Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oryginał tego furutecha kosztuje 8500zł, tu za marne 300. To zapewne egzemplarz skręcany w nocy i oferowany na czarny rynek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) High-End -i dla niedowiarków, kable naprawdę nie grają.Przy takim sprzęcie....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

High-End -i dla niedowiarków, kable naprawdę nie grają.

Te które widać na zdjęciu na pewno nie. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) High-End -i dla niedowiarków, kable naprawdę nie grają.Przy takim sprzęcie....

Ten zestaw to naprawdę Hi end?

Ukryta Zawartość

Jak widać hi-end to pojęcie bardzo względne.

Hi-endem może być prawie każdy sprzęt jak ktoś się uprze. ;-)

25496ae92a0e99c94324cb2ba8c14806.jpg?s=1411462220

To jest dobre!

Pomysłowość ludzka nie zna granic... tak samo jak głupota i naiwność. ;-)

Witam na allegro pojawiły się grandy

Ukryta Zawartość

Są chyba cały czas do sprzedania, w aukcji pisze "w zwrotnicy wymieniono słabe elementy na lepsze i droższe - nie zmieniając ich wartości . w kwocie 600 euro - rachunek do

wglądu"

Dostałem odpowiedź że kondy to mundorf supreme

Jak myslicie warto sobie głowę zawracać??

Pytam tutaj jeśli jest lepszy wątek/dział napiszcie założe nowy temat lub zapytam gdzie indziej.

Ukryta Zawartość

Super cena jak za takie monitorki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Witam na allegro pojawiły się grandy

Ukryta Zawartość

Są chyba cały czas do sprzedania, w aukcji pisze "w zwrotnicy wymieniono słabe elementy na lepsze i droższe - nie zmieniając ich wartości . w kwocie 600 euro - rachunek do

wglądu"

Dostałem odpowiedź że kondy to mundorf supreme

Jak myslicie warto sobie głowę zawracać??

Pytam tutaj jeśli jest lepszy wątek/dział napiszcie założe nowy temat lub zapytam gdzie indziej.

Kupiłes te dali za 1000zł?????

Ukryta Zawartość

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Żeby uniknąć wysokiej prowizji, to się wystawia sprzęt za 10zł, a resztę dolicza do kosztów transportu i Allegro może Ci skoczyć.

Gorzej jak dostaniesz w pudełku trupa, którego będziesz chciał oddać i sprzedawca Ci zwróci tylko te 10zł, za które niby kupiłeś.

Mój kolega kupił tak kiedyś Mercedesa od typa. Stare pudło miało ponad 30 lat, to nikt tam już nie dojdzie ile warte może być,

więc żeby oszczędzić parę setek na podatku wpisali w umowę 1.500 złotych, a pozostałe 3.500zł poszło bokiem bez papieru.

Po przewiezieniu złoma na warsztat się okazało, że silnik nie ma żadnych numerów (było to w czasach, gdy jeszcze był wymagany)

no to kumpel się wk***ił i dzwoni do typa, żeby mu kasę oddawał, a typ na to oczywiście nie ma sprawy, żaden problem.

Kupiłeś pan ode mnie auto za 1.500zł i tyle panu oddam, a o żadnych dodatkowych 3.500 nic nie wiem. No to jak, pasuje?

I kumpel został z bezwartościową kupą złomu, której nawet nie mógł zarejestrować z tym silnikiem i musiał "nowy" kupić.

Taki był sprytny i sobie zarobił, buehehe :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

No i gdzie by się zgłosił i z czym?

Musiałby najpierw opowiedzieć jak doszło do całej sytuacji, a Policja i Urząd Skarbowy już by go tak wyprostowali,

że by mu się do końca życia odechciało samochodów i wszystkiego :) Co najgorsze typowi od auta gówno by udowodnił,

a co by sobie problemów narobił, to już lepiej by było od razu ten samochód w głębokim jeziorze utopić i zapomnieć.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ukryta Zawartość

Ile w opisie jest prawdy to chyba tylko wie sprzedający. Pytanie czy ten "modding" był spowodowany kiepskim stanem skrzynek i uszkodzeniem głośników basowych czy jest tak jak pisze sprzedający, że robił je pracownik ... Tonsilu.

".. zadbane kolumny tej marki nie tracą na wartości..." może i tak ale tylko oryginalnie zachowane.

