Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

zwłaszcza zachęca do kupna zdanie " ... Technicznemu TEŻ nie można nic zarzucić..."

ja pierdziele jak stan techniczny jest taki jak wizualny . Gdzie on grał - w barze na plaży?

PS Ostatnio kupiłem Alphę 9:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trochę drogo, ale stan idealny.

Ukryta Zawartość

opteron, 3 Lut 2009, 15:24

>sernikus, 3 Lut 2009, 14:58

>Wszystko OK, tylko czy ten link w aukcji pomaga??? :-)

>

>Pzdr.

Przeczytaj dokładnie opis Fikusa. Fikus klnie na oszustwo z ukrywaniem jaki tam naprawdę siedzi DAC, ale nad samym brzmieniem tego odtwarzacza to on się wręcz rozpływa.

bo mhzs w kwocie ktora za niego trzeba zaplacic jest swietny - wiem bo mialem cd66 oraz cd88 - i szczeze to bardziej podobal mi sie cd66 - moze to tylko kwestia systemu ale tak jakby lampy zasilane krzemem graly czysciej ( w cd88 slyszalem delikatny szum z prostownikow a cd66 mial "czarniejsze tlo" i ogolnie mocniejsze brzmienie )

>...tylko czy ten link w aukcji pomaga??? :-)

...a nie wiem. ale kupujący jest przynajmniej uświadomiony. :) ja tam osobiście nie narzekam.

jak sprzedawałem pierwszy egz. też dałem ten link. aha, tak tu panowie narzekacie na sprzedających (absolutnie ich nie bronię) ale ja też mogę cośkolwiek powiedzieć o KUPUJĄCYCH. dość często (staram się - w poszukiwaniu tego "graal`a" - znaleźć najtańszy a możliwie najlepszy sprzęt) wymieniam sprzęt - i "stary" leci na allegro. i tak na przykład sprzedałem pierwszy egz. mhzs-a . cena wyjściowa była taka sama jak teraz - 1kilo pln. uczciwa moim zdaniem. ku mojemu zdumieniu cena doszła do 1700pln .zalicytował gość który absolutnie o nic się nie pytał itp,itd nie chciał obejrzeć/odebrać osobiście . OK. zapłacił. sprzęt wysłałem. po paru dniach - "panie , wie pan, ładnie to gra, nie powiem - ale on był tuningowany ?!?! " ja mówię zgodnie z prawdą , że tak, o ile tuningiem można nazwać wymianę elektrolitów na nichicony FG , FW, Black-Gate`y , lamp itp - wszystko w/g oryginału .Zadnych zmian układowych itp. zresztą dałem gościowi rok gwarancji. - po paru godzinach - "panie ale jak podkręcę wzmak to coś mi charczy....." mnie ręce i nogi opadły .....

skończyło się tak , że gościowi zwróciłem kasę a ten pierwszy mhzs teraz wybebeszony będzie obudową do CDPRO2 + Opus DAC ..... Ludzie kochani , nie bluzgajcie tak na siebie nawzajem

troche szacunku dla siebie samych , proszę...... bo każdy kij ma dwa końce.....

co z tego że są obudowy, pomine już ich stan zewnętrzny ale kto wie co jest w srodku i czy co kolwiek nadającego sie do czegokolwiek, tak w ciemno kupic góre czegos i co później na złom na kilogramy?

tak trochę z innej beczki: ile można innych klocków postawić na jakimś klocku??albo ile kg??

licząc,że jeden waży 5 kg, te na dole z tych zdjęć mają na sobie ponad 100kg każdy.

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

matman, 4 Lut 2009, 12:35

Znowu towar wyjęty ze śmietnika... Brudny, tłusty... a fuj

Ech szkoda słów...

Czy Polska to aż tak biedny kraj, że proponuje się nam zakup śmieci ?

ALTON, 4 Lut 2009, 13:16

>Same odtwarzacze CD pewnie w równie fatalnym stanie jak zdjęcie na aukcji.. sam złom.

Zdjęcie odtwarzaczy nie przedstawia urządzeń oferowanych na aukcji - proponuję doczytać opis ;)

"oryginalne" Sonusy ;-)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hehe sprzedawca ma poczucie humoru

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Warto kupić za taką cenę?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten harman fajny jest - mialem 655 bez vxi - tylko jeden powazny minus - w moim przestaly laczyc styki i nic na nie niepomagalo - jak masz mozliwosc sprawdzic osobiscie to bym pomyslal - ale cena i tak troche za wysoka mimo ze tego warty

Vonda, 4 Lut 2009, 15:04

>"oryginalne" Sonusy ;-)))

>

Ukryta Zawartość

tabliczkę która ma potwierdzać (zdjęcie z nią jest zamieszczone chyba nieprzypadkowo)oryginalność tych kolumn, składa się w corelu i wypala w złotym laminacie w około 10 min.

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem sprawy wyglądają tak. Ktoś miał garaż i wpadł na pomysł, że stworzy sobie w nim Sonus Fabery. Kupił woofery stosowane w Electa Amator mk.II, specjalnie modyfikowane na potrzeby SF wysokotonowe pierścieniowe Vify montowane w serii Cremona albo Domus i wyszła mu Electra Amator. Równie dobrze mogłyby te kolumny nazywać się Cremona Domus, Auditor Home albo Cremona Electra Domus mk.II. Choć niewątpliwie na pierwszy rzut nieobeznanego z tematem oka wyglądają jak SF.

BTW nie wiedziałem, że wysokotonowy w Sonusach ma "pełny" okrągły kosz (maskownicę kosza czy jak to się tam nazywa ...) a to "wycięcie" które jest w oryginalnych Sonusach pod kształt głośnika średniotonowego to tylko zaklejenie "skórą" wgłębienia na głośniku ... co widać właśnie na zdjęciach z tej aukcji ... (tapicer sobie nieporadził ;-))

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.