Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

http://www.hifido.co.jp/sold/?KW=&G=0407&LNG=E&O=3850&L=50&C=13-73864-84296-00

Wysokie ceny w Japonii :)pierwszy przykład z brzegu. Sony 557 esd poszło w 2013 za ok 1000 zł. Ponad trzy razy taniej niż obecnie sobie żądają .

Ostrzeżenie dla kupujących. Chcesz przepłacać za Sony? Kupuj na allegro :)

Ml 390 tez mialem, to swietny cedek, ma dostępny laser

Wadie mialem 850

Tu się zgodze to są fajne CD

Choć tanie nie są ( ech Ci handlarze )

ale brzmieniowo naprawdę OK

Ilu ludzi tyle opinii

Tu się zgodze to są fajne CD

Choć tanie nie są ( ech Ci handlarze )

ale brzmieniowo naprawdę OK

Markiem Levinsonem tez handlują? ;p z ML'a polecam tez Integre 585

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysokie ceny w Japonii :)pierwszy przykład z brzegu. Sony 557 esd poszło w 2013 za ok 1000 zł. Ponad trzy razy taniej niż obecnie sobie żądają .

Jak z dziecmi, nawet go za darmo mozesz dostac a i tak zapłacisz gruba kase za sprowadzenie

Idąc waszym tokiem myślenia zaraz sie bedziecie zastanawiac dlaczego podrożały produkty spożywcze skoro podrożało paliwo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bumpalump
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Idąc waszym tokiem myślenia z

i

Idąc twoim tokiem myślenia należy przy sprzedaży sprzętu robić cenę razy trzy bo z Japonii taki jest koszt sprowadzenia? Przecież tych waszych Sony nie sprowadzacie z Japonii.

Gratuluje myślenia. Może jakiś jeleń się na to zlapie

Albo inaczej chcesz przepłacać za Sony i Sansui? Zapisz się do klubu :)

Słuchaj guru. Sony musi tyle kosztować bo z Japonii duży koszt sprowadzenia. Tylko ciągle mowa o cenach w Japonii nie kosztach sprowadzenia

Markiem Levinsonem tez handlują?

Wszystkim handluja

Choć co się w sumie dziwić ludziom ze chcą zarobić ( na tym przecież polega handel - tanio kupić drogo sprzedać ) to już w sumie problem kupujących żeby nie dac się zrobić w jelenia i rozpoznać te prawdziwe okazje ( choć tych coraz mniej )

Teraz na hi- fi. pl jest ML390 co prawda z papierami i wstanie ( ponoć) idealnym za coś ok. 13k, taki sam na ebay. UK był za 9k

Ilu ludzi tyle opinii

Idąc twoim tokiem myślenia należy przy sprzedaży sprzętu robić cenę razy trzy bo z Japonii taki jest koszt sprowadzenia? Przecież tych waszych Sony nie sprowadzacie z Japonii.

Wiekszosc sprzetu pochodzi z Niemiec, idz zobacz wiec ceny w Niemczech, sa nawet wyzsze niz w Polsce

Wszystkim handluja

Choć co się w sumie dziwić ludziom ze chcą zarobić ( na tym przecież polega handel - tanio kupić drogo sprzedać ) to już w sumie problem kupujących żeby nie dac się zrobić w jelenia i rozpoznać te prawdziwe okazje ( choć tych coraz mniej )

No tak, gdyby nie handlarze nie byloby tez takiego wyboru w sprzecie, bo zeby kupic cos na wlasna reke trzeba znac jezyk, wiedziec gdzie szukac i miec kontakty.

Okazje z prywatnych rak to tez czesto moga byc miny, ja juz od wlasnego znajomego tak kiiedys auto kupilem i w ciagu pol roku utopiłem w nim 12 tys.

