Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Starośc nie radość, elektrolity wysychaja :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

->McGyver; Masz się za znawce z tonu wypowiedzi tak wynika, ale tą wypowiedzią sobie tylko zaszkodziłeś. Ponieważ nie ma tu żadnej merytorycznej wypowiedzi. Głosniki na dole są to tylko mębranami biernymi, zaciski dynaudio nie stosowało wszędzie WBT ale to przecież wiesz tylko poco piszesz bzdury. Niemcy często maluja obudowy na rózne dziwne kolory. Pamiętam jak byłeś u mnie z kolegą byłeś normalnym facetem a teraz skąd to skrzywienie?

No nie da sie ukryć, że z tymi Dynaudio cos jest nie tak . Moje Dynaudio 2 Mk.2 maja rowniez obydwa niskotonowce na odlewanych aluminiowych koszach. Konstrukcje sa raczej podobne, moje maja dodatkowo kopółkowy głośnik średniotonowy - reszta na oko wyglada identycznie.

Cena z aukcji jak za taki stan kolumn jest mocno dyskusyjna.

Natomiast co do zaciskow McGyver nie masz racji., W moich rowniez były fabrycznie jakies najtansze audiotechniki z tyłu ( z logo Dynaudio od wewnetrz oczywiscie) i mialy dokrecane czesci z kolorowego tworzywa.

Jak tylko zmienilem kable to od razu poszly do wymiany wlasnie na jakies a'la WBT - przed wymiana fabryczne mialy duze trudnosci z utrzymaniem wideł.

dd32, 13 Wrz 2006, 21:21

>->McGyver; Masz się za znawce z tonu wypowiedzi tak wynika, ale tą wypowiedzią sobie tylko

>zaszkodziłeś. Ponieważ nie ma tu żadnej merytorycznej wypowiedzi. Głosniki na dole są to tylko

>mębranami biernymi, zaciski dynaudio nie stosowało wszędzie WBT ale to przecież wiesz tylko poco

>piszesz bzdury. Niemcy często maluja obudowy na rózne dziwne kolory. Pamiętam jak byłeś u mnie z

>kolegą byłeś normalnym facetem a teraz skąd to skrzywienie?

Niemcy malują, powiadasz? Malują czarnym matowym sprayem pięknie położone naturalne forniry tak dla fantazji? Interesujące zjawisko. Zatem zapewne to również Niemcy przykręcają terminale gipsowkrętami, w dodatku krzywo? A może to nie Niemcy, a Duńczycy? Wkleiłeś na swojej aukcji specyfikację Contourów 1,8 MK II skopiowaną stąd:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , jednak zawartą tam informację o terminalach WBT wyciąłeś. Pomijam już to, że specyfikacja wersji MK II (która ma dwa woofery) jest zupełnie inna od pierwszej wersji (która ma woofer i membranę bierną).

Kosze membran biernych w Contourach 1,8 były odlewane. Ty masz blaszane. Z jakich kolumn wykręcone?

Tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) są zdjęcia oryginalnych Contourów 1,8 (nie MK II, co widać na tabliczce znamionowej nad terminalami, wersja MK II ma w tym miejscu port bassrefleks). Poniżej zdjęcie terminali stosowanych w starszych Contourach. Faktycznie to nie WBT, ale WBT były już w MK II. Jakość zdjęcia kiepska, tylko takie udało mi się w necie znaleźć.

Te kolumny są reanimowanym złomem i basta. Zamilcz więc i nie opowiadaj więcej bajek. A może chciałbyś by tutaj dokonywano podobnej analizy każdego sprzętu który wystawisz na aukcjach? Nie jest to jedyny kwiatek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

McGyver-> Zajmij się lepiej robieniem "audiofilskich kolumn" i nakręcaj dalej forumowiczów na swoje kolumny. Uprzedzam zarzut-miałem okazje słuchać twoich produktów. Nie ważne u kogo. Jakość i produkty pozostawie bez komentarza. To co ja sprzedaje, to i tak w większości nie twój przedział. Forum nie jest wykładnią dla prawdziwych audiofili. Popytaj w tym środowisku ludzi poważnych. Bez obrazy dla kilku osób z forum ale oni nie mieszają się przepychanki -zwróć uwagę. Za dużo tu konfliktów interesów niektórych osób ;) i interesów osób które nakręcają to forum. Jak ktoś dobrze stwierdził zaczyna się nagłasnianie poszczególnych marek np. denona,marantaz, a póżniej przypadkiem pojawia się cała chmara do sprzedaży na allegro i kupuja ludziska. Przypadek wątpie. Możesz sobie pisać rozkładać poszczególne aukcje twoja sprawa-widocznie nie masz za dużo pracy i nudzi ci się. To wraca topowy temat. na zasadzie dajcie to i ja sobie kopne.....

