Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

59 minut temu, zibi079 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nigdy nie słuchałem ale mogą być ciekawe

Miałem podobne Saba 60G i były bardzo fajne. Niestety ich gabaryty i brak miejsca do przechowywania zaowocował sprzedażą.

Ukryta Zawartość

12 minut temu, bolo_senor napisał:

typowy wabik na jelenia.

Trochę Cię  zdziwię . Też byłem taki niedowiarek jak ty. Potem mina mi zżedła bo to zadziałało . Kupiłem i rozbebeszyliśmy jedną sztukę z kolegą . Kolega wysłał to co wygrzebaliśmy ze środka do ekspertyzy . Ja już wiem co jest w środku . 

Nie wiem jak to działa . Gdybym wiedział zaczął bym produkcję .

8 minut temu, dzeus67 napisał:

Marzył mi się taki antyk Yamaha A-1 do testu ale ceny koło 1000 zł jakoś mnie nie przekonały do zakupu.

Trochę minęło czasu jak się rozglądałem za takim i proszę 3000 zł !!!

Ukryta Zawartość

Cóż tak to jest jak taki sprzęt trafi w ręce handlarzy którzy nazywają siebie jeszcze pasjonatami :-))) ten wzmacniacz nie był żadnym topem 1500DM to  yamaha a-9 nim była kosztowała ponad dwa razy tyle

Ukryta Zawartość

10 minut temu, Riczi75 napisał:

Nie wiem dlaczego Cie boli , że ktoś stwierdza że to jednak działa

nie boli , nie istnieją uzasadnione podstawy naukowe by to działało , pomiarów też nie ma , więc zwyczajnie się dziwię , że ktoś z tysiaka lub dwóch na samą wiarę wyskoczył.

bezpieczniki też w pewnej zakładce grają.

istnieje coś jak autosugestia i cały ten wygląd działa na fantazję.

z drugiej strony jakbym kupił coś takiego , też bym nie mierzył , w końcu jak poprawia nastrój - to niech poprawia. 

Edytowane przez bolo_senor
Teraz, bolo_senor napisał:

nie boli , nie istnieją uzasadnione podstawy naukowe by to działało , więc zwyczajnie się dziwię , że ktoś z tysiaka lub dwóch na wiarę wyskoczył.

bezpieczniki też w pewnej zakładce grają.

Dopóki sam nie spróbujesz to będziesz tylko powielał zasłyszane teorię jako niedowiarek.  

Bezpiecznikow nie ruszałem więc się nie wypowiadam .

Kable mają wpływ na to co słyszymy finalnie bez dwóch zdań .

Może nauka nie jest na tym poziomie aby to wyjaśnić . Jest jeszcze dużo rzeczy ktorych nauka nie zbadała .

1 minutę temu, Riczi75 napisał:

Może nauka nie jest na tym poziomie aby to wyjaśnić . Jest jeszcze dużo rzeczy ktorych nauka nie zbadała .

a może jest ? Chyba do zakładki hi-end zaglądasz , bo tam te stwierdzenie jak mantrę powtarzają.

Ukryta Zawartość

Fajne brzydale ?

Ukryta Zawartość

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

16 minut temu, bolo_senor napisał:
27 minut temu, ASURA napisał:

Taki łapacz duchów, znaczy

jeleni

Jeleniem zawsze można być, te sprytniejsze nie kupują niczego i niczego sensownego nie mają w systemie za tym jest szansa że nie wyginą LOL

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

7 minut temu, bolo_senor napisał:

stnieje coś jak autosugestia i cały ten wygląd działa na fantazję.

z drugiej strony jakbym kupił coś takiego , też bym nie mierzył , w końcu jak poprawia nastrój - to niech poprawia. 

Też tak myślałem . Dlatego wiele osób miało okazję wypróbować tych dodatków . 

Autosugestia może działać w momencie jak podpinasz coś takiego pierwszy raz . Potem masz czas aby to posprawdzać i podejsć na chłodno do tematu . To działa kolego mimo że Ty w to nie uwierzysz . A ja nie mam zamiaru Ciebie przekonywać . 

Jeżeli kidykolwiek sprobujesz czegoś takiego czy podkładek pod kolumny to możemy porozmawiać . Na razie to nie ma o czym . 

12 minut temu, bolo_senor napisał:

Daj szansę temu czemuś i kup!

Ale zawsze przed kupnem posłuchaj, może wtedy będziesz miał jeszcze większy humor że nie dałeś się oszukać

przez takie cuda na kiju polscy producenci audio są na tym forum brani do jednego wora szarlatanów,nawet jeżeli to w jakiś sposób działa to cena jest z d...