Kolejne kupiłem od handlarza i przez 30tys km tylko olej zmieniam i filtry, oczywiscie kosztowalo wiecej ale przeciez nikt charytatywnie nie sprowadza aut, zysk dla sprowadzajacego, laweta, paliwo normalne ze trzeba to do ceny doliczyc

Teraz na hi- fi. pl jest ML390 co prawda z papierami i wstanie ( ponoć) idealnym za coś ok. 13k, taki sam na ebay. UK był za 9k

10tys to taka standardowa cena za niego

Tylko czekać aż naganiacze i handlarzyny będą dodawać w opisie aukcji sprzedam super wyjątkowy egzemplarz SPROWADZONY Z JAPONII !!! cena 300% do góry :)

zabawne jest tez to ze nie macie co robic ze swoim czasem wolnym tylko spedzacie go na forum bijac piane na tematy ktore was nie interesuja, sprzet vintage was nie interesuje to po co sie udzielacie?

ja jestem dziś w pracy ale zakładam ze wiekszosc z was ma dzis wolne, nie lepiej ten czas spedzic na odpoczynku i sluchaniu muzyki?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2013 rok to jest przykład pierwszy z brzegu tak ? Długo musiałeś szukać. Szkoda komentować. Może pogrzeb głębiej to znajdzie się coś co i za darmo ktoś oddaje ? I wtedy należy ukamienować każdego kto zażyczy sobie sprzedać, bo przecież bywały za darmo i takiego sobie życzysz... Ciekawe czy taki sam cwaniak jesteś, jak swoje klocki zmieniasz i wystawiasz do sprzedaży. Chyba że tak zawsze cebulisz, że czekasz na okazje dziesięciolecia i masz fart że ta okazja to prawdziwa okazja a nie śmierdzący zbuk po przejściach.

Widać nie wszyscy jeszcze rozumieją mentalność ludzi w Polsce i innych biednych krajach i na zachodzie. Tutaj każdy się bije nadal o 500zł bo to prawie połowa minimalnej krajowej na rękę. Dlatego każdy chce wycisnąć maksimum wartości ze sprzedaży czegokolwiek, nie tylko chodzi o audio. Dlatego to my jeździmy sprowadzać tańsze samochody z zachodu, gdzie ludzie mają w dupie bujać się więcej niż kilka dni ze zbędnym autem bo kupili nowe, tym bardziej z jakimś uszkodzonym. Dla nich niższe ceny od rynkowych o te 20-30% czy nawet 50% w przypadku sprzętu za te głupie 3 tys PLN, to są dość małe pieniądze i oni wolą wygodę pozbywając się czegoś, niż kisić sprzęt kilkanaście dni czy miesiąc dłużej, czekając na kupca. W większości tak jest. I teraz taki jeden z drugim na tej podstawie znalezionych "okazji" ocenia wartość sprzętu i będzie twierdziło że to jest tyle i tyle warte, bo widział gdzieś i kiedyś tam to samo w dużo niższej cenie. Niektórzy się nawet bulwersują, że coś teraz śmie kosztować więcej niż dawno temu w momencie zakupu. Tacy biznesmeni i mistrzowie ekonomii a nie słyszeli o inflacji.

Ukryta Zawartość

zabawne jest tez to ze nie macie co robic ze swoim czasem wolnym tylko spedzacie go na forum bijac piane na tematy ktore was nie interesuja, sprzet vintage was nie interesuje to po co sie udzielacie?

ja jestem dziś w pracy ale zakładam ze wiekszosc z was ma dzis wolne, nie lepiej ten czas spedzic na odpoczynku i sluchaniu muzyki?