O, tak, brakło argumentów na temat przedmiotu sporu, to trzeba się uczepić osoby adwersarza.

Nie mój przedział, powiadasz? Bo zdarzyło mi się u ciebie kupić wzmacniacz za 1000złotych, i na tej podstawie mnie zaszufladkowałeś? Zresztą miał być idealny, a okazał się naprawiany. Na szczęście był naprawiony dobrze i nie widziałem wtedy powodu do robienia z tego sprawy. Teraz widzę, że miałem po prostu kupę szczęścia, bo bardzo często sprzedajesz po horrendalnych cenach podobne kwiatki jak te niby-dynaudio, a kiedy ktoś coś takiego opisze na forum to zaraz go opluwasz. Świetną antyreklamę sobie tym zrobiłeś na forum.

dd32 = hifiaudio , czyli sprzedawca zreanimowanego złomu. Jeżeli twierdzisz że to co sprzedajesz to nie moja liga, to masz rację. Złomu nie kupuję. I nawet gdybyś wystawił coś naprawdę interesującego, to nawet nie będę rozważał zakupu od ciebie. Za duże ryzyko graniczące z pewnością, że z tym sprzętem jest coś poważnie nie w porządku.

Nie będę wchodził w dalsze polemiki, bo to bez sensu żeby się narażać na dalsze opluwanie. Jak jest w rzeczywistości każdy widzi, są linki, są zdjęcia, można sobie porównać oryginały i...to coś.

dd32

wiesz, McGyver ma calkowita racje,jak przegladam niekiedy Twoja oferte,to mam nieodparte uczucie,ze to sprzet ze smietnika.

co do tych kolumn,o ktore toczy sie spor,to trzeba byc ostrym idiota aby dac za nie chodzby 800zl.

juz ze zdjec widac ze to chlam.

sorry jak Cie urazilem.takie mam odczucia.

To jest bardzo dziwne ze kosze sa rozne :P

To mi wyglada na to, ze dwa gorne glosniki powinny byc w obudowie z otworami wyfrezowanymi, a jedynie dolny bez frezow jest tu prawidlowy :P

Trzeba sie na cos zdecydowac :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oczywiscie mowimy o tym

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

McGyver rzekł:

fotka nie weszła:

czy to miała być fotka -super kawiatek - Twojej produkcji kolumny sprzed niedawna, wiesz, takiej gdzie głośniki były przykręcone śrubami fi 8mm dł - na oko - 100mm dokręconych ślicznymi srebrnymi nakrętkami, wystających audiofilsko wręcz hiendowo.

Tę fotkę wkleiłeś na innym forum, pamiętasz ?

Wklej ją tutaj.

Ukryta Zawartość

ciekawe stojaki :)

ciekawe czy kolumny graja rownie ciekawie :)

Ukryta Zawartość

tomek7776-> masz jakiś kompleks z tym smietnikiem czy powtarzasz po innych. Przy minimum wiedzy i odrobinie chęci zajrzałbyć na ebay moze być niemiecki i sprawdził ile same komponenty koszują do tych głosników.Niemcy są rozrzutnii ale nie głupi żeby wyrzucać takie drogie rzeczy.

A tego hajenda to chyba jeszcze u nas nie bylo:

Ukryta Zawartość

"loudness - funkcja nadająca muzyce życia - podbijająca bass i wysokie tony co zapewnia bardzo detaliczne brzmienie podparte mocnym basowym fundamentem od którego można się uzależnić" - no niemozliwe...... :)

Ukryta Zawartość

Witajcie.

Niemam pojecia z kąd się biorą tacy ludzie.Często przemierzam alegro i e-bay-e i takie słownictwo jest juz nagminne.Jak to wogóle mozna tak nazwać poprostu szkok!!!!.

A tak na marginesie to gość ma gadane nawet na taką starą padline znajdzie klijęta.Ja nie miałbym serca wciskac komuś coś takiego... :)

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

Najchetniej skonczylbym juz ten temat, ale najlepsze jest jeszcze to trzecie zdjecie i koncowy dopisek:

"Przedmiotem aukcji jest tylko płytka przedwzmacniacza pokazana na real fotach"

...

dd32 - nie da sie ukryć, ze sprzedajesz w wieksozsci kilkunatoletnie klocki za mocno nieokazyjne ceny. Jasne, zawsze sie moze jakis jeleń trafić, ale jakbys chwile pomyślał to nie musiałbys sie bujać z niektórymi klockami.

A Allegro ozlocilbym za mozliwosc wycinania z porannego przypominacza wyszukiwania przedmiotow wybranych uzytkownikow.

Kolumny z dziwnym glosnikiem

Ukryta Zawartość

post-11267-100006205 1170300368_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.