Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Rok temu można było nabyć Telefunkena S-500-600 za 300-500 pln , poziom solidności wykonania 6. :)

Pamiętam, też się nad nim zastanawiałem ale ten co był to cały czarny i jakoś mi się nie spodobał. Był też fajny grundig albo siemens ale nie pamiętam nazwy taki ze wszystkimi przyciskami na przednim lekko pochylonym srebrnym panelu, też chyba za ok. 500 zł.

Całkiem ładny choć osobiście ten elac podoba mi się bardziej ale to rzecz gustu. Nie mniej jednak to kolejny przykład dobrego zakupu. Urządzenia rzadkie i niepopularne, których jest mało na rynku wtórnym i którymi nikt się za bardzo nie podnieca łatwiej kupić okazyjnie. Ten Elac w czasie swojego debiutu to był prawie najwyższy model i na tamte czasy hi-END. Natomiast przykład tego wzmacniacza marantza to (tu zgadzam się z parantulla) to klasyczne" pompowanie" przeciętniaka.

Dokładnie o to chodzi. Zacząłem poszukiwania wiadomo od technicsa. Jak zobaczyłem ceny to pośledziłem mniej popularne i trafiłem.

Masz jakąś ciekawą propozycję gramofonu starego czy nowego, wszystko jedno, z wkładką i igłą (o wartości ok. 200 zł w cenie) za 500zł, który byłby zbliżony jakością do tego elaca i nie był cały plastikowy?

Mam. Tego samego identycznego Elaca :)

500zł to on normalnie kosztuje u handlarza, jednego z najdroższych swoją drogą,

więc sorry, ale nadal nie widzę żadnej okazji w zakupie tego modelu za 500zł

Odpal sobie archiwum Allegro i sam zobacz jak nie wierzysz. Stoją po 600zł i stoją i stoją, nikt nawet nie spojrzy.

W drewnie stał rok czasu za 500zł, później kolejny rok za 600zł i dalej stoi, to jaką według Ciebie ma realną wartość?

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Mam. Tego samego identycznego Elaca :)

500zł to on normalnie kosztuje u handlarza, jednego z najdroższych swoją drogą,

więc sorry, ale nadal nie widzę żadnej okazji w zakupie tego modelu za 500zł

Odpal sobie Allegro i sam zobacz jak nie wierzysz. Stoją po 600zł i stoją i stoją, nikt nawet nie spojrzy.

W drewnie stał rok czasu za 500zł, później kolejny rok za 600zł i dalej stoi, to jaką według Ciebie ma realną wartość?

Jak coś piszesz to sprawdź dokładnie. To nie te modele. Mój jest 870, jeden z najwyższych modeli. Takiego dawno nie widziałem, te co obecnie są na allegro to dużo niższe modele więc przykład zły, próbuj dalej.

Jeszcze nie tak dawno można też było trafić ładne i tanie, można też powiedzieć, że okazyjne egzemplarze gramofonów MICRO SEIKI ale " to se ne vrati"

Jak coś piszesz to sprawdź dokładnie. To nie te modele. Mój jest 870, jeden z najwyższych modeli.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Możemy już zakończyć ten temat?

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ukryta Zawartość

Możemy już zakończyć ten temat?

Oczywiście ale przed zakończeniem nieśmiało zwrócę uwagę, że wszystko co podałeś jest co najmniej sprzed 3 i więcej lat i w cenach od 1 (licytacja)do 1000 zł.

Do tego sprawa wkładki, czy jest i jaka oraz w jakim stanie etc.

Ale dobra odpuszczam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audiofan01

Niepotrzebnie aż tak bardzo się przejmujesz jakby było czym w ogóle :)

Jeśli nadal uważasz, że 500zł za ten sprzęt jest okazją, to tylko pogratulować samopoczucia.

Ja akurat uważam inaczej i tak między nami nie dałbym za niego nawet 300zł ale ja to ja i nie ma co drążyć.

Oby Ci służył :)

Pewnie. Liczy się zadowolenie własne, a racja wiadomo - jest jak d ...a - każdy ma swoją.

Ja tak w ciemno to bym się o czymś czego nie widziałem i samodzielnie nie używałem nie wypowiadał bo zakładam, że tego gramofonu na żywo raczej nie widziałeś ale jeśli tak i masz porównanie do innych w podobnej cenie to masz prawo do krytyki.

Ale faktycznie zabrnęliśmy w ślepą uliczkę więc w tej sprawie ja na pewno się już nie odezwę.

I na co komu Bang & Olufsen za milon:

Ukryta Zawartość

Wysokiej klasy zestaw hi endA

Ukryta Zawartość

Swoja drogą jak można trzymać monobloki w szafce?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

SONY SA EX100! ELECTROSTATIC! Made in Japan legendarny model-pc 23tis luxusni aktywne głośniki Sony z dużej wysokości Repro electrostatem atrakcyjną dźwięk Możliwość słuchania naszego sklepu! mają świetne. wymiary V45C, S22cm, H33cm! Made in Japan Głośniki są wł.. pokrycie sieci i kabli zasilających.

Ukryta Zawartość

Cena też zajebista tak samo jak opis.

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Czechy nie Czechy 1.000zł za zgnite 20 letnie głośniki od plastikowej miniwieży, to kpina.

Ukryta Zawartość

Śmiej się, śmiej. Ale przynajmniej cena uczciwa.