Dla nowych i niedoświadczonych forumowiczów którzy nie są jeszcze zepsuci modą na vintage jak ktoś tu wejdzie i przeczyta jaka jest prawda o co poniektórych "legendach" i ich realnej wartości to być może zrezygnuje z zakupu i tym samym naganiacz / handlarz nie zarobi :) co mnie osobiście bardzo cieszy hehhe

Dla nowych i niedoświadczonych forumowiczów którzy nie są jeszcze zepsuci modą na vintage jak ktoś tu wejdzie i przeczyta jaka jest prawda o co poniektórych "legendach" i ich realnej wartości to być może zrezygnuje z zakupu i tym samym naganiacz / handlarz nie zarobi :) co mnie osobiście bardzo cieszy hehhe

kij ma zawsze dwa końce, nowy sprzet tez jest warty 30% tego co płacimy, reszta to marża sklepu / dystrybutora, jakos nikt o to piany nie bije, a kont branżowych jest cała masa :)

A po drugie, to ja nie wiem czy ktos te wasze posty potraktuje powaznie, bo merytoryki tam 10% cała reszta wyglada na trolling szczegolnie jak sobie rzucacie piłeczke z bartosz_55239

Czyli te twoje co masz w o mnie to jest taki wysoki model deklasujący dźwiękowo te 9700? Czyli Sp 1700 to taki rodzyn nad rodzyny?

Jeżeli Nomos je sprzedaje tak tanio to chyba tylko ty się poznałeś na tych kolumnach.

Z serii Sp też coś kiedyś miałem bodajże 3000A. Paździeź...

Nie interesuje mnie dlaczego i za ile ktoś je sprzedaje. Ja nawet nie rozważam ich sprzedaży, choćbym miał za nie dostać 4k. Ja się tylko na nich poznałem ? Słabo zgłębiłeś temat, oj słabo. Ja nie kupiłem swoich w ciemno tylko ktoś się na nich wcześniej poznał. SP 3000A paździerz czyli wszystkie SP są do bani, bo to przecież "jedna" i ta sama seria, mistrzostwo...

Szkoda polemiki w tym temacie i nerwów. Wielcy znawcy odnośnie top modeli Sansui Alpha - ja sam też nie kupiłbym sam tego sprzętu ani za 15k ani za 10k, bo jest dla mnie za stary - ja nie jestem elektronikiem abym mógł coś w nim pogrzebać, ani nie mam takiego znajomego elektronika, a żaden przypadkowy nic z nim nie zrobi w razie czego - a już na pewno nie fachowo. Niemniej jestem w stanie wyobrazić sobie że ktoś, kto zna się na rzeczy i ma wiedzę techniczną, a do tego miłośnik marki, może skusić się na taki topowy, piękny klocek w dobrym stanie, nawet za duże pieniądze, może nawet trochę wyższe od ceny rynkowej. To co w środku Sansui siedzi jest z najwyższej półki, do tego wygląda zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz obłędnie. Nie dziwne że ludzie się tym interesują, a tu wielkie zdziwienie. Te klocki w niczym nie odbiegają budową od obecnych za kilkadziesiąt tys. PLN. A tu bulwersacja jakby ktoś sprzedawał budżetowy klocek. Ponownie inflacja wydaje się być wam słowem obcym. Ja nie zaryzykuję zakupu takiego sprzętu, ale jestem w stanie bez żadnego problemu wyobrazić sobie zakup przez kogoś, kto umie sam fachowo grzebnąć w razie potrzeby takim sprzęcie. Jedyne czego żałuje w przypadku Sansui - to że ceny przestały być okazyjne jak jeszcze z 6-7 lat temu, dzięki czemu można było poszaleć z zakupami takich starszych klocków. Ja w odróżnieniu od was - nie napiszę, że ceny są nieadekwatne do wartości i zawyżone, nie licząc gdy ktoś wystawia coś w cenie szalonej i życzeniowej (wiadomo że nie sprzeda). Teraz pewnie z uwagi na ceny, nie kupiłbym wielu rzeczy Sansui, pewnie w ciemno nie skusiłbym się na taki zakup i bym żałował, nie miałbym okazji ich poznać.Niemniej właśnie obecnie uważam, że ceny Sansui są teraz bliższe normalności - bardziej adekwatne do realnej wartości tego sprzętu. A kiedyś nie były normalne jak twierdzicie, tylko okazyjne, gdy ludzie jeszcze nie poznali się na tej marce i nie była tak popularna. Dla was to tylko naganianie przez handlarzy ale takie prawa rynku. Coś jest bardziej opłacalne na tle innych, w zaniżonej cenie na rynku - to i handlarze wyczują swój interes i ceny idą do góry. Jak przesadzą (a często widać na Sansui ceny z kosmosu rzędu kilkadziesiąt tys. albo wspomniane 5k za wzmak 901) to marka traci zainteresowanie, bo znowu coś innego się bardziej opłaca kupić, rynek wszystko sam reguluje. Ponownie wracam do tematu cen u nas i na zachodzie - tam często trafiają się okazje z powodów o jakich wcześniej pisałem. Jesteś bogaty - wystawiasz do sprzedaży taniej, żeby się pozbyć klamota, jak klepiesz biedę, to wystawiasz w normalnej cenie i czekasz na kupca. Proste jak drut.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