Teraz, Riczi75 napisał:

podkładek pod kolumny

te działają ,bo odsprzęgają obudowę kolumny od podłogi - to fizyka ,nie voodoo

4 minuty temu, bolo_senor napisał:

a może jest ? Chyba do zakładki hi-end zaglądasz , bo tam te stwierdzenie jak mantrę powtarzają.

Nie zagladam . 

Ale jak już pisałem . Jeżeli kiedy kolwiek zdecydujesz się zaszaleć i wypróbować tego tupu gadzety i będziesz miał swoje własne sppstrzeżenia to możemy porozmawiać . Na razie to nie ma o czym . Ty powielasz opinie tych co nie dowierzaja a ja po prostu wypróbowałem i wiem jak to się u mnie sprawuje .

4 minuty temu, ASURA napisał:

Teraz wszystko można wypożyczyć 

1 minutę temu, szpotek73 napisał:

nawet jeżeli to w jakiś sposób działa to cena jest z d...

Cena uwzględnia szklany sufit ustawiony bardzo nisko przez polaków dla polaków

Taki Lampizator poza krajem nie ma problemów z dystrybucją, u nas najpierw staje się cud jak rodzimemu producentowi zrobi się na półce miejsce przesuwając zachodnie przewartościowane wydumki...

5 minut temu, szpotek73 napisał:

przez takie cuda na kiju polscy producenci audio są na tym forum brani do jednego wora szarlatanów,nawet jeżeli to w jakiś sposób działa to cena jest z d...

te działają ,bo odsprzęgają obudowę kolumny od podłogi - to fizyka ,nie voodoo

Ale nie wszystkie są to w stanie osiągnąć . Soundcare spike norweskie nie odsprzegają tak jak te od Bazodruta 

3 minuty temu, Riczi75 napisał:

Teraz wszystko można wypożyczyć 

Trochę to kosztuje, w zeszłym roku tak się "nawachlowałem" ale dzięki temu mój trzeci w życiu system będzie na dłużej. 

Szedłem z pewnymi rzeczami na pewniaka ale odsłuch w domu to zweryfikował masę kasy wydając trochę kasy zaoszczędziłem ?

Teraz, ASURA napisał:

Trochę to kosztuje, w zeszłym roku tak się "nawachlowałem" ale dzięki temu mój trzeci w życiu system będzie na dłużej. 

Szedłem z pewnymi rzeczami na pewniaka ale odsłuch w domu to zweryfikował masę kasy wydając trochę kasy zaoszczędziłem ?

Dzisiaj mój kolega z którym odsłuchiwaliśmy produkty od Bazodruta ma wypożyczone różne podkĺadki . Od Franc audio od PBA Keplera . Zastawił kilkanaście tysi aby wypróbować te gadżety bo chce zakupić i mieć spokój raz na zawsze . 

Czekam na jego opinię . Niestety nie mogę w tym uczestniczyć. 

15 minut temu, ASURA napisał:

już lecę ?
sorki ale do puki nie zobaczę pomiarów i nie poznam zasady działania , to marne szanse. Za techniczny jestem.

1 minutę temu, bolo_senor napisał:

do puki nie zobaczę pomiarów i nie poznam zasady działania

To weź się hopie najpierw za czytanie prac Noblistów z fizyki oni też jeszcze nie wiedzą ale coś tam publikują za tym masz szansę że będziesz mniej niewiedział LOL

18 minut temu, ASURA napisał:

u nas najpierw staje się cud jak rodzimemu producentowi zrobi się na półce miejsce przesuwając zachodnie przewartościowane wydumki...

żebyś miał najlepszy produkt za niewielką cenę,ludziska i tak kupią metkę,taka jest siła marketingu,pamiętam swój pierwszy szok,kiedy znajomy przywiózł mi kolumny znanej firmy ,bo jedna przestała grać- w środku plastikowe kosze głośników,cienkie kabelki,zwrotnica na elektrolitach śmieciowych,grało to padło strasznie żle ,na poziomie tonsila ,tyle,że bez niskiego basu,wtedy za tę cenę mozna bylo kupić polskie dobre kolumny....

Edytowane przez szpotek73
8 minut temu, Riczi75 napisał:

Dzisiaj mój kolega z którym odsłuchiwaliśmy produkty od Bazodruta ma wypożyczone różne podkĺadki . Od Franc audio od PBA Keplera .

