Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

myślałem, że nic mnie już nie zaskoczy, a tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jeszcze nigdy nie licytowałem zaliczki

Nie wiem co jest grane ale dostał pozytywa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Koszmar serwisanata.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

server unreachable;--

Ukryta Zawartość

ale ludzie sie napalili jakby to niewiadomo co bylo ;p

Ukryta Zawartość

No ładne cacko :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale ludzie sie napalili jakby to niewiadomo co bylo ;p

Kto się napalił? Oprócz pierwszej oferty (tej na samym dole, która przedstawia realną wartość tego truchła)

wszystkie pozostałe, to albo naganiacze sprzedawcy albo i on sam pod trzema postaciami.

Stawiam dolary przeciwko orzechom, że na trzy sekundy przed zakończeniem aukcji sprzęt ulegnie uszkodzeniu,

bo nikt zdrowy na umyśle tego nie przebije.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

To raz, druga sprawa że obecna cena 810zł jest śmiesznie niska. Na zachodzie 858 schodzi po około €250-300.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Proponuję brać póki stoi, bo taka okazja już się nie powtórzy.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

No to akurat co innego.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Ile razy nie zajrzę do tego tematu, to zakładkę zamykam z uśmiechem na ustach. Pomimo niezaprzeczalnych racji tych z Was charakteryzujących talenty operacyjne "byznesmenow" allegrowych komentowanie cen zawsze wydaje mi się śmieszne. Mi też raz zdarzyło się kupić coś od takiego cwanego lisa za cenę, która post factum wydaje mi się, że była zawyżona, a pozostali licytujący podstawieni. Jak się ktoś napali, to nie ma sposobu by go zatrzymać. Każdy ma wolną wolę i może płacić ile mu się podoba za co mu się podoba. Naprawdę.

Sugeruję wreszcie przestać komentować wszelkiego rodzaju ulepy czy ogłoszenia pisane językiem prostego chłopa, bo nie służy to niczemu. Lepiej wklejać linki do produktów, które wyglądają na wartościowe a są w niewygórowanej cenie, bądź inne ciekawe rzadkie okazy. Dla jednego para 30-sto letnich korektorów studyjnych technicsa to złom niewart splunięcia, a dla innego uzupełnienie kolekcji warte 1000eur. Wszystko na ten temat zostało już powiedziane.

Lepiej wklejać linki do produktów, które wyglądają na wartościowe a są w niewygórowanej cenie, bądź inne ciekawe rzadkie okazy.

Mhm, to proszę bardzo, może Ty pierwszy dasz przykład i wkleisz :D

Jak dla mnie, to złote czasy robienia dobrych interesów na allegro skończyły się jakieś 3-4 lata temu,

kiedy jeszcze od czasu do czasu można było coś mniej lub bardziej ciekawego trafić za mniej lub bardziej okazyjne pieniądze.

Dzisiaj znacznie łatwiej i szybciej można władować się na minę niż cokolwiek tam kupić w przyzwoitym stanie za przyzwoitą cenę.

Albo musisz "przepłacać" albo liczyć się z tym, że opis do aukcji to jedno, a stan faktyczny przedmiotu, to całkiem co innego.

Praktycznie rzecz biorąc, nie licząc pojedynczych wyjątków potwierdzających regułę, stan sprzętu jest coraz gorszy, a ceny coraz wyższe,

no chyba że ktoś ma ciśnienie na kasę i jest skłonny oddać to czy owo za normalne pieniądze, ale to trzeba siedzieć non stop i pilnować,

bo takie akcje zwykle nie trwają dłużej niż dobę od wystawienia i zanim się człowiek obejrzy już jest po zawodach.

Co by nie być gołosłownym już chyba drugi miesiąc poszukuję jakichkolwiek przyzwoitych kolumn w cenie do 5kzł,

jak dotąd bezskutecznie, jedyne co się pokazało, to para JAMO Concert 11, które postały może pół dnia,

zanim się dogadałem ze sprzedającym w temacie transportu, jakiś leszcz je łyknął i sprzątnął mi temat sprzed nosa.

Cała reszta, to wystawiane w kółko barachło, na które kupców nie ma, bo albo ich stan że pożal się boże, albo ceny są z dupy wzięte.

Nie inaczej sprawy się mają na pułapie cenowym 5-10kzł, gdzie już z braku laku zaczynam nerwowo zerkać, ale i tam jest dokładnie to samo.

Albo poobijane rupiecie, albo powymieniane głośniki, albo ceny o 50-100% wyższe niż rok czy dwa lata temu, albo wszystko naraz.

Dopiero wyżej tak w okolicach 15-20kzł można coś ciekawego czasami trafić, bo ceny już są normalniejsze,

a przynajmniej bardziej odpowiadające rzeczywistości, no ale to jest 3-4 razy więcej niż planowałem wydać

i zazwyczaj są to już konkretnie wielkie lochy, których aktualnie nie miałbym ani gdzie postawić, ani do czego podłączyć,

to na co mi to potrzebne jest, ale fakt faktem, że już można coś kupić za w miarę ludzkie pieniądze i w dobrym stanie.

