Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

tomek11:

>Teo, co po Dali?

JMlab Electra 926. Od ponad pół roku szukałem tych kolumn w wersji Signature, ani razu nie pojawiły się w ogłoszeniach. W końcu wypatrzyłem takie na ebay.de - i grają już u mnie ;)

Dali pozbywam się z dużym żalem, ale... dwa komplety kolumn to lekki nadmiar.

W ramach ciekawostki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Dali 104 (najtańsza, budżetowa podłogówka Dali, poprzednik 505 i dzisiejszych 5005) w wersji mahoniowej. Dziś o naturalnych okleinach w "niebieskiej" serii Dali można tylko pomarzyć; ciekawe, czy na tych "104" jest zaledwie folia, czy też może fornir?

Link wklejam właściwie tylko ze względu na rzadką wersję kolorystyczną tych kolumn - bo dźwięk to z nich co najwyżej taki sobie się wydobywa, podobnie jak i z 505/5005...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dali 104 mają okleinę winylową.

Ciekawostka: w okleinie naturalnej są Living Voice Auditorium:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mają identyczne woofery jak Dali 104 i bardzo podobny tweeter (w zasadzie różni się on tylko frontpanelem). Geometryczna konfiguracja głośników niemal identyczna. Cena 2100 funtów brytyjskich.

Dali 104 grają jak grają. Jednak potencjał drzemiący w ich przetwornikach nie jest w pełni wykorzystany, modyfikując te kolumny można uzyskać bardzo satysfakcjonujące rezultaty.

Ukryta Zawartość

>Iacor, Wisior, Mag99

Chłopaki to ja wystawiałem owe Sony CDP-X222ES a również wzmacniacz Marantza PM-64, który był pierwotnie również wycofany. Akurat powodem wycofania nie była chęć sprzedania sprzętu poza Allegro, a rady imć Wisiora, który nie znając przyczyn doradza jak komuś "dokopać" (choć żadne to dokopanie:)) mówi coś o nim samym.

Nie były to bynajmniej żadne zagrywki mnie jako sprzedającego.

Pozdrowienia dla Wisiora i życzenia większej powściągliwości w przyszłości.

Ukryta Zawartość

Zwróccie uwage na tylną ściankę z brakiem oznaczen i napis na naklejce. CD w wersji trial ?:)

A tutaj topowy deck z ostatniej serii Integra Onkyo. Cena wydaje sie uczciwa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy z tym wzmakiem było wszystko OK?

Sony 770ES cena rewelacyjna, jeśli za tyle poszło

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>W ramach ciekawostki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Dali 104 (najtańsza, budżetowa

>podłogówka Dali, poprzednik 505 i dzisiejszych 5005) w wersji mahoniowej. Dziś o naturalnych

>okleinach w "niebieskiej" serii Dali można tylko pomarzyć; ciekawe, czy na tych "104" jest zaledwie

>folia, czy też może fornir?

>

>Link wklejam właściwie tylko ze względu na rzadką wersję kolorystyczną tych kolumn - bo dźwięk to z

>nich co najwyżej taki sobie się wydobywa, podobnie jak i z 505/5005...

hehe graly jak graly

ale w porownaniu z wszelkim innym sprzetem osiagalnym na CODZIEN w 1994/5 roku

to byl Hi END cala geba - i sie ludzie do mnie pchali na kanape zeby posluchac czegos lepsiejszego :))

a napedzal fajny amplituner kenwoda - mietki cieplutki bas - niesyczacas goora - gra do dzis u brata w sypialni...

Ukryta Zawartość

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

StyQ to calkiem normalna cena za ten model, po pierwsze nie ma drewnianych bokow i orginalnego pilota, klapka nie do konca sprawna. MOdel 770 w komplecie nie jest wiecej wart niz 300 euro, ja za mojego 870ES w stanie idealnym, z pilotem i instrukcja dostalem 375 euro, wiecej tez nie warto placic, gora 400. 707ES to jakies 400 euronow, a 808 nie wiecej niz 500-550 w zaleznosci od koloru i stanu....swoja droga to piekne wzmacniacze...

... tu są z bokami (770ES)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

StyQ jak masz w planach esprita to polecam ci 870 albo 808, kosztuja pare groszy wiecej niz seria 7xx ale maja conieco wiecej "wnetrznosci", mialem oba modele i graly bardzo fajnie, nie byl to szczyt dynamiki, ale mialy fajny analogowy dzwiek, nieco ocieplony i z dobra kontrola, jak chcesz conieco wiecej informacji to zapraszam na priva

Ciekawe za ile pojdzie ten MD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślę, że warto... Marantz CD-63mkII KI Signature za 799 PLN "kup teraz" ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;-)

Ukryta Zawartość

i to jeszcze przy założeniu, że:

"sprzedam za taką cenę jaka będzie na koniec aukcji żeby wszyscy mieli równe szanse

zapraszam na inne moje aukcje"

"NIE WYCOFUJĘ OFERT KUPNA!!!" :D

w ogole sprzedawca folkom jest troche podejrzany. kiedys sprzedawal pod nikiem folcom (konto zawieszone) oraz folcom1. teraz dziala jako folkom. moze ma jeszcze jakies inne niki, kto wie? no ale ja kiedys zakupilem u niego cd i zlego slowa powiedziec nie moge.

barni-> Ten sprzecik nie jest dla ciebie nie stać Cię na niego. Nawet nie wiesz co to jest i jakie są jego ceny. W USA jest 110v. jak byś nuie wiedział poza EU musisz zapłacić cło i vat. Z "o mnie" to co piszesz to na temat audio nie masz bladego pojęcia. Można pisać zeby pisać to też sposób.

