Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Może się zbierzcie i załóżcie swój własny klub anty-Sansui albo o znaleziskach wyłącznie Sansui ? W życiu nie spotkałem na forum takiego chamstwa i zacietrzewienia, szczególnie wobec tej marki. Wielcy znawcy bo mieli jakiś średni wzmacniacz tej marki i im akurat nie zagrał. Po pierwsze - gra system a nie sam wzmacniacz i trzeba mieć do czego więcej podłączyć aby porównać, więc trzeba brać zawsze na to poprawkę. Po drugie - jak się ma negatywny stosunek do czegoś, to nigdy nie zagra. Po trzecie, co ma jakiś średni wzmacniacz do topowych, fantastycznie zbudowanych modeli ? Na jakiej podstawie oceniacie jak grają i przede wszystkim ile są warte ? To chyba jakaś frustracja, że owszem kiedyś ta marka była dostępna za bezcen w stosunku do tego co oferuje, a że chciało by się coś mieć, ale cena teraz nie pozwala to się rodzi frustracja i wylewanie żali na forum, głupkowate docinki. Nikt nie jest durny, żeby się pozbywać za grosze. Dla was należy specjalnie ściągnąć z Japonii nowego topowego Sansui, najlepiej dla pewności z nieotwartego kartonu - leżaka magazynowego, zapłacić drugie tyle kosztów sprowadzenia a następnie sprzedać wam za 1/3, to pewnie jeszcze byście kręcili nosem na cenę. Mam kilka par kolumn tej marki, które dla mnie grają fenomenalnie, mimo że miałem wiele drogich kolumn różnych marek. Tak samo kiedyś musiałem nasłuchać się podobnych komentarzy, rzecz jasna najwięcej gadali ci, którzy mieli styczność z nimi co najwyżej na obrazkach z google.

Na jakiej podstawie oceniacie jak grają i przede wszystkim ile są warte ? To chyba jakaś frustracja, że owszem kiedyś ta marka była dostępna za bezcen w stosunku do tego co oferuje, a że chciało by się coś mieć, ale cena teraz nie pozwala to się rodzi frustracja i wylewanie żali na forum, głupkowate docinki.

Miałem z 5 par kolumn Sansui. Średnie i wysokie modele (Spx 9700) i sorry, ale to jest paździeź. Obudowa, zwrotnica i głośniki. Dźwięk również. Głośniki jak patelnie po 40 parę centymetrów, a nie ma ani zejścia, ani kopa, ani barwy, więc po cholerę takie? Dużo lepsze od "kabuków" Sansui są Klipsch Heresy (chociaż basu też nadmiaru nie ma).

Trzepane to tutaj było wiele razy. Sansui jest napompowane przez fora, jak to. Kosztowały 10 lat temu śmieszne pieniądze, chociaż już wtedy były ponad 20 lat na rynku. Co się stało? 20 parę lat nikt się na nich nie poznał? Czy dopiero po tym czasie audiofile się zorientowali, że to jest jednak to? Nie. Żmudna robota handlarzy na forach, bo wiadomo, że najlepiej jest coś kupić tanio i sprzedać parokrotnie drożej.

Ale przyznam, że akcja marketingowa jest prowadzona mistrzowsko. Sekta jest, jak z Rydzykiem. Możesz gadać, że trzepie kasę na naiwnych babulinach. Nic to nie da. Zaślepienie całkowite.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Ale przyznam, że akcja marketingowa jest prowadzona mistrzowsko.

Sansui i Sony to dwie marki z prowadzonym tak agresywnie marketingiem. Tymczasem te Sony niczym nie różni się od Denona czy marantza a jelenie kupują te graty za dużą kasę .Ktoś to sprytnie kiedyś wymyślił. :)

Kosztowały 10 lat temu śmieszne pieniądze, chociaż już wtedy były ponad 20 lat na rynku.

Przeciez modele takie jak 907MR to 95-96 rok, 907NRA 98 rok

Ale przyznam, że akcja marketingowa jest prowadzona mistrzowsko

W Japonni na przestrzeni lat ceny również poszły w góre, serio wierzycie w to co piszecie?

Edytowane przez Bumpalump

Chodzi mi że to ta sama półka .

No troche nie bardzo bo topowy w danym czasie PMA-1560 to był koszt 1500 DM, w tym samym czasie 870ES 2600 DM

kilka lat wcześniej topowy PMA-790 2400 DM Sony 777ES 3500 DM

Tą samą półką mogą byc konkretne modele a nie całe firmy...Denon czy Marantz tez robił cacka

Taka mentalnośc na forach, ludzie oceniają firme po średnich modelach lub tych najbardziej popularnych

No ale wez denona s1 lub s10 to juz 200-300 tys jenow

Ale swiadomosc wsrod ludzi ze denon cos takiego produkowal jest tak samo niska jak w przypadku chociazby sony i modeli serii R, dla malkontentów topowym Sony jest 870ES na allegro.

