Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kurde co za pech, akurat przed koncem aukcji ... : - ) jak w tytule aukcji to mowi samo za siebie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trzeba koniecznie przeczytac opis przedmiotu!!!Nie jeden wyda te 300zł zeby poznac tylko nazwisko najwiekszego tempaka w kraju:):):)A ja myslałem ze tylko ICH TROJE szokuje ale ten "element" bije wszystkich na głowe.Polecam lekture na poprawienie humoru.

Ukryta Zawartość

zaplac 1200 i poznaj tego:

Ukryta Zawartość

PROSBA:

przemyslcie zanim napiszecie jakies pochlebne slowo o czymnkolwiek, na allegro od razu ceny tego sprzetu skacza o 200%

Ukryta Zawartość

Do

MAĆKA

Postaram się, obiecuję solennie, jeśli coś już piszę to zwracam uwagę i na zalety i wady sprzętu poletko moich zainteresowań jest wyjątkowo małe wąskie i jałowe rosną na nim wyłącznie reporterskie UHER-y.

Pozdrawiam

Zbyszek.

Też zauważyłem to znalezisko i powiem szczerze, że przy tym to nawet hifiaudio wysiada. Sprzęcik ma tylko z 12 lat ale za to jaki audiofilski!

Inna rzecz, że dopóki znajdą się kupujący (a znajdują się) to dopóty będą tacy szaleńcy na allegro. Nie no ta aukcja to jest dopiero hicior. Złota czcionka teleekspresu dla sprzedającego.

Takiego samego marantza kupiłem w tamtym tygodniu na allegro za 200 zł, Można sprawdzić w aukcjach zakończonych. Miał mieć problemy z czytaniem cd-r ale mały zabieg i czyta wszystko, ostatecznie wymiana lasera za 60zł.

Takie aukcje jak ta za 1200 zł należy IGNOROWAĆ!

>Takie aukcje jak ta za 1200 zł należy IGNOROWAĆ!

alez skad! pewnie jest to wyjatkowa okazja, bo ktos wstawil o jedno zero za duzo, i nie zauwazyl tego.

w takim wypadku kto pierwszy ten lepszy :)

jesli jednak nie jest to pomylka, moze lokalizacja sprzedawcy posluzy za usprawiedliwienie :P

(nie jestem oczywiscie sprzedawca)

Mi się wydaje, że to żart albo omyłkowo wcisnęła mu się 1. dodatkowo.

Nasz ulubiony sprzedawca w przypływie chciwości nie ośmieliłby się wystawić takiego cd za więcej niż 600zł.

Ukryta Zawartość

śmieszne. słuchał ktoś czegoś takiego?

Ukryta Zawartość

soniaki, technixy, philipsy znajdujecie...

a ja takie cudo wyszperałem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Warta ta maszyna takich pieniedzy?

Pozdr.

Lete

Ukryta Zawartość

no ale tak z 1000 - 1200 zł to raczej wart

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Mysle, ze to wynik popularnosci, jaka ciesza sie (zreszta, w pelni zasluzenie) na tym forum Soniacze ES. Tylko ma sie to nijak do ich wartosci i ceny sa absurdalnie podbijane. A ze na forum trafiaja sie jelenie, to mozna im sprzedac sprzet na topie za 2-3-krotna wartosc. Widac to po np: TA-F808ES, o ktorego bija sie niemilosiernie. Rok temu taki sam model poszedl bodaj za 1100 (i to w drugim podejsciu!). A taki SCD-555ES byl tez nie tak dawno do wziecia za 2100 i nie poszedl :)

Szeryfo

bić to się dopiero o niego będziemy :P ,ale tak na poważnie to masz racje, ceny są chore, ale jak powszechnie wiadomo sprzęt jest tyle wart ile można za niego zapłacić... jak widać wart jest dużo. Pozdrawiam ps. nie uważam się za jelenia tylko pedantycznego pasjonata :)

Bezczelność ( ta cena ! ) i jeszcze te wykonanie ( widać na powiększeniu ).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=> Frank

E, tam schodzą jak świeże bułeczki :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak by się nazywały Velum kosztowałyby 2000 zł w promocji, a tak są tanie biorąc pod uwage ceny innych podobnych gadżetów :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zyzio

No tak ,szczególnie jedna opinia jest ujmująca,wprost od H.Andersena.

Osobiście wolę b.Grimm ,pisane to było z większym dreszczem.

Co tu zresztą pisać ,audio jest nową dziedziną bajkopisarstwa,szanse na rozwój tej gałęzi literatury są ogromne.

Wystarczy poczytać niektóre ostatnie wątki.

:-))

Zresztą był już o tym burzliwy wątek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

Ukryta Zawartość

Haha,przeczytałem cały wątek.

Interesujący ,szczególnie tłumaczenie ceny,tak jak wcześniej twierdziłem,to jest czyste łobuzerstwo i nic więcej.

Materiałów na takie podkładeczki ma sporo Zydelek i aż dziw ,że do tej pory tego nie wytwarza za "tanie" pieniądze.

Na tulejkę można zastosować gniazda zaworowe ( o niebo lepiej wykonane niż to coś na zdjęciach) od ciężarówek Jelcz,Star,Kamaz itd. Zresztą można pociąć rurę i wypolerować,koszt jest śmieszny.

Osobiście preferuję jednak kolce, absorbery nigdy nie działały na moją psycho-audiofizykę.

:-))

Phonar P30s

Ukryta Zawartość

mam przeczucie ze zejda bardzo tanio.Wzial bym ale niestety akurat kasy nie mam :/ jak zna zlosc.

Ukryta Zawartość

FINE ARTS za 239zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy to dobra cena za ten CD:

Ukryta Zawartość

pozdrawiam, matman

Ukryta Zawartość

Po pierwsze witam wszystkich - to mój pierwszy post tutaj. Niestety trafiłem tu zbyt późno - a raczej zbyt późno poczytałem o panu hifiaudio. No cóż - moja sprawa miała trochę bardziej dramatyczny przebieg od tu opisanych.

Na początek chcę napisać, że wcale mnie nie dziwi, że ludzie, którzy dostali od hifiaudio sprzęt bez wad są zadowoleni - zanim się u niego kupi jest on bardzo uprzejmy, doradzi, pomoże - no super - ja też z początku byłem zadowolony. Niestety jak coś jest nie tak, to już jest gorzej - najgorsze jest nie to, że zostałęm oszukany - ale o tym na koniec.

Paczka przyszła i co się okazuje - sprzęt opisany jako "drobne ryski od użytkowania" - na zdjęciach faktycznie wyglądał nie najgorzej - niestety obudowa jest mocno porysowana, a na panelu przednim wgniecenie (które na zdjęciu jak rysa wygląda), do tego jedna gałka potencjometra zmieniona, a druga połamana w środku.

Ale, że jestem tolerancyjny i nie mam za wiele czasu, machnąłęm reką - sprzęt technicznie chodzi ok, więc pomalowałem obudowę, naprawiłem gałkę i jest w porządku. No ale po jakimś czasie wtyknąłem sobie słuchawki i się okazało, że gniazdo nie łączy najlepiej. Wkurzyłem się - i napisałem, żeby mi koleś albo oddał kasę, albo wpłacił rekompensatę na konto, bo to już przesada.

Hifiaudio stwierdził, że ingerowałem w sprzęt więc reklamacji nie uzna (zaznaczam, że plomby nie było), zgodził się naprawić gniazdo (tylko, że koszty wysyłki w obie strony ja miałem pokryć), po raz kolejny machnąłem ręką, naprawiłem gniazdo sam i wystawiłem komentarz - neutralny i napisałem, że nie do końca ok, ale po naprawie i odmalowaniu w porządku.

Teraz najlepsze - w odpowiedzi na mój komentarz hifiaudio napisał, że przed aukcją dosyłał mi lepsze zdjęcia i rozmawiał pół godziny przez telefon (ciekawe, bo nic takiego nie miało miejsca). Ale to nie koniec - wystawił mi negatywny komentarz nazywając oszustem - sugerując, że uszkodziłem sprzęt a potem chcę mu go oddać i wyciągnąć kasę...

Sprawę zgłosiłem do allegro i chyba pójdzie na policję - jeszcze się zastanawiam - bo takie zachowanie może chyba każdego wyprowadzić z równowagi - oszukać kogoś, nie przyjąć reklamacji, a potem jeszcze nazwać oszustem - to szczyt chamstwa - w dalszym ciągu nie mogę zrozumieć jak ktoś może się tak zachowywać...

i niech to bedzie przestroga przed tym panem :), a zdjecia to mozna w photoshopie obrobic ze najwieksza rysa, moze byc wogole niewidoczna, lub wygladac jak wlosek.. takze ladne zdjecia robione na statywie przez hifiaudio niekoniecznie sa takie do konca ladne... znacznie lepiej jak sa nieobrabiane.. i nie ma sie takze co ludzic, ze placac za sprzet 2x, 3x ceny normalnie osiaganej, sprzet bedzie idealny..

No cóż - trzeba tylko nie wpaść na niego w przyszłości, zapewne już pod znacznie odmiennym nickiem. Podobno już ma 3. Wg mnie powinien on zosatć całkowicie wycofany ze społeczności allegro (choć to raczej niemożliwe technicznie). Kiedyś chciałem coś u niego kupić - bodaj korektor - na szczęście w ostatnije chwili zrezygnowałem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.