Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, rafal735r napisał:

z nienacka 

Wszelkie dyskusje z "geniuszem" Rafałem są daremne. Wypełzł ze swojej pieczary i udaje "mondrego" . Lepiej się schronić , aniżeli wystawiać na działanie promieniowania "k"-"kretyństwa"... 

Obrońca moralności i samozwańczy moderator w jednym. Ciekawe i jakże znamienne jest to , że w czasie kiedy "geniusza" nie było panował święty spokój ... ?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

2 godziny temu, rafal735r napisał:

Ty atakujesz z nienacka glupkowatymi postami. 

Wazne ze lajki od kumpla dostanie. Niewazne jak glupkowaty post

LUXMAN 507UX :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

@margaryna85 piszesz o Bartosz_0076 czy jakieś tam cyferki, Bartek_737 cyferki, Audio.Japan i kilku innych.  Plus teraz fanatyk muzyki lajkuje Bartosza czytaj pewnie klon. Także nie idźcie tą drogą hipokryzji Bartosz vel fanatyku vel haterze...

41 minut temu, don111 napisał:

Ty swoje debilizmy sam sobie lajkujesz z innych kont.

Big Brother Lol GIF by MOODMAN

No właśnie racja i udaje , że jest sprytny... 

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Teraz, don111 napisał:

Zanim się przyznał to już każdy i tak wiedział że to hejter Bartuś w swojej własnej osobie.

Jak tam, słuchałeś jakichś nowych ciekawych klocków i porównywałeś do Sansui ? Bo Bartuś biedak już na zdartej płycie jedzie z tymi swoimi opowiastkami, potrzebuje nowych relacji z odsłuchów innych, żeby robić za znawcę.   

Niestety nie, cierpię na pieluchowy brak czasu . 

Poza tym kto komu i ile sobie lajkuje mnie nie interesuje . Jestem wystarczająco długo na forum żeby wiedzieć kto ma wiedzę i kogo można ewentualnie się coś podpytać.

4 minuty temu, margaryna85 napisał:

Poza tym kto komu i ile sobie lajkuje mnie nie interesuje . 

Śmiem w to wątpić.

Ostatnio miałeś do mnie pretensje o lajki i dobrze o tym wiesz. Nie chce mi się szukać Twojego wpisu w tym temacie , ale jeśli zaprzeczysz będę zmuszony kopać...

-------''''-------------'""""-------------''''''-----------"""""

Dla @audiofilek4 w końcu pójdziesz do przodu z tematem Sansui. 

SANSUI AU-X501 :

Ukryta Zawartość

Za 350 pln , nie dziękuj . Kup i nie męcz ucha jak to robisz na innym forum w klubie Sansui , który sam założyłeś... ?

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Fashi napisał:

Śmiem w to wątpić

Raczej mnie to śmieszy a najwięksi forumowi fachowcy piszą na bocznicy i audio mitach.

Najwieksze debilizmy to piszecie wy I wasze klony w klubiku sansui. Przypomne pare debilizmow jak np Sansui najlepszy do 30tys, bezkonkurencyjny, sa szokujace roznice lub ma cudowne brzmienie które inny sprzet nie ma. A wystarczy porownac do hegla za 4tys I wychodzi ze hegel ma lepsza rozdzielczosc niz podobno hi endowy sansui 907 Mr. 

9 minut temu, don111 napisał:

Dokładnie tak, obojętnie jakich głupot by nie wypisał, to zawsze "ekipa" na zawołanie pojawia się i lajkuje te wypociny. 

Piszesz i masz :

3 minuty temu, Audio.Japan napisał:

Najwieksze debilizmy to piszecie wy I wasze klony w klubiku sansui. Przypomne pare debilizmow jak np Sansui najlepszy do 30tys, bezkonkurencyjny, sa szokujace roznice lub ma cudowne brzmienie które inny sprzet nie ma. A wystarczy porownac do hegla za 4tys I wychodzi ze hegel ma lepsza rozdzielczosc niz podobno hi endowy sansui 907 Mr. 