Miałem z 5 par kolumn Sansui. Średnie i wysokie modele (Spx 9700) i sorry, ale to jest paździeź. Obudowa, zwrotnica i głośniki. Dźwięk również. Głośniki jak patelnie po 40 parę centymetrów, a nie ma ani zejścia, ani kopa, ani barwy, więc po cholerę takie? Dużo lepsze od "kabuków" Sansui są Klipsch Heresy (chociaż basu też nadmiaru nie ma).

"Wysoki" model - tak, ale tylko według numerka, podobnie jak większość z tej linii Sansui. Numerki to tylko numerki, nawet w obrębie tej samej serii kolumny się różnią konstrukcyjnie, nie tylko wielkością głośnika. Jeśli to było najlepsze co słyszałeś tej marki to współczuję. Nie będę bronił tej serii, ale na jej podstawie nie powinieneś w ogóle ośmielać się oceniać tej marki. To tak jakbyś powiedział, że JBL to kupa a nie dobra marka, bo przecież słuchałeś dużych JBL ES100 i wiesz że tak jest. Tak, Heresy są dobre,ale byli i tacy co to wyskakiwali z Heresami jak i starymi JBL L/T/Ti czy osławionymi Boxami Grundiga, co miało niby grać lepiej od każdych Sansui a tu suprise i zmieszanie.

Dziś słucham, żeby mi poźniej Janusz nie zarzucił ze wzmacniacze to ja testuje tylko na odtwarzaczu Sony :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przeciez modele takie jak 907MR to 95-96 rok, 907NRA 98 rok

W Japonni na przestrzeni lat ceny również poszły w góre, serio wierzycie w to co piszecie?

Piszesz o paru wzmacniaczach, a ja głównie o kolumnach, które są z lat 70-80.

Kto się tym interesuje to wie ile kolumny i wzmacniacze Sansui kosztowały 10 lat temu. Nawet teraz wystarczy wpisać jakikolwiek model kolumn w hifishark i porównać do ceny w Polsce. W Ameryce i Japoni za np spx 9700 to jest 500-800zł. Ile to jest dla Japończyka, czy Amerykanina? W Polsce ponad 4tys.zł. Tak, trzeba ściągnąć, cła, transporty... Ale czemu tam nikt tych kolumn nie docenia tak jak w Polsce? Bo są kiepskie?

Piszesz, że ceny poszły w górę. Czyli ile teraz kosztują w Japonii te najwyższe modele wzmacniaczy?

Taka mentalnośc na forach, ludzie oceniają firme po średnich modelach lub tych najbardziej popularnych

Sony i Sansui. Sekta działa...

"Wysoki" model - tak, ale tylko według numerka, podobnie jak większość z tej linii Sansui. Numerki to tylko numerki, nawet w obrębie tej samej serii kolumny się różnią konstrukcyjnie, nie tylko wielkością głośnika. Jeśli to było najlepsze co słyszałeś tej marki to współczuję. Nie będę bronił tej serii, ale na jej podstawie nie powinieneś w ogóle ośmielać się oceniać tej marki. To tak jakbyś powiedział, że JBL to kupa a nie dobra marka, bo przecież słuchałeś dużych JBL ES100 i wiesz że tak jest. Tak, Heresy są dobre,ale byli i tacy co to wyskakiwali z Heresami jak i starymi JBL L/T/Ti czy osławionymi Boxami Grundiga, co miało niby grać lepiej od każdych Sansui a tu suprise i zmieszanie.

Czyli te twoje co masz w o mnie to jest taki wysoki model deklasujący dźwiękowo te 9700? Czyli Sp 1700 to taki rodzyn nad rodzyny?

Jeżeli Nomos je sprzedaje tak tanio to chyba tylko ty się poznałeś na tych kolumnach.

Z serii Sp też coś kiedyś miałem bodajże 3000A. Paździeź...

Edytowane przez Piękny Stefan

Czyli ile teraz kosztują w Japonii te najwyższe modele wzmacniaczy?

907MR kiedys ok 100 tys Jenów, teraz nawet 190tys jenów, a nowy kosztował 290tys, kiedys musi byc granica i wiadomo ze nie mozna tego tak przeliczac ale za kilka lat moze bedzie kosztowal zlizone pieniadze do tego ile kosztowal nowy

nawet zwykla najstarsza 907 jest ok 40tys jenów drozsza niz kilka lat temu.

Nikt nie docenia Sansui za granica? wątek Sansui na audiokarmie jest drugim najwiekszym na tym forum...

Sansui i Sony to dwie marki z prowadzonym tak agresywnie marketingiem. Tymczasem te Sony niczym nie różni się od Denona czy marantza a jelenie kupują te graty za dużą kasę .Ktoś to sprytnie kiedyś wymyślił. :)

Zapomniałeś jeszcze wymienić Yamahę.

907MR kiedys ok 100 tys Jenów, teraz nawet 190tys jenów, a nowy kosztował 290tys, kiedys musi byc granica i wiadomo ze nie mozna tego tak przeliczac ale za kilka lat moze bedzie kosztowal zlizone pieniadze do tego ile kosztowal nowy

nawet zwykla najstarsza 907 jest ok 40tys jenów drozsza niz kilka lat temu.

