Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Hm, co zmieniłeś w SS-F 7ES?

wysoki, basy, zwrotnice z oryginalu zostaly tylko budy i sredniak

Jakiej wielkości masz pokój odsłuchowy? jak odczuwasz nadmiar basu? dudnienie ,wzbudzanie i rezonansy?

15-16m2 jest go po prostu za duzo, przy glosnym graniu jakby sie kumulowal, jakby to opisac wtedy go bardziej czuc niz slychac to sie nazywa bas pneumatyczny cos jak z subwoofera w aucie

Może co niektóre rzeczy z tego co napisałem cię zainteresują i pomogą abyś był zadowolony w 100%:)) czego ci życzę.

Jestem na etapie projektu bass trapow ;p bawie sie gabka piramidka, sklejka i matami bitumicznymi ;p

wysoki, basy, zwrotnice z oryginalu zostaly tylko budy i sredniak

oo to faktycznie dużo zmieniłeś , myślałem że tylko jakaś kosmetyka, jakich głośników użyłeś ?

15-16m2 jest go po prostu za duzo, przy glosnym graniu jakby sie kumulowal, jakby to opisac wtedy go bardziej czuc niz slychac to sie nazywa bas pneumatyczny cos jak z subwoofera w aucie

Ja mam salon koło 18m2,więc prawie taki jak ty . Zaczynam się zastanawiać czy nie użyłeś nie właściwych głośników do tej obudowy i dlatego jest taki efekt i powstaje dodatkoy rezonans , wzbudzanie obudowy i kompresja co może też być przyczyną części tego problemu.

Jestem na etapie projektu bass trapow ;p bawie sie gabka piramidka, sklejka i matami bitumicznymi ;p

z tym zabawy jest dużo ale warto poeksperymentować, trzeba na to czasu ale efekt wart jest tej zabawy. Tak jak patrzyłem na zdjęciach masz je postawione w samych rogach a to też wpływa negatywnie na bass i powoduje zazwyczaj dudnienie ale jak mniemam już nad tym pracujesz:).Inną kwestią jest wielkość pomieszczenia do "wielkości" kolumn aczkolwiek też nie jest to regułą. Mam nadzieję że dane mi będzie zobaczyć efekty twojej pracy na fotkach.

P.S z tym tematem to chyba powinniśmy się przenieść do klubu es :))

oo to faktycznie dużo zmieniłeś , myślałem że tylko jakaś kosmetyka, jakich głośników użyłeś ?

Visatony W200S, Seas 27tbfcg

Zaczynam się zastanawiać czy nie użyłeś nie właściwych głośników do tej obudowy i dlatego jest taki efekt i powstaje dodatkoy rezonans , wzbudzanie obudowy i kompresja co może też być przyczyną części tego problemu.

Glosniki sa dobrze dobrane, kolumny sa po prostu duze jak na takie male pomieszczenie, ale tak jak psialem bass trapy zalatwiaja sprawe

ak jak patrzyłem na zdjęciach masz je postawione w samych rogach a to też wpływa negatywnie na bass i powoduje zazwyczaj dudnienie ale jak mniemam już nad tym pracujesz:)

Nie dudni nic ;p kolumny stoja w rogach pokoju ale w dosc duzych odstepach od scian.

Gdyby byla mozliwosc kupienia np 830 czy zestawu TA-N80, TA-E80 nowej to bym zaplacil nawet 5 cyfrowa sume

chyba aż tak dużo nie musisz płacić:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ma ktoś pomysł jak to zgłosić na allegro?:

Ukryta Zawartość

zdjęcia są z tej strony:

Ukryta Zawartość

Osoba długo nie korzystała z allegro, jeden zakup od długiego czasu i ta aukcja - bez możliwości odbioru osobistego, z dobrą, ale nie przesadnie niską ceną.