A tu mistrzostwo zwięzłego opisu, słowem JEDEN obraz wart tysiąca słów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Woodolec

Witam

Ukryta Zawartość

Zauroczył mnie opis produktu .

Ukryta Zawartość

SONY SA EX100! ELECTROSTATIC! Made in Japan legendarny model-pc 23tis luxusni aktywne głośniki Sony z dużej wysokości Repro electrostatem atrakcyjną dźwięk Możliwość słuchania naszego sklepu! mają świetne. wymiary V45C, S22cm, H33cm! Made in Japan Głośniki są wł.. pokrycie sieci i kabli zasilających.

Ukryta Zawartość

Cena też zajebista tak samo jak opis.

Ani to gra ani wyglada, mialem lata temu model EX200 i strasznie to dudnilo. Typowe kolumny do miniwiezy udajace hi-end.

Ukryta Zawartość

Witam

Ukryta Zawartość

Zauroczył mnie opis produktu .

Google tłumacz działa jak działa. Trzeba to później jeszcze przetłumaczyć na polski. :)

Ukryta Zawartość

Często się zastanawiam, że przy takich kwiatkach (by such a little flowers, jakby to napisał tłumacz wujka Google :-)))) ) tzw. "niezgodność przedmiotu z opisem" jest chyba normą, a zarazem łatwą do udowodnienia sprawą... ;-)

Edytowane przez mrb

Mała historia ze sprzedającymi na allegro, nawet posiadającymi "standard allegro" czy coś w tym stylu.

Klikając w link w poniżej zobaczycie w licytacji wzmacniacz, jest opisany jako sprawny, oryginalny i nie naprawiany.

wszystko pięknie gdyby nie to, że ja juz go kiedyś kupiłem, dotarł do mnie, ale dźwięku nie chciał wydać za cholerę. Odesłałem go więc z reklamacją, Sprzedający zwrócił koszt zakupu plus koszt wysyłki (co się chwali), przy okazji nadmienił, że uszkodzeniu (pewnie w transporcie;-)) uległy dwie ścieżki na płytce drukowanej - cóż - zdarza się, ale żeby ponownie go wystawiać jako oryginał?;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

W zasadzie to nadal oryginal, bo nic nie wymienil.

no tak, oryginał, ale naprawiany:-)

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)
http://allegro.pl/wzmacniacz-struss-i4155857035.html?source=mlt tak sie sprzedaje na aukcjach wzmacniacz który ma 10 latek kosztuje tyle co nowy i jeszcze na dodatek już się sypał ze starosci to był serwisowany ....;) przecież każdy może napisać nieprawdę ,niektóre wzmacniacze chodzą ipo 20 lat ale taki!

W zasadzie to nadal oryginal, bo nic nie wymienil.

Rafał za swoją życiową misję na tym forum przyjął bronić handlarzy z allegro :)

Tak na poważnie, to może i oryginał ale naprawiany, więc jakbyś go nie bronił i tłumaczył, to jednak mija się z prawdą.

Rafał za swoją życiową misję na tym forum przyjął bronić handlarzy z allegro :)

Nie bronię Rafała ale czy wzmacniacz po regulacji chociażby prądów spoczynkowych jest oryginalny czy nie? Bo w nastoletnim to raczej konieczność. Podobnie z przekaźnikami. Można rozebrać i wyczyścić bez wylutowywania (ciężko ale przeważnie się da). Można wylutować i wyczyścić, można też wymienić. Ta ostatnia metoda jest najlepsza. Więc który jest oryginałem?

Na pewno nie ten, którego ktoś czymś zalał i wywalił, a handlarz z trawnika zabrał, popalone ścieżki na odjeb polutował,

spuchnięte kondy wymienił na takie, które akurat nalazł w szufladzie z częściami z odzysku, sprawdził czy działa i na Allegro.

Nie chcę wszczynać kolejnej jałowej dyskusji, ale ile jest takich okazów w obiegu? Przynajmniej połowa jak nie lepiej.

Jeden będzie miał farta, że mu taki grat pół roku pochodzi i nigdy się nawet nie dowie co faktycznie miał w domu,

a drugiemu padnie od razu i po zdjęciu pokrywy nastąpi wielkie zdziwienie "no ale jak to, przecież miał być oryginalny"

Edytowane przez parantulla

Nie bronię Rafała ale czy wzmacniacz po regulacji chociażby prądów spoczynkowych jest oryginalny czy nie? Bo w nastoletnim to raczej konieczność. Podobnie z przekaźnikami. Można rozebrać i wyczyścić bez wylutowywania (ciężko ale przeważnie się da). Można wylutować i wyczyścić, można też wymienić. Ta ostatnia metoda jest najlepsza. Więc który jest oryginałem?

Najlepiej to takie marudy jak szeryfo chcieli by stan gabinetowy i najlepiej to za stówe panie. Bo kiedyś, gdzieś ja widziałem za tyle i tyle... A jak odpiszesz ze ci nie pasuje to sie obrazi, albo jeszcze gownem obrzuca. A najlepsi są ci przekonani o swojej racji i jeszcze cie wysmieją. Wtedy to juz tylko pozałować.

Nikogo nie mam tu zamiaru bronic, ale trzeba trzezwo patrzec na swiat. W dupie mam handlarzy, dla mnie kazdy moze pisac tu co chce i ile chce. Całe szczescie co niektórzy potrafia jeszcze odrożnic sensowny tekst od bełkotu i domysłów typu "Bo ja kiedyś... widział, czytał i wiem"

?👈

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.