Podałeś ceny najwyższe, ale i tak ile to na złotówki? Bo z polskimi cenami mi się nie schodzi.

Nikt nie docenia Sansui za granica? wątek Sansui na audiokarmie jest drugim najwiekszym na tym forum...

No nie docenia właśnie ile kosztują wybitne kolumny tej marki w Ameryce łatwo sprawdzić. Doceniają, bo dużo piszą?

Mam zajrzeć do zakładki "kluby" na audiostereo i wybrać sprzęt, który ma najwięcej natrzaskanych stron. Znaczy się najlepszy.

Podałeś ceny najwyższe, ale i tak ile to na złotówki? Bo z Polskimi cenami mi się nie schodzi.

pisalem juz kiedys 110 jenow=1 dolar, czyli 180tys jenow to 1636 dolarów + wysylka 550 dolarów = 2186 x1,3 (podatki, cło) = 2841 x 3.6 = 10227zł

Ale takie rzeczy jak cła itp nie powinno się w sumie dodawać. Chodzi o realna wartość sprzętu. U nas i za granicą. Jakbym promem kosmicznym wysłał wzmacniacz do Polski i wyniosło by to 10 milionów to znaczy że tyle wart?

?👈

10 tys pln , nawet za wysokie modele Sansui ( choć to dobre, porządnie wykonane wzmaki ) to jednak lekka przesada

Sonicznie to poziom najwyżej ( choć to oczywiście moje subiektywne zdanie ) poziom starszych Accuphase 3xx i tyle powinny kosztować max 5-6 tys ( 7 k to już stan idealny nie wymagający wkładu )

Oczywiście miłośnik marki jest w stanie zapłacić więcej

Ale za 10k można mieć już sonicznie lepszy i sporo młodszy wzmacniacz

Ilu ludzi tyle opinii

pisalem juz kiedys 110 jenow=1 dolar, czyli 180tys jenow to 1636 dolarów + wysylka 550 dolarów = 2186 x1,3 (podatki, cło) = 2841 x 3.6 = 10227zł

Czyli w Japonii teraz 5 tys zł, w Polsce widzę kosztują 12tys. Dalej mi się nie schodzi... Do tego działają na napięcie 100V.

Wystawić sprzęt za cenę życzeniową to jedno a sprzedać za tyle to już co innego

Ale przecież to w sumie sprawa sprzedającego ( nikt nie broni wystawić i za 20k ) jeśli na tyle ceni i czekać latami

Ale o realnej wartości sprzętu mówią prawdę nieustawione ( takie , które kończą się faktyczna sprzedażą ) aukcje BCM

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

W Ameryce i Japoni za np spx 9700 to jest 500-800zł. Ile to jest dla Japończyka, czy Amerykanina? W Polsce ponad 4tys.zł. Tak, trzeba ściągnąć, cła, transporty... Ale czemu tam nikt tych kolumn nie docenia tak jak w Polsce? Bo są kiepskie?

Piszesz, że ceny poszły w górę. Czyli ile teraz kosztują w Japonii te najwyższe modele wzmacniaczy?

Ceny poszły w górę u nas. W Japonii tego nie widać.

Ale takie rzeczy jak cła itp nie powinno się w sumie dodawać.

Oczywiście że nie ale weź tłumacz handlarzom

Czyli w Japonii teraz 5 tys zł, w Polsce widzę kosztują 12tys.

Daj spokój. Ty ja to rozumiemy. Ileż można tłumaczyć.

Ale za 10k można mieć już sonicznie lepszy i sporo młodszy wzmacniacz

Dobry i do którego w razie czego są części.

A czy ktoś wogóle kupuje ten 'stary' używany sprzęt za 10 tys. PLN? Może to po prostu wisi jako ogłoszenie bez końca?

Będzie drożej. Widzę czubsi już usilnie nad tym w klubie Sansui pracuje. Wzmacniacz kosztujący jak widać na aukcjach w Japonii 5tys zł, sprowadził i cena jaka go wyniosła ze sprowadzeniem to 16tys. Jeszcze pisze, że to takie kupowanie kota w worku, bo nie wiadomo co przyjdzie. K...a... Ale skoro tak pisze ojciec dyrektor...

A czy ktoś to kupuje? Trzeba lobbować, a klub sansui w tym nie ma sobie równych.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

sprowadził i cena jaka go wyniosła ze sprowadzeniem to 16tys. Jeszcze pisze, że to takie kupowanie kota w worku, bo nie wiadomo co przyjdzie. K...a... Ale skoro tak pisze ojciec dyrektor...

Wyjdzie że sprzeda za 20 tysięcy a jeleń pomyśli że to okazja

Pisać można co się chce.

Nikt przy zdrowych zmysłach nie wyda takich pieniędzy na taki wzmacniacz. Czubsi też nie. Gość z niby taką wiedzą na tematy sansujowe wydaje 50% więcej niż cena "rynkowa" w Polsce... Pomylony czy co?

I teraz zapatrzeni w ojca dyrektora czytają to i myślą, że ten na Allegro to chyba jednak okazja.

Mistrzostwo marketingu...

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.