zapis,musi działać w dwie strony,inaczej umowa jest do bani.

Play jest najtańszy, tym rekompensują mniejszy zasięg, ale wciąż inwestują. Jak ktoś zbyt dużo nie podróżuje - to Play jest dobrym wyborem.

Osobiście z racji częstych podróży, również za granicę - telefon mam w Polkomtelu, ich taryfa Elastyczna (dla firm) jest wg mnie obecnie już od kilku lat najlepszą ofertą w kraju. Płacisz np.100zł i całość wykorzystujesz albo na rozmowy, albo na połączenia internetowe, także za granicą. Roaming mają też dość korzystny. Play też ostatnio wprowadził usługę Blackberry po atrakcyjnych cenach. Do Orange się mocno zraziłem - nie wywiązują się ze zobowiązań, stosują dziwne chwyty marketingowe i skomplikowane taryfy, to ostatnia sieć którą obecnie brałbym pod uwagę. Era technicznie jest w porządku, ale tak mnie zirytowali nachalnymi kampaniami marketingowymi że im podziękowałem. Na telefon wydaję miesięcznie średnio 300-400zł, w tym mobilny internet.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

caleb66 pisz na temat, jak chcesz mnie o coś bezpośrednio zapytać - od tego masz PW.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.