Pisałem, zero odpowiedzi. Coś mi to za bardzo jest podobne do przypadku, gdzie kupiłem sub'a B&W - allegro co prawda zwróciło mi pieniądze, ale po co ma się ktoś naciąć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mialem na mysli nowe za taka cene, anyway dzieki za namiar na ogloszenie bo wlasnie szukalem zestawu 80

Ukryta Zawartość

Użytkownik ArtiQ dnia 29.02.2016 - 09:40 napisał

Ukryta Zawartość

Mialem na mysli nowe za taka cene, anyway dzieki za namiar na ogloszenie bo wlasnie szukalem zestawu 80

generalnie sporo dywagacji na forum o starych klockach Sony...ja osiemdziesiatki nigdy nie słyszałem, ale miałem stareńkiego TAN 5550 na VFET'ach i ten 40-to klocek - za stosunkowo niewielkie pieniądze - mocno zadziwiał klasą dźwięku...

Ukryta Zawartość

generalnie sporo dywagacji na forum o starych klockach Sony...ja osiemdziesiatki nigdy nie słyszałem, ale miałem stareńkiego TAN 5550 na VFET'ach i ten 40-to klocek - za stosunkowo niewielkie pieniądze - mocno zadziwiał klasą dźwięku...

No sporo, gdzie tylko polece cos z Sony to zara sie zbiera grupa hejterow chociazby tu

Ukryta Zawartość

Ja N80ES juz mialem u siebie, to kolejny krok wyzej po TA-F830ES, nastepny to bedzie jeszcze jedna koncowka i zmostkowanie ich

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

(swój sprzedałem za 1470)

tuning cholera jasna droższy od wzmacniacza...

Ukryta Zawartość

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Gość rydz

(Konto usunięte)

Użytkownicy

597 postów

Napisano dziś, 07:51

http://allegro.pl/yaqin-mc-10l-tuning-gwarancja-satysfakcji-i6024407635.html

(swój sprzedałem za 1470)

tuning cholera jasna droższy od wzmacniacza...

Bo teraz to paaanie tylko tuning , teraz tuninguje się niemal wszystko , bez tuningu to wcale nie gra , ba ! wręcz popsute jest . :)

Który z Forumowiczów wpadł na tak genialny sposób ;)

Ukryta Zawartość

Metoda dorobienia na jeleniach stara jak świat, ale widać :a nuż się uda? hihi

no jak widać znajdują się chętni, żeby płacić, a później w zachwycie szukać tego cuda, które czyni muda:

Ukryta Zawartość

choć jak czytam w ogłoszeniu, w ostateczności może być bez modyfikacji ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam. Za bardzo nie orientuje się w temacie. Może ktoś podpowiedzieć, co to za kabel wychodzi z tej kolumny?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

uwielbiam takie opisy:

"Monitory, których nie trzeba przedstawiać – znawcy tematu wiedzą, o co chodzi.

Niewtajemniczonym niech wystarczy informacja, że to przyszły klasyk – kolumny, które za 10-15 lat będą poszukiwane."

nic tylko brać i za 15 lat liczyć te zyski leżąc z drinkiem na plaży na Mauritiusie... :)

dobrze, że tak mało jest znawców, bo co by to było, gdyby tak każdy kupował Kef'y - aż strach pomyśleć...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Napewno nie dla każdego kef ls50 ten kto oczekuje basu słucha dance,techno,reggae niech szuka czegoś innego pasmo przenoszenia niskich tonów kończy się na 79Hz.Moim zdaniem kolumny do wokalu i muzyki instrumentalnej.

Jak by je zestroić z 2 subami rel T5 to grało by naprawdę zacnie ale koszty wysokie i po zsumowaniu to znalazło by się coś w jednym kawałku w tej cenie.

Pozdrawiam

Edytowane przez Chopper

uwielbiam takie opisy:

Niewtajemniczonym niech wystarczy informacja, że to przyszły klasyk – kolumny, które za 10-15 lat będą poszukiwane."

nic tylko brać i za 15 lat liczyć te zyski leżąc z drinkiem na plaży na Mauritiusie... :)

dobrze, że tak mało jest znawców, bo co by to było, gdyby tak każdy kupował Kef'y - aż strach pomyśleć...

Ukryta Zawartość

Nie wiem o co ci chodzi chłopie. Ta cena to super oferta jak za LS50.

