Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Wzmacniacz Verdier:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>clo2

To "Slando" to jakiś rosyjski portal aukcyjny??Ktoś z tego kożystał już???

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Ukryta Zawartość

na Allegro zaczyna się już nawet handel informacjami na temat oferowanych przedmiotów;) Gość pstryknął do jednej aukcji wszystko co ma do sprzedania i wpisał jako tytuł i opis "witam mam do zaoferowania informacje mini wieze kontakt (tu podano telefon). Opcja "kup teraz - 1 zł". Ciekawy sposób na omijanie opłat na Allegro;)

Ukryta Zawartość

Wieża PHILIPS - a

Ukryta Zawartość

Ładna, ale droga.

Ukryta Zawartość

>Irek350

Uważaj, bo jak zażartowałem sobie z ceny tego Philipsa to niejaki Altec zaczął tu sypać inwektywy pod moim adresem;). Handlarze nie lubią, jak się wyśmiewa z cen, jakie CHCIELIBY wyciągnąć z kieszeni kupującego;)

>Dachowiec

To się nazywa "sondowanie" rynku;). Najpierw próbuje się z 9kzł. Jak się nie znajdzie chętny, to może pójdzie tak kilka razy. Potem obniżka, znowu kilka wystawień, i znowu obniżka ... aż przy jakiejś kwocie kupiec się znajdzie.

Pracowałem kiedyś w jednej firmie z takim marketingowcem, miał takie właśnie podejście, tzn "najpierw wali się z grubej rury i próbuje za tyle sprzedać klientowi, żeby marża była ho,ho i jeszcze trochę";). Co więcej, naczytał się też, że należy dodatkowo budować dobre relacje z klientami, aby móc wpychać mu potem coś w cenach średnio kilka procent wyższych niż ma kręcąca się wokół konkurencja. Dodam, że były to produkty o dużej wartości i kupowane w dużych ilościach. Gość to był typowy maketingowiec, krawaciarz i marketingowiec. Niestety, wbrew panującym w firmie "naukom" (firma to spory koncern) niestety żadnych pozytywnych relacji z klientami budować mu sięraczej nie udawało;). Ale chodzi tu o podejście.

Ciekawe za ile ten Philips finalnie pójdzie? Jak się tak przyglądam strategii handlarzy na Allegro, to wielokrotnie faktycznie nie sposób nie wybuchnąć gromkim śmiechem. Ale niech sobie chłopaki walczą i szukają klientów. W większości takich przypadków i tak klienci raczej nie dopisują a cena zjeżdża.

Ostatnio (i ileś tam razy wcześniej;)) gość wystawiał komplet midi Sony 3000. Za całość najpierw chciał ponad 5 kzł. Potem każdy element na inną aukcję z "minimalną" - licytujący w ten sposób wyznaczyli mu cenę "rynkową " (oczywiście minimalnej nie osiągając;)). Potem znowu wrzucił to wszystko razem na jedną aukcję, obniżka ceny i znowu nic. Potem znów podział - każdy element na innej aukcji i cd toploader 3000ES w końcu poszedł za ok. 1500 zł a tuner i wzmacniacz nadal sobie tam "wisi" na aukcjach. Lubią chłopaki długą zabawę, widocznie kalkulują, że bardziej im się to opłaca.

Ukryta Zawartość

Mialem model nizej SD-900E roznicy sie brakiem XLR-ów- doskonałe urządzenie, absolutnie rewelacyjna wizja i bardzo mile stereo, choc troche po analitycznej i zminej stronie "mocy". Jeżeli ktos szuka uniwersalnego urzadzenia do plyt CD i DVD to moze byc to dobry pomysl. Cena troche zbyt wysoka, ale urzadzenie tez swietne.

Dziwne, ze ta sama Ara DVD jaka go testowala dala SD900E piec gwiazdek za dzwiek a SD9500 juz tylko trzy....

Brzmieniowo zarówno jako kompletne urzadzenie jak i sam naped gra lepiej niz Denon 2560/Onkyo Integra 7711, ale gorzej niz Pioneer PD75.

Gdyby nie ekspansja sprzetow z HD i skalerami na pokladzie, to pewnie bym sie nad nim zastanawial.

A tak pewnie video sie skonczy na BR Samsunga 1400.

Ukryta Zawartość

Aha, pisze o tym modelu co mialem czyli SD900E.

Wg serwisowki w 9500 dolozono do wyjscia analog wszystkich kanalow 5.1 oddzielny tor audio dla stereo w tym XLR.... ktory patrzac na recenzje musialby byc gorszy od wyjscia 5.1 ... Nie kumam.

dla rozluźnienia - znalezisko z allegro ( sorry że nie audio ale foty tego sprzedawcy są powalające )

Ukryta Zawartość

:D

Ukryta Zawartość

Kumpel kupił dokładnię taką samą (Spec4) końcówkę za 600zł w idealnym stanie + preamp. Ten na aukcji dodaje jakieś auto do sprzętu czy o co chodzi?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Ten wątek ma spore szanse na pobicie "Brak humoru na forum" nie tylko ilością wpisów...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bez komentarza...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

brak nawet słowa o zmienionych sopranach!!

Ukryta Zawartość

a ogólnie kolumny BDB sam miałem już dwa takie zestawy i naprawdę aż byłem zaskoczony

ale teraz ich już za bardzo nie mozna dostać w oryginale tylko coś zawsze powymieniane

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

opteron

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1456 / 2361 / 11

17 Sty 2008, 08:42

Kumpel kupił dokładnię taką samą (Spec4) końcówkę za 600zł w idealnym stanie + preamp. Ten na aukcji dodaje jakieś auto do sprzętu czy o co chodzi?

http://allegro.pl/item298608062_pioneer_spec_4_czysty_hi_end_30kg.html

Grzesiek moc wyjsciowa 2 razy 300 watt a pobor mocy 330 watt LOL

stefanB, 17 Sty 2008, 16:44

>Za jedną z wielkich legend , czyli Spec1/Spec4, 600zł to interes życia. To chyba najsłynniejszy

>Pioneer- kolekcjonerski rarytas.

>Spec 4 ma 150W

Czyli wyszło szydło z worka - z disco taki znawca Pioneera jak z koziej....;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wlaery i co ty masz znow do powiedzenia? Stac cie na wiecej niz zlosliwosci? Az taki vintage Pioneera mnie nie interesuje ale z przyjemnoscia poslucham co ma do powiedzenia stefanB i wierze mu.

Rozumiem że to był ton prześmiewczy, ale mimo to dziękuje za zwrócenie mojej uwagi

Kolumny już są u mnie i grają - warte są absolutnie każdej wydanej złotóweczki (łącznie z kurierem za 65zł)

Kupiłem je po dłuższej rozmowie ze sprzedawcą bo wyglądały bardzo ładnie i przyznam że nie wiem jakim cudem zachowały się w takim stanie do dziś - na obudowach nie ma żadnej ryski, głośnik główny wygląda i gra idealnie (jest na gumowym zawieszeniu), kopułki oryginalnie umieszczone za "ramką" również w idealnym stanie - całość wygląda po tych 15 latach jak wyjęta z kartonu.

A sprzedawcę mogę tylko polecić - do wysyłki kolumny zapakowane zostały w 5 warstw styropianu - chyba nawet fabryka tak nie zadbała o ich bezpieczeństwo w transporcie.

Naprawdę udany zakup bo po prostu grają przepięknie, a podłączone są do taniego wzmacniacza Grundig V3 (2x120W/4Ohm) (tani bo nie jest jeszcze "legendą") kupionego za 200zł (gra niebo lepiej niż wypasiony amplituner KD Kenwooda)

Wielkie dzięki za mimowolną przysługę ;)

a mój wpis odnosił się do tego:

tomektoon, 28 Gru 2007, 17:19

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie poszły za 399,

>wiec może pójdą za 429 :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzę że zmienił cenę ponownie na 399 :) Gratuluję zakupu, sam przy zmianie kolumn będę celował w niemieckie HiFi.

Podobna sytuacja jak z powyższymi Grundigami:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie poszedł za 239

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) więc może za 299 pójdzie... W dodatku sprzedaje uszkodzony i niekompletny gramofon (bez przeciwwagi ale mimo to "brzmienie jest po prostu rewelacyjne") dodając sprawny amplituner zamiast sprzedawać sprawny amplituner dokładając złomowy gramofon bez nawiasu* Ot allegrowa logika :D

* patrz opis aukcji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

po raz kolejny pojawia się ogłoszenie - ostrzegam przed tym sprzedającym! jak nie wierzycie to sprawdźcie komentarze na allegro - nick joolo. Tu też był przez jakiś czas jako joolo - ale chyba coś się stało, że zmienił....

Ukryta Zawartość

Seba78, 18 Sty 2008, 10:22

>

Ukryta Zawartość

>po raz kolejny pojawia się ogłoszenie - ostrzegam przed tym sprzedającym! jak nie wierzycie to

>sprawdźcie komentarze na allegro - nick joolo. Tu też był przez jakiś czas jako joolo - ale chyba

>coś się stało, że zmienił....

Ktoś na allegro już zalicytował.

Ukryta Zawartość

Burmester

Ukryta Zawartość

ja bym się nie pozbywał...

Ukryta Zawartość

>Seba78

Jeśli dysponujesz jakimiś istotnymi informacjami, że z tym rotelem RCD-971 z aukcji lub ze sprzedającym joolo coś jest "nie tak", to podeślij maila licytującemu (minimalnej jeszcze nie osiągnął, więc nawet prosić o wycofanie oferty nie musi). Po co gość ma się naciąć (ja będąc licytującym za takie info byłbym wdzięczny, o ile nie byłyby to podkładanie jakichś "świnek").

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.