O to tu chodzi. Bo na razie to tylko można przeczytać zdania handlarzy i naganiaczy .

A po drugie, to ja nie wiem czy ktos te wasze posty potraktuje powaznie

O mamy próbę dyskredytacji. Miejmy nadzieję to twoje peany na cześć Sony i twoje argumenty o 300 % marzy na Sony nikt nie potraktuje poważnie. Ale rozumiem. Sam z 300% marzą starasz się opchnac te cudowne Sony.

A po drugie, to ja nie wiem czy ktos te wasze posty potraktuje powaznie, bo merytoryki tam 10% cała reszta wyglada na trolling szczegolnie jak sobie rzucacie piłeczke z bartosz_55239

Lepsze to niż pisanie z dwóch kont i usilne zachwalanie Sony, co nie Panie Bumpalump? :)

Edytowane przez zeta-j

Nie interesuje mnie dlaczego i za ile ktoś je sprzedaje. Ja nawet nie rozważam ich sprzedaży, choćbym miał za nie dostać 4k. Ja się tylko na nich poznałem ? Słabo zgłębiłeś temat, oj słabo. Ja nie kupiłem swoich w ciemno tylko ktoś się na nich wcześniej poznał. SP 3000A paździerz czyli wszystkie SP są do bani, bo to przecież "jedna" i ta sama seria, mistrzostwo...

Każda potwora znajdzie swojego amatora. Są maniacy Altusów i im też to gra najlepiej na świecie. Kolumny są warte na rynku 1000zł (te twoje świetne 1700sp) i piszesz, że to taki cud przy którym bledną inne kolumny nawet o dziwo reszta sansujów... Ok. Rynek się na tym cudzie nie poznał, inne sansuje droższe od tych twoich są oczywiście gorsze (podobno rynek reguluje ile co jest warte), bo ty tak piszesz, a skoro tak piszesz to tak jest. Ok.

Jak piszę kilka sansujów miałem, co ludzie w nich widzą to nie wiem. Jesteś zauroczony, to gratuluję i trochę współczuję.

Ostatnia MR w Polsce poszla za 8tys, druga wisiała 10700 przez długi czas, pewnie poszła poza aukcja sporo taniej

Z tego co gdzieś przeczytałem szukasz takiego wzmacniacza i jesteś w stanie zapłacić za niego 10tys. Tak że czytając powyższe, nie rozumiem...

w cenie 10 tyś zł kupujesz NuPrime dac-9 i razy 2 mono amp STA-9 , do tego

Ukryta Zawartość

i jest pięknie ;)

przewody zwykle ze sklepu

Ukryta Zawartość

Z tego co gdzieś przeczytałem szukasz takiego wzmacniacza i jesteś w stanie zapłacić za niego 10tys. Tak że czytając powyższe, nie rozumiem...