Napewno nie dla każdego kef ls50 ten kto oczekuje basu słucha dance,techno,reggae niech szuka czegoś innego pasmo przenoszenia niskich tonów kończy się na 79Hz.Moim zdaniem kolumny do wokalu i muzyki instrumentalnej.

Nie zgodzę się, nie wiem jak LS50, ale ja mam R300 i własnie poza muzyka elektroniczną czasem brakuje mi basu, głownie ze względu na pomieszczenie. Ale w muzyce elektornicznej, począwszy od undergroundowych brzmień po typowy club, basu jest bardo dużo i jest taki jak trzeba.

Ukryta Zawartość

?👈

uwielbiam takie opisy:

Ukryta Zawartość

Nie wiem o co ci chodzi chłopie. Ta cena to super oferta jak za LS50.

chodzi mi o opis - stały wytrych w postaci "znawców" i "wtajemniczonych",

nie neguję jakości samego głośnika...

Ukryta Zawartość

chodzi mi o opis - stały wytrych w postaci "znawców" i "wtajemniczonych",

nie neguję jakości samego głośnika...

brakuje jeszcze informacji o super stanie, legendarnosci i tym, ze bija na glowe wszystkie kolumny do xxxxx*

*) wstawic dowolna kwote

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Witam. Za bardzo nie orientuje się w temacie. Może ktoś podpowiedzieć, co to za kabel wychodzi z tej kolumny?

Ukryta Zawartość

Dynaudio OCOS, koaksjalny kabel głośnikowy:

hero_ocosconstruction.gif

Ukryta Zawartość

no jak widać znajdują się chętni, żeby płacić, a później w zachwycie szukać tego cuda, które czyni muda:

Ukryta Zawartość

choć jak czytam w ogłoszeniu, w ostateczności może być bez modyfikacji ;)

z rególy jestem grzeczny i nigdy nie przeklinam, ale teraz napisze co mysle o tym wpisie ktory dotyczy mojego ogloszenia - tak chce kupic wzmaka z modem mudy i nie chce bez bez tego (prosze doczytac)

A jesli chodzi o moj stosunek do tego wspisu to odpier**l sie panie, moja sprawa co chce kupic, nie pytam nikogo o zdanie czy to fajne jest czy tez nie, wiec jeszcze raz, odpier**l sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie pozdrawiam

Ukryta Zawartość

z rególy jestem grzeczny i nigdy nie przeklinam, ale teraz napisze co mysle o tym wpisie ktory dotyczy mojego ogloszenia - tak chce kupic wzmaka z modem mudy i nie chce bez bez tego (prosze doczytac)

A jesli chodzi o moj stosunek do tego wspisu to odpier**l sie panie, moja sprawa co chce kupic, nie pytam nikogo o zdanie czy to fajne jest czy tez nie, wiec jeszcze raz, odpier**l sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

uuuuu, kulturka - pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia...

Kręt znów atakuje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ression-w-mahoniu-i6023855291.html

Te Expression były na niemieckim ebayu jakieś pół roku temu, tyle że z membranami czarnymi.

Facet wszystkie te Zollery, które sprzedaje (oprócz Imagination), a inne jego konta to wiaper i acousticend, przerabia w ten sposób, że wywala czarne membrany, a wstawia żółte kewlary z allegro po 20zł za sztukę. Same membrany nie całe głośniki (w tych coś mu nie wyszło przy tych średniotonowych).

Te głośniki z tej aukcji poszły za około 500euro. Koszt membran ze 150zł z przesyłką...

Pomijam, że to jest kit i to kiepsko wykonany, bo nawet głośniki nie są wpuszczone w obudowę, ale to drugorzędna sprawa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piękny Stefan

z rególy jestem grzeczny (...)

odpier**l sie panie, moja sprawa co chce kupic, nie pytam nikogo o zdanie czy to fajne jest czy tez nie, wiec jeszcze raz, odpier**l sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie pozdrawiam

cham i prostak - i tyle w temacie. na dodatek satanista. i analfabeta

Edytowane przez xatt

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.