>hifiaudio przebił samego siebie. Po wołaniu za niektóre kilkonastoletnie klocki cen na Allagro z

>czasów ich nowości dzisiaj możemy zobaczyc elektroniczna tanpure za 1099 zł z opisem RAAGINI

>DIGITAL TAMPURA NAJTANIEJ NA ALLEGRO

>

Ukryta Zawartość

>Taka sama na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - 122 USD.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanowny dd32, hifiaudio czy jakie tam jeszcze nicki dla unikniecia podatkow masz na Allegro (chyba, ze zmienianie nickow to swoisty sport jaki uprawiasz).

Gdybys wczytal sie w link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i przeczytal ze zrozumieniem, to z pewnoscia zauwazylbys fragment " Works on120-220 Volts OR 8 AA Size Batteries". Ale ja wiem, 5 linijek po angielsku to za duzo ;)

A co tego czy mnie na cos stac - masz racje, nie stac mnie aby placic za kilkunasto lub kilkudziesiecioletnie klocki jakie sprzedajesz na Allegro cen zupełnie absurdalnych. Z tym sie jak najbardziej zgadzam. A nie zauwazylem, abym w "o mnie"pisał cokolwiek na temat audio, za wyjatkiem listy sprzetu.

A propos wyszukiwania po nicku na Allegro "dd32 (372) - Umowa rozwiązana"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Komentarz dd32 do aukcji "Czysty żywy matoł.Miesza w allegro próbuje wymuszeń,chodiz po policjach bynajmniej tak twierdzi.Kupuje cd z lat 80 początku a chce żęby mu czytał cd-r .Zasrany audiofil!!!!!Obradzam intersy z tym pacjentem."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "Odpowiedź z:pią 13 lut 2004 22:51:05 CET] Żal mi takich osób.Jak mogę odpowiadać za złe podłaczenie sprzętu.Sprzęt zawsze jest testowany i był sprawny. Jest to zwykły żywy palant.Gnida która nie umie robic interesów.Odradzam robienie interesów z tym faciem.Szkoda słów"

Hmmmm dd32 - zasrany audiofil, zywy palant, gnida - to codzienny język jakim się posługujesz ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"jestem jego pierwszym właścicielem"...

no co?

autor zapomniał dopisać "który sprawdzał czy temu Marantzowi otworzy się spadochron"...

jak widać, nie otworzył się...

:D

barni, 11 Mar 2007, 22:14

>

Ukryta Zawartość

>Zwróccie uwage na tylną ściankę z brakiem oznaczen i napis na naklejce. CD w wersji trial ?:)

sample/press unit/demo unit , zwal jak zwal , pewnie model przedprodukcyjny, najczesciej przeznaczony dla dziennikarzy do testow na krotko przed wprowadzeniem nowego produktu do sprzedazy. takie urzadzenia z definicji nie maja numerow seryjnych , nie sa na gwarancji, nie sa do sprzedazy... ;) no chyba , ze na allegro... :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchałem tego. trochę zamulony CD w średnicy, ale nie jest źle. Cena trochę duża. Dziwne, że sprzedawca stawia ten sprzęt kolo Vincenta. Wykonanie jednak jest solidne.

"W tym roku w europie pokarza sie dopiero VINCENTY w tym design i ta technologia." No ciekawe, mam nadzieje że będą grały lepiej :)

Ukryta Zawartość

Forum Lukara robi swoje

Ukryta Zawartość

SONY TA-F870ES juz przekroczyło 2000 złotych. Ciekawe czy przebije Krella :)

A jeszcze jakies 2 lata temu 808ES czy 870ES chodzily po max 800 złotych ... I czasami w idealnym stanie chodzily w kolko 2-3 razy bez zadnego zainteresowania.

Chłopaki, może jeszcze coś wypromujemy ?

Ukryta Zawartość

>sylwiusz

>20 Mar 2007, 11:47

>chyba jednak trochę ta cena chora. na e-bayu mozna dostac za 1200

Owszem można dostać za 300 euro ale można też dostać za 450 i więcej, dużo zależy od zaciętości licytujących i przypadku. Cenę podnosi też fakt że nie każdy ma odwage albo możliwość kupienia sprzętu za granicą. To wszystko nie zmienia faktu, że ogólnie ceny sprzętu audio z drugiej ręki przez ostatnie lata poszły mocno w góre.Napewno w dużej mierze jest to zasługa allegro i tego typu serwisów,poniekąd też naszego forum.Ktoś kiedyś powiedział jednak,że sprzęt jest tyle wart ile można za niego zapłacić.

Pozdrawiam MOLL :) (zbieżność ników nie jest przypadkowa)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.