Głośnik basowy przypomina mi ten z tańszych modeli pioneer'a, gdzie zamiast zwrotnicy był tylko kondensator.

Ukryta Zawartość

Parantula , kumpel sam sobie winien , umowę spisać musiał , a że" dupa wołowa" nie sprawdził numerów silnika ? :)

Ależ pewnie że tak.

Niektórzy muszą na własnej dupie się przekonać, że bycie zbyt sprytnym zazwyczaj każdemu bokiem wychodzi.

To samo dotyczy sprzętu audio. Niektórzy pomimo ostrzeżeń w postaci setek opisywanych przypadków wałków nadal wierzą,

że w dobie powszechnego dostępu do internetu, kiedy wartość rynkową dowolnego sprzętu można sprawdzić w 3 sekundy,

da się jeszcze trafić okazję i za bezcen kupić coś ciekawego, bo sprzedający się nie zna i nie wie co sprzedaje... Ta, jasne :)

Zerknijcie sobie na aukcje sprzętu komputerowego, kart graficznych, pamięci, płyt głównych czy procesorów.

Przynajmniej w co trzecim opisie przeczytacie "nie wiem jak to sprawdzić, bo się nie znam" i że "były mąż mi to zostawił"

albo współlokator albo jeszcze ktoś tam inny, a ja nie wiem, nie znam się, proszę mnie nie pytać i tak dalej.

Oczywiście w ogromnej większości przypadków osoba sprzedająca doskonale wie, że sprzedaje nic nie warty i zepsuty złom,

a ckliwe historyjki o byłym mężu mają tylko i wyłącznie stanowić zabezpieczenie sprzedawcy przed późniejszym zwrotem kasy.

Kupiłeś pan ode mnie auto za 1.500zł i tyle panu oddam, a o żadnych dodatkowych 3.500 nic nie wiem. No to jak, pasuje?

Wtedy bierze ze sobą za 1000zł kolegów bez karku ;)

Najgorzej że już nawet sklepy i dystrybutorzy wałki robią na " nowym " sprzęcie.

Ukryta Zawartość

A że idiotów nie brakuje , nie trzeba długo szukać

Ukryta Zawartość

A tu nowa + 2 inne :)

Ukryta Zawartość

Masa jest takich " okazji " i chyba ktoś to kupuje ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muda44

Wtedy bierze ze sobą za 1000zł kolegów bez karku ;)

Najgorzej że już nawet sklepy i dystrybutorzy wałki robią na " nowym " sprzęcie.

Ukryta Zawartość

A że idiotów nie brakuje , nie trzeba długo szukać

Ukryta Zawartość

A tu nowa + 2 inne :)

Ukryta Zawartość

Masa jest takich " okazji " i chyba ktoś to kupuje ...

first press to first press, a nie jakaś tam składaneczka;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jarex

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Żeby uniknąć wysokiej prowizji, to się wystawia sprzęt za 10zł, a resztę dolicza do kosztów transportu i Allegro może Ci skoczyć.

juz sie nie da tak zrobic. wysokosc kosztow wysylki musi byc uzasadniona. nie mozesz wpisac 500zl za wysylke jeslli sprzedajesz np t-shirt

to ile faktycznie chciał za to?

kilka dni przed koncem aukcji widzialem cene 5tys

Ukryta Zawartość

40-letni hi-end

Najwyższy poziom, naturalna okleina, niezniszczalne zawieszenie z impregnowanego płótna itd. Grają krystalicznie czysto pełnym analogowym(!) pasmem, przez co wspaniale nadają się do wzmacniaczy lampowych(!). Na dodatek wysokie częstotliwości można sobie ustawić według własnych preferencji przełącznikiem z tyłu obudowy. Dosłownie tak jakbyśmy mieli 3(!) różne pary kolumn. Całość jest oczywiście 100% sprawna, stan techniczny idealny(!), z drobnymi śladami użytkowania(?).

Czyli "dosłownie" 3 pary kolumn hi-end w idealnym stanie za 1k.

Ukryta Zawartość

Unikatowe, hi-end, vintage. Oddają najdrobniejszy szelest Motyla, magia dźwięku.

Przypomina mi się fragment z filmu "Jak rozpętałem II WŚ":

Ludzie! Ludzie! Zwariowałem! Pieniądze za darmo rozdaję!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.