Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opis jest perfekcyjny, aby wzbudzić zainteresowanie.

Ta, zwłaszcza ten "Focal Utopia" wzbudził moje zainteresowanie, bo jak żyję takiego głośnika w żadnych Utopiach nie widziałem.

W skrócie te kolumny mają wartość złomu czyli równowartość średnich cen za używane głośniki, które w nich siedzą,

pod warunkiem że wszystko jest sprawne, nic nie było klejone, przewijane i kombinowane, a mocno w to wątpię jakoś...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Witam,

Na sprzedaż mam wzmacniacz Denon PMA 425R

Stan oceniam na bardzo dobry. Sprzedaję, gdyż jest to wzmacniacz zapasowy, a niestety druga połowa zaczęła narzekać, że leży nieużywany.

Cena 250zł.

Zainteresowanych proszę o PW lub [email protected]

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Witam,

Na sprzedaż mam wzmacniacz Denon PMA 425R

Stan oceniam na bardzo dobry. Sprzedaję, gdyż jest to wzmacniacz zapasowy, a niestety druga połowa zaczęła narzekać, że leży nieużywany.

Cena 250zł.

Zainteresowanych proszę o PW lub [email protected]

to chyba nie ten dział:/

coś rodzynkowego dla wszystkich składających droższe paczki, szukających świetnej góry:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość chml

(Konto usunięte)

Co to właściwie za manufaktura ?? Mają fajne nazwy grajkabel, graj pudło etc.. Sprzęt wygląda na wysmakowany i luksusowy. Czy to tylko wygląd za którym nie idzie nic więcej ?? Zaciekawiła mnie ich oferta.

Czytajac opis pana sprzedawcy odechciewa mi sie wizyty w miescie Jagiellonii Bialystok. Jak pan ma bezechowe pomieszczenie do sluchania muzyki to faktycznie mozna przezyc szok jak sie do niego wejdzie. Rany, jakich pier**l mozna sie na allegro naczytac...

Edytowane przez chml

Ukryta Zawartość

idealny :) multi voltage :) wysyłka na cały świat :)

ciekawe za ile pójdzie :)

pzdr. Łukasz

Ukryta Zawartość

Przesada gruba, bzdura z extremely rare, P388F był do kupienia, czarny za €300 i stał jakiś czas.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

To jest ciekawy zestaw, szkoda tylko że czarny, nie szampan:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Może nie wygląda jak napisano w opisie aukcji, ale ten sprzęt pojawia się naprawdę rzadko na Allegro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może nie wygląda jak napisano w opisie aukcji, ale ten sprzęt pojawia się naprawdę rzadko na Allegro

Ukryta Zawartość

Cena też przyzwoita.

Ukryta Zawartość

Czy stan tych kolumn rzeczywiście nie wpłynie na ich dźwięk (złuszczony lakier i pęknięcie oprawki głośnika)?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Dzięki, tak też myślałem. Rozumiem że za jakąkolwiek cenę zakup nie byłby rozsądny?

Mnei tylko martwi ten lakier na wysoko tonowym głośniku. Zmienia to wyraźnie masę drgająca więc powinno rzutować na dźwięk. W jakim stopniu nie mam pojęcia.

Mnei tylko martwi ten lakier na wysoko tonowym głośniku. Zmienia to wyraźnie masę drgająca więc powinno rzutować na dźwięk. W jakim stopniu nie mam pojęcia.

Poszukam zatem kolumn bez podobnych defektów.

Dzięki!

Witam,

Sprzedający twierdzi, że te kolumny kosztowały 3400 euro. Dla mnie wyglądają na kosztujące ze 2000 zł wydasne na materiały. Co to w ogóle za przetworniki tam siedzą? Ktoś ma pojęcie?

Ukryta Zawartość

Jakies opinie?

Ukryta Zawartość

Na sprzedaż: kable głośnikowe Dynaudio Ocos + konwertery 4/ 8 ohm,  projektor JVC X5000, oprogramowanie do kalibracji video Calman Home Enthusiast  plus kolorymetr, procesor video eecolor box do korekcji 3d lut

Co sądzicie o cenie tej końcówki?

Ukryta Zawartość

post-24283-0-20989700-1334676379.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

LOL

Uważajcie na ten syf bo niektóre z tych "white van speakers" miały straszne spadki impedancji i można sobie nimi załatwić wzmacniacz.

Pytanie z serii, czy taki, a nie inny stan kolumn wpłynie na ich dźwięk:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "wgniecenie (nie dziura) o średnicy 2 mm w jednej membranie".?

Ukryta Zawartość

Wygląda jakby oberwała śrubokrętem, chociaż takie uszkodzenie nie powinno mieć wpływu na dźwięk.

Zatem ma wpływ na generowany dźwięk, czy nie ma?

Sama dziura raczej nie ma, pytanie tylko w jakich okolicznościach powstała i co jest za nią,

bo jeśli na przykład dzieciak przebił membranę długopisem, to być może uszkodził również cewkę,

być może głośnik zaczął pocharkiwać, a być może przestał w ogóle grać i być może ktoś nieudolnie próbował to naprawiać,

być może stwierdził że już nic z tego nie będzie i doszedł do wniosku, że być może jakiś kretyn skończony

zapłaci mu cztery stówy za używane i uszkodzone kolumienki, które kilka lat temu nowe w sklepie tyle kosztowały.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Sama dziura raczej nie ma, pytanie tylko w jakich okolicznościach powstała i co jest za nią,

bo jeśli na przykład dzieciak przebił membranę długopisem, to być może uszkodził również cewkę,

być może głośnik zaczął pocharkiwać, a być może przestał w ogóle grać i być może ktoś nieudolnie próbował to naprawiać,

być może stwierdził że już nic z tego nie będzie i doszedł do wniosku, że być może jakiś kretyn skończony

zapłaci mu cztery stówy za używane i uszkodzone kolumienki, które kilka lat temu nowe w sklepie tyle kosztowały.

Po tej rzeczowej opini definitywnie zniechęciłem się do ewentualnego zakupu, choć po prawdzie, kupując z drugiej ręki np. przez wymieniony portal nigdy nie mam pewności, co znajduje się, wewnątrz nawet najbardziej zadbanej kolumny. (Też mam wrażenie że ktoś dostał się z niebieskim długopisem, i postanowił sprawdzić co taki długopis potrafi).

Edytowane przez graveozz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.