Ja nie rozumiem czego Ty nie rozumiesz? zastanawiasz sie dlaczego nie kupilem? pierwszy poszedl w kilka chwil zanim zdazylem zlapac za telefon, a przy drugim był bardzo kiepski kontakt ze sprzedawca, nie chcial wyslac zadnych zdjec ze srodka

w cenie 10 tyś zł kupujesz NuPrime dac-9 i razy 2 mono amp STA-9 , do tego

Ukryta Zawartość

i jest pięknie ;)

przewody zwykle ze sklepu

3000zl za nową końcówke, nie slyszalem ale cudów bym sie tez nie spodziewał

Ukryta Zawartość

Juz raz pisałem, ja niczego nie sprzedaje, konto na allegro mam od 2011 roku, w tym czasie sprzedałem z 6 urzadzen z czego 2 to sprzet uszkodzony

I tak dla nich jesteś nikim, możesz sobie mieć doświadczenia, serwisować, słuchać, porównywać... To nie ma najmniejszego znaczenia bo oni z niemal zerową wiedzą na temat Sansui i tak wiedzą swoje najlepiej. Jak handlarza nie udało się zrobić to przynajmniej naganiacza, a na końcu głupiego że w ogóle śmiesz patrzyć w stronę tych staroci. Najlepiej odpuścić. Te same nicki "dyskutowały" ze mną ostro kiedyś nt jakiegoś modelu Sansui, nie pamiętam już którego, oczywiście nie słyszeli ale co tam dla nich taka drobnostka :)

Każda potwora znajdzie swojego amatora. Są maniacy Altusów i im też to gra najlepiej na świecie. Kolumny są warte na rynku 1000zł (te twoje świetne 1700sp) i piszesz, że to taki cud przy którym bledną inne kolumny nawet o dziwo reszta sansujów... Ok. Rynek się na tym cudzie nie poznał, inne sansuje droższe od tych twoich są oczywiście gorsze (podobno rynek reguluje ile co jest warte), bo ty tak piszesz, a skoro tak piszesz to tak jest. Ok.

Jak piszę kilka sansujów miałem, co ludzie w nich widzą to nie wiem. Jesteś zauroczony, to gratuluję i trochę współczuję.

Do jak niskiego poziomu trzeba się zniżyć, żeby w ogóle zaczynać opowiadać bajki o czymś o czym się nie ma zielonego pojęcia i to jeszcze z kimś kto posiada te kolumny. SP1700 to nie jest cud, no może na tle tych co miałeś i wrzucałeś do jednego wora śmieci. Do twojej wiadomości - kolega na forum kupił SP1700 świadomie, po odsłuchu różnych kolumn, za 2700, po czym ja kupiłem swoje egzemplarze i to był najlepszy zakup jaki mogłem zrobić. A ty sobie możesz pisać że grają jak Altusy i są warte 1000zł albo i mają wartość opałową, choć na oczy ich nie widziałeś. Poza tym to nie jedyne świetne Sansui jakie mam obecnie w swojej kolekcji. Może powiedz wprost że ktoś jest głuchy a sam wiesz najlepiej, bo przecież słuchałeś Sansui, co z tego że innego, słabego... Sansui to przecież Sansui. A JBL to JBL, Klipsch to Klipsch, Heresy czy Synergy, jeden pieron. Zresztą tu mówimy o co najwyżej średniej półce, a są jeszcze droższe, bardzo rzadkie modele na rynek japoński. Więc chyba nie mamy w ogóle o czym dyskutować dalej w temacie, czy coś jest dobre czy złe, bez znajomości danego sprzętu. Niech ktoś sam oceni i wyciągnie wnioski z twoich wywodów i reszty znawców z klubu "nie słuchałem ale wiem najlepiej". Mi osobiście byłoby wstyd pisać o czymś, czego nie znam, jeszcze w takim tonie orzekającym. Z mojej strony koniec tematu, szkoda czasu na polemikę, gdy brak wiedzy w temacie drugiej stronie, jak rozmowa z głuchym o muzyce. Forum jak widać schodzi powoli na psy, niestety człowiek tylko musi się denerwować jak widzi tego typu wpisy, gdy jakiś typ jeden z drugim, dla zabawy, głupkowatymi docinkami, z jakiegoś nieznanego sobie powodu (zawiść ? zazdrość ?) próbuje zgnoić fajne rzeczy, których nigdy na oczy nie widzieli. Bezczelność i brak jakiegokolwiek honoru to jedyne określenia, jakie cisną się na usta.

Do jak niskiego poziomu trzeba się zniżyć, żeby w ogóle zaczynać opowiadać bajki o czymś o czym się nie ma zielonego pojęcia i to jeszcze z kimś kto posiada te kolumny. SP1700 to nie jest cud, no może na tle tych co miałeś i wrzucałeś do jednego wora śmieci.

Czyli z tego co piszesz miałeś 9700, miałeś te 3000a i jak to piszesz jest to na tle 1700 byle co. Czyli sprowadza się całe to pisanie do tego, że się w większości zgadzamy. Kolumny Sansui to dziadostwo jedne jakoś grają, oczywiście twoje.

próbuje zgnoić fajne rzeczy, których nigdy na oczy nie widzieli. Bezczelność i brak jakiegokolwiek honoru to jedyne określenia, jakie cisną się na usta.

Pisałem. Miałem 5 par tych paździerzy. Czyli kiedy się mogę wypowiedzieć? Jak przetestuję wszystkie kolumny jakie wyprodukowali? Za co chcesz mnie tak karać?

Ja nie rozumiem czego Ty nie rozumiesz? zastanawiasz sie dlaczego nie kupilem? pierwszy poszedl w kilka chwil zanim zdazylem zlapac za telefon, a przy drugim był bardzo kiepski kontakt ze sprzedawca, nie chcial wyslac zadnych zdjec ze srodka

Obyś znalazł w końcu szczęście w objęciach Sansui...

Równolegle z Sansui szukam tez Accuphase E-405, ktory sie pierwszy trafi

To może lepiej poszukaj nowożytnego Luxman l505 uX . Jakiś on wybitny nie jest ale lepszy od tych Sansui i Accu 405. Serwisować tez nie będzie co.

Jak to opisał sprzedający "cudny" Sony za jedyne 3550. Na HiFi Shark można znaleźć ten model już za 990 zł. Widocznie sprzedający w klubie nie był. Wiedziałby jaki to cud :))

Ten sprzedawca w cenie za 3550 kupil od tego co sprzedawal za 990

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Ja się tylko boję co on będzie tu później wypisywał jak kupi już to Sansui :) to jest taki typ który wychwala tylko to co jego, nie uznaje że ktoś może mieć inny gust i wymagania od brzmienia, od dawna zachwalał tylko i wyłącznie Sony tak samo jak ten czubsi z klubu od samego początku facet pisał w agresywny sposób nie uznawał odmiennych opinii itd do tego to wychwalanie i jaranie się dosłownie byle czym te ich opisy brzmienia istna poezja panowie z kolorowych gazetek audio mogli by się wiele nauczyć od nich, ja sam staram się podchodzić do wszystkiego na chłodno z dystansem nie ważne czy to Accuphase czy może szary NAD ale jak czytam takie "uwielbienie" i zapatrzenie do jakiejś marki to mnie na wymioty bierze.

Aha zapomnialem dodac,ze raz napisalem w klubie sansui i juz ostatni, gratuluje Pieknemu stefanowi i takze dla kolegi Luk77 bo mamy podobna sytuacje zdaje sie ;)

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Aha zapomnialem dodac,ze raz napisalem w klubie sansui i juz ostatni, gratuluje Pieknemu stefanowi i takze dla kolegi Luk77 bo mamy podobna sytuacje zdaje sie ;)

Klub miłośników Sanasui to legenda już ... znam go od podszewki i może lepiej że nic juz w nim nie napiszę ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.