Daj znać jak te Keplera się sprawują, nie jestem na kupnie nie chcę zawracać doopu ale ciekaw ich jestem bo wyglądają na zrobione ze sztuką audio

Teraz, ASURA napisał:

Daj znać jak te Keplera się sprawują, nie jestem na kupnie nie chcę zawracać doopu ale ciekaw ich jestem bo wyglądają na zrobione ze sztuką audio

Keplery ma od wczoraj . Podkładał w róznych konfiguracjach . Pod Daca Maitnera pod Streamer Bluesounda pod Kolumny AP Virgo 5 . Robią fantastyczną przestrzeń ale ponoś dźwięk jest bardzo konturowy z wysokimi na granicy szorstkości a bas ma odcięcie i nie schodzi tak nisko . Generalnie twierdzi że jest to ciekawe granie ale dla niego za ostre . Kepler lepiej wypada pod DAC lub Streametem niż pod kolumnami

Screenshot_20201002-180134_WhatsApp.jpg

3 minuty temu, Riczi75 napisał:

Kepler lepiej wypada pod DAC lub Streametem niż pod kolumnami

A jak inne zabawki, w które miejsce która się wpasowała?

35 minut temu, bolo_senor napisał:

już lecę ?
sorki ale do puki nie zobaczę pomiarów i nie poznam zasady działania , to marne szanse. Za techniczny jestem.

Nie obraź się ale Ty nie jesteś techniczny . Jestes nijaki ograniczajac się do wzorów których być może nie rozumiesz i do zasłyszanych opinii od ludzi którzy te opinie usłyszeli od innych . Tak to generalnie u nas działa . Nie spróboję ale na pewno działa bo tak przeczytałem. 

Faktem jest że każdy taki gadżet ma wpływ mniejszy , większy lub żaden w zależności do jakiego sprzętu go podłączasz lub co podłączasz 

19 minut temu, ASURA napisał:

A jak inne zabawki, w które miejsce która się wpasowała?

Resztę dostał dzisiaj dopiero dzisiaj . Wrażenia pewnie dopiero jutro będe mógł przekazać

Screenshot_20201002-180118_WhatsApp.jpg

Screenshot_20201002-180102_WhatsApp.jpg

Screenshot_20201002-180052_WhatsApp.jpg

Te podstawki ma . Z Frac audio ma topowe i budżetowe .

Będzie ciekawie . 

Edytowane przez Riczi75
4 minuty temu, Riczi75 napisał:

Faktem jest że każdy taki gadżet ma wpływ mniejszy , większy lub żaden w zależności do jakiego sprzętu go podłączasz lub co podłączasz 

jedynym faktem jest to , że szopkę robicie. Jest już przegląd produktów i niewyszukane dialogi. Marketing w najgorszym wydaniu.

jak coś ma mieć wpływ jak jest rozłączone przez selektor ? Równie dobrze może to leżeć na obudowie , a do tego wzorów nie potrzebuje.

Zresztą bez wzorów się też się obejdzie , pomiar i metodologia pomiarów wystarczy.

22 minuty temu, Riczi75 napisał:

Jestes nijaki ograniczajac się do wzorów których być może nie rozumiesz i do zasłyszanych opinii od ludzi którzy te opinie usłyszeli od innych

fakty pokaż albo odszczekaj , gdzie podałem jakiś wzór i jakie zasłyszane opinie podałem?. 

Na razie to ty swoje opinie tu wystawiasz . Mam swój mózg i go używam .

38 minut temu, Riczi75 napisał:

Robią fantastyczną przestrzeń ale ponoś dźwięk jest bardzo konturowy z wysokimi na granicy szorstkości a bas ma odcięcie i nie schodzi tak nisko . Generalnie twierdzi że jest to ciekawe granie ale dla niego za ostre .

:-))))))))))  A durni elektronicy kombinują, jak ułożyć dobry dźwięk bebechami. 

Smuga cienia spowija..;-)

10 minut temu, AL napisał:

:-))))))))))  A durni elektronicy kombinują, jak ułożyć dobry dźwięk bebechami. 

Poprawiałeś coś po topowych produktach liderów audio, wyobraź sobie że czym lepszy sprzęt tym więcej czynników wokół decyduje jak on gra!

To jest oryginalna stópka Esoteric K-01

Ukryta Zawartość

Dźwięk przechodzący całościowo tonalnie w górę

Poniżej specjalne moje stópki które tonalnie przywracają dźwięk do naturalności

E38197C2-DDC0-4DB9-8ED5-98F3A717471F.thumb.jpeg.6fdfe2f9585ac1dfea42bb922adbfdf0.jpeg

U mnie w Moim systemie nie ma powrotu do oryginałów w innym może być inaczej i dlatego trzeba po prostu słuchać obserwować wyciągać wnioski i próbować...

No ale naród nie lubi myśleć no bo najłatwiej coś kupić nawet za 100tysięcy i to musi od kopa grać bo to robili mistrzowie elektronicy

Tu na forum najłatwiej skrytykować lub napisać że ktoś jest...pijany

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

16 minut temu, ASURA napisał:

Poniżej specjalne moje stópki które tonalnie przywracają dźwięk do naturalności

Ukryta Zawartość

Ze starych desek po paletach euro? Trochę opalone palnikiem żeby ładniej wyglądały. 

Ukryta Zawartość

?👈

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.