Bartek , przypominamy Ci po raz enty.  Ty nie masz pojęcia o czym piszesz , na oczy nie widziałeś 907 o słuchaniu nie mówiąc...

14 minut temu, Audio.Japan napisał:

A wystarczy porownac do hegla za 4tys I

Właśnie z takimi konstrukcjami można porównywać sansui . Przy tym się dobrze bawić i poznać ciekawych ludzi . Jak zaczniesz sansui zbliżać do hiendu to pozostaje gorycz porażki i mordobicie ?

Godzinę temu, margaryna85 napisał:

Poza tym kto komu i ile sobie lajkuje mnie nie interesuje . Jestem wystarczająco długo na forum żeby wiedzieć kto ma wiedzę i kogo można ewentualnie się coś podpytać.

Wiem kto może Cię ewentualnie zasypać nic nie znaczącymi linkami do różnych serwisów aukcyjnych. 

?👈

Juz Fashi zasypal. Jeszcze tylko brak bajeczek jak te ich sansui kosi wszystko a reszta marek to za tlo robi. 

21 minut temu, margaryna85 napisał:

Właśnie z takimi konstrukcjami można porównywać sansui . Przy tym się dobrze bawić i poznać ciekawych ludzi . Jak zaczniesz sansui zbliżać do hiendu to pozostaje gorycz porażki i mordobicie ?

Dlatego strach do sansujowcow jezdzic. Krzywo sie spojrzysz na te ich wydmuszki I mozna w ryj dostac. 

17 minut temu, Audio.Japan napisał:

Juz Fashi zasypal.

Udowodnij. 

Kozak Luxman, Focale i au x501 dla audiofilka . Nawet porządnej riposty nie potrafisz napisać , tak jak i Rafał...

Edit

Wczoraj był jeszcze Accu e206 ze strychu czy z piwnicy , w ramach przestrogi...

Edytowane przez Fashi
Dopisek

Poza atakowaniem innych użytkowników w tym temacie kompletnie nic nie wnosicie do tego wątku, a robicie niepotrzebny nikomu ferment. Jak ta agresja tak Was roznosi to może na salę bokserką a nie na forum. Chyba nie muszę pisać o kogo chodzi.

2 godziny temu, margaryna85 napisał:

Raczej mnie to śmieszy a najwięksi forumowi fachowcy piszą na bocznicy i audio mitach.

Chyba jednak w dziale "Muzyka" w temacie "co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?". Ktoś wrzuci jakiś klasyk, a następnie kilka kolejnych osób dorzuci nie mniej znane utwory tego wykonawcy i sztucznie nabijane pkt lecą ? Przecież tam wrzucenie Areosmith kończy sie 8 pkt ?

Dziwię się, że te wszelkie tematy bocznicowe i poboczne nie mają wyłączonego zbierania pkt. 

Godzinę temu, Prewwit napisał:

Poza atakowaniem innych użytkowników w tym temacie kompletnie nic nie wnosicie do tego wątku, a robicie niepotrzebny nikomu ferment. Jak ta agresja tak Was roznosi to może na salę bokserką a nie na forum. Chyba nie muszę pisać o kogo chodzi.

Standard. Zaczynam się przyzwyczajać, że w momencie kiedy w tym temacie padnie hasło "Sansui" to ludzie zaczynają się rzucać na siebie ? Mi tam temat dynda - jak będzie okazja to posłucham, ale ciśnienia nie mam. 

Ukryta Zawartość

Hegel h200 za 4,2k. Nie wiem czy się pojawił już, ale ceny ostatnio ostro polecialy.

Swój wystawilem za 5300 około miesiąca temu, kiedy na olx/allegro/gieldzie hifi byly tylko dwie sztuki po 5 i 6k. Teraz jest tego masa ? Za 4,2k to naprawdę dobry wybór ?

Ukryta Zawartość

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

Po co tak się przerzucacie tym co gra lepiej. Sansui "zjada" Hegla dla jednego, a dla drugiego, jak już wiemy,  jest/będzie odwrotnie. Wszystko zależy czego oczekujesz od sprzętu, czego słuchasz i na czym w pozostałej części systemu gra się.

Wystarczy posłuchać dobrej lampy i zauważyć na czym polega dobry HiEnd. Tu dobry, stary Sansui na tranzystorach, szczególnie z pierwszej połowy lat 70-tych lub nowszy, na mosfetach, grający w kl A/AB nie ma konkurencji (jeżeli chodzi o lampowe granie). A przy dobrze dobranym żródle masz "miód i malinę".

Edytowane przez LJ3
18 minut temu, aliengbl napisał:

Hegel h200 za 4,2k. Nie wiem czy się pojawił już, ale ceny ostatnio ostro polecialy.

Swój wystawilem za 5300 około miesiąca temu, kiedy na olx/allegro/gieldzie hifi byly tylko dwie sztuki po 5 i 6k. Teraz jest tego masa ? Za 4,2k to naprawdę dobry wybór ?

Takie okazje zawsze się pojawiają w każdej marce, komuś zależy na szybkiej akcji?

Krell evo 402 :

Ukryta Zawartość

To jest wzmacniacz. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Fashi

Godzinę temu, Fashi napisał:

Krell evo 402 :

Ukryta Zawartość

To jest wzmacniacz. 

Osobny fundament pod te bydle by się przydał ?

O to wazy 16kg? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez aliengbl

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

7 minut temu, aliengbl napisał:

Krella trochę waży , jakieś 61kg ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Fashi

14 minut temu, LJ3 napisał:

Po co tak się przerzucacie tym co gra lepiej. Sansui "zjada" Hegla dla jednego, a dla drugiego, jak już wiemy,  jest/będzie odwrotnie. Wszystko zależy czego oczekujesz od sprzętu, czego słuchasz i na czym w pozostałej części systemu gra się.

Wystarczy posłuchać dobrej lampy i zauważyć na czym polega dobry HiEnd. Tu dobry, stary Sansui na tranzystorach, szczególnie z pierwszej połowy lat 70-tych lub nowszy, na mosfetach, grający w kl A/AB nie ma konkurencji (jeżeli chodzi o lampowe granie). A przy dobrze dobranym żródle masz "miód i malinę".

Nie wiem co to jest dobra lampa, ale miałem u siebie nie najgorsza Primalune Prologue Premium z jakimiś lepszymi lampami i to nie było dobre granie. To nawet nie było poprawne granie. To była basowa masakra, bez srednicy z jednostaja górą bez polotu. 

7 minut temu, aliengbl napisał:

?

O to wazy 16kg? 

A to bydle ?

Edytowane przez rafal735r

?👈

6 minut temu, aliengbl napisał:

O to wazy 16kg? 

61kg? 16kg ma przedwzmacniacz do niego Evolution 222

11 minut temu, Fashi napisał:

Krell evo 402 :

Ukryta Zawartość

To jest wzmacniacz. 

Można postawić w konkurencję do Hegla H30?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, rafal735r napisał:

Nie wiem co to jest dobra lampa, ale miałem u siebie nie najgorsza Primalune Prologue II z jakimiś lepszymi lampami i to nie było dobre granie. To nawet nie było poprawne granie. To była basowa masakra, bez srednicy z jednostaja górą bez polotu. 

Tego nie słuchałem. Ale musisz wiedzieć, że wiele zależy od tego jakie lampy są tam wsadzone. Są lampy "grające ostro" ale są "grające basowo", czy średnicą. Na tym polega ta zabawa. Jest niestety droga, coraz droższa, gdyż dobre lampy to staruszki z lat 40-stych. 

Dlatego, dla "smakoszy" dobrego grania, uwzględniając by było "po taniości", duzo lepszym rozwiazaniem jest dobry tranzystor. 

Wstawialem tam potem oryginalne EL34 czy jakoś tak. Nie wiele to pomogło. Było trochę mniej basu ale dalej było to samo. Charakter góry nie zmienny, jak i basu także. Brak różnorodności i ogólnie słabo. 

?👈

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.