Tyle że żadna to atrakcja, ani tym bardziej znalezisko, bo dla mnie jest rzeczą normalną i całkowicie naturalną,

że używane kolumny, jakie by tam one sobie nie były, kosztują mniej więcej połowę salonowej ceny

i żadna to łaska sprzedawcy ani okazja cenowa, żeby linki tutaj wklejać, to nie wklejam :)

Mhm, to proszę bardzo, może Ty pierwszy dasz przykład i wkleisz :D

Nie wiem czy da się jakoś przeszukać temat, ale nieraz wklejałem tu linki. Co do reszty - generalnie zgoda. Allegro z pewnością nie jest dla poszukiwaczy okazji. BTW Jak szukasz kolumienek 2dr to będę Ci mógł podesłać coś ciekawego do testu jak zostaną wykończone. ;) Dziwnie się złożyło, że jak obracam się do tyłu lub spoglądam na swoje konto allegro, to czuję się co najmniej jak właściciel małego komisu audio... Jak postanowiłem uporządkować stan posiadania tychże zabawek, to okazało się, że koniunktura na nie jest słaba. Nie mam zamiaru jednak narzekać, jeść to nie woła, nabiera mocy vintydżowej i ładnie wygląda.

Proponuję brać póki stoi, bo taka okazja już się nie powtórzy.

Wlasnie pewien nie jestem czy ostatnia. Glowy nie dam, ale zdaje mi sie, ze juz nie raz widzialem tego pioneera bez galek na alledrogo.

server unreachable;--

Pewnie jest w środku zmasakrowany i jak ktoś się kapnie to odrazu sprzedaje.

A ja myślę że sezon letni jest na allegro bogaty w okazje i to bardzo. Dac North stara m192 jeszcze parę miesięcy temu ciężko było kupić poniżej 2 tysięcy a tu :

Ukryta Zawartość

Słuchałem sporo daców i uważam że ten i stello da100 signature są na tym samym poziomie i nic lepszego do 2 tysięcy się nie kupi.

Ukryta Zawartość

To raz, druga sprawa że obecna cena 810zł jest śmiesznie niska. Na zachodzie 858 schodzi po około €250-300.

W każdym kraju jakiś sprzet będzie droższy, tak samo jak te pioneery to i diory osiągaja kosmiczne ceny, ten pioneer a 858 i 777 to obiekt kultu w polsce, marzenie kazdego nastolatka bo charakteryzuje sie zamulonym mocnym basem czyli to co oni lubia najbardziej :)

Szkoda ze pierwszy lepszy denon serii x60 i sony es w cenie 3x niższej przebije tego pioneera na głowe.

Świetna okazja, dlaczego tak tanio? ;) Chyba zero mu uciekło... Swoją drogą, trzeba być niezłym łosiem żeby wypakować tyle kasy za taki szrot... No chyba, że ktoś sprawi go sobie z czystej nostalgii, dla rozbudzenia wspomnień z młodości - a nie z uwagi na jego właściwości soniczne.

To przynajmniej jest sprawne. A co powiesz o tym?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W Holandii jest do sprzedania Marantz PM-95 i CD-12, z tego co mi wiadomo to ten gość z dutchaudioclassics.nl

Ukryta Zawartość

To przynajmniej jest sprawne. A co powiesz o tym?

Ukryta Zawartość

Człowiek lubi chodzić po śmietnikach. Klosz kulisty szklany, karnisz, sprzęgło do łady, plan odbudowy warszawy. Czego to ludzie nie wyrzucają.

Ukryta Zawartość

Człowiek lubi chodzić po śmietnikach. Klosz kulisty szklany, karnisz, sprzęgło do łady, plan odbudowy warszawy. Czego to ludzie nie wyrzucają.

I jeszcze "Talerz-XXX lat służby w SB 1944-74"... Tak ze niekoniecznie on to ze smietnika moze miec... Za 30 lat mozna zgromadzic troszke "dowodow rzeczowych"...

xD

Edytowane przez amesv87

Wątek dla ludzi "odważnych". Czasem ciężko podzielić się z innymi "znaleziskiem", po co doładowywać sobie konkurencję. Tym bardziej szanuję forumowiczów pokazujących rzeczywiście wartościowe przedmioty, a nie jakieś chore kurioza.

Nie wiem co to jest ale teraz sezon działkowy i może komuś przyda się

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez liberas

Ukryta Zawartość

Kolumienki jak kolumienki, ale warto poczytać komentarze pod :)

Ukryta Zawartość

A tu proszę , cd Marantza z przetwornikiem pracującym w klasie A :))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cena chyba dobra jak za cały zestaw

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bronx99

Bo ja wiem czy taka dobra...

Zależy na co to komu potrzebne jest. Jak cały komplet do kina, żeby stało i grało, to może i dobra,

ale jak ktoś chce sobie zostawić np. tylko fronty i satelity, a resztę sprzedać, to może na tym wyjść jak Zabłocki na mydle.

Poza tym zakup w komplecie zazwyczaj wychodzi taniej niż osobno, przynajmniej tak "powinno być" i zwykle bywa,

ostatnio sam sprzedawałem konsolę PS3 z zestawem gier i kierownicą z pedałami, to cenę za komplet dostałem taką,

że w sumie jakieś 300-400zł na tym całym interesie popłynąłem, tylko dlatego że mi się nie chciało tego wszystkiego

osobno wystawiać, pakować i wysyłać, no ale mądry człowiek jak już musztarda po obiedzie i trzeba było oddać za bezcen.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.