Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

manioslawa, 1 Lut 2009, 23:18

tym razem już bez komentarza, bo poniżej jakiegoś poziomu się nie schodzi. nie wypada. a koledzy z forum dużo już tu widzieli, więc sami rozsądzą, który z nas ma rację...

maniosława wielokrotnie nie wiedział jak się zachować i ja też wielokrotnie zwracałem mu uwagę - bez skutku,

taraz jednak miał odwagę przeprosić i przyznać się do błędu - chwała mu za to, bo nie każdy to potrafi...za to ode mnie "+"...mam nadzieję, że wcieli słowa w życie,

dajmy mu więc ku temu okazję i zakończmy bicie piany - ten off topic tobi się za długi,

pozdro

Mam nadzieję, że jeszcze nie było:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dualmono inaczej....

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

>Ja piętnuję handlarzy szukajacych jeleni, a nie stare klocki....poza tym piętnuję błędy

>ortograficzne w stylu : "dojrzałość" przez "ż". :)))

Z Twojej odpowiedzi wynika po raz kolejny, że merytorycznie to sobie nie porozmawiamy, jeśli ktoś prezentuje inne stanowisko ...

Owszem, chciałbyś atakować na poziomie ortografii :-) To łatwe, łatwiejsze nawet :-D

I oczywiście wiesz na 100%, że o nie Ty jesteś jeleniem, który kupił w sklepie swój sprzęcik ?

A prawdę mówiac, gdyby nie owi handlarze, to 80% tego sprzętu nigdy by do mas nie trafiło, bo po prostu nie ma rynku wtórnego w kraju , gdzie była tylko Diora przez 45 lat oraz Baltona i Pewex. Ile osób kupuje na e-bayu z zagranicy? 1-2%.

A ceny są takie , na jakie pozwala portfel kupującego.

Używany laser Sony KSS-272A za jedyne.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Ukryta Zawartość

...szaleniec...

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

gelson, 2 Lut 2009, 22:20

>

Ukryta Zawartość

>...szaleniec...

ciekawe czy ktoś się skusi ... jeden dobry wątek na forum, że to eksportowa HiEndowa wersja Polarisów do tego trudna do zdobycia i klient złowiony

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

=> Feromon

Sorry, ale zdania nie zmienię, jak widzę bezczelnego handlarzynę, który kupuje złom na aukcji za grosze, a za tydzień wystawia go na swojej aukcji 4 razy drożej z odpowiednią otoczką marketingową w stylu, że to czy tamto deklasuje wszystko do xxxxkzł (ciekawe jakim cudem zna wszystkie możliwe konfiguracje współczesnego sprzętu w tej cenie) to bawi mnie to i piętnuję to jednocześnie ;)

Tyle merytoryki z mojej strony i od razu zaznaczam, że nie tewierdzę, że vintage nie gra, po prostu ceny wystawiane przez niektórych pazerniaków i ich zagrywki wołają o pomstę do nieba.....

Dokładnie tak robi yvette jako kupiec i bartek/grzegorz usa/ aga20 i inni :). Kupuje za grosze, przemyje szmatką i wystawia z przebitą x4 (a co gorsza to jeszcze mu te śmieci kupują).

Nie rozumiem zupełnie o co wam chodzi. Gość kupuje sprzęt za tyle za ile ktoś mu go chce sprzedać. A potem sprzedaje... Sprzedaje za tyle za ile ktoś chce kupić. Przecież jak nie będzie chciał to nie kupi. A że w opisie aukcji wypisuje cuda niewidy no to tak to chyba działa. Reklama... Telewizja, gazety, prasa, wszystko działa tak samo... Jak ktoś jest inteligenty to się nie nabierze. Wypisuje gość głupoty i ma to tego prawo (oczywiście dopóki nie wprawadza w błąd kupującego, ale subiektywne odczucia mają swoje prawa). Bo to mało ludzi na tym forum wypisuje głupoty? I są jeszcze z tego dumni...

Osobiście też jestem zdania, że nikogo handlarz siłą nie zmusza do zakupu. Poza tym, jeżeli mowa o niektórych z nich to sprzęt, jaki oferują jest w stanie zgodnym z opisem, czego bardzo często nie można powiedzieć o sprzedających go sporadycznie. Pierwsi z nich dbają o renomę, a Ci drudzy najwyżej kolejne konto założą. Ponadto nikomu z was nie zdarzyło się czegoś sprzedać z zyskiem? Dla niektórych to sposób na życie, tak było i będzie. Kiedyś przedsiębiorczy rodacy jeździli do Niemiec po artykuły spożywcze i sprzedawali je z zyskiem na rynkach, ludzie kupowali i nie marudzili. Teraz jest popyt na używany sprzęt audio i samochody... czy ktoś ma pretensję do faceta, który przywiózł furę i na niej zarobił? Nie słyszałem o takim przypadku. Jak ktoś uważa, że to nie fer to, niech sam jedzie i sobie kupi, a w przypadku audio niech szuka okazji. Handlarz może znaleźć taniej to, dlaczego nie ja czy Ty.

Pozdrawiam.

Sprawa jest wielowarstwowa, handlarzyny często łamiąc regulamin na różnych forach nachalnie promują swoje towary, po chamsku odnoszą się do mających inne zdanie itd. itd. itd. To że zarabiają, nie mam nic przeciwko temu, chodzi o styl w jakim to robią......

ktos sprzedaje mhzs cd88e oraz daje link do lampizatora gdzie ten model... powiedzmy że zrobił furorę :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

TEGO JESZCZE NIE BYŁO !!! Tact Millenium mk III !!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

ARCAM ALPHA 7 AUDIOFILSKI JAK ... ALPHA 9 ... ???? :O

Ukryta Zawartość

Przyznam, że nie wiem o co tu